Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Coinflips via Holdem Manager

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μετα από καθε session και μεχρι να πεσουν οι σφιγμοι, καθομαι και επεξεργαζομαι στατιστικα στοιχεια κτλ με το holdem manager , και σημερα ανακάλυψα πως να εμφανίσω τα "coinflip " χερια. Δεν ξερω αν το εκανα σωστα γιατι τα αποτελέσματα ήταν λίγο περίεργα, και θα ήθελα την γνώμη σας καθως και να συγκρίνουμε τα ίδια στοιχεια αν θελετε.

Το μόνο που εκανα ήταν να βάλω χρονική διάρκεια φέτος, και στα φίλτρα ορισα το all in win % μεγαλύτερο και μικρότερο του 42 και 58. Θα το βρείτε στο more filters στο τελος ακριβώς. Εμένα μου εμφανισε τα παρακάτω και πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις...2010 allin coinflips χέρια δεν ειναι ενα "καλό" δειγμα? Θα ήθελα τις γνώμες σας...

Δημοσίευση

Δεν είναι για κλάματα. Και το δείγμα δεν είναι τόσο μεγάλο. Απλά έχει να κάνει με το σε ποια φάση έγιναν τα bad beat. Δεν είναι ποτέ ίσης αξίας αυτά που ρίχνεις και αυτά που τρως. Θα μπορούσες να περιορίσεις τα φίλτρα σε 55-45 και σε preflop action; Νομίζω θα είχαμε αρκετά καλύτερη εικόνα.

Δημοσίευση
Δεν είναι για κλάματα. Και το δείγμα δεν είναι τόσο μεγάλο. Απλά έχει να κάνει με το σε ποια φάση έγιναν τα bad beat..

this

Μπορεί ένα χαμένο κρίσιμο coinflip στο bubble του final table ενός donkament τεράστιου field να μην αντισταθμιστεί σχεδόν ποτέ σε EV chips με αυτά που θα κερδίσεις..

Το ίδιο ισχύει και για τα bad beat.

Δημοσίευση
Σε πολύ μικρά blinds που είσαι πολύ βαθύς μπορεί 4-5 χαμένα κόλπα να επηρεάζουν πάρα πολύ.

Εκεί θα επηρεαστεί πολύ το bb/100 (αν είσαι π.χ. 100bb deep) όχι όμως και ο αριθμός των μαρκών, μιας και στα αρχικά στάδια δεν έχεις ποτέ πολλές. Από την άλλη αν χάσεις ένα coinflip εκεί που έχεις 10 εκατομμύρια μάρκες, αλλά ταυτόχρονα 10bb εκεί επηρεάζεται μόνο ο αριθμός των μαρκών. Άρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σε 2010 χέρια.

Δημοσίευση
Σε πολύ μικρά blinds που είσαι πολύ βαθύς μπορεί 4-5 χαμένα κόλπα να επηρεάζουν πάρα πολύ.

Εκεί θα επηρεαστεί πολύ το bb/100 (αν είσαι π.χ. 100bb deep) όχι όμως και ο αριθμός των μαρκών, μιας και στα αρχικά στάδια δεν έχεις ποτέ πολλές. Από την άλλη αν χάσεις ένα coinflip εκεί που έχεις 10 εκατομμύρια μάρκες, αλλά ταυτόχρονα 10bb εκεί επηρεάζεται μόνο ο αριθμός των μαρκών. Άρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σε 2010 χέρια.

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες.. Όπως μου είχε πεί κάποτε και ο Giorgio σε ερώτησή μου σε παλιότερο post μου, αν στο δείγμα σου δεν συμπεριλαμβάνεις 2-3 τουρνουά που κέρδισες, οι μάρκες ev adjusted θα βγαίνουν πάντα περισσότερες από τις μάρκες των winnings καθώς πολύ απλά... κάποια στιγμή αν δεν πάρεις το tour πάντα χάνεις είτε με bad beat είτε χωρίς.

Έτσι, για να βγεί κάποιο συμπέρασμα "Γκίνιας" , προτιμούμε τα ββ/100 και απο κάποιο σημείο και μετα, ετσι ώστε 4 - 5 κόλπα να μην επηρεάζουν τρομερά το δείγμα μας.

Βέβαια όντως 2κ χέρια είναι λίγα, όχι και μηδαμινά όμως....

Το αντίστοιχο θέμα που αναφέρω πιο πάνω...

http://pokerland.gr/forums/poker-software/6831

Δημοσίευση

Δεν πρεπει να τα θεωρησουμε σαν γενικα "χερια" μιας και το φιλτρο ειναι συγκεκριμένο για περιπτώσεις 42-58%, οπότε 2κ ειναι καλό δειγμα. Μπορει καποιος να ποσταρει αντιστοιχη φωτό με τα ιδια φιλτρα?

Δημοσίευση

Κάτι δε μου πάει ρε Παύλο. Καταρχήν μάλλον έχεις ενεργοποιήσει κι άλλο φίλτρο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το νούμερο στο stealpct και πολλά άλλα αλλά αυτό κυρίως. Όσον αφορά το μέγεθος του δείγματος μια χαρά τα είπανε τα παιδιά αλλά δεν ξέρω αν είναι σημαντικό ή όχι. Μια προσθήκη μόνο. Όσο πιο μικρό είναι το stack σου τόσο λιγότερα χέρια χρειάζεσαι.

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

Γνωριζω πως ειναι μικρο το δειγμα αλλα εκανα μπακαπ προσφατα τον υπολογιστη μου και δεν εχω βαλει ολα τα χερια στο χεμ.Εχω την αισθηση ομως οτι το αποτελεσμα δεν θ αλαξει.

Τα μονα φιλτρα ειναι τα ολ ινς <52 και >68.

Μπορουμε να πουμε κατι ?

Δημοσίευση

Γιατι 52 και οχι 48 να πιασεις ολα τα κοιν? Βαλε και το EV / bb για να δουμε και αυτο.

Εγω αυτο που θα ελεγα ειναι οτι στα λάτε σταγές φαινεται η καντεμια σου, αλλα αποτι ειπαν οι υπολοιποι μαλλον ειναι μικρο το δειγμα.

@ζιο τωρα ειδα οτι απαντησες. Δεν εχω αλλο φιλτρο...εκτος απαυτα που αναφερω.

Δημοσίευση

Επίσης για να εχεις "δικαια" αποτελεσματα, οσο + ανεβαινεις απο το 50% τοσο - να πηγαινεις ετσι ωστε να καλυπτεις και τις φορες που σε ευνοει η τυχη.

ΥΓ γιατι δεν εμφανιζετε αυτο το τρεντ στα διαφορα προσφατα στην αρχικη σελιδα?