aekara1921 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/2599307http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/2599311δεν εβαλα τις παρτιδες για να κλαψω την τυχη μου.το θεμα ειναι το εξης ομως.παιχταρας δεν ειμαι για να πηγαινω καθε μερα τελικο τραπεζι,αν τις λιγες φορες που πηγαινω δεν μπορω να κερδισω ουτε αυτα τοτε για ποιο λογο να ασχολουμαι?ποιο ειναι αυτο το βαθος χρονου που θα υπαρξει ισορροπια τελος παντων?σε αυτες τις 2 παρτιδες εγιναν αθροιστικα 500κ ποτ.εγω δικαιουμουν τα 400κ.αυτα ομως σε $$ ομως ειναι πολλα.τι να το κανω αν κερδισα ας πουμε 5 φλιπς νωρις στο τουρνουα??ειναι γενικοτερο το θεμα αλλα με αφορμη αυτες τις παρτιδες αναρωτιεμαι τελικα ποσο μεγαλο ρολο παιζει η τυχη στο τουρναμεντ ποκερ.ειδικα για καποιους παιχτες οπως εγω που ειναι στην φαση κατανοησης του παιχνιδιου και δεν ειναι αποδεδειγμενα νικητες αυτες οι στιγμες παιζουν πολυ σημαντικο ρολο και για την ψυχολογια.πριν απο λιγο καιρο ειχα φτασει τελικο τραπεζι αναμεσα σε 3500 ατομα και βγηκα 9ος οταν το ακ επεσε σε αα.ακομα και αυτο ειναι εν μερη μια ατυχια για την συγκεκριμενη φαση.συμπερασματικα αν εγω ας πουμε παιζω 200 τουρνουα το μηνα με 500 ατομα μ.ο και κανω 2 τελικα τραπεζια και τυχαινει αυτες τις φορες να ειμαι ατυχος τοτε δυσκολα θα γινει καποια προκοπη.και δεν μου φαινεται καθολου αδυνατον σε 25 τελικα τραπεζια που θα κανω τον χρονο να συμβουν ατυχιες και στα 25.κατανοω τον νομο των πιθανοτητων και αντιλαμβανομαι πως αυτο το ενδεχομενο αποτελει μια εξαιρετικα ατυχη αλλα παραλληλα πιθανη περιπτωση.αρα μηπως τελικα το βαθος χρονου ειναι τοσο τεραστιο που ακομα και σε συχνους παιχτες προκαλει φοβο?γιατι αν μου πει καποιος πως στο τουρναμεντ ποκερ οσο καλος και να γινεις παντα θα υπαρχει μια ανωτερη δυναμη που λεγεται διακυμανση και μπορει να επισκιασει την καθε ικανοτητα τοτε παραταω το τουρναμεντ ποκερ και γυρναω στα hu που τουλαχιστον τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα!το μονο παρηγορο στην ολη υποθεση ειναι πως υπαρχουν ατομα που κανουν συχνες επιτυχιες και σε διαχρονικη βαση. Παράθεση
HPanigma Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 den einai polu lathos auta pou les... klasiko paradigma egw 2 mhnes peripou exw 30 thesis apo 9 mexri 18 thesi... diladi para-tsak final table... kai malista se kapia tours pou o prwtos eperne 50k+... tp 80% ton forwn exasa apo kapio bad beat kai to allo 15% apo kapio cooler ... san sinepia auton ena trelo downswing , exasa to 60% tou bankroll mou...to thema einai oti den theleis na katsoun ola... 1 theleis (top2 plasarima) an katsei sta mikra tour sou kathe mhna gia na eisai arketa winning.. (toulaxiston i dikai mou statistiki auto leei)... tha sou pw to klasiko ... pekse pio mikra fields... mikrenei to variance blepeis pio sidoma apotelesmata... p.x egw opote xanw poli megalo komati tou bankroll mou to girizw se sats hte wcoop hte twra ftops... allpoi grindaroun sng, alloi pezoun apla se alles eteries me 100-200 atoma tours... o kathenas briseki ena tropo na peksei mikra field gia na "perimenei" to mgelaitewro cash.. Παράθεση
John_Artega Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Καταλαβαίνω εν μέρει αυτό που λες καθότι και εγώ πριν λίγες μέρες ήμουν στο μεγαλύτερο downswing που έχω περάσει στον λίγο καιρό που ασχολούμαι με το poker. Πραγματικά δεν θές να «μετρήσουμε» τα bad beat μας…(ενδεικτικά 2 φορές την ίδια μέρα full από flop και άλλος έκανε καρε). Είχα αρχίσει να αμφισβητώ και εγώ τον εαυτό μου και συνεχώς αναρωτιόμουν αν πρέπει να συνεχίσω ή αν πρέπει να κάνω cashout όσο είναι καιρός, είχα αρχίσει να αμφισβητώ και το αν είμαι winning player. Τέτοια αντιμετώπιση μόνο κακό μου έκανε διότι έγινα αρκετά passive (καταλαβαίνεις από πρώτο χέρι πόσο κακό είναι να είσαι passive στο heads up) και έτσι συνέχιζα να χάνω. Από την άλλη βεβαία τέτοιες καταστάσεις, εμένα τουλάχιστον, με βοηθούν διότι κάθομαι και « ψειρίζω την μαϊμού» και διορθώνω από μεγάλα έως και πολύ μικρά leaks που υπάρχουν στο παιχνίδι μου. Προσπάθησε να μην αφήσεις την κακή ψυχολογία να επηρεάσει το παιχνίδι σου. όσο για το ερώτημα σου πιστεύω ότι αξίζει απλά πρέπει να κάνεις σωστή δουλειά αλλιώς απλός χαραμίζεις χρόνο (πιθανότατα) χρήμα και χαλάς και την διάθεση σου. Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 hpanigma:sosta auta pou les,mikrotera fields kai pio soft etairies einai mia lisi alla kai pali an den xtipiseis ena kalo cash se megalo field prokopi den ginetai.pros to paron ego pantos prospatho na anaplirono ta xamena apo ta hu sng kai kapoia 6max sng.johnartega:einai anamenomeno na xalaei kai to paixnidi otan den iparxei kali psixologia,ta leaks profanos kai iparxoun kai isos einai polla afou tora arxisa na kano mia pio organomeni prospatheia.parolauta to thema pou ethesa sto arxiko post me problimatizei idiaitera.diladi to kata poso o paragontas tixi epireazei makroprothesma(braxiprothesma einai profanes pos epireazei) ta apotelesmata. o problimatismos mou den einai kati parapano para ena mathimatiko problima pou an eixame gnosta to roi kai to variance tha linotan.mono pou den mporo na katanoiso pos to tournament roi kathos kai to variance mporoun na apoktisoun aksiopistes times.mou fainetai pos to mono pou mporei na kanei kapoios me aksiopistia einai apla na brei mesa se poia oria kinountai.auti i mi akribis prosegisi omos dimiourgei kai megali abebaiotita gia ta prosdokomena$$.eidika otan milame gia ena paixnidi pou metabaletai sinexeia kai i psalida metaksi ton paixton sinexos mikrainei. Παράθεση
takearisk Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 poly klapsa re file...Ama kathe fora p espagan KK h QQ skeftomoun an tha parathsw to poker,tha trwga olo mou t xrono sullogizomenos to dilhmma... Παράθεση
bits10 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 epigramatika i apopsi mou...o paragontas tyxi safws epireazei makroprothesa to POSO winning tha einai enas paiktis,oxi to AN tha einai winning i oxips exaireseis kwlofardies longshoties,alla edw ypothetw oti milame gia geniko kanona Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 To varience twn mtts einai toso megalo pou tpt apo ola ayta den isxyei. To an eisai winning h oxi kai poso tha prepei na to psaxeis monos sou meletwntas ta session sou kai krinwntas kathe partida pou paizeis. Mporei px paixths na pataei ta idia stars kai ft kai na exei teleiws diaforetika results akoma kai se vathos xronou.Nomizw oti einai toso megalo to varience pou den xerw kata poso mporei o anthrwpinos egkefalos na to katanohsei apolyta.Tzogaments imo lol Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Εχω ποσταρει κατα καιρους την πτωση της ψυχολογίας, αλλα εκει ειναι που ξεχωρίζει ο καλός από τον πρωτοκλασάτο παίχτη...υπομονή!Ενδεικτικό είναιη περιπτωση η δικιά μου με τον Mathew Ace...την μια τον παρηγορώ εγώ, την άλλη αυτός, ανάλογα την περίοδο που διανυει ο καθενας...πχ τωρα με παρηγορεί αυτός, ενώ πριν κανα μήνα εγω προσπαθουσα να τον ανεβάσω...ετσι ειναι τα ΜΤΤ δυστυχώς...υπομονή και σωστο BR management! Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Τα πάντα είναι πιθανότητες aekara σε κάθε επένδυση. Εγγυημένο κέρδος δεν υπάρχει. Εδώ θα πρέπει να καταλάβεις ότι σε τουρνουά με μεγάλο field μπορεί να είσαι πολύ κερδοφόρος παίκτης και να μην βγάλεις λεφτά σε αρκετές χιλιάδες τουρνουά. Τώρα τι πιθανότητα είναι αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως έχω γράψει και στο άρθρο μου. Εγώ για μεγάλο διάστημα έπαιζα SNG's και απλά είχα freeroll τα τουρνουά από τα κέρδη μου. Σίγουρα δεν μεγιστοποίησα τα κέρδη μου με αυτόν τον τρόπο αλλά περιόπισα σημαντικά τον κίνδυνο καταστροφής. Οι περισσότεροι από τους καλούς παίκτες που ξέρεις ξεκίνησαν και συνέχισαν αποκλειστικά με τουρνουά. Απλά για κάθε έναν που ξέρεις υπάρχουν πολύ περισσότεροι που χάθηκαν στην πορεία είτε λόγω variance είτε γιατί δεν άντεξαν την ψυχολογική πίεση είτε γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ ότι είναι winning players. Αν θες στείλε PM το τηλέφωνό σου να σε πάρω να το συζητήσουμε περισσσότερο γιατί βαριέμαι να γράφω κατεβατά. bits αυτό που γράφεις είναι σωστό για κάποιον που είναι πολύ κερδοφόρος παίκτης και παίζει πάρα πολλά τουρ με φυσιολογικό field. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 kasspav έγραψε:Εχω ποσταρει κατα καιρους την πτωση της ψυχολογίας, αλλα εκει ειναι που ξεχωρίζει ο καλός από τον πρωτοκλασάτο παίχτη...υπομονή!+1 Παράθεση
vergitsis Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 εξαρταται τι ζητας απο το ποκερ,ολοι μας εχουμε τις καλες και κακες περιοδους,εγω προσωπικα προσπαθησα να αντισταθμισω αυτη την πολυ πολυ κακη περιοδο παιζωντας τουρνουα με μικροτερα field σε ευρωπαικες πλατφορμες,δοκιμασε το.Επισης προσπαθησε να βρεις βαθυτερα αιτια αν υπαρχουν,εγω π.χ επαιζα σε περιοδο που δεν επρεπε να παιζω λογω προσωπικων προβληματων και αμφιβαλω αν τοτε ειχα θετικο roi.gl και απειρη υπομονη. Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου, 2010 takearisk έγραψε:poly klapsa re file...Ama kathe fora p espagan KK h QQ skeftomoun an tha parathsw to poker,tha trwga olo mou t xrono sullogizomenos to dilhmma...δεν ειναι κλαψα,απλα αφορμη ειναι για καποια ερωτηματα.ειναι γενικοτερο το θεμα,δεν εχει να κανει με το qq και το kk.εχω περασει και γω περιοδους κλαψας οπως αρκετοι αλλωστε.το ερωτημα αφορα ξεκαθαρα το τουρναμεντ ποκερ.αν δεις καποια αλλα posts που εκανα,αναρωτιεμαι παλι για το ιδιο θεμα.απλα τωρα απλα ειχα και μια εισαγωγη με2 ατυχες παρτιδες. Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 Πριν κάτι μήνες πόσταρα ένα thread όσον αφορά την ψυχολογική πτυχή αυτού του αθλήματος βασιζόμενος στις δικες μου εμπειρίες..Όσο βαθύτερα πήγαινε το DS τόσο χειρότερα έπαιζα, τόσο πιο χαλια συμπεριφερόμουν στον κοινωνικό μου περιβάλλον και γενικά ήταν εμφανή τα συμπτώματα της κατάθλιψης η όπως διατύπωσε ο Ήλιος, του Burnout.Το αντιμετώπισα με break και μείωση των "σεσσιων" και των ωρών. Η ψυχολογική μου κατάσταση βελτιώθηκε, και όπως αντιλαμβάνεσαι και το game μου.Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθoun,και όλα έφτιαξαν. Έχοντας παίξει 1,8K MTTs περίπου τον τελευταίο χρόνο θεωρώ τον εαυτό μου καινούριο ακόμα στον κόσμο των MTTs παρόλα αυτά είμαι νομίζω σε θέση να σου πω ότι απαιτεί απίστευτα μεγάλη υπομονή ,εσωτερική δύναμη και πολλή ,παραπολλη μελέτη .Υπομονή-Μελέτη-Καλή,Υγιής Ζωή και σαφώς σωστό BnkrollMngment Αποτελούν θεωρώ τα συστατικά της επιτυχίας.Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν. Και συμβουλή μου πάντα να έχεις κοντά σου άτομα που σε καταλαβαίνουν και θα σου πουν ένα "πάμε ρε " ,,"υπομονή" " gg (laughing out loud) ", όπως κάνω εγώ με τον Παύλο , και τα αλλα τα παιδιά που είμαστε σε επικοινωνία κάθε μέρα. GL φιλε μου Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 αν κερδιζεις αυτα που θες στα hu γυρνα στα hu.αν παλι θες mtt τοτε μικρα fields πχ δοκιμασε τουρνουα με cap η πιο μικρες εταιριες.τελος τα 100 buy ins bankroll ειναι τιποτα κ bustαρεις για πλακα,και πριν bustαρεις οσο χανεις bi χανεις στον τομεα της ψυχολογιας κλπ.200 τουλαχιστον και οσο μεγαλυτερα fields φτανουμε και στα 400 που εχει πει κ o giorgio Παράθεση
takearisk Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 auto to sxolio afora mono tis partides p eferes ws paradeigma...Tis alles s apories k diapistwseis sxetika me variance se mtt k rolo pou paizei o paragontas tyxh tis sevomai apolyta kai tis thewrw logikes k kapoies tis exw k egw...Elpizw na mhn fanhke oti hthela na se prosvalw an t phres etsi zhtw suggnwmh(an k omologoumenws hmoun ligo kaustikos ) Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2010 takearisk έγραψε:auto to sxolio afora mono tis partides p eferes ws paradeigma...Tis alles s apories k diapistwseis sxetika me variance se mtt k rolo pou paizei o paragontas tyxh tis sevomai apolyta kai tis thewrw logikes k kapoies tis exw k egw...Elpizw na mhn fanhke oti hthela na se prosvalw an t phres etsi zhtw suggnwmh(an k omologoumenws hmoun ligo kaustikos )nai ok den pareksigo,eksalou san thread klapsas ksekinaei. Παράθεση
Recommended Posts