Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μαθηματικα δεν ξερω να σου πω, αν τον βαζεις σε ενα range μονο flushes, sets, τοτε εισαι σχεδον dead. Αν πιστευεις οτι μπορει να εχει πχ AA με Ad AK με Ad τετοιου τυπου hands τοτε call. Απλα θα μπορουσες να κανεις c/c για pot control στο turn και να το παιξει πιο safe αν υποψιαζοσουν slowplay καποιο nut flush η κατι τετοιο. Το line του δειχνει μεγαλη δυναμη ιδιαιτερα σε τετοιο board σπανια περιμενω να δω μπλοφα αν και δεν ξερω πως σκεφτεται ο 11$ reg. As played νομιζω ειναι call..

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

itan i triti pasa.to mono pou iksera einai pos einai ligo xamenos(apo shrkscope kai gia megalo deigma).

snap call τοτε.

an ego gnorizo pos sta 11$ exo pleonektima apenanti ston average paixti kai ap tin stigmi pou einai arxi akoma, ton antipalo ton bazo sto average level tote mipos exei megaliteri mathimatiki aksia to fold apo auti pou idi exei?

Πολύ σωστή η λογική σου, και δεν πρέπει να μπαίνεις σε καταστάσεις coinflip σε αρχικά στάδια απέναντι σε παίκτες που έχεις edge, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση vs losing player σε low stakes με τις μάρκες που ήδη έχουν μπει, τότε είναι αυτόματο call. Το equity σου εδώ έιναι πάνω από 50% vs range καποιου random losing player στα $11 (βασικά όχι μόνο στα $11, αλλά και στα $50 και στα $200 :P )

P.S Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείτε ότι πολλές φορές θα βρεθείς αντιμέτωπος με flush, απλώς συνολικά η κίνηση αυτή είναι +EV κατά την άποψη μου.

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

tha perigrapso mia partida hu pou epaiksa prin apo ligo(bariemai na psakso to handhistory na tin bro).eimai big blind kai einai i triti pasa.mou kanei raise 3bb kai kano call me KsQs.flop:7d 9d Qd kanei check kai bazo 3/4 pot,kanei call.turn Kh kanei check kano peripou 3/4 pot bet kai ta girnaei all in.exo ligo pano ap to miso stack.ti kano?den exo idea ti paixtis einai.ipo alles sinthikes tha itan sigouro call i fold antistoixa(an eixa kati simeiomeno i thimomoun to stil tou antipalou)se auti tin periptosi ti ginetai?

Μάλλον έχω καιρό να παίξω πόκερ.Τελευταία φορά το Big Blind μίλαγε πρώτο στο heads up.Πώς σου έκανε check και πόνταρες 3/4 ποτ απ'το ΒigΒlind?Μήπως έκανες donk bet?

Δημοσίευση

η αληθεια ειναι ειναι πως δεν θυμομουν καλα την πασα.αλλα την εψαξα και την βρηκα.το βασικο σημειο που με με προβληματισε δεν αλλαζει βεβαια.

#Game No : 9392186012

***** Hand History for Game 9392186012 *****

NL Texas Hold'em $11 USD Buy-in Trny: 53140177 Level: 1 Blinds(20/40) - Friday, July 02, 09:24:58 EDT 2010

Table Speed #1602399 (Real Money)

Seat 1 is the button

Total number of players : 2/2

Seat 1: arvan1985 ( 2,000 )

Seat 2: pks555 ( 2,000 )

Trny: 53140177 Level: 1

Blinds(20/40)

** Dealing down cards **

Dealt to arvan1985 [ Qs Ks ]

arvan1985 raises [70]

pks555 calls [50]

** Dealing Flop ** [ 9d, 6d, Qd ]

pks555 checks

arvan1985 bets [135]

pks555 calls [135]

** Dealing Turn ** [ Kc ]

pks555 checks

arvan1985 bets [337.50]

pks555 is all-In [1,775]

arvan1985 will be using his time bank for this hand.

arvan1985 is all-In [1,437.50]

** Dealing River ** [ 7h ]

arvan1985 shows [ Qs, Ks ]two pairs, Kings and Queens.

pks555 shows [ Td, Jd ]a flush, Queen high.

pks555 wins 4,000 chips from the main pot with a flush, Queen high.

arvan1985 finished in 2 place.

Game #9392273094 starts.

Δημοσίευση

Προσπάθα να μην είσαι results oriented. Αν ο αντίπαλος έδειχνε Adx,Kx η πιο αδύνατο two pairs , το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θυμόσουνα καν την πασα :) Αν κατεβάζεις top two vs αδύνατους αντιπάλους με 3 cards για flush readless ,ειδικά με ένα σεβαστό ποσό μέσα στο pot, μακροπρόθεσμα θα είσαι σίγουρα χαμένος κατά την άποψη μου.

Δημοσίευση

ImbecIle έγραψε:

Προσπάθα να μην είσαι results oriented. Αν ο αντίπαλος έδειχνε Adx,Kx η πιο αδύνατο two pairs , το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα θυμόσουνα καν την πασα :) Αν κατεβάζεις top two vs αδύνατους αντιπάλους με 3 cards για flush readless ,ειδικά με ένα σεβαστό ποσό μέσα στο pot, μακροπρόθεσμα θα είσαι σίγουρα χαμένος κατά την άποψη μου.

σιγουρα δεν θα την θυμομουν αλλα συνηθως αυτες που χανεις θυμασαι.παντως αν δεις ολο το action ειναι απο αυτα που λες πως κατι βρωμαει εδω!το check-call παντα ειναι υποπτο οποτε πρεπει να δωσω μεγαλυτερη βαρυτητα στα φυλλα που με κερδιζουν.πιστευω πως αν ειχε 2 ζευγαρια απ το φλοπ μαλλον θα τα προστατευε με τετοια φυλλα κατω,αν ειχε draw πιο λογικο θα μου ακουγοταν το call παρα το shove(επειδη του δειχνω πως δεν υπαρχει fold απο πλευρας μου).περισσοτερο ποσταρα επειδη ειναι συχνες τετοιες καταστασεις και βασικα ειναι οι πιο δυσκολες αποφασεις κατα την διαρκεια ενος τουρνουα.

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

το check-call παντα ειναι υποπτο οποτε πρεπει να δωσω μεγαλυτερη βαρυτητα στα φυλλα που με κερδιζουν.πιστευω πως αν ειχε 2 ζευγαρια απ το φλοπ μαλλον θα τα προστατευε με τετοια φυλλα κατω,αν ειχε draw πιο λογικο θα μου ακουγοταν το call παρα το shove(επειδη του δειχνω πως δεν υπαρχει fold απο πλευρας μου).

Μην κάνεις υποθέσεις με βάση το τι σκέφτεσε ότι θα έκανες εσύ. Από την στιγμή που είσαι readless και το μόνο που ξέρεις είναι ότι είναι χαμένος παίκτης συνολικά, τότε η μοναδική υποθέση που πρέπει να κάνεις είναι ότι ο παίκτης αυτός έχει κάποια μεγάλα leaks , τα οποία εσύ πρέπει να βρεις για να εκμεταλλευτείς. Μην περιμένεις ότι όλοι οι παίκτες θα εφαρμόσουν λογική και συνοχή στο παιχνίδι τους. Το range του εκεί, από την στιγμή που δεν έχουμε reads, είναι αρκετά μεγάλο και περιλαμβάνει αρκετά χέρια τα οποία νικάμε, και αν κάνουμε fold σε ανάλογες περιπτώσεις συνολικά θα είναι -EV. Τα πράγματα αλλάζουν αν πρόκειται για σκεπτόμενο παίκτη, η αν έχεις κάποια reads, η αν είμαστε superdeep (που δεν είμαστε στη συγκεκριμένη περίπτωση) και το παίξεις passive με check/call.

Δημοσίευση

P.S Και σου ξαναλέω, βρες ένα site με 5% rake στα husng :) Αν παίζεις πχ fulltilt με rakeback 27%, τότε ουσιαστικά παίζεις 10+0.33 . Άρα τα συνολικά bonus+cashback που πρέπει να έχεις πρέπει να φθάνουν το 67% του rake που δινεις παίζοντας στην party.. Η party είναι καλή για $200+ όπου έχει cap στο rake της, αλλα για κάτω από $100 δεν συμφέρει καθόλου!

Δημοσίευση

to rake 10% einai polu megalo gia heads up. na sou dosw ena paradeigma otan ksekinhsa na paizw epeidh den hksera "pou pan' ta tessera" eipa na ksekinhsw se 2.20$, kai arxisa na kanw kapoia megala seri me nhkes. kapoia stigmh hrthan kai oi seri htes kai otan eftasa ligo katw apo ta lefta pou ksekinhsa, ekatsa kai upologisa oti an epeza se 5.25$(5% rake) tha hmoun kerdismenos 15$ kai to mono pou me "etrwge" htan to rake giati ousiastika apo auto hmoun xamenos. twra pou paizw sta 5.25$ paw safos kalutera giati apo feugw kai ta donkia!!auto pou thelw na pw einai oti to 10% rake einai polu megalo kais to lew giati to eniwsa sto petsi mou.

afieromenw sto rake....

eisai to saraki pou mou trwei mera me thn mera thn psixi....ELA NA KAOUN TA KARVOUNA

http://www.youtube.com/watch?v=b1N2OVSMyxU

Δημοσίευση

Φιλε Imbecile μπορεις να μου εξηγησεις γιατι μπορει να βασισει την αποφαση του ο φιλος βασιζομενος μονο στο γεγονος οτι ο αντιπαλος ειναι losing player??

Και γιατι μονο ενας σκεπτομενος αντιπαλος εχει τις περισσοτερες φορες χρωμα εκει?

Οι σκεψεις του Αεκαρα για το line που ακολουθησε ο αντιπαλος με βρισκουν πιο συμφωνο και πιστευω πως πολυ δυσκολα αντιμετωπιζουμε κατι λιγοτερο απο χρωμα ετσι πως παιχτηκε η παρτιδα.

Δημοσίευση

von_dracul έγραψε:

Φιλε Imbecile μπορεις να μου εξηγησεις γιατι μπορει να βασισει την αποφαση του ο φιλος βασιζομενος μονο στο γεγονος οτι ο αντιπαλος ειναι losing player??

Και γιατι μονο ενας σκεπτομενος αντιπαλος εχει τις περισσοτερες φορες χρωμα εκει?

Οι σκεψεις του Αεκαρα για το line που ακολουθησε ο αντιπαλος με βρισκουν πιο συμφωνο και πιστευω πως πολυ δυσκολα αντιμετωπιζουμε κατι λιγοτερο απο χρωμα ετσι πως παιχτηκε η παρτιδα.

Δεν είπα ότι ένας σκεπτόμενος αντίπαλος έχει πάντα χρώμα εκεί. Απλώς ένας σκεπτόμενος αντίπαλος έχει (συνήθως) μια λογική στο παιχνίδι του, και στην περίπτωση αυτή μπορούμε να μπούμε σε πιο βαθιές διαδικασίες σκέψης για να αναλύσουμε τις κινήσεις του. Αντίθετα, το να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σε βάθος κινήσεις κάποιου χαμένου παίκτη είναι πολλές φορές λάθος, γιατί πολύ απλά ο παίκτης αυτός είτε δεν σκέφτεται, είτε σκέφτεται σε πολύ ρηχό επίπεδο.

Δεν υπάρχει κάποιος να πει στην περίπτωση αυτή τι είναι απόλυτα σωστό και τι απόλυτα λάθος. Για να ξέρουμε ποια κίνηση είναι μαθηματικά σωστή πρέπει να ξέρουμε το range του αντιπάλου. Από την στιγμή που δεν έχουμε παίξει hands μαζί του, ο καθένας μέσα από την εμπειρία που έχει , πρέπει να βάλει τον αντίπαλο του σε γενικές γραμμές σε ένα πιθανό range με τα στοιχεία που έχει, δηλαδή losing player, low stakes husng. Και εμένα η άποψη μου είναι ότι με αυτό το line, είμαστε μπροστά από το range του,και αυτό είναι η προσωπική μου άποψη που βγαίνει μέσα από ένα σχετικά οκ sample από HUSNGs ξεκινώντας από low stakes μέχρι mid-high που έχω παίξει. Ισως ο αντίπαλος μας να είναι losing επειδή είναι ο πιο tight παίκτης του κόσμου, και αν το καταλαμβαίναμε αυτό να μπορούσαμε να κάνουμε fold. Tough luck,note, next game. Σε γενικές γραμμές όμως, κατά την άποψη μου, είναι +EV το call.

Δημοσίευση

impecile katalabaino ti les.omos gia skepsou akoma kai enas xamenos paixtis tha mporouse na kanei auto to move.den ekane kamia spoudaia kinisi,ekane allin kratontas xroma alla oxi nut.polloi tha to ekanan.

exo mia alli erotisi:an as poume exo roi 5-7% sta 10$ kai eparkes bankroll(peripou 50 buy in) gia ta 20$ iparxei kapoios logos na meino sta 10?ap tin empeiria pou exo mexri tora nomizo pos to epipedo den diaferei poli.nomizo pos to ekei pou allazeii aisthita to paixnidi einai apo 50 kai pano.opote mexri ta 50 arkoumai sto na exo to bankroll.sosta?sta 10$ pio theoreitai aksiologo roi?antistoixa sta 20,30,50??

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

impecile katalabaino ti les.omos gia skepsou akoma kai enas xamenos paixtis tha mporouse na kanei auto to move.den ekane kamia spoudaia kinisi,ekane allin kratontas xroma alla oxi nut.polloi tha to ekanan.

Οπως σου ειπα και πριν, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εχει το flush. Θα το έχει, και πολλές φορές μάλιστα. Δεν έχει καμμια σημασία ομως, γιατι τις περισσότερες φορές θα τον έχεις crushed, και μακροχρόνια το call είναι +EV.

exo mia alli erotisi:an as poume exo roi 5-7% sta 10$ kai eparkes bankroll(peripou 50 buy in) gia ta 20$ iparxei kapoios logos na meino sta 10?ap tin empeiria pou exo mexri tora nomizo pos to epipedo den diaferei poli.nomizo pos to ekei pou allazeii aisthita to paixnidi einai apo 50 kai pano.opote mexri ta 50 arkoumai sto na exo to bankroll.sosta?sta 10$ pio theoreitai aksiologo roi?antistoixa sta 20,30,50??

Τα fish στα $10 είναι τα ίδια με τα fish στα $20, οπως και στα $100 και στα $300 κτλ. Εκείνο που αλλάζει είναι το επίπεδο των regulars οσο ανεβαίνεις stakes , και επίσης μειώνεται και ο αριθμός των fish. Σαν αποτέλεσμα, αναγκαστικά , όσο ψηλότερα παίζεις θα έρχεσε αντιμέτωπος με άλλους regs, γιατί ακριβώς δεν θα υπάρχουν fish για όλους και το πιο μικρό edge έχει σημασία. Αυτό ομως αρχίζει να συμβαίνει (συνήθως) από $100+ . Αρα δεν βλέπω κανένα λόγο να μην ανεβάσεις τα stakes σου από τα $10 στα $20!

Οσο αφορά τα ROI αυτό εξαρτάται από το structure του husng, άρα θα δεις διαφορετικά roi σε διαφορετικά rooms, από το τι speed παίζεις( normal η turbo) , και αν κάνεις multitabling.

Δημοσίευση

Καλησπέρα,

Πρόσφατα διάβασα για τις θεωρίες Nash equilibrium και S.A.G.E. κα έχω αρκετά πράγματα που με παραξένεψαν.

1) α) διάβασα ότι η S.A.G.E είναι μια απλοποίηση της Nash equilibrium, ισχύει?

β) αν ισχύει είναι αρκετά ακριβής ή είναι μια γενίκευση που «βολεύει» και στο live poker που δεν έχεις πινακάκια μαζί?

2) γιατί τα πινακάκια της S.A.G.E που έχω βρει έχουν effective stacks έως 7big blind??

3) η Nash equilibrium είναι ένα ξερό πινακάκι ή ένα calculator που βάζεις τα effective big blinds και σου βγάζει ένα range , η S.A.G.E είναι ποιο «αριθμοκεντρική», είναι όμως ακριβής?

4) μπορούν να εφαρμοστούν σε τραπέζι με πάνω από δύο άτομα αν το pot είναι 2-way??

5) εγώ μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει την Nash equilibrium και τις περισσότερες φορές είναι σωστή, υπάρχει κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τις δυο για να μου πει κάποια πράγματα παραπάνω, καλή η θεωρία αλλά τα $ δεν τα κερδίζουν τα πινακάκια και τα calculator οπότε η εμπειρία κάποιου θα με βοηθούσε πολύ!!