Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια χαρρά!

Γνωρίζει κάποιος να μου πεί τι παίζει με την φορολογία(σχετικά με το ποκερ) στην Ελλάδα?

Υπάρχει κανονικά ή όχι?

Πρόσφατα αρχίσα να κάνω αναλήψεις και αναρωτήθηκα μήπως πρέπει να τα δικαιολογώ (?)

Δημοσίευση

τα λεφτά που έχεις χάσει απο την τσέπη σου σε paysafe κάρτες ,η πιστωτική ,η καιεγώ δεν ξέρω πως πληρώνεις εώς΄ότου να καταφέρεις επιτέλους να πάρεις το πρώτο σου τουρνουά τα έχεις βάλει στην δηλώση σου σαν έξοδα?

Δημοσίευση

Καταρχάς φίλε tripodis να σαι καλά για την ειρωνική σου απάντηση.

Ρωτάω γιατί έχω ακούσει οτι σε κάποιες χώρες ίσως φορολογείτε(Σουηδία?).

Δηλαδή αν ζεις απο το πόκερ και δεν έχεις αλλο επάγγελμα θα δειλώνεις μηδενικό εισόδημα? Και τα χρήματα που θα μπαίνουν στον λογαριασμό σου πως θα δικαιολογούνται?

Αν δικαιολογούνται ως τυχαιρά παιχνίδια έχω διαβάσει αυτο : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=5522871

Δημοσίευση

Στην Ελλαδα απ'οτι ξερω δεν ειναι νομιμο,αρα και να θελεις να φορολογηθεις δε γινεται!

Βλεπεις για να μπορεις να κανεις φορολογικη δηλωση και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο σε αυτη τη χωρα πρεπει να ειναι υπαλληλος!!!!!!!!

Αν εισαι επαγγελματιας παιχτης ποκερ τοτε εχεις ξεφυγει απο το συστημα οποτε να περιμενεις το οτιδηποτε.

Αυτοι ειναι ικανοι να πουν οτι μπορει να εισαι και εγκληματιας-τρομοκρατης και διακινεις μαυρο χρημα!

Αν βγαζεις πολλα κανε μια off-shore και βαλτα εκει.

Η καλυτερη "τραπεζα" για να εχεις τα χρηματα σου πιστευω ειναι η εταιρεια που παιζεις.

Αν θελεις να κανεις μια αγορα τραβας λεφτα στην καρτα σου και αν θες πιο πολλα χρηματα,10.000 ευρω η λιγοτερα ανα αναληψη δε νομιζω να κινουν "υποψιες".

Μηπως ξερει κανεις σε ποιες χωρες μπορεις να δηλωνεις κανονικα το ποκερ ως επαγγελμα και να φορολογεισαι κανονικα?

Στο αρθρο που εβαλες εννοει μαλλον τα κρατικα τυχερα παιχνιδια!

Δημοσίευση

Το άρθρο το οποίο διάβασες αναφέρεται στον OΠΑΠ και τον κρατικοποιημένο τζόγο εντός συνόρων.

Το διαδικτυακό πόκερ βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη, αν όχι παράνομο κατά κάποιο τρόπο (ανάλογα την βάση της εταιρίας κυρίως και την νομοθεσία του κράτους για τον διαδικτυακό τζόγο).

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ξεκάθαρη νομοθεσία ώστε να σου παρακρατειται αυτόματα ένα ποσό για το κράτος από διαδικτυακές συναλλαγές με στοιχηματικές/ποκερικές εταιρίες.

Στο μέλλον αν γίνει κρατικοποίηση και στο διαδικτυακό πόκερ (π.χ Ιταλία, Γαλλία) είναι πιθανόν να γίνεται αυτόματη η παρακράτηση φορων από διαδικτυακές συναλλαγές με συγκεκριμένες εταιρίες (και φυσικά αρκετά ελεγχόμενο με φραγές IP προς εταιρίες που δεν συνεργάζονται με το κράτος).

Προς το παρών όλα είναι στο φλου (ντόρος περί UIGEA στην Αμερική κλπ). Για αυτό τον λόγο αν παρατηρήσεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό στις αναλήψεις από εταιρίες διαδικτύου οι συνναλαγές γίνονται με ενδιάμεσες διαμεσολαβητικές εταιρίες (ακόμα και αν κάνεις απευθείας transfer από την Stars για παράδειγμα) και για αυτό είναι περισσότερο συνετό να χρησιμοποιούμε οι ίδιοι e-wallets για συνδιαλαγές (δεν υπάρχουν προβλήματα με τις πιστωτικές/χρεωστικές, αλλά ποτε δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον).

Παράδειγμα η Citybank μια περίοδο είχε απαγορεύσει συνδιαλλαγές προς και από στοιχηματικές εταιρίες (τώρα δεν ξέρω τι κάνει). Θα το καταλάβεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την τράπεζα σου.

Αν πας στην Αμερική και παίξεις ένα τουρνουά και κερδίσεις κάποιο ποσό άνω των 5.000, σου παρακρατείται το 30% για φορολογικούς λόγους επειδή είσαι κάτοικος Ελλάδος.

Δημοσίευση

Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Απο τι κατάλαβα με λίγα λόγια ένας επαγγελματίας παίχτης(αρκετά κερδοφόρος) θα πρέπει να φύγει απο αυτην την χώρα για να έχει το κεφάλι του ύσηχο.

Απτην άλλη αν κάτσει είναι λίγες οι πιθανότητες να έχει πρόβλημα (προς το παρόν), και θα γλυτώνει και τους φόρους( φόρος + rake δεν μου ακούγεται και τοσο ωραίο )