Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Παράθεση

Όσο για το παράδειγμα με τα optimal ranges στο heads-up καλό είναι να υπάρχει κάποια δόση randomizing στις κινήσεις μας για λόγους εξαπάτησης (deception). Πχ μερικές φορές (ανάλογα με το game flow) συμφέρει να μην κάνουμε 4 bet με ΚΚ. Να μην το παρακάνουμε όμως, γιατί έτσι θα χάσουμε πολύ EV από χειρότερα hands που θα μας έδιναν πολύ value preflop. Έτσι με το balancing θα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ο αντίπαλος πώς παίζουμε και να προσαρμοστεί στο στυλ μας.

Exeis apolito dikaio me to paradeigma pou les, epeidi pes otan kanei 3bet o antipalos, kaneis panta 4bet me KK,(pes kai AK). Kai episis as upothesoume oti ola ta xeria pou exoun 2 mesa ta kaneis fold se 3bet ektos apo A2s kai 22

An kaneis mono call mia fora anti 4bet, kai erthei flop :Kdiamond::2club::2heart: pou legame, tote o antipalos tha 3erei oti para para polu diskola exeis vrei to flop, kai tha einai anetos me to :8spade::8heart: pes pou exei na parei to pot kai na min fovate raise sto flop (eno allios mborei na mas ekane check to flop me skopo check/call ena street kai decide after).

Opotan poly eustoxo auto pou eipes. Den to sizitisa epeidi tha to ekana pio periploko na embena se tetio vathos, alla i pragmatikotita einai oti to alithino GTO einai auto pou legete 'mixed strategy'. Auto simenei oti den tha kanoume panta to idio pragma me to idio xeri stin idia katastasi, alla anti auto uparxei mia GT Optimal %-% isotimia meta3i ton epilogon, e.g. me to :Kclub::Kspade: mborei na einai 80% 4bet, 20% call, kai to :Adiamond::Kclub: na einai 60% 4bet, 40% call. Auto mborei na exei kai 3 epiloges, gia paradeigma to :6heart::9heart: na einai 10% 4bet, 50% call, 40% fold. Skopos einai to telio balancing twn ranges mas.

Episis na pw oti to idio eustathei meta to flop. Polloi tha 3eroun to paradeigma tou river, otan gia paradeigma me pot bet sto river dinoume tou antipalou 2 pros 1 gia to call tou. Auto simenei oti to GTO einai na mblofaroume 1/3 fores ekei, outes oste oute to call oute to fold na apoferoun kerdos ston antipalo.

To idio eustathei se ola ta streets. Gia paradeigma sto flop me mikro pair uparxei % raise/ % call. Osoi diavasan to vivlio gia ton Andy Beal pou epeze 100k/200k limit me tous pros tha thimounte oti o Beal prospathouse na pe3ei GTO kai koitouse ton deixti deuterolepton sto roloi tou san randomizing device, e.g. an to GTO pou upologise itan na kanei 75% call kai 25% fold tha ekane call an o deixtis deuterolepton tou itan apo to 12 mexri to 9.

Δημοσίευση

ImbecIle έγραψε:

Παράθεση
nice posts sick! Έχω μια απορία. Μπορεί θεωρητικά να υπάρξει Optimal Game Theory (απόλυτο, και όχι απλώς near) για ένα παιχνίδι με imperfect information όπως το πόκερ? Ακόμα και σε Limit Holdem, δεν είναι θεωρητικά αδύνατο κάποιος (ακόμα και κάποιο μελλοντικό supercomputer με bilions hands database) να κάνει perfect play?

Yep, oposdipote theoritika mborei na upar3ei. Parto me to pio aplo theoritiko pexnidi poker, opou uparxoun 3 xartia, :Aspade::Kspade::Qspade: , kai 2 pextes pou pernei o kathenas apo ena xarti.

Kanoun apo ante $1, kai meta o enas apo tous dio (pernoun seira kathe giro) exei tin epilogi na kanei bet $1 kai allos an ginei bet dialegei call/fold (den mborei na kanei raise).

Opotan loipon, parolo pou exoun imperfect information oi pextes (den 3eroun to xarti tou antipalou), einai eukolo na vgei to apolito GTO stratigiki. Mboreite na to vgalete monoi sas an thelete san puzzle, allios i apantisi einai edw:

Reveal hidden contents
Me :Kspade: den kanoume pote bet epeidi o antipalos tha 3erei na kanei fold :Qspade: kai call :Aspade: . Opotan kanoume bet :Aspade: gia value kai :Qspade: gia mblofes, to :Aspade: 100% profanos, :Qspade: bet 33% apo tis fores pou tha to paroume. Etsi to KK tou antipalou pernei 4/1 kai 25% tha kerdisei, opotan den exei simasia an kanei call i fold.

Vevaia uparxei tromeri diafora meta3i auto kai kati san 6max NL holdem i akomi xeirotera PLO8, alla theoritika uparxei lisi gia ola ta paixnidia imperfect information.

Δημοσίευση

oraios sicksick!!eixa diabasei se ena biblio tou gordon(blue little book)pos apenanti se idiaitera kalous antipalous einai +ev to antitheto ap to theoritika sosto paixnidi.profanos anefere kai kapoia paradeigmata sta opoia apenanti se kapoious kalous antipalous pragmatopoiouse diaforetikes energeies se sxesi me autes pou tha ekane normal,episis ta size bets itan teleios asinithista gia sigkekrimenes katastaseis.px:an ipothesoume pos einai stantar kinisi na anebazeis ap to big blind 3 fores otan sou kanoun raise kratontas qq,apenanti se enan poli kalo paixti mipos einai kalitero to call?auto pou ennoo einai pos gnorizontas pos eimai xeiroteros paixtis ap ton allo tha prepei na psakso na bro kapoies eukairies na paro kateutheian to tournoua!anefera to proigoumeno line epeidi eixa prosfata mia mikri empeiria apo megala hu sit n go kai xaramisa apeires fores monsters ap to big blind me reraises sta stantar raise ton regulars.telika mipos einai +++ev na paradexesai kapoies fores tin anoterotita tou allou kai na min prospatheis na ton paikseis sta isia???(ennoo na kaneis to stantar game pou theoreitai as poume sosto).

Δημοσίευση

Αυτα τα περιεργα bet sizing εκανε και ο isildur1 και ειχαν μεγαλο προβλημα να τον αντιμετωπισουν, οταν ενας παιχτης ειναι in position hu και δεν κανει fold με τιποτα και στο river κανει μεγαλο overbet ειναι παρα πολυ δυσκολο να τον αντιμετωπισεις ακομα και αν το ξερεις οτι το κανει καθε φορα σπανια θα εχεις κατι που να δικαιολογει το call οποτε προετοιμαζεσαι για μεγαλο variance.. :P

Ωραιο post αν και εχω καποιους ενδιασμους για το ποσο δουλευει πρακτικα το GTO απεναντι σε εναν thinking player..

Δημοσίευση

iJustRiveredYou έγραψε:

Παράθεση
Αυτα τα περιεργα bet sizing εκανε και ο isildur1 και ειχαν μεγαλο προβλημα να τον αντιμετωπισουν, οταν ενας παιχτης ειναι in position hu και δεν κανει fold με τιποτα και στο river κανει μεγαλο overbet ειναι παρα πολυ δυσκολο να τον αντιμετωπισεις ακομα και αν το ξερεις οτι το κανει καθε φορα σπανια θα εχεις κατι που να δικαιολογει το call οποτε προετοιμαζεσαι για μεγαλο variance.. :P

Ωραιο post αν και εχω καποιους ενδιασμους για το ποσο δουλευει πρακτικα το GTO απεναντι σε εναν thinking player..

mias kai einai thinking player to megalo tou pleonektima tha einai na metafrazei tis energeies sou.simfona loipon meauta pou elege o gordon mia kali stratigiki apenanti se tetoious paixtes einai na kaneis kati diaforetiko apo auto pou skeftesai san sostoteri kinisi.kai profanos mporei kai pali na entopisei tin stratigiki sou alla esi kai pali tha allakseis to paixnidi.

an den mporeis na epibaleis ton rithmo sou kai na gineis o kiriarxos sto hu prepei na breis enan eksipno tropo na soseis tin partida.theoritika me enan antipalo poli anotero sou tha mporouse na einai +ev gia sena na kaneis all in se kathe xeri.bebaia se ena cash game sikonesai kai feugeis...se ena sit n go omos prepei na paikseis!

pragmati poli endiaferon sick sick! sinexise na grafeis tetoia!giati den kaneis diko sou blog edo mesa?

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

Παράθεση
oraios sicksick!!eixa diabasei se ena biblio tou gordon(blue little book)pos apenanti se idiaitera kalous antipalous einai +ev to antitheto ap to theoritika sosto paixnidi.

Em, den eimai sigouros an auto pou ennouse itan auto pou mou eipe kai o harrington oti genika protinei na kaneis to antitheto apoti kanoun oi alloi sto trapezi (dld an pezoun loose na pe3eis pio tight, kai antitheta). Auto exei na kanei ligo me auto pou sizitame gia GTO, afou an oi antipaloi kanoun lathos kai pezoun too loose (or tight), kerdizoume perissotera me tin analogi antitheti prosarmogi sto diko mas pexnidi.

Apo tin alli auta pou les meta einai tips pou exoun dosei kapioi pou grafoun vivlia e.g. Kill Phil (den to exw diavasei alla apoti katalavenw peri autou prokeite) gia non-professional pextes na mboroun na exoun kaliteres pithanotites enanti pros. I idea vasika einai to 'big ball' poker me megala bets kai emfasi sto na mboun polla lefta prin to flop. Enta3ei an vretheis pote me ton Phil Ivey sto trapezi auta, alla den prepei na einai o skopos kapiou kalou pexti.

Na sou apantisw kai pio sigkekrimena se auta pou les gia hu sngs me high stakes (thinking) players:

(Profanos den einai kala na pezeis skopima me kapion hu pou den 3ereis oti eisai kaliteros tou. Moni e3eresi an to kaneis epitides gia ekpedeutikous logous)

To poses fores to blind tha kaneis raise preflop kai 3bet preflop apo to BB e3artate prota apola apo to effective stack size (diladi posa big blinds einai to mikrotera apo ta dio stacks). Ena peripou:

Eff. Stack........Raise.........Reraise

80 bb+ .............. 3x ............... 10-12x

50-80bb ............ 3x ............... 9x

24-50bb ............ 2.5x ............ 6.5-7x

10-24bb ............ 2x ............. All In

0-10bb ............. All In

Se pio advanced epipedo mborei kaneis na exei diaforetika raise amounts gia diaforetika xeria (i kai limp), alla gia na to kanei auto prepi na 3erei giati (na exei sxedio gia kathe hand), kai fisika na einai balanced to kathe range.

Twra otan les oti xaramises ta monsters sou, upothetw ennoeis oti ekanes reraise kai ekane o antipalos fold preflop. To oti to ekanes 3x to raise tou einai genika standard, apla etixe na min exei kala filla. To mono omws pou prepei na episimanw einai oti den mboreis na kaneis 3bet mono ta monsters, opws e3igisa sto proigoumeno post enas pextis pou kanei adjust tha to katalavei auto kai tha sou dinei respect.

Ti kanoume loipon? Well oi expert players pane level 3 thinking. An exoun pes KK kai 3eroun oti den exoun kanei sxedon katholou 3bet preflop mexri ekeino to simeio kai upologizoun na to prosexei auto o antipalos, tote kanoun mono flat call. Episis apo tin alli, an den exoun kanei katholou 3bet tote tha xrisimopoisoun ena junk xeri gia to proto tous 3bet upologizontas oti tha parei respect kai tha klepsoun to raise tou antipalou.

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

Παράθεση
iJustRiveredYou έγραψε:
  Παράθεση

mias kai einai thinking player to megalo tou pleonektima tha einai na metafrazei tis energeies sou.simfona loipon meauta pou elege o gordon mia kali stratigiki apenanti se tetoious paixtes einai na kaneis kati diaforetiko apo auto pou skeftesai san sostoteri kinisi.kai profanos mporei kai pali na entopisei tin stratigiki sou alla esi kai pali tha allakseis to paixnidi.

an den mporeis na epibaleis ton rithmo sou kai na gineis o kiriarxos sto hu prepei na breis enan eksipno tropo na soseis tin partida.theoritika me enan antipalo poli anotero sou tha mporouse na einai +ev gia sena na kaneis all in se kathe xeri.bebaia se ena cash game sikonesai kai feugeis...se ena sit n go omos prepei na paikseis!

pragmati poli endiaferon sick sick! sinexise na grafeis tetoia!giati den kaneis diko sou blog edo mesa?[/quote:13t8e9pb]

Απλα ο thinking player εκτος οτι θα το καταλαβει σχετικα γρηγορα αυτο που κανεις και ο ιδιος δεν παιζει με τον στανταρ τροπο ουτε με τον τροπο που περιμενεις οποτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να "μπεις στο μυαλο του" κατα καποιο τροπο και να προσπαθεις να εισαι ενα βημα μπροστα. Ξεχνα τα standard plays και προσπαθησε να εισαι οσο πιο creative γινεται οταν αντιμετωπιζεις καλο αντιπαλο.

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

Παράθεση
iJustRiveredYou έγραψε:
  Παράθεση

mias kai einai thinking player to megalo tou pleonektima tha einai na metafrazei tis energeies sou.

simfona loipon meauta pou elege o gordon mia kali stratigiki apenanti se tetoious paixtes einai na kaneis kati diaforetiko apo auto pou skeftesai san sostoteri kinisi.

[/quote:nz1xzd0k]

Mbravo aekara, poli swsta arxises to post sou oti auto einai to pleonektima tou thinking player. I sinexia omws gia apantisi tou JustRivered einai oti giauto akrivos ton logo doulevei to GTO enantion thinking player!! Epeidi den exei simasia poso skeftete o antipalos. An diavases to post mou gia to 1card poker game, tha deis oti sto telos o antipalos den exei simasia an kanei call i fold me to KK. Diladi oso kalos kai na einai, den exei simasia!

Oso gia to upolipo pou eipes aekara, auto pou isws thelei na pei o gordon einai oti prepei na kaneis disguise to xeri sou epeidi an pe3eis standard tha se valei eukola se range o antipalos. Vevaia auto einai to advanced poker, na 3ereis ti skeftete o antipalos sou gia to xeri sou kai na to ekmetalleuese. Kai gia na to pei se mi-proxorimenous pextes auto o Gordon leei apla na kanoun to antitheto pou tha skeftontan, kanontas etsi pio aprovlepto to pexnidi tous. Ok auto alla enas expert 3erei pote kai giati kanei auto to play anti etsi tixaia.