Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

O ael1979 einai sto final table tou 109/R TWRA!!

Recommended Posts

Δημοσίευση

fileasfog έγραψε:

H μαθηματική ανάλυση της θέσης έχει ως εξής:

Aυτο που γράφεις είναι το chips EV αποτέλεσμα,το οποίο σε final table τουρνουά δεν αρκεί για να μας δείξει αν μια κίνηση είναι θετικών προσδοκιών ή όχι,λόγω της μη γραμμικής αξίας των μαρκών.Ειναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μοντέλο όπως το ICM ώστε να βρούμε EV$.Όταν υπάρχει bubble factor δεν ισχύει απαραίτητα EV(chips)=>EV($).

• Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

crf88 έγραψε:

africanos23 έγραψε:
DEN EXO DIAVASEI KAN TO HAND KAI PATAO RANDOM KOUMPAKIA STO PLIKTROLOGIO
[/quote:34m2cbsx]

LOL crf eisai master se auta

Nomizw to thread exei 3efigei ligo, o melancholy ta eixe kanei ola swsta, dieukrinisame ligo egw kai crf, kai apo kei ke pera san na 3anarxisan oloi apo to miden, prota den vlepoun pos einai to xeri, meta 3exnane to ICM,... kai perimenw twra se 30 posts na ftasoun 3ana sto idio simperasma pou eixe graftei stin arxi :laugh:

+1 sto oti pragmati genika oloi oi poker players exoume tin tasi na eimaste results oriented kai oti den tha sxoliazame to xeri an kerdize.

-1 omws sto idio comment, epeidi parolo pou den tha to koitazame den simenei oti kaname lathos pou to analisame, epeidi twra pou to doulepsame 3eroume ligo kalitera ti na kanoume se paromio katastasi. Episis diafono oti xreiazete kaneis tin 'adeia' kapiou na sxoliasei ena xeri pou pextike, eidika an ta hole cards exoun emfanistei sto trapezi gia olous se showdown.

Δημοσίευση

Ενδιαφέρον thread αν μη τι άλλο έχει αποκτήσει μια άλλη διάσταση με αναφορές στα μαθηματικά και στη ψυχολογία.

@safesteps

φυσικά δεν το ξεχνώ απλά μια και δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να υποθέσουμε κάποιο range, γιατί μιλάμε πρώτοι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα χέρι, μπορεί να έχει ΑΑ μπορεί να έχει 72ο, γιατί καταλαβαίνω την κίνηση λοιπόν.

Είναι πρακτικός αδύνατον στα λίγα δευτερόλεπτα που πρέπει να παίξεις ένα χέρι να κάνεις όλους αυτούς τους υπολογισμούς και να ανατρέξεις σε όλα τα χέρια που έχεις μελετήσει κάτω από όλες τις πιθανές συνθήκες.

Πόσο απλή είναι αυτή η απόφαση που έγινε; να πώς θα τη έπαιρνα εγώ, έχω 50% πιθανότητα να με κάνει call, ξέρω ότι το equity δε σημαίνει αυτό αλλά είναι επιτρεπτό να το εφαρμόσεις στην περίπτωση μας έτσι μια και λίγο πολύ σου λέει που στέκεσαι στη κατάταξη φύλλων, παίζω με ένα φύλλο τη Q το οποίο είναι το 3 ψηλότερο φύλλο της τράπουλας άμα ο άλλος έχει Q, K ή Α χάνω άμα δεν έχει ενδεχομένως να υπερισχύσει η Q μου, από τα 13 φύλλα της τράπουλας δεν θέλω να έχει τα 3 και κάπου εκεί το δάχτυλο σου πατάει το All In, είναι τόσο εύκολο κατά τη γνώμη μου.

Αυτό που σημειώνεται είναι ότι ο συγκεκριμένος παίχτης κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες (που προφανώς ισχύουν και άλλα πράγματα που δε ξέρουμε, πως ήταν για παράδειγμα τα προηγούμενα 10 χέρια?)δεν τον πειράζει να παίξει με το ένα του φύλλο μόνο.

Να τονίσω εδώ ότι δεν θα το έκανα πάρα μόνο αν ένοιωθα ότι οι ευκαιρίες μου για ένα καλύτερο χέρι έχουν μειωθεί δραματικά ή αν υπάρχουν σοβαροί λόγοι ο αντίπαλος μου να με τοποθετήσει σε πολύ μεγαλύτερο range από αυτό που έχω.

Bottom line, δεν μπορείς να παίζεις μόνο τα χέρια ή τις καταστάσεις εκείνες που είσαι πάντα +, αν το πάρω χαμπάρι κάθε φορά που ποντάρεις από το ύψος του πονταρίσματος θα ξέρω πόσες πιθανότητες έχεις υπολογίσει ότι κερδίζεις και άρα να χάσω εγώ.

Στο τέλος της ημέρας τζόγος είναι, ακόμα και εδώ όσο ποιο κατά σου είναι οι πιθανότητες, αν σταθείς τυχερός, τόσο μεγαλύτερη απόδοση θα έχεις, να παίζεις που και που με λίγο - είναι χρήσιμο μπορεί να κερδίζεις σπανιότερα αλλά πρώτον κερδίζεις περισσότερα δεύτερον είσαι πιο απρόβλεπτος παίχτης.

Δημοσίευση

Μια γρήγορη σημείωση. Μπορεί λόγω ΙCM να φαίνεται -EV η κίνηση αυτή γιατί μείωνετε το $/chip όσο αυξάνεται το stack μας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυξάνεται και το edge καποιου καλού παίκτη όσο πιο deep είναι. Με το ICM κάνουμε την παραδοχή ότι όλοι οι παίκτες είναι even skilled.

Αν μπορούσαμε να μετρήσουμε και το πόσο θα αυξηθεί το πλεονέκτημα κάποιου παίκτη οταν από χ chips παει σε 2χ (που σίγουρα ενας καλός παίκτης αν έχει πλεονέκτημα χ , μετά τον διπλασιασμό θα έχει >2χ) , μόνο τότε θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε το πραγματικό EV.

Δημοσίευση

fileasfog έγραψε:

H μαθηματική ανάλυση της θέσης έχει ως εξής:

Το αποτέλεσμα της κίνησης μας (ΕV=E), δίδεται απ τη σχέση

E=Ce+Fe

όπου Ce το αποτέλεσμα αν ο αντίπαλος κάνει call και Fe το αποτέλεσμα αν ο αντιπαλος κάνει Fold.

Το Fe ισούται με:

Fe=F * M

όπου F η πιθανότητα να πάει πάσο και Μ τα χρήματα που υπάρχουν ήδη μέσα, Blinds+Antes

Ο παράγοντας Ce δίδεται απ τη σχέση:

Ce= Cwin-Close= (1-F) * P * S - (1-F) * (1-P) * S

όπου:

F και πάλι η πιθανότητα να πάει πάσο επομένως 1-F= η πιθανότητα να callarei

P η πιθανότητα του φύλλου μας απέναντι στο Calling range, (το οποίο είναι συμπληρωματικό ως προς το Folding range)

S το στακ μας (χωρίς βλάβη της γενικότητας θα θεωρήσουμε ότι ο αντίπαλος μας καλύπτει σε chips), ειδάλλως μπορούμε να θεωρήσουμε το Effective stack

η βασική συνθήκη που πρέπει να ικανοποιείται για να πάμε allin είναι η παρακάτω:

Ε=Fe+Ce >= 0 => FM+(1-F)PS-(1-F)(1-P)S >=0 =>...........

=> P >= (N-FN-F) / (2Ν-2NF)

όπου Ν έχουμε ορίσει το λόγο S/M ή πιο απλά πόσα Μ είναι το στακ μας.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι Ν=9 και το αποτέλεσμα εξαρτάται καθαρά από το Cr (calling range) του αντιπάλου.

Για Cr=30% απαιτείται περίπου 37 % (το πραγματικό είναι 34 %)

Για Cr=20% απαιτείται περίπου 27,7 % (το πραγματικό είναι 31,3%)

Για Cr=40 % απαιτείται περίπου 41,7 % (το πραγματικό είναι 35,3%)

κ.ο.κ.

Επομένως για να αποφασίσουμε ποιά είναι η σωστή κίνηση, πρέπει να θεωρήσουμε κάποιο Cr για τον αντίπαλο.

Μία ποιο αναλυτική προσέγγιση θα υπολογίζει όλες τις τιμές του P για κάθε Cr (ευτυχώς το τελευταίο είναι πεπερασμένο) και θα βγάζει μία μέση τιμή, όμως και πάλι υπεισέρχεται η προσωπική μας καρίση, καθώς για κάθε τιμή του Cr πρέπει να δοθούν συντελεστές βαρύτητας (με συνολικό άθροισμα 1)

Το Cr ή οι συντελεστές βαρύτητας μπορούν να εξαχθούν, εάν επιλύσουμε μία ανάλογη εξίσωση από τη μεριά του αντιπάλου μας. Η εξίσωση αυτή ωστόσο θα περιλαμβάνει τη μεταβλητή Sr δηλαδή το range με το οποίο εμείς θα κάναμε shove, δηλαδή αυτό που ψάχνουμε στο εν λόγω πρόβλημα.

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: