panosxvii Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Το τουρνουά είναι ατην σταρς όπου τα fields όπως όλοι ξέρουμε είναι τεράστια.Είμαστε itm με blinds 200/400+ante 40.και συμβαίνει η εξής παρτίδα.Έχω tight image όπως και ο αντίπαλος όπου μετά που τον έψαξα είδα οτι είναι winning player.(Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα)Έχω παρατηρήσει όμως οτι απο EP κάνει Limp με αδύναμα φύλλα και σε raise πάει πάσοCO (t10637)Button (t11380)SB (t19987)Hero (BB) (t9896)UTG (t2775)UTG+1 (t18065)MP1 (t26438)MP2 (t32087)MP3 (t8410)Hero's M: 9.42Preflop: Hero is BB with , 2 folds, MP1 calls t400, MP2 calls t400, 3 folds, SB calls t200, Hero checksFlop: (t2050) , , (4 players)SB checks, Hero bets t1200, 1 fold, MP2 calls t1200, 1 foldTurn: (t4450) (2 players)Hero checks, MP2 checksRiver: (t4450) (2 players)Hero bets t1600, MP2 raises to t4800, Hero calls t3200Total pot: t14050Results:Hero mucked , (two pair, nines and eights).MP2 had , (full house, eights over nines).Outcome: MP2 won t14050Σωστό το bet στο flop?Καθαρίζει λίγο το πεδίο αλλά δεν θα πάρω call απο κάποιο φύλλο που κερδίζω σ'ένα τέτοιο board.Στο turn κάνω check γιατί υποθέτω οτι έκανε call με 2 φιγούρες και δεν πίστεψε το bet μου.Όμως κάνει τσεκ και υποθέτω οτι έχει κάποιο draw.Στο άκακο river κάνω πάλι ένα μικρό bet πιστεύοντας οτι ο αντίπαλος δεν έχει κάτι με σκοπό να τελείωσω την παρτίδα και δέχομαι raise.Έχω δεί πολλές φορές να κάνουν τέτοια κίνηση με φύλλα τύπου JT κι άλλα παρόμοια και γι αυτό έκανα το call μην κερδίζοντας τίποτα παραπάνω απο μια μπλόφα.Το σκεπτικό που ακολούθησα είναι εντελώς λάθος?Στο river με 1 κάρτα πιο ψηλή απο το ζευγάρι μου είμαι check/fold ή έστω πάσο στο raise του?Θα μπορούσα να ακολουθήσω κάποιο άλλο line? Παράθεση
ImbecIle Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Το bet στο river δεν μου αρέσει. Οπως παίκτηκε η παρτίδα,check/call ειναι το καλυτερο line κατα τη γνωμη μου. Αν εχεις το καλυτερο χερι οντως, γιατι να κανεις bet? Ποιο χειροτερο hand θα σε κανει call? Ισως μονο ενα χειροτερο 9αρι, αλλα και παλι , πιο πολλες φορες θα χανεις παρα να κερδιζεις οταν γινεσαι called. Με το check, μπορεις να κανεις call σε ενα μικρο bet που ειτε θα ειναι monster ειτε καποια μπλοφα (busted draw).Οσο για τα υπολοιπα streets, καλυτερα να σου απαντησουν αλλοι που εχουν περισσοτερη εμπειρια σε τουρνουα / 4way pots Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Άρα λες οτι θα ήταν προτιμότερο να τον κάνω να επιχειρήση μια μπλόφα στο ρίβερ(γενικά μιλώντας)αφήνοντας του το ελεύθερο να ποντάρει?Δεν το χα σκεφτεί να πω την αλήθεια!Θα ήθελα ν'ακουσω κι άλλες γνώμες όμως. Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου, 2010 mia xara to epexes , isws check/call to river i an apofasiseis na vareseis min callareis to reraise toy efoson exoyn dei polla atoma flop... Παράθεση
papakaliati Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Με A 9 δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις απλα check . Και αμα κανεις δεν θα πονταρεις καθολου εκτος αν βγεις τουλαχιστον διζευγαρος απτο flop . Επρεπε να κανεις raise preflop,δεν νομιζω οτι υπαρχει αξια να μιλας τι εγινε σε παιχνιδι χωρις raise preflop,τα φυλλα των αντιπαλων ειναι απλα απροσδιοριστα.Με ενα raise στα ~1400 θα ειχες κερδισει την παρτιδα χωρις να μπλεξεις καθολου.Αμα ειχες suited connectors η μικρο λοζε θα μπορουσες να κανεις απλα call με 3 λιμπερς,με Α 9 οχι. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Σωστο το bet στο φλοπ...κατεμε εντελως λάθος στο river...το πολύ check call....και εννοειτε όχι call σε allin...γενικά θα διαλέγεις εσύ τις καταστάσεις για μεγάλα ποτσ και όχι αυτές εσένα...Στο λέω αυτό γενικά σαν προσωπική εμπειρία...και μπλόφα να ήταν δεν πειράζει...πειράζει που πέταξες το τουρνουα σου itm με Α9 και ενα pair μικρό...να εχες το 8 να έλεγα δεν πειράζει...αλλά με το 9 που πας?Απεφυγε ποντάρεις με μετριο χέρι στο ριβερ ή αν θες να ποντάρεις το 1/3 του ποτ ειναι αρκετό...αν σου κανουν reraise εχασες και το πετας... Παράθεση
metafysico Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Για να δικαιολογήσω.Όπως είπες ο συγκεκριμένος αντίπαλος κάνει συχνά Limp και πετάει τα φύλλα του σε raise. Το επόμενο limp δεν νομίζω ότι μας ανησυχεί.Το ποτ έχει 1760, Οπότε ανεβάζουμε το stack μας κατα 17% περίπου και έχουμε πάρα πολύ μεγάλο folding equity. Ίσως έκανα το all-in και με χειρότερο φύλλο απο A9. Αυτά απο μένα. Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Τώρα που το αιτιολόγησες μπορώ να το δεχτώ.Πριν έτσι ξερό all in pre δεν μου λεγε τίποτα.Η αλήθεια είναι όμως πως το θεωρώ πολύ risky μιας και τις περισσότερες φορές θα είμαι σε πολύ άσχημη θέση αν πάρω call. Παράθεση
papakaliati Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αφου το limp δεν σε ανησυχει εχεις ακομη εναν λογο να κανεις raise/all in. Πολυ καλο φιλο δεν εχει κανενας,δεν πιστευω να ρισκαρε κανενας με AA KK ΑΚ ΑQ whatever να παιξει με 4 ατομα στο φλοπ. Πολυ λαθος κινηση το check preflop. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Μην σκεφτεσαι την περιπτωση του να φας call μονο.Αν δεν φας ανεβαζειςτο stack 15+%.Εσυ ξερεις καλυτερα τι σημαινει το limp των παιχτων.Τον αντιπαλο στο sb τον ξεχνας γιατι συμπληρωνει με τεραστια range.Οι αλλοι 2 αντιπαλοι δυσκολο να εχουν κανει limp με Α9+, ισως να εχουν pp η να ειναι αδυναμοι παιχτες που limparoun K10,KJ κλπ.Αν ισχυουν τα παραπανω τοτε all in. Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Λάθος το check pre?Για ποιο λόγο να ρισκάρω να παίξω εκτός θέσης με ένα τόσο αδύναμο φύλλο??Δεν καταλαβαίνω τι εννόεις. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 papakaliati έγραψε:Αφου το limp δεν σε ανησυχει εχεις ακομη εναν λογο να κανεις raise/all in. Πολυ καλο φιλο δεν εχει κανενας,δεν πιστευω να ρισκαρε κανενας με AA KK ΑΚ ΑQ whatever να παιξει με 4 ατομα στο φλοπ. Πολυ λαθος κινηση το check preflop.Δεν ειναι λαθος κινηση το check preflop.Απλα αν κανεις check,τοτε postflop βαζεις μαρκες στο ποτ μονο με nuts-περιπου nuts.So η κανεις check και παιζεις πολυ προσεκτικα στην συνεχεια η all in και τελειωνεις το χερι. Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 foustouki σε παρόμοια περίπτωση με το ίδιο φύλλο και στην ιδια θέση με 3 Limp είχα κάνει μια τέτοια απόπειρα και ο αντίπαλος που έκανε call έδειξε ΚΚ αλλά ένας Α με γλύτωσε.Τότε ήμουν πιο deep και σε άλλη πλατφόρμα και είχα πιο tight opps αλλά εκείνη την στιγμή σκέφτηκα πως αυτός έπαιξε λάθος τους ΚΚ του κι όχι εγώ σωστά το δικό μου χέρι.Θα το χω στο νου μου απ εδώ και πέρα όμως. Παράθεση
metafysico Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Δεν είναι λάθος κίνηση και το check preflop.. Ίσα ίσα θα ήταν λάθος ένα raise και μετά να παίξεις out of position. Αφού διάλεξες το check ως επιλογή σου (Αντι για all-in) πιστεύω ότι καλά επαιξες το χέρι με εξαίρεση το river όπου μπορούσες να κάνεις απλά check/call... Papakaliati το raise εκεί που αναφέρεις το βλέπω ως πολύ λάθος κίνηση. Παράθεση
papakaliati Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Δεν βλεπω κανεναν λογο για all in. Το να κανεις ενα bet 1500 μαρκες και αμα χρειαστει να κανεις ακομη ενα στο φλοπ continuation αλλες 3000 θα σου βγει πολυ πιο φτηνα. Απλα πρεπει να μπορεις να πασαρεις το φυλλο σου,αν φας reraise . Θα εχεις δειξει μεγαλη δυναμη ηδη,αρα ο αντιπαλος θα πρεπει να εχει μεγαλα @@ για να σου κανει μπλοφα ,η πολυ καλο φυλλο για να σου κανει reraise,με την διαφορα ομως οτι θα εχεις πολυ περισσοτερες πληροφοριες.Metafysiko πιστευω οτι 90% οσοι εχουνε κανει limp με ενα 4x raise θα πανε fold,εκτος αν κανουνε slow play πολυ καλο φυλλο ,οποτε θα σου κανουνε reraise. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 papakaliati ποσο καιρο παιζεις τουρνουα? Παράθεση
papakaliati Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Πολυ λιγο,αλλα πιστευω οτι εκθετοντας εδω την αποψη μου και στηριζοντας την ως ενα βαθμο ειναι ο καλυτερος τροπος να λαβω εποικοδομητικη κριτικη.Αμα την αφησω κατευθειαν,θα εχω παρει μονο την αποψη απο ενα μελος,ενω αμα την υποστηριξω,χωρις φυσικα να ειμαι κολλημενος θα μπορεσω να παρω μερικες ακομη αποψεις. Πολυ πιθανο να ειμαι λαθος,απλα θα ηθελα να δω πως το βλεπουνε και αλλοι. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 11 Μαρτίου, 2010 Αν και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, το allin preflop στην συγκεκριμένη περίπτωση το επικροτώ...στην χειρότερη θα μας δει κανα μικρο pair... Παράθεση
Recommended Posts