nikos7777 Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου, 2009 poso pisteuete oti prepei na einai to bankroll sas gia ena trapezi 0.25-0.50 40x max buy in 60x h kai para panw ? parakalw apnthste osoi perissoteroi ginetai... Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Οσο περισσοτερα buy in μπορεις να εχει τοσο το καλυτερο.Δεν μπορει να σ πει καποιος ποσα χρειαζεσαι.Εννοειται παιζει ρολο το στυλ παιχνιδιου σου.Για παραδειγμα χρειαζεσαι περισσοτερα buy in οταν παιζεις LAG+multitabling απο τα buy in που χρειαζεσαι για να παιζει TAG-1table.Προσωπικα αν δεν εχω πολλα buy in δεν μπορω να παιξω καλα,ισως ειναι και ψυχολογικο.Τα 100ΒΙ πιστευω δινουν μεγαλη ασφαλεια και περιθωρια για να μαθει καποιος και να βελτιωσει το παιχνιδι του.Οποτε στην πραξη προτεινω 2500$ για NL25 και 5000 για NL50. Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Εξαρτάται από το πόσα τραπέζια θέλεις να παίζεις και το πόσο άνετα θα νιώθεις εσύ έχοντας κάποιο μεγαλύτερο bankroll.Το minimum που διαβάζουμε κατά καιρούς για 6max τραπέζια ειναι 20 buy in αλλά σίγουρα ειναι λίγα όταν πολύ ευκολα ημερισίως μπορείς να χάσεις τα 6 από αυτά. Εγώ θα ξεκινούσα με 30 buy in και 4 τραπέζια και θα προχωρούσα από εκεί. Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 θα συμφωνησω με τον nickakis , τα 30-40bi ειναι αρκετα καλη αρχη.τα 100 ειναι πολυ tight. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 gsbets έγραψε:θα συμφωνησω με τον nickakis , τα 30-40bi ειναι αρκετα καλη αρχη.τα 100 ειναι πολυ tight.Οταν λεω 100buy in εννοω να εχει διαθεσιμα αυτα τα λεφτα για ποκερ και για το lvl που θελει να παιξει.Δηλαδη αν εχω 5000$ διαθεσιμα για ποκερ ειναι πολυ tight να παιζω 9tables NL50?Δεν νομιζω..Εκτος αν ειμαι ο μονος που οταν παιζω εχω πολλες φορες swings 5+ buy ins.Σαν bankroll εννοω οπως ειπα τα συνολικα χρηματα που μπορει να διαθεσει καποιος για το ποκερ οποτε 100buy in ειναι η γνωμη μου. Παράθεση
nikos7777 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 foustouki έγραψε:gsbets έγραψε:θα συμφωνησω με τον nickakis , τα 30-40bi ειναι αρκετα καλη αρχη.τα 100 ειναι πολυ tight.Οταν λεω 100buy in εννοω να εχει διαθεσιμα αυτα τα λεφτα για ποκερ και για το lvl που θελει να παιξει.Δηλαδη αν εχω 5000$ διαθεσιμα για ποκερ ειναι πολυ tight να παιζω 9tables NL50?Δεν νομιζω..Εκτος αν ειμαι ο μονος που οταν παιζω εχω πολλες φορες swings 5+ buy ins.Σαν bankroll εννοω οπως ειπα τα συνολικα χρηματα που μπορει να διαθεσει καποιος για το ποκερ οποτε 100buy in ειναι η γνωμη μου.[/quote:1jizkpft] dhladh ean 8elw na paizw se 1 trapezi me max buy in 50$ posa prepei na exw? giati me mperdepsate ligo. Παράθεση
mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Και εγω εχω το ιδιο διλημμα αυτη τη στιγμη.Επαιζα NL10 για ενα μηνα με πολυ καλα αποτελεσματα και απ'το νεο ετος θελω να προχωρησω σε stakes.Εχω καπου στα 2000$ διαθεσιμα για ποκερ,και σκεφτομαι αυτες τις μερες πώς να τα χρησιμοποιησω.Παιζω συνηθως 6 τραπεζια στην ongame και μεχρι 9 στην σταρς γιατι χωρανε καλυτερα στην οθονη και εχω και timebank.Μαλλον θα ακολουθησω κανονα 100ΒΙ και θα συνεχισω ongame 6tabling το NL20,οπου ειναι πιο ευκολος ο ανταγωνισμος και επισης μπορω να αλλαζω site οταν καθαριζω το first deposit bonus.Παντως πιστευω οτι η χρυση τομη ειναι καπου στα 60-70ΒΙ,ειδικα αν παιζεις 4-6 τραπεζια.Εγω επιλεγω 100ΒΙ γιατι θελω να παιζω με ασφαλεια και ανεση και δεν επιθυμω να εχω το 1/5 ή το 1/6 των συνολικων μου χρηματων στα τραπεζια. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 nikos7777 έγραψε: dhladh ean 8elw na paizw se 1 trapezi me max buy in 50$ posa prepei na exw? giati me mperdepsate ligo.20buy in ==> 20x50=1000$YΓ. Το να παιζεις σε 1 τραπεζι online δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα.Προσπαθησε να δοκιμασεις σιγα σιγα περισσοτερα τραπεζια καθως αυτο ειναι και το βασικο πλεονεκτημα του online poker. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Οταν παιζεις σε 4-6 τραπεζια υποθετω οτι παιζεις tag....? Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav έγραψε:Οταν παιζεις σε 4-6 τραπεζια υποθετω οτι παιζεις tag....?Γιατι υποθετεις κατι τετοιο?Μπορει καποιος να παιζει 1 τραπεζι tag και καποιος αλλος 10 lag η και το αναποδο. Παράθεση
mmymmmgfdgfmd Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav έγραψε:Οταν παιζεις σε 4-6 τραπεζια υποθετω οτι παιζεις tag....?Ongame καπου 20/16 με 3bet γυρω στο 9%Stars επαιζα πιο loose,γυρω στο 27/21 με 3bet 11%Και stars fullring σε μικρο δειγμα πολυ loose,καπου 33/27Επειδη ομως ειμαι λιγο maniac postflop,και επειδη θελω να μην φοβαμαι να κανω καποια μεγαλη μπλοφα στο river ή ενα hero call ή ενα profitable 3barrel bluff οταν πιστευω οτι αξιζει,γι'αυτο επιλεγω πολλα ΒΙ και αργη σταδιακη ανοδο σε stakes.Επισης εχω καποια μικρα tilting problems που εξαφανιζουν μερικα ΒΙ εν ριπη οφθαλμου,τα οποια μεχρι να αντιμετωπιστουν πληρως δεν ρισκαρω να παιζω με λιγα ΒΙ.Για ενα τραπεζι 20ΒΙ μου φαινονται καλα,αλλα οπως ειπε ο foustouki,καλο θα ειναι να προσπαθησεις να ανεβεις σε τραπεζια.Στην αρχη θα υπαρχουν προβληματα προσαρμογης αλλα μετα το αποτελεσμα θα αξιζει. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αν εξαφανισω αυτα τα tilting problems θα γινω πλουσιος....!χαχαχα Παράθεση
Ντίνος Μαυρομμάτης Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Σιγα μη εχω μεσα στο ιντερνετ μια περιουσια για να παιξω 25 και 50 δολλαρια καβα. Αυτα τα λενε κατι ξυπνιοι για να ειμαστε για παντα εκει στα χαμηλα να κανουμε ρεικ.Αν δε τζογαρεις λιγο να ανεβεις να νιωσεις και τα λεφτα δε γινεται δουλεια. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 χαχαχαχα...μάλλον πρεπει να μελετησεις λίγο παραπάνω μαθηματικά... Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Ντίνος Μαυρομμάτης έγραψε:Σιγα μη εχω μεσα στο ιντερνετ μια περιουσια για να παιξω 25 και 50 δολλαρια καβα. Αυτα τα λενε κατι ξυπνιοι για να ειμαστε για παντα εκει στα χαμηλα να κανουμε ρεικ.Αν δε τζογαρεις λιγο να ανεβεις να νιωσεις και τα λεφτα δε γινεται δουλεια.Μπορεις να πας σε μια ρουλεττα με κανενα 100αρικο και να πονταρεις χρωμα.Αν τα κανεις 200 ξαναβαλτα και μετα ξανα και ξανα.Με 5 διπλασιασμους τα 100 εγιναν 3200.Ποιο ευκολο ειναι κατι τετοιο.Θα κερδισεις 5 coin flips και θα παρεις 32χ το buy in σου.Δοκιμασε το αυτο.Μπορει να σου κατσει με την μια.Οπως επισης μπορει οταν σ κατσει και κανεις τα 100-->3200 και να εχεις χαραμισει 32+ 100αρικα μεχρι να το πετυχεις.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.Καληνυχτες! Παράθεση
fridis Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Με 5 διπλασιασμους τα 100 εγιναν 3200.den einai kakia ideaΟπως επισης μπορει οταν σ κατσει και κανεις τα 100-->3200 και να εχεις χαραμισει 32+ 100αρικα μεχρι να το πετυχεις.tote pas double or nothing Παράθεση
tsikw Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 re paidia...exw k egw mia aporia oson afora to multitabling....PWS KERDIZETE??? paizw ligo katw apo 3 xronia...cash games (ton teleutaio xrono ) kerdizw (online...live den eixa pote problima..) alla multitabling opote exw to bankroll na to dokimasw k NLH k PLO...skata.mooooono xanw..ti kanw la8os? Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Δεν καταλαβαινω τι αλλαζει οταν παιζεις παραπανω τραπεζια.Οπως παιζεις 1 τραπεζι μπορεις να παιξεις και 2 μεχρι να τα συνηθισεις,μετα 3 κ.ο.κ...Απλα αν εχει βρει τροπο παιχνιδιου και μπορεις και κερδιζεις σε 1 τραπεζι εφαρμοσε τον και στα υπολοιπα.. Παράθεση
tsikw Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 koita..otan paizw multi..ti multi dld...2 trapezia den exw kamia ais8isi gia tous adipalous mou to opoio gia mena einai to pio sumadiko...isws epeidi ksekinisa ws live player k i prosarmogi den mou kollise kala eksarxis...den kserw..apla reads k genika kiniseis pou 8a kanw se ena trapezi k kata 80% 8a doulepsoun...i estw 8a mazepsw kapoies plirofories...sta 2 den borw me tipota.. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 tsikw έγραψε:koita..otan paizw multi..ti multi dld...2 trapezia den exw kamia ais8isi gia tous adipalous mou to opoio gia mena einai to pio sumadiko...isws epeidi ksekinisa ws live player k i prosarmogi den mou kollise kala eksarxis...den kserw..apla reads k genika kiniseis pou 8a kanw se ena trapezi k kata 80% 8a doulepsoun...i estw 8a mazepsw kapoies plirofories...sta 2 den borw me tipota..Κοιτα αν δεν μπορεις με 2 τραπεζια να κανεις αυτο που κανεις και σε ενα τοτε κατι δεν παει καλα..Αν δεν μπορεις να συνηθισεις τα 2 τραπεζια,καλυτερα να παιζεις live καθως το πλεονεκτημα του online ειναι αυτο.Αν προσπαθησεις θα φτασεις σε σημειο να παιζεις 6-8 τραπεζια και να εχεις και reads. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Η πρότασή μου είναι ελάχιστο BR στα 6.000bb για shorthanded παιχνίδια. Για HU σίγουρα 10Κ+. Σε fullring δεν έχω εμπειρία αλλά δεν θα πρότεινα ποτέ λιγότερο από 4Κ. Κατεβαίνουμε stakes αν το BR πέσει στο μισό (ώστε να έχουμε πάλι 6Κ bb στο νέο επίπεδο). Τα νούμερα αφορούν winning players. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν μια σχετική δικλείδα ασφαλείας ενάντια στη χρεωκοπία εξαιτίας μιας μεγάλης πιθανής αρνητικής διακύμανσης. Ένας losing player, όσο BR και να διαθέσει, κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα χρεωκοπήσει έτσι κι αλλιώς.Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το BR με το Multitabling. Είτε ένα τραπέζι είτε πολλά, το απαιτούμενο BR είναι το ίδιο. Αν το BR δεν είναι σωστό, το variance μπορεί να σε καταστρέψει είτε σε ένα τραπέζι είτε σε πολλά. Απλώς σε πολλά τραπέζια μπορεί να συμβεί πιο σύντομα. Μην μπερδεύετε το θέμα BR-Multitabling με αυτό που αναφέρεται σχετικά με το συνολικό ποσό που θα έχουμε ανά πάσα στιγμή στα τραπέζια και ορίζεται ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του BR μας (κάποιοι μιλούν και για 5%). Αυτό όμως ισχύει και για ένα τραπέζι.Παράδειγμα: παίζω $2/$4 SH και διαθέτω 6Κ bb, δηλ. $24Κ. Σύμφωνα με τον κανόνα του 10% δεν πρέπει να έχω συνολικά στα ανοικτά τραπέζια πάνω από $2.400. Για τραπέζια που παίζω full buy in 100bb αυτό σημαίνει όχι πάνω από 6 τραπέζια. Αν όμως παίζω 4 τραπέζια και ξεκινώ με $1.600 και κάποια στιγμή φτάσω να έχω πάνω από $2.400 συνολικά σε αυτά τα τραπέζια θα πρέπει να κλείσω κάποια ώστε το συνολικό ποσό να μην υπερβαίνει το $2.400. Το ίδιο ισχύει και για ένα τραπέζι: αν ξεκινήσω με $400 και φτάσω τα $2.400 τότε πρέπει να το κλείσω και να ανοίξω άλλο. Η μόνη εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα είναι αν τα effective stack των αντιπάλων είναι τέτοια που δεν επηρεάζουν το συνολικό μου ποσό του 10%. Στο παράδειγμα δηλαδή με τα 4 τραπέζια, όταν ξεπεράσω τα $2.400 θα μπορώ να συνεχίζω να παίζω μόνο αν τα effective stacks των αντιπάλων δεν ξεπερνούν το 10% του BR μας (παίρνουμε το max αντίπαλο stack από κάθε τραπέζι και τα αθροίζουμε). Παράθεση
nikos7777 Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 tsikw έγραψε:koita..otan paizw multi..ti multi dld...2 trapezia den exw kamia ais8isi gia tous adipalous mou to opoio gia mena einai to pio sumadiko...isws epeidi ksekinisa ws live player k i prosarmogi den mou kollise kala eksarxis...den kserw..apla reads k genika kiniseis pou 8a kanw se ena trapezi k kata 80% 8a doulepsoun...i estw 8a mazepsw kapoies plirofories...sta 2 den borw me tipota..mhpws ftaiei h etairia kai den einai boliko to mege8os twn trapeziw giati kai egw to idio pa8ena sthn b-win opou to trapezi den alaze mege8os kai eprepe na koita apo katw ta para8ira kai otan anabozbinan ola mazi apla trelenomouna twra pou paizw sthn full tilt paizw mexri kai se 9 trapezia xwris problhma kai me apotelesmata polu uperanw tw prosdokiwn mou giati apla den bariemai giati prepei na prosexw to ka8e trapezi olo kai kapou 8a er8ei ena kalo fulo opote aporiptw polu pio eukola thn saboura. Παράθεση
ImbecIle Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 safesteps έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το BR με το Multitabling. Είτε ένα τραπέζι είτε πολλά, το απαιτούμενο BR είναι το ίδιο. Αν το BR δεν είναι σωστό, το variance μπορεί να σε καταστρέψει είτε σε ένα τραπέζι είτε σε πολλά. Απλώς σε πολλά τραπέζια μπορεί να συμβεί πιο σύντομα. Μην μπερδεύετε το θέμα BR-Multitabling με αυτό που αναφέρεται σχετικά με το συνολικό ποσό που θα έχουμε ανά πάσα στιγμή στα τραπέζια και ορίζεται ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του BR μας (κάποιοι μιλούν και για 5%). Αυτό όμως ισχύει και για ένα τραπέζι.+1Πολλές φορές είδα σε BR managegement threads να αναφέρεται ο παράγοντας multitabling. Στην πραγματικότητα 2 πραγματα έχουν σημασία για το BR management: 1. Το win rate σου (που καθορίζει και το variance που θα εχεις) και 2. Το ρίσκο που είσαι διαθετειμένος να ανεχτείς. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Αρα θεωρητικά δεν έχει σημασία πόσα τραπέζια παίζεις. Απλώς πρακτικά το win rate σου πέφτει όσο πιο πολλά τραπέζια παίζεις, γι'αυτο και ισως να χρειάζεσε περισσότερα bi για να έχεις το ίδιο risk of ruin όπως οταν παίζεις ένα τραπέζι.Οσο για το αν καποιος πρεπει να κανει Multitabling η οχι.. Δεν υπάρχουν χρυσές συνταγές στο πόκερ. Ο καθένας κάνει ότι θεωρεί γι'αυτόν καλύτερο και τον βολεύει. Να αναφέρω απλώς οτι ο livb (πρωτος στην sharkscope για τρια συνεχομενα χρονια) παίζει ένα τραπέζι, και πολύ σπάνια δυο. Προσωπικά και εγώ προτιμώ ένα τραπέζι, επειδή η πλειονότητα των παιχνιδιών μου είναι HUSNG, και μπορώ να προσαρμόζομαι καλύτερα στον αντιπαλό μου. Με 2+ τραπέζια το παιχνίδι μου γίνεται πιο μηχανικό, που οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα. Αν καποιος μπορει να παίζει 12+ τραπέζια και να προσαρμόζεται καλά , τότε σαφώς και να το κάνει! Απλώς δεν πρέπει να θεωρούμε ότι χωρίς multitabling , δεν υπάρχει ουσία να παίζεις και οτι δεν μπορείς να είσαι πιο κερδοφόρος απο κάποιον που παίζει 12πλασια τραπέζια απο εσένα. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 Δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιος παιζει online σε ενα συγκεκριμενο stake πχ NL50 6max και παιζει ενα τραπεζι.Σε heads up το δεχομαι αλλα πιστευω εκτος απο hu σε ολα τα αλλα παιχνιδια πρεπει να μαθει καποιος να παιζει περισσοτεραα τραπεζια.Μπορει να μειωνεται το win rate αλλα αυξανεται το ωριαιο κερδος. Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου, 2010 safesteps έγραψε: Μην μπερδεύετε το θέμα BR-Multitabling με αυτό που αναφέρεται σχετικά με το συνολικό ποσό που θα έχουμε ανά πάσα στιγμή στα τραπέζια και ορίζεται ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του BR μας (κάποιοι μιλούν και για 5%). Αυτό όμως ισχύει και για ένα τραπέζι.Αυτός ο κανόνας από ποια μαθηματικά προκύπτει? Παράθεση
Recommended Posts