Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

UTG ($12.05)

MP ($10)

Button ($14.45)

Hero (SB) ($8.15)

BB ($12.15)

Preflop: Hero is SB with :Kheart:, :Kspade:

2 folds, Button bets $0.20, Hero raises to $0.50, 1 fold, Button calls $0.30

Flop: ($1.10) :3spade:, :8club:, :3club:(2 players)

Hero checks, Button checks

Turn: ($1.10) :3heart:(2 players)

Hero bets $0.50, Button raises to $1.50, Hero calls $1

River: ($4.10) :5heart:(2 players)

Hero bets $3.60, Button calls $3.60

Total pot: $11.30 | Rake: $0.55

Results:

Button mucked :9heart:, :9club: (full house, threes over nines).

Hero had :Kheart:, :Kspade: (full house, threes over Kings).

Outcome: Hero won $10.75

Πιστεύω πως και all in αν πήγαινα θα έπερνα call αφού είχε overpair.Χάνω value απ'το χέρι μου σε γενικές γραμμές έτσι ή σπάνια θα παίρνω call σε τέτοιες καταστάσεις?

Δημοσίευση

μεγαλυτρο raise preflop κυριως γιατι θα παιξεις oop

bet απο μπροστα στο φλοπ

στο turn reraise

στο river με το action που εχεις δει ισως και να μπορεις να κανεις all in,δεν ξερω ποια φυλλα που foldαρει σε all in τα callαρει με τα 3.60

Δημοσίευση

Δε φουσκώνεις το pot όσο αξίζει το φύλλο σου. Το mini reraise είναι το πιο αδύναμο σημείο στην παρτίδα σου. Είναι το σημείο κλειδί για να φέρεις το μέγεθος του pot στο επιθυμητό μέγεθος στο φλοπ, ώστε με κατάλληλο hand planning να πάρεις μέχρι και το στακ του αντιπάλου αν ευνοήσουν οι συνθήκες (όπως πχ η συγκεκριμένη όπου ο αντίπαλος είχε overpair από την αρχή ως το τέλος). Με τόσο μικρό reraise preflop χάνεις πολύ value και πλέον επιβάλλεται ένα πιο μεγάλο bet στο flop. Πχ:

Σενάριο 1) (από flop κ μετά όπως το έπαιξες). Ποντάρεις 0.80 στο φλοπ, κάνει call, pot 2.70. Τσεκάρεις στο turn (αφού θες να βάλεις και deception στο φύλλο σου) το δήθεν ΑΚ,AQ που κρατάς, χτυπάει αυτός 2, κάνεις call (pot 6.70). Στο river ποντάρεις από μπροστά πάλι τα 7/8 του ποτ όπως έκανες κι εσύ, μόνο που τώρα τα 7/8 του ποτ είναι 5.85. Κι αν πάρεις call κερδίζεις συνολικά 8.15 που είναι και τα ρέστα σου και το effective stack σε αυτήν την παρτίδα!

Σενάριο 2) Preflop τα κάνεις 0.75, κάνει call και πάτε στο flop με ποτ 1.50. Αφού θες και deception πάει check-check to flop (όπως κι έγινε). Ποντάρεις μισό ποτ στο turn (αδυναμία-deception), σου κάνει raise (όπως έγινε δηλαδή) x3 στα 2,25. Κάνεις call και το ποτ στο river είναι πλέον 6. Εκεί πάλι τα 7/8 του ποτ που θα ποντάρεις είναι τα ρέστα σου.

Κι υπάρχουν κι άλλα σενάρια επικερδή που μπορείς να αποφασίσεις ανάλογα με τις τάσεις του αντιπάλου.

Βλέπεις λοιπόν ότι έχεις υποτιμήσει την ισχύ του φύλλου σου, ιδιαίτερα με το μικρό preflop reraise. Το hand planning ξεκινά από το μέγεθος που επιδιώκουμε να έχει το pot με κατάλληλο preflop raise. Από εκεί και πέρα σχεδιάζεις το hand ανάλογα με το range και τις ενέργειες του αντιπάλου, το board texture κλπ

Δημοσίευση

panosxvii έγραψε:

Παράθεση
UTG ($12.05)

MP ($10)

Button ($14.45)

Hero (SB) ($8.15)

BB ($12.15)

Preflop: Hero is SB with :Kheart:, :Kspade:

2 folds, Button bets $0.20, Hero raises to $0.50, 1 fold, Button calls $0.30

Flop: ($1.10) :3spade:, :8club:, :3club:(2 players)

Hero checks, Button checks

Turn: ($1.10) :3heart:(2 players)

Hero bets $0.50, Button raises to $1.50, Hero calls $1

River: ($4.10) :5heart:(2 players)

Hero bets $3.60, Button calls $3.60

Total pot: $11.30 | Rake: $0.55

Results:

Button mucked :9heart:, :9club: (full house, threes over nines).

Hero had :Kheart:, :Kspade: (full house, threes over Kings).

Outcome: Hero won $10.75

Πιστεύω πως και all in αν πήγαινα θα έπερνα call αφού είχε overpair.Χάνω value απ'το χέρι μου σε γενικές γραμμές έτσι ή σπάνια θα παίρνω call σε τέτοιες καταστάσεις?

an to trapezi einai 10c/20c mia xara einai to pot pou pires pisteyo..

Δημοσίευση

egw lew pali oti to trapezi einai 5-10...se kati allo na anaferthw...sto raise pre-flop...se kathe periptwsi megalutero oxi mono gia value,alla kai gia na apotrepseis to set-mining.upologizetai oti to raise sto 1/12 tou stack sou einai to

simeio tomi gia na einai kerdoforo makroprothesma apenanti sta mikrotera pocket pairs...opote min dineis kai ta implied odds eidika otan exeis na kaneis me deep stackers.kata ta loipa psifizw senario.. 2) Preflop τα κάνεις 0.75, κάνει call και πάτε στο flop με ποτ 1.50. Αφού θες και deception πάει check-check to flop (όπως κι έγινε). Ποντάρεις μισό ποτ στο turn (αδυναμία-deception), σου κάνει raise (όπως έγινε δηλαδή) x3 στα 2,25. Κάνεις call και το ποτ στο river είναι πλέον 6. Εκεί πάλι τα 7/8 του ποτ που θα ποντάρεις είναι τα ρέστα σου.

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες..

Τα σενάρια του SamGreek μου άρεσαν, όπως επίσης και του cassanoroma.

Ένα μεγαλύτερο raise preflop θα ήταν ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις ένα καλό pot.

Με το check στο flop θα συμφωνήσω μόνο αν πίστευες ότι θα έριχνε κάποιο bet ο αντίπαλος σου ώστε να κάνεις raise γιατί δεν είναι scary board για τα φύλλα που κρατάς. Οπότε εγώ θα προτίμουσα σαν bet από μπροστά ένα pot sized bet (μου αρέσει να ασκώ πίεση στους αντιπάλους μου από μπροστά με δυνατό φύλλο).

Η κίνηση σου στο turn είναι καλή σαν συνέχεια της post-flop δράσης. Αν είχες κάνει bet από μπροστά στο flop το check-call θα ήταν το καλύτερο.

Στο river μετά από το πως έπαιξες την παρτίδα εγώ θα έκανα ένα pot sized bet για να φανεί λίγο fishie ελπίζοντας να μου το γυρίσει αυτό σε ρέστα γιατί το stack μου θα έχει μείνει γελοία μικρό..

Δημοσίευση

Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο να κανουμε check flop?Διαφωνω καθετα με αυτο.

Ειναι μια απο τις ιδανικες περιπτωσεις να κανουμε bet/bet/bet.

Mε τον τροπο αυτο το bet μας στο river θα ειναι all in καθως το stack μας θα ειναι μικρο σε σχεση με το ποτ.

Επισης πιστευω οτι αν ο αντιπαλος εχει overpair σε αυτα τα stakes με bet/bet/bet απο την μερια μας θα δουμε call 100%/call 100%/call 95% οποτε θα πληρωθουμε σχεδον σιγουρα.

Αν ο αντιπαλος ειναι πολυ κακος μπορει να μας παει και μονος του all in.

Προσωπικη γνωμη λοιπον πονταρουμε λιγο μεγαλυτερο raise pre flop και bet 3/4 pot σε φλοπ και turn + all in river.