foustouki Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Σε ολα τα βιβλια/αρθρα/εκπαιδευτικα video κυριαρχει η αποψη οτι ο πιο κερδοφορος τροπος παιχνιδιου για καθε συγκεκριμενο τραπεζι ειναι να προσαρμοζεσαι και να παιζεις αντιθετα με τους αντιπαλους σου."Αν το τραπεζι ειναι tight παιξε loose για να κλεβεις πολλα ποτ,αν ειναι ειναι loose εσυ παιξε tight για να πληρωθεις τα καλα σου φυλλα."Αυτην την προταση την εχω διαβασει και ακουσει απειρες φορες.Ειναι ομως αυτος ο πιο κερδοφορος τροπος παιχνιδιου?Η πρεπει να παιζεις ενα επιπεδο ποιο πανω απο τον τροπο παιχνιδιου των αντιπαλων σου?Εξηγω:Ειναι ενα τραπεζι tag -->αντι για loose οπου πολλες φορες θα κανουμε οριακα plays για να πεταξουμε τους αντιπαλους απο το ποτ και θα βρισκομαστε σε δυσκολες καταστασεις,γινομαστε super tight μειωνοντας το range μας ακομα ποιο πολυ απο το δικο τους.Ειναι ενα τραπεζι lag --> αντι για tight περιμενοντας τα καλα φυλλα για να τους παγιδεψουμε,γινομαστε hyper loose και ποιο επιθετικοι απο αυτους προσπαθοντας να κλεψουμε τους κλεφτες Τι πιστευεται για αυτο τον τροπο παιχνιδιου?Μπορει να λειτουργησει καλυτερα απο το κλασσικο?Any comments?(το σκεφτομουν καιρο αυτο αλλα βλεποντας τον isildur1 να γινεται ο μονος παιχτης στον κοσμο που κερδιζει τον durrrr σε διαρκεια 35Κ+ χεριων στο NL HU οντας ο μονος που παιζει πιο lag απο τον ιδιο τον durrrr μου ξαναηρθε στο μυαλο η παλια μου σκεψη) Παράθεση
antonios1984 Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 foustouki έγραψε:Ειναι ενα τραπεζι tag -->αντι για loose οπου πολλες φορες θα κανουμε οριακα plays για να πεταξουμε τους αντιπαλους απο το ποτ και θα βρισκομαστε σε δυσκολες καταστασεις,γινομαστε super tight μειωνοντας το range μας ακομα ποιο πολυ απο το δικο τους.Ειναι ενα τραπεζι lag --> αντι για tight περιμενοντας τα καλα φυλλα για να τους παγιδεψουμε,γινομαστε hyper loose και ποιο επιθετικοι απο αυτους προσπαθοντας να κλεψουμε τους κλεφτες Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος σκέψης του Barry Greenstein Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Παλι το ιδιο κανεις!ΣκεψουΛες στο Tag τραπεζι να μειωσουμε το range μας .Δηλαδη ξαφνικα το τραπεζι σε σχεση με σενα ειναι loose και παιζεις tightΑπ'την αλλη αντιστοιχα λες στο loose να γινουμε πιο Loose. Δηλαδη να θεωρησεις το μεσο ορο tight και να παιξεις πιο ανοιχτα. Νομιζω ειναι matter of perspective και εχει να κανει με το που θετεις τα ορια του ειναι tight και loose σε σχεση με το παιχνιδι σου Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 harima έγραψε:Παλι το ιδιο κανεις!ΣκεψουΛες στο Tag τραπεζι να μειωσουμε το range μας .Δηλαδη ξαφνικα το τραπεζι σε σχεση με σενα ειναι loose και παιζεις tightΑπ'την αλλη αντιστοιχα λες στο loose να γινουμε πιο Loose. Δηλαδη να θεωρησεις το μεσο ορο tight και να παιξεις πιο ανοιχτα. Νομιζω ειναι matter of perspective και εχει να κανει με το που θετεις τα ορια του ειναι tight και loose σε σχεση με το παιχνιδι σου lmao Παράθεση
aizack13 Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 harima έγραψε:Παλι το ιδιο κανεις!ΣκεψουΛες στο Tag τραπεζι να μειωσουμε το range μας .Δηλαδη ξαφνικα το τραπεζι σε σχεση με σενα ειναι loose και παιζεις tightΑπ'την αλλη αντιστοιχα λες στο loose να γινουμε πιο Loose. Δηλαδη να θεωρησεις το μεσο ορο tight και να παιξεις πιο ανοιχτα. Νομιζω ειναι matter of perspective και εχει να κανει με το που θετεις τα ορια του ειναι tight και loose σε σχεση με το παιχνιδι σου pure gold!!!!! <3 Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Σωστη η σκεψη σου.Καταλαβα τι εννοεις αλλα στην πραξη δεν μπορω να θεωρησω αυτα που λες.Αν λεμε αν σε ενα τραπεζι ο μεσος ορος των παιχτων παιζει 10/8/3 δηλαδη μπορω προσωπικα να το θεωρησω ειτε tight ειτε loose και να παιξω αναλογα?Πιστευω στο θεμα αυτο καποια πραγματα ειναι δεδομενα οσον αναφορα τα ποσοστα tight/loose σε σχεση με 6max 9max οποτε δεν μπορω να κανω αυτο που λες ετσι δεν ειναι? Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 To Ποστ μου ειχε μια Humoriστικη διαθεση με την ουσια να βρισκεται στο οτι ο προβληματισμος σου -πιστευω εγω τουλαχιστο- δεν εχει ιδιαιτερο νοημα.Εξηγουμαι.Προφανως υπαρχει και καποια αντικειμενικοτητα στο τι ειναι tight-loose preflop range. του παιχτη σε σχεση με το παιχνιδι οπως πχ διδασκεται στα βιβλια και στα φοραΑπο κει και περα με το που μπαινεις και συ στο παιχνιδι ξεκινα και μια δευτερη συγκριση αυτη του παιχτη και του παιχτη. Που μπορει να σε κανει να φαινεσαι maniac η hardrock παρολο που το παιχιδι σου ειναι πχ by the book TAG Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Επισης κατι που ξεχασα.Λες να παιξουμε ενα επιπεδο πιο πανω απ'τους αντιπαλους.Αυτο θα σημαινε αν καταλαβαινω καλα τα επιπεδα σκεψης το εξης.-Χμμ το τραπεζι παιζει tight. Oι παιχτες δεν ειναι χαζοι χμμ θα το σκεφτουν κιαλλοι αυτο, και θα παιξουν loose, αρα ας συνεχισω να παιζω TO ΙΔΙΟ .Με αποτελεσμα ξαφνικα να παιζεις πιο tight ομως σε σχεση με τους αλλους first level thinkers :laugh: και αρα να συνεχιζεις να ακολουθεις το ρητο -in a loose table you play tight- Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Με την ιδια λογικη αν το σκεφτουν ολοι αυτο και το εφαρμοσουν ολοι οι αντιπαλοι στο τραπεζι,τοτε αυτο θα παραμεινει οπως εχει=tight οποτε εγω θα παιξω loose σε ενα tight table. :)Καλα σε αυτο που αρχισαμε δεν υπαρχει τελος,καταλαβαινεις τι εννοω.. :cheer: Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 E ναι εκει πας third level :laugh: Τα επιπεδα σκεψης ειναι μονα ζυγα.Τι να πεις α παιζουν tight θα παιξω loose (1 level)Tι να πεις α θα παιξουν tight επειδη θα σκεφτουν οτι οι αλλοιο θα παιξουν Loose επειδη εχουν σκεφτει οτι το τραπεζι αρχικα ειναι tight αρα ας παιξω παραυτα Loose (3 level)stop! Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Εσυ ποιο απο τα lvl προτιμας..? Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Ti ennoeis? οτι ειμαι ασπουμε σκαλωμενος σε καποιο level σκεψης?Δε σε καταλαβα Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Οσο αυξανεται το επιπεδο σκεψης τα αποτελεσματα βελτιωνονται η πολλες φορες 1st level thinking is best? Τεσπα κολοκυθια το καταντησαμε.Thanks για τις απαντησεις. Παράθεση
harima Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2009 Καλα αυτο δε θα το απαντησω εγω.Θα το απαντησουν τα stakes που παιζεις οι αντιπαλοι σου το ιδιο σου το μυαλο κλπ κλπ Παράθεση
Johnny22 Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 foustouki έγραψε:Τεσπα κολοκυθια το καταντησαμε.Thanks για τις απαντησεις.'Οχι όχι pls keep posting (Kαι το λέω σε τρίτο level για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ) Παράθεση
Ntavelis Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Εγώ από τη λίγη εμπειρία μου και την μικρή μου γνώση σε σύγκριση με αυτά που έχω διαβάσει λέω ότι το θέμα που αναπτύχθηκε είναι το αντίστοιχο του κλασσικού: "Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;" και τα δύο ισχύουν γιατί και τα δύο έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα σκέψης το άλλο.Αν κατάλαβα καλά ο φίλος harima λέει ότι το αν θα περάσεις στο επόμενο level σκέψης (btw συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπες ότι τα επίπεδα σκέψης είνα πάντα μονού αριθμού) είναι θέμα αντίδρασης και συμπεριφοράς των αντιπάλων σου. Γιατί το πρώτο σκαλοπάτι από το οποίο ξεκινήσαμε για να φτάσουμε εδώ είναι η γενική θεωρία ότι πρέπει να προσαρμοζόμαστε στο τραπέζι που παίζουμε.. Παράθεση
Recommended Posts