AEL 88 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Συμμετέχοντας κι εγώ στην "εβδομάδα τιμωρίας" ( βρεγμένη σανίδα θέλουμε όλοι μας) θα δημοσιεύσω ένα σημερινό χέρι μ'ένα απλό ερώτημα :BossMedia Game #1853794632: Table Table TH 1458 - £4.00/£8.00 - No Limit Hold'em - 21:50:20 - 2009/11/06Seat 2: Viktoro! (£449.45)Seat 4: VanJo (£435.22)Seat 5: AEL 88 (£1186.00)Seat 1: funbelle (£800.00)Seat 3: kich (£370.00)VanJo posts the small blind of £4.00AEL 88 posts the big blind of £8.00kich is the button*** HOLE CARDS ***Dealt to AEL 88 [Kh Ks]funbelle raises £28.00Viktoro! foldskich foldsVanJo foldsAEL 88 raises £88.00funbelle calls £88.00*** FLOP *** [Kc 6h Tc]AEL 88 bets £96.00funbelle calls £96.00*** TURN *** [Kc 6h Tc] [5c] Τί κάνουμε εδώ? Παράθεση
grigoris16 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 ALL IN :woohoo: Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Εξαρτάται αρκετά από το πώς παίζει ο αντίπαλος. Αν πχ κρατάει κάτι σαν QcJd και κάνεις check στο turn θα επιχειρήσει να κλέψει το ποτ βάζοντάς σε σε κάτι σαν AQ,QQ,JJ που φοβήθηκε να συνεχίσει παραπάνω; Θα έκανε call preflop με QJ? Θα έκανε raise στο flop με QcJc (νομίζω προφανώς ναι)? Θα έκανε call preflop με Ax σπαθιά με σχετικά μικρό kicker? Αν ναι, θα έκανε απλό call σε τέτοιο flop ή raise με το overcard του + nut flush draw? Το απλό call του στο flop περιλαμβάνει φύλλα όπως KQ, ή ΑΚ (ή μήπως θα έκανε 4 bet με το ΑΚ preflop?).Πιστεύω γενικά πως χάνουμε value από πολλά φύλλα του αντιπάλου αν δεν ποντάρουμε σε αυτό το turn κι ακόμη και χρώμα να έκανε πάλι έχουμε κάποιο pot equity. Επίσης το half pot c-bet δεν είναι κι ό,τι πιο δυνατό περίμενε από εμάς και δεδομένου ότι έχει position μπορεί συχνά να μας βάλει σε κάποιο missed A hi hand (AJs,AQ) ή pocket pair μικρότερο από το δικό του πχ 77-88 κι αυτός να κρατάει 99 ή JJ (που είναι βέβαια λίγο απίθανο λόγω preflop action). Επίσης αν έχει κάτι σαν KQ κι αποφασίσει να κάνει check behind στο turn ενώ θα έβλεπε άλλο ένα bet μπορεί με 4ο σπαθί στο river κι εφόσον δεν έχει ούτε αυτός σπαθί να μην ξαναπάρουμε άλλο bet και να πάει check-check ή ακόμη και να μας μπλοφάρει στο river. Πολλά από αυτά που είπα εξαρτώνται από το στυλ του αντιπάλου που εσύ το ήξερες καλύτερα από όλους μας τη δεδομένη χρονική στιγμή που έπαιζες. Πχ το half pot bet σου στο flop το εκλαμβάνει ως αδυναμία σε σημαντικό ποσοστό, ώστε το flop calling range του να είναι σχετικά μεγάλο ώστε να μικραίνει κι άλλο το ποσοστό των flush draw hands? Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Είναι μόλις το πέμπτο χέρι που παίζω στο συγκεκριμένο τραπέζι και τον αντίπαλο δεν τον ξέρω καθόλου. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Τόση γκίνια βρε πατρίδα ?? Τα χέρια που βλέπω εγώ να έχει είναι ΑΑ,ΤΤ,ΑQc,AJc ή καμία άλλη αηδία που δεν μπορώ να φανταστώ .Τα χέρια λοιπόν είναι αυτά στα οποία έβγαλε χρώμα και αυτά στα οποία δεν έβγαλε χρώμα και εγώ θα έπαιζα έτσι ώστε αν γίνεται να καταλάβω αν έβγαλε χρώμα . Φυσικά αυτό δεν γίνεται τζάμπα.Θα έκανα λοιπόν check ,ο αντίπαλος είτε έβγαλε χρώμα είτε όχι θεωρώ ότι θα κάνει σίγουρα bet (αν κάνει bet πάνω από το ποτ τα πετάω) αν κάνει Bet έως τα 3/4 του ποτ, του τα γυρνάω με ένα raise .Αν δεν έχει βγάλει χρώμα και είναι ένας παίκτης μέτριος + το ίδιο θα φοβάται και αυτός (οπότε το check raise μπορεί και να τον τρομάξει).Αν κάνει κανένα reraise δυστυχώς τα πετάω αν κάνει όμως απλό call θα έδινα περισσότερες πιθανότητες πως δεν έχει βγάλει χρώμα και ελπίζω το river να μην βγάλει Α 10 ή σπαθί μιας και με ΑΑc χάνω και από ένα απλό σπαθί .Στο river τώρα θα προσπαθήσω αν χάνω να χάσω λίγα αν δεν βγάλω κάνα φουλ μάλλον θα κάνω bet σε όλα τα αδιάφορα river .Απαντώ στην ερώτηση σου και τώρα? Και θα συμφωνήσω με τον sam πως λίγο μεγαλύτερο raise στο φλοπ θα ήταν καλύτερα .Αυτά μην με κράξετε πολύ Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 AEL 88 έγραψε:Είναι μόλις το πέμπτο χέρι που παίζω στο συγκεκριμένο τραπέζι και τον αντίπαλο δεν τον ξέρω καθόλου.Σε ξέρει όμως αυτός! Έχεις παίξει μόλις 4 χέρια και έχεις αυξήσει το stack σου κατά 50% (50bb). Άρα έχεις κάνει κάποιο showdown αλλιώς πρέπει να έχεις 'κανιβαλίσει' το τραπέζι ακόμη δεν κάθισες! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να σκεφτείς τι εικόνα έχει για σένα ο αντίπαλος μετά τα 4 πρώτα χέρια για να μπορούμε να προσδιορίσουμε κάπως το range που κάνει call το 3bet σου. Αν πιστεύει ότι είσαι aggro monkey θα κάνει με μεγάλο εύρος call και pre και στο flop.Από την άλλη, ποια φύλλα από το range του μπορεί να σε κερδίζουν στο turn και έπαιξαν έτσι ως εδώ; Υπάρχει περίπτωση τα AQc, AJc, QJc, 78c να μην έκαναν raise στο flop; Είναι τα μόνα φύλλα στο range του που σε κερδίζουν εδώ και που μπορεί preflop να κάνουν call το 3bet σου. Το 67c είναι μια πιθανότητα ακόμη και ίσως το μόνο που βλέπω να κάνει call στο flop και να σε κερδίζει πλέον, αλλά μιλάμε για ένα μόνο φύλλο.Ωστόσο, θα έκανα check όχι για pot control ή γιατί φοβάμαι ότι χάνω, αλλά γιατί είναι scare card γι αυτόν το 3ο σπαθί. Κάνοντας check εδώ μπορεί να πάρω άλλο ένα call στο river (αν κάνει check behind στο turn) ή μπορεί να κάνει bet στο turn αυτός. Αν τώρα έχει ένα σπαθί πάνω του (πχ JcJx ή AcKx), έχει 8 outs (18%) άντε το πολύ 9 αν κρατάει αυτός το 6c (20%). Οπότε το free card εδώ δεν είναι τόσο τραγικό. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Στα 2-3'' που είχα στη διάθεσή μου για να πατήσω κάποιο κουμπί,έκανα στον εαυτό μου μία καίρια ερώτηση:- Υπάρχει περίπτωση να πάω fold, ανεξαρτήτως αντιδράσεως του αντιπάλου? Η απάντηση ήταν ΟΧΙ. Αν λοιπόν έκανα check-call turn και το ίδιο στο river και ο αντίπαλος είχε όντως flush το πολύ-πολύ να γλίτωνα 200 λίρες, ίσως πάλι στο ρίβερ να παίζαμε πάλι allin. Αφού λοιπόν αποφάσισα ότι σε κάθε περίπτωση είμαι διατεθειμένος να παίξω όλο το stack του αντιπάλου, η δεύτερη ερώτηση που έθεσα στον εαυτό μου ήταν: Τί με συμφέρει? Να χτυπήσω δυνατά εγώ ή να ακολουθήσω τον αντίπαλο? Προφανώς το πρώτο για δύο λόγους 1)Δεν θέλω να δώσω odds για οποιοδήποτε draw του αντιπάλου (παίζουν όλα τα str8 +flush πλέον) και 2)Θέλω να εκμεταλευτώ προς το συμφέρον μου το τρίτο σπαθί που έπεσε αντίπαλος σε αυτή την περίπτωση θα σκεφτεί: Γιατί χτυπάει τόσο δυνατά στο turn? Έχει flush ή κάνει το συνηθισμένο "κόλπο" μόλις πέφτει το τρίτο ομόχρωμο φύλλο επειδή έχασε το flop?Συνεπώς :AEL 88 bets £208.00funbelle calls £208.00 Παράθεση
grigoris16 Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Έδωσα μονολεκτική απάντηση γιατί έπαιζα συγχρόνως και 2 τουρνουά και δεν είχα πολύ χρόνο στη διάθεση μου για ανάλυση. Τώρα όσο αφορά το χέρι, όταν έχεις 2 Κ Κ και κάνεις σετ στο φλοπ μάλλον έχεις το καλύτερο χέρι και δεν αφήνεις τον αντίπαλο να βελτίωση το δικό του και να χάσης την παρτίδα στο river Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 safesteps έγραψε:Ωστόσο, θα έκανα check όχι για pot control ή γιατί φοβάμαι ότι χάνω, αλλά γιατί είναι scare card γι αυτόν το 3ο σπαθί. Κάνοντας check εδώ μπορεί να πάρω άλλο ένα call στο river (αν κάνει check behind στο turn) ή μπορεί να κάνει bet στο turn αυτός. Αν τώρα έχει ένα σπαθί πάνω του (πχ JcJx ή AcKx), έχει 8 outs (18%) άντε το πολύ 9 αν κρατάει αυτός το 6c (20%). Οπότε το free card εδώ δεν είναι τόσο τραγικό.Νίκο, ίσα-ίσα αν έχει ΑcKx θα πάρουμε σίγουρα value με ένα bet της τάξης των 200. Επίσης είναι αμαρτία από το Θεό να αφήσουμε τo JcJx ή το 9c9x να πάρει δωρεάν το river. Τα free cards δεν είναι τραγικά απέναντι σε 2 outers, 4 outers κλπ. Με 20% όμως στον αντίπαλο του αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο pot equity από το οποίο θα πάρει 0 αν εμείς ποντάρουμε και τον αναγκάσουμε να πάει πάσο και πάρουμε για την πάρτη μας και το δικό του μερίδιο του ποτ. Ειδικά στην περίπτωση που έχει AcKx θα σκεφτεί ότι έχει freeroll όταν εμείς θα έχουμε ΑΚ χωρίς c και θα πάρουμε σίγουρα call!Με άλλα λόγια δε θα πρέπει να φοβηθούμε να περάσουμε το όριο της δέσμευσης στο ποτ με ένα bet 200-250 γιατί πολύ απλά με το φύλλο μας κι απέναντι στο range του μας παίρνει άνετα να δεσμευθούμε.Τώρα Γιάννη αν έχασες από made flush αφού πόνταρες στο turn να ξέρεις ότι κατά τη γνώμη μου έπαιξες καλά, δε θα έχει τόσο συχνά flush ο αντίπαλος. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 AEL γράφαμε σχεδόν ταυτόχρονα Στο river κάνεις check-call σε όλα τα river εκτός των σπαθιών. Αν έρθει 6c κάνεις εσύ all-in. Το πιο πιθανό του φύλλο τώρα είναι AcKx.Πολύ καλό το σκεπτικό σου για το bet στο turn Παράθεση
baskont Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου, 2009 Παιδιά επειδή ξέφυγε η κουβέντα από το αρχικό θέμα, θα σβήσουμε τα ποστ που δεν έχουν σχέση με την ανάλυση του χεριού. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 SamGreek έγραψε:Νίκο, ίσα-ίσα αν έχει ΑcKx θα πάρουμε σίγουρα value με ένα bet της τάξης των 200.To ΑcKx εδώ θα βάλει μόνος του λεφτά στο pot και θα νομίζει ότι είναι και μπροστά! (το ανέφερα άλλωστε ότι ή θα πάρουμε ένα ακόμη call στο river ή bet από τον αντίπαλο στο turn)SamGreek έγραψε:Επίσης είναι αμαρτία από το Θεό να αφήσουμε τo JcJx ή το 9c9x να πάρει δωρεάν το river. Τα free cards δεν είναι τραγικά απέναντι σε 2 outers, 4 outers κλπ.Δεν είναι τόσο αμαρτία, πίστεψέ με...SamGreek έγραψε:Με 20% όμως στον αντίπαλο του αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο pot equity από το οποίο θα πάρει 0 αν εμείς ποντάρουμε και τον αναγκάσουμε να πάει πάσο και πάρουμε για την πάρτη μας και το δικό του μερίδιο του ποτ.Συμφωνούμε σ' αυτό αλλά νομίζω ότι το equity που μπορούμε να διεκδικήσουμε με ένα bet/call στο river στο υπόλοιπο 80% των περιπτώσεων είναι μάλλον περισσότερο σημαντικό καθώς μιλάμε για ένα bet γύρω στα 200. Έτσι αν το 'τρέξουμε' το χέρι 10 φορές με bet θα πάρουμε και τις 10 φορές το ποτ εδώ, δηλαδή περίπου 3500, ενώ αν το τρέξουμε 10 φορές με check, θα το χάσουμε 2 φορές (-700) και θα το κερδίσουμε 8 με ποτ 550 (τα 350 που έχει τώρα + τα 200 που θα πάρουμε στο river), δηλ. 4400, μείον τα 700, μας κάνει 3700, άρα +200 από το προηγούμενο σενάριο. Είναι λίγο μπακάλικα τα maths εδώ, αλλά κατάλαβες νομίζω την κεντρική ιδέα. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 AEL 88 έγραψε:Στα 2-3'' που είχα στη διάθεσή μου για να πατήσω κάποιο κουμπί,έκανα στον εαυτό μου μία καίρια ερώτηση:- Υπάρχει περίπτωση να πάω fold, ανεξαρτήτως αντιδράσεως του αντιπάλου? Η απάντηση ήταν ΟΧΙ. Αυτή είναι μια βασική παράμετρος για το πως θα συνεχίσεις το χέρι. Η επιλογή δηλαδή ότι δεν πετάω σετ εδώ ΠΟΤΕ είναι καταλυτικής σημασίας για το bet ή όχι. Ναι, αν δεν το πετάς ποτέ, το bet είναι καλύτερο στο πλείστο των περιπτώσεων γιατί και στο όποιο raise του θα ακολουθήσεις οπότε είναι καλύτερο από το check. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή δεν πετάω ποτέ το σετ εδώ είναι και η καλύτερη από πλευράς ev σε βάθος χρόνου.Να το πω διαφορετικά: αν βάλω τον αντίπαλο σε χρώμα, θα εξετάσω αν μου δίνει σωστά odds για call στο turn για το full μου. Αλλά δεν μου ταιριάζει το παιχνίδι του εδώ για χρώμα, οπότε κάνω check στο turn για να εκμαιεύσω κι άλλα λεφτά στο πλείστο των περιπτώσεων που θα τα πέταγε στο turn μετά το τρίτο σπαθί και πιθανό bet δικό μας. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Πάμε και στο ρίβερ :*** RIVER *** [Kc 6h Tc 5c] [2d]Έρχεται ένα blanc 2d. Τί κάνουμε? Σημ. Θα απαντήσω σε κάθε φίλο που μπήκε στον κόπο να γράψει στο τέλος της παρτίδας, αύριο το πρωί.Αρκετά "τιμωρηθήκαμε" όλοι. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Όπως παίχτηκε έως εδώ bet και στο river καθώς πολλά φύλλα που κερδίζουμε θα μας πληρώσουν και που θα έκαναν check behind, ενώ δε βλέπω φύλλα που θα κάνουν bluff bet εδώ και που έμειναν μέσα στο turn. Ακόμη και το AcKx θα κάνει check behind... Μόνο τα χρώματα θα ποντάρουν εδώ και εφόσον είπαμε ότι δεν κάνουμε fold έτσι κι αλλιώς, τότε bet από μπροστά. Το pot έχει μέσα ~800 και αυτός πίσω του ~400... Αν είχες reads στον αντίπαλο ότι μπορεί και να πετάξει το AcKx του σε allin εδώ, τότε ένα bet πάλι στα 200, αλλιώς χωρίς reads, τον βάζουμε allin. Παράθεση
vergitsis Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 οπως παιχτηκε το turn προτιμω το all in Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Στο ρίβερ, αυτό που πρέπει ν' αποφασίσουμε πλέον είναι αν ο αντίπαλος έχει κάτι ή κυνηγούσε κάτι. Αν πιστεύουμε το πρώτο, πρέπει να κάνουμε check για να τον αφήσουμε να προσπαθήσει να κάνει μπλόφα στο river, αν πιστεύουμε ότι έχει pair πρέπει να ποντάρουμε για να του πάρουμε και τα υπόλοιπα χρήματα. Αν μας έχει παγιδεύσει με flush στο turn, ούτως ή άλλως θα χάσουμε τα υπόλοιπα χρήματα οπότε αυτό το σενάριο δεν επιρρεάζει καθόλου την απόφασή μας. Συνεπώς:AEL 88 bets £591.00funbelle goes all-in with £408.00*** SUMMARY ***Total pot £1601.00 | Rake £3.00Board: [Kc 6h Tc 5c 2d]funbelle won (£0.00), mucksViktoro! won (£0.00), muckskich won (£0.00), mucksVanJo won (£0.00), mucksAEL 88 won (£1601.00), showed [Kh Ks]* Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε το φύλλο του αντιπάλου,νομίζω όμως ότι λίγο μας ενδιαφέρει αυτό.Οποιοσδήποτε φίλος θέλει να κάνει κάποια παρατήρηση ή να ρωτήσει οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτος.Μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει ήδη, θ'απαντήσω συνολικά. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 safesteps έγραψε:SamGreek έγραψε:Με 20% όμως στον αντίπαλο του αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο pot equity από το οποίο θα πάρει 0 αν εμείς ποντάρουμε και τον αναγκάσουμε να πάει πάσο και πάρουμε για την πάρτη μας και το δικό του μερίδιο του ποτ.Συμφωνούμε σ' αυτό αλλά νομίζω ότι το equity που μπορούμε να διεκδικήσουμε με ένα bet/call στο river στο υπόλοιπο 80% των περιπτώσεων είναι μάλλον περισσότερο σημαντικό καθώς μιλάμε για ένα bet γύρω στα 200. Έτσι αν το 'τρέξουμε' το χέρι 10 φορές με bet θα πάρουμε και τις 10 φορές το ποτ εδώ, δηλαδή περίπου 3500, ενώ αν το τρέξουμε 10 φορές με check, θα το χάσουμε 2 φορές (-700) και θα το κερδίσουμε 8 με ποτ 550 (τα 350 που έχει τώρα + τα 200 που θα πάρουμε στο river), δηλ. 4400, μείον τα 700, μας κάνει 3700, άρα +200 από το προηγούμενο σενάριο. Είναι λίγο μπακάλικα τα maths εδώ, αλλά κατάλαβες νομίζω την κεντρική ιδέα.[/quote:3ju56f0b]Με ποια από τα φύλλα του πιστεύεις ότι 10 στις 10 φορές θα κάνει πάσο στο turn σε ένα bet 200 και 8 στις 10 (που θα έρθει blank το river) θα κάνει call τα 200 στο river εφόσον περάσουμε με check το turn? Δηλαδή τα 9c9x και JcJx θα μας πλήρωναν άλλα 200 στο river αν είχαμε κάνει check στο turn? Πάντα; και τις 8 στις 10 φορές; Σίγουρα όχι. Εγώ θα έλεγα σχεδόν ποτέ. Το free card εδώ είναι χάσιμο χρημάτων σίγουρα.Στις 10 φορές λοιπόν με περίπου 370 μέσα θα πάρουμε το ποτ περίπου τις μισές φορές και τις άλλες μισές που θα έχει Αc θα μας κάνει call. Άρα κερδίζουμε 1850+4*570-200=3930. Με check στο turn και bet 200 στο μη σπαθί river θα μας κάνει call μόνο το ΑcKd. Άρα χοντρικά-χοντρικά από τις 8 φορές που δε θα έρθει σπαθί river να πληρωθούμε ένα bet 200 τις 2(? είναι λίγες μόνο για ένα hand AcKd) και τις υπόλοιπες 6 θα πάρουμε τα 370, ενώ τις 2 φορές που θα έρθει σπαθί δε θα πάρουμε τίποτα από αυτό το range που μελετάμε (2nd best hands with 1 club). Άρα θα έχουμε 2*570+6*370=3360. Στις 10 φορές που θα το τρέξουμε βλέπουμε ότι χάνουμε περίπου 600 με το check στο turn. Άρα ορθότατα ο Γιάννης πόνταρε κι έκανε μια κίνηση που του κέρδισε περίπου 60 (δηλ. περίπου 7.5 blinds) σε σχέση με το check.Υ.Γ.: Παραδέχομαι την εσφαλμένα υπερσυντηρητική γραμμή που πρότεινα για το river σε προηγούμενό μου post για check-call σε blank river. Όπως ορθότατα αναλύσατε safesteps&AEL πρόκειται για κλασική περίπτωση negative freeroll και πρέπει να τα βάλουμε εμείς τα λεφτά από μπροστά. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 SamGreek έγραψε:Με ποια από τα φύλλα του πιστεύεις ότι 10 στις 10 φορές θα κάνει πάσο στο turn σε ένα bet 200 και 8 στις 10 (που θα έρθει blank το river) θα κάνει call τα 200 στο river εφόσον περάσουμε με check το turn?QQ, JJ, ΑxTx, ΑxΚd, KdQx, KdJx, όλα χωρίς σπαθί. Είναι κάμποσα, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο range του που δεν θα τα παράταγε στο turn: QcQ, JcJ, AcTx, AcKd, KdQc, KdJc, AA, TT, 66. Εντάξει δεν είναι τόσα πολλά όσα αρχικά είχα φανταστεί (τώρα που τα βλέπω είναι μισά μισά), αλλά στα fold turn/call river θα μπορούσα να σου πω και κάποιους flop floating συνδυασμούς με Α που θα τύχει να βελτιωθούν στο river. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 AEL 88 έγραψε:Συμμετέχοντας κι εγώ στην "εβδομάδα τιμωρίας" ( βρεγμένη σανίδα θέλουμε όλοι μας) Εγώ ξέρω ότι μου λείπει ξύλο αλλά λόγο κυβικών δεν υπάρχει κανένας να μου το ρίξει !! εσύ όμως γιατί θες ξύλο μία χαρα τα πήρες,και γιατί εβδομάδα τιμωρίας ποιος ειναι σε τιμωρία??? Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου, 2009 Grigoris 16: ALL IN δεν υπάρχει σ' αυτό το σημείο σε cash game.Μπορεί μια τέτοια λύση να σε βγάζει απ' όλους τους πονοκεφάλους και τα σενάρια που πρέπει να κάνεις στο μυαλό σου αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του cash game. Εκτός αν παίζεις short stack (δε θέλω να ξύσω πληγές ...)όπου απλά πρέπει ν'αποφασίζεις preflop allin or fold. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Sam Greek : "Επίσης το half pot c-bet δεν είναι κι ό,τι πιο δυνατό περίμενε από εμάς και δεδομένου ότι έχει position μπορεί συχνά να μας βάλει σε κάποιο missed A hi hand (AJs,AQ) ή pocket pair μικρότερο από το δικό του πχ 77-88 κι αυτός να κρατάει 99 ή JJ (που είναι βέβαια λίγο απίθανο λόγω preflop action). Γιατί είναι απίθανο να κρατάει 99 ή JJ? Ίσα-Ίσα, το πιο πιθανό είναι να έχει ένα από αυτά τα φύλλα.Αν είχε QQ ή ΑΚ θα είχε κατά 95% κάνει reraise preflop. Κατά τα λοιπά νομίζω ότι κατάλαβες γιατί στο river δεν πρέπει να κάνουμε check οπότε δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Ούτε φυσικά χρειάζεται να επαναλάβω τα σημεία στα οποία ταυτίζονται οι απόψεις μας. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Looser :: "Και θα συμφωνήσω με τον sam πως λίγο μεγαλύτερο raise στο φλοπ θα ήταν καλύτερα ."Ο λόγος που κάνω μικρό bet (όχι raise), παρ'όλο που το flop δεν είναι απολύτως ασφαλές για top set, είναι ακριβώς για να δώσω τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μου κάνει reraise και να πάω allin στο flop. Σίγουρα εμπεριέχει κάποιο ρίσκο αυτό, αλλά, πολλές φορές, για να πάρεις ένα καλό ποτ πρέπει να ρισκάρεις και λίγο. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Safesteps : " Σε ξέρει όμως αυτός! Έχεις παίξει μόλις 4 χέρια και έχεις αυξήσει το stack σου κατά 50% (50bb). Άρα έχεις κάνει κάποιο showdown αλλιώς πρέπει να έχεις 'κανιβαλίσει' το τραπέζι ακόμη δεν κάθισες! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να σκεφτείς τι εικόνα έχει για σένα ο αντίπαλος μετά τα 4 πρώτα χέρια για να μπορούμε να προσδιορίσουμε κάπως το range που κάνει call το 3bet σου. Αν πιστεύει ότι είσαι aggro monkey θα κάνει με μεγάλο εύρος call και pre και στο flop.Από την άλλη, ποια φύλλα από το range του μπορεί να σε κερδίζουν στο turn και έπαιξαν έτσι ως εδώ; Υπάρχει περίπτωση τα AQc, AJc, QJc, 78c να μην έκαναν raise στο flop; Είναι τα μόνα φύλλα στο range του που σε κερδίζουν εδώ και που μπορεί preflop να κάνουν call το 3bet σου. Το 67c είναι μια πιθανότητα ακόμη και ίσως το μόνο που βλέπω να κάνει call στο flop και να σε κερδίζει πλέον, αλλά μιλάμε για ένα μόνο φύλλο.Ωστόσο, θα έκανα check όχι για pot control ή γιατί φοβάμαι ότι χάνω, αλλά γιατί είναι scare card γι αυτόν το 3ο σπαθί. Κάνοντας check εδώ μπορεί να πάρω άλλο ένα call στο river (αν κάνει check behind στο turn) ή μπορεί να κάνει bet στο turn αυτός. Αν τώρα έχει ένα σπαθί πάνω του (πχ JcJx ή AcKx), έχει 8 outs (18%) άντε το πολύ 9 αν κρατάει αυτός το 6c (20%). Οπότε το free card εδώ δεν είναι τόσο τραγικό."Νίκο, πολύ καλή,όπως συνήθως, η ανάλυσή σου, αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου στο "δια ταύτα".Όντως, όπως παρατήρησες, μπήκα πολύ δυνατά στο τραπέζι.Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για τον αντίπαλο να μή με πιστέψει. Ειδικά όταν άνοιξε το τέταρτο σπαθί στο turn o αντίπαλος θα σκέφτηκε: Τί γίνεται εδώ? Ο τύπος έχει συνέχεια ότι ανοίγει?Και reraise pre flop και μικρό bet στο flop με flush draw και μεγάλο bet με flush στο turn? Όπως εγώ επιλέγω στο turn να παίξω με το σενάριο ότι δεν έχει flush (με μεγαλύτερο ρίσκο όμως λόγω posistion) έτσι κι εκείνος, με περισσότερα δεδομένα, επιλέγει το ίδιο. Κι αν δεν έχω flush τότε είναι πολύ πιθανόν όλο το σκηνικό να μοιάζει (και μοιάζει) με μπλόφα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί το c στο turn na μας τρόμαξε λίγο, απ' την άλλη όμως μπορούμε να το εκμεταλευτούμε κιόλας. - Προσωπικά όχι για 20% δεν δίνω free card αλλά ούτε για 2%. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το σκεπτικό σου.Αν θέλεις διευκρίνησέ το και θα επανέλθω. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου, 2009 Vergitsis : "οπως παιχτηκε το turn προτιμω το all in" Κι εγώ !P.S Ελπίζω να μή σας κούρασα πολύ. Αν χρειαστεί οποιαδήποτε διευκρίνηση, θα επανέλθω. Παράθεση
Recommended Posts