harima Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Θα ήθελα να ρωτησω κατι κυρίως τους τουρνουαδες του forum σχετικα με ενα σεναριο που συμβαινει πολυ συχνα (σε ολους μας) και ομολογω οτι με μπλεκει και I feel frustrated στο τι ειναι το πιο ''σωστο να κανω''.Middle to late stages εγω με ενα decent stack ταξεως 25-30-35 big blinds .Eχω middle pair (55-66-77 px) στην θεση των blinds και συν;hθως μετα απο fold των αντιπαλων ο hi jack, cut off, button κανει raise Με ενα stack αντιστοιχο με το δικο μου.Aρχικα η πρωτη μου σκεψη (εκτος αν μιλαμε για καποιον Uber tight) ειναι οτι πολλες φορες o αντιπαλος ειναι on a steal.Τα options μου με μπλεκουν στο εξής.Αν κανω 3bet στην ουσια θελω μονο fold σε ενδεχομενο call με τρομαζει ολη η τραπουλα (Πως παιζω σε φλοπ τυπου Κ 10 2 ? , με continuation δικο μου ειμαι αμεσα commited).Σε ενδεχομενο preflop reraise all in μαλλον χανω η ειμαι 50-50. Οποτε αν θελω μονο fold ποια η διαφορα του middle pair μου με 7-2ofsuit?Aντιθετα σε περιπτωση που επιλεξω να κανω call νιωθω οτι κανω πολυ weak παιξιμο μιας και θα γινω οutplay παρα πολλες φορες απο απειρα hands.Yπαρχει βεβαια η λυση του re raise all in αλλα και αυτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο εκτος αν μιλαμε παλι για εναν uber agressora.Eυχαριστω προκαταβολικα για any help Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Ολοι βρισκομαστε σε αυτην την δυσκολη θεση σχεδον σε καθε τουρνουα..Το θεμα ειναι οτι μπορει μεν να ειναι steal αλλα μπορει και monster.Αυτο που εχω δοκιμασει να κανω τελευταια αν και μπορει να ειναι τελειως λαθος ειναι call στο raise του και σε φλοπ Ψ Χ Χ με χ < PP που εχω να κανω check raise all in.Συμφωνο οτι ειναι τυφλη Κινηση αυτη αλλα το δοκιμαζω και αυτο τελευταιο.Αν κανεις shove και φας call εισαι underdog η φλιπαρεις η απλα τον κανεις να παει πασο.Γενικα ειναι μια δυσκολη κατασταση οσο και αν φαινεται απλη για καποιους και θα ηθελα να δω γενικα απαντησεις για το πως να παιξουμε middle pair απο τα blinds σε raise του button/cut off με στακ 25-35 bb.. Παράθεση
LUADARKO Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 eksartatai k apo ta blinds tou antipalou.px an o antipalos exei 10bb reraise him all in.h duskoli katastasi opws eipe k o harima einai otan exoume idio stack me ton antipalo.edw voithane para poly ta reads k ta notes pou exoume gia ton paikti pou kanei raise.an paroume to thewrima tou phil gordon gia ta pocket pairs,tote vlepoume oti einai duskolo na pesoume se overpair opote tis perissoteres twn periptwsewn eimaste mprosta.akomi k 52-48 na eimaste metraei.twra an pesoume se overpair..gg prwsopika protimw ena megalo reraise pou polles fores einai k all in gia na valw ton allon sti duskoli katastasi na skeftei an tha paiksei to tournoua tou se auto to shmeio. Παράθεση
harima Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 25 Σεπτεμβρίου, 2009 Να ξεκαθαρισω οτι δε πιστευω σαφως οτι υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση πανω στο ερωτημα μου και οτι καταλαβαινω οτι ειναι τελειως διαφορετικα τα πραματα πχ στα 25bb και στα 35bb (αν και στο αρχικο μου ποστ αναρωτιεμαι για ολα αυτα τα πιθανα stack)Aπλα θα ηθελα να ακουσω το thinking process και τα πραματα που λαμβανουν υποψη σε τετοια λεπτα σημεια εμπειροι παιχτες πριν κανουν το οτιδηποτε σε τετοια χερια . Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 any tournament player to reply? Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 εμπειρος δεν ειμαι αλλα ουτε κ χαμενος.Σε αυτα που λεω αναφερομαι σε περιπτωσεις που το bet εχει γινει απο button η co και μονο,απο hj δεν το θεωρω steal,με στακ 20-25bb,πιο πανω υπαρχει αρκετο παιχνιδι postflop.Σημασια για μενα εχει αν ο αντιπαλος εχει παρελθον "κλεφτη",αν εχει τοτε raise x2,7-3,2*.αν ο αντιπαλος ειναι tight,call,no set no bet,εκτος αν πχ με 77 δω flop 236/458/689 οποτε κ θα κανω bet απο μπροστα για να τελειωσω εκει το ποτ τις περισσοτερες φορες,αναλογα τον αντιπαλο(οσο πιο επιθετικο δλδ) κανω κ c-r.Σημασια επισης εχει η δικη μου εικονα,αν δηλαδη ειμαι lag και κανω raise,μπορει με πολλα hands(πχ QJ,KT,A9,) οι αντιπαλοι να με γυρισουν all in οπου τις περισσοτερες φορες θα ειναι απο overcards κατι που δεν θα εκαναν αν ειμαι tight,ετσι τις περισσοτερες φορες θα κανω call και μαλιστα autocall αφου την αποφαση αν ειμαι διατεθεμενος να παιξω all in την παιρνω απο τη στιγμη που κανω το reraise,για να φανω περισσοτερο donk απο οσο ειμαι .Aν δεκτω all in στο reraise απο tight παικτη,πασο (με βαρια καρδια ) τις περισσοτερες φορες,γι αυτο προτιμω να κανω call με tight παικτες.Χωρις καθολου reads,ειναι μια δυσκολη κατασταση για μενα,προτιμω ομως το call με 77-88, raise 99-TT *2,7 στους πιο tight λογω οτι δεν θελω να δεσμευσω μεγαλυτερο μερος του στακ μουμπορει αυτα που λεω να μην ειναι σωστα φυσικα,ειναι αυτα που κανω εγω τις περισσοτερες φορες,ελπιζω να βοηθησα. Παράθεση
liondani Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Προσωπικά πολλές φορές το παίζω με επιτυχία με min-raise preflop. Κάποιες φορές τα πετάνε. Αν μας κατσει ευνοικό φλοπ καλώς αν όχι bet 1/3 του pot να φανεί σαν value bet... πολλές φορές κάνουν fold ή call... στο Raise λέμε συνήθως αντίο... διορθώστε με αν κάνω λάθος. Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 επισης middle pair μετραω τα 77-ΤΤ.πιο μικρα στανταρ call,πιο μεγαλα στανταρ raise. Παράθεση
LUADARKO Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 liondani foldaroun se min raise me position?parakseno mou fainetai. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Υποθέτω ότι-δεν υπάρχουν antes-raise 3x-average raiser-μακρυά από το bubble-μέτριας ταχύτητας tourCall ειδικά ανείσαι προς τα 35ΒΒ και ναι θα σε κάνουν πολλές φορές outplay και ναι το flop είναι πολύ δύσκολο. Το fold είναι η δεύτερη επιλογή και ας έχεις μάλλον το καλύτερο φυλλο preflop. Ενδιαφέρον θέμα πάντως. Παράθεση
harima Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 giorgio έγραψε:Υποθέτω ότι-δεν υπάρχουν antes-raise 3x-average raiser-μακρυά από το bubble-μέτριας ταχύτητας tour.giorgio υπαρχουν antes. Μιλαω για middle to late σημεια οπου πλεον τα blinds +antes καθε γυρου πονανε ειδικα για τα stack που συζηταμε Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 περνοντας ως δεδομενα τις υποθεσεις του giorgo.με 30+ bb call.με <15 all inΣτα ενδιαμεσαπολλες φορες αν δεν υπαρχει λογος να κανουμε call για setη εχουμε stack για 2-3 γυρους ακομα και παμε πασο.εχουμε την χειροτερη θεση και μετριο φυλλο. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Παιζει να ειναι και απο τις πιο σημαντικες και δυσκολες καταστασεις στα mtt..call και σε 2 9 8 board τι? check raise all in η check fold? Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 harima έγραψε:giorgio έγραψε:Υποθέτω ότι-δεν υπάρχουν antes-raise 3x-average raiser-μακρυά από το bubble-μέτριας ταχύτητας tour.giorgio υπαρχουν antes. Μιλαω για middle to late σημεια οπου πλεον τα blinds +antes καθε γυρου πονανε ειδικα για τα stack που συζηταμε[/quote:zutbuff6]Τώρα το μπέρδεψες. Άλλο πράγμα Μ10 και άλλο Μ17. Άλλο 55 και άλλο 77. Hijack ή button; Raiser 21/14 ή 12/9; Εμείς ΒΒ ή SB; In the money, κοντά στο bubble ή στο FT; 2.5x raise ή κάτι άλλο; Που είσαι σε σχέση με το average; Τα μικρά ή τα μεγάλα antes;It depends πάρα πολύ για να το τυποποιήσω. Παράθεση
harima Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Το ξερω giorgio οτι δε τυποποιηται και αν δεις παραπανω ποστ μου θα δεις οτι δε ζηταω κατι τετοιο.. Περισσοτερο ζηταω το τι λαμβανετε υποψη πριν κανετε κατι σε τετοια χερια.. Οσο για το σε μπερδεψα.. Νομιζω στο αρχικο ποστ ειμουν οσο γινεται σαφης..Μιλησα για middle to late , late stages τα οποια οπως καταλαβαινεις ειναι πριν -λιγο πριν- ακομα και μετα το Bubble σε μεγαλα ΜΤΤ και υπαρχουν και αντες...(μετρησα το stack μας απο συνηθεια με ΒΒ's οχι με Μ που ειναι πιο ευχρηστο σε τετοια σημεια ισως γιαυτο σε μπερδεψα)Δε θα ηθελα να μιλησω για FT μιας και θεωρω οτι εκει οι δυναμικες ισως αλλαζουν λιγο αποτομα Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 poli diskoli erotisi kai geniki.tha prospathiso alla genika den iparxei kapoios mpousoulas gia autes tis periptoseis.an to raise einai 2.5x esi apo to bb prepei na valeis allo 1.5 blind.an pame me to kanona poli gnoston epitixemenon paikton opou kanoume set mining an exoume 15-20 fores to poso tou raise xreiazese na exeis stack peripou 30 blinds gia na kaneis mathimatika sosto set mining.sta 25 blinds einai ligo lathos.episis an theorisoume oti to raise apo late position den einai aparaitita kalo fillo auto simainei oti de tha plirothoume poli sixna an xtipisoume to set.apo tin alli omos antistoixa o raiser mporei na "paratisei" to pot na mi kanei oute c bet kai me ena bet sto turn na kerdisoume to pot.ara i moni simvouli mou me sxetika agnostous paiktes einai call kai play poker postflop(sigoura tha gineis exlpoited polles fores vevaia me c bet kai double barrel alla auto einai to noima tou set mining.kaneis ena play sosta mathimatiko mono kai mono gia tis fores pou tha xtipiseis set)sta 25 blinds diskoleuei poli i katastasi.einai kai teleios player dependent.genika to sosto kai idaniko resteal stack einai sta 15-20 blinds.kai auto eksartate apo to poso tou raise.an to raise einai 3x to idaniko restal stack einai 20 blinds an einai 2.2x mporeis na kaneis epitiximeno resteal( o allos na mi niothei commited me any two) kai me 12 blinds.an omos milame gia superlag player kai sixno raiser den exo provlima na valo kai 25 blinds all in prelfop me 66-77.an den isxiei auto tote to fold preflop den einai toso kako kai as exeis zeugarikai i teleutaia periptosi.de ksero akrivos gia ti stakes tournoua milas alla eidika sta megalitera buy ins ta paixnidi ginete para poli aggresive kai i lisi einai antistoixa to "anoigma" ton ranges kai antistoixo aggresive paixnidi apo emas.me 77-88 merikes fores me poli aggresive antipalo potan exo 35 blinds epilego ti lisi tou reraise preflop kai call se all in an exo kapoio simadi oti o antipalos einai 4 bet happy.vevaia einai ena play pou de to sinisto xoris empeiriapoli endiaferousa partida einai apo to ept tis varkelonis.button enas paiktis pou eixe kerdisei perisi to ept tis kopegxagis mou diafeygei to onoma tou kanei raise.sto small blind o elky me 30 blinds apofasisei me 44 na kanei reraise kai amesos call sto all in tou button pou edeikse q3. den ksero akrivos ti dinamiki tou trapeziou alla mallon i sinexi piesi tou lag aggresive button anagkase ton elky na metatrepsei ena weak xeri opos to 44 se value hand gia na ton antimetopisei Παράθεση
harima Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 thnx crf τετοιου τυπου responce περιμενα-ήθελα. Παράθεση
Recommended Posts