Dusan Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Hand P4-67078424-184, Started at 7/5/2008 3:49 πμ (GMT+3)Table 'fahra83's HE': $0,50-$0,50 No Limit HE (Real)Seat 2: fahra83 ($70,90 in chips) Seat 3: xB4lFURU18 ($120,90 in chips) Seat 4: eMango111 ($46,80 in chips) Seat 5: seeyoutable ($49,90 in chips) Seat 8: devilzxxx ($168,35 in chips) (on the button)Seat 9: sephirothe ($52,55 in chips) *** Blind Bet Round *** : sephirothe : Post Blind ($0,25)fahra83 : Post Blind ($0,50)Dealt to sephirothe: :JdDealt to sephirothe: :Js*** Pre-Flop *** : xB4lFURU18 : Bet ($2)eMango111 : Call ($2)seeyoutable : Folddevilzxxx : Foldsephirothe : Raise ($6,25)fahra83 : FoldxB4lFURU18 : Call ($4,50)eMango111 : Call ($4,50)*** Flop *** : :9s :5c :Jc sephirothe : CheckxB4lFURU18 : CheckeMango111 : Check*** Turn *** : :Ac sephirothe : Bet ($15)xB4lFURU18 : Call ($15)eMango111 : Fold*** River *** : :2c sephirothe : CheckxB4lFURU18 : Bet ($15) Βασικά ένας απαράβατος κανόνας είναι ΠΟΤΕ slowplay trips σ'ένα επικίνδυνο flop όπως αυτό.Όμως η σκέψη κ η λογική που έπαιξα ήταν η εξής: Οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι είναι aggressive κ καλοί παίκτες(κυρίως αυτός ο xB4lFURU18)ενώ εγώ παίζω αρκετά tight(άντε κ λίγο aggressive).Πίστεψα ότι αν κάποιος από τους δύο έχει flush draw,π.χ:Kc :Qc,:Ac :Qc,θα έκανε bet κ έτσι πάω για check-raise.Επίσης υποθέτω ότι το πιο πιθανό είναι κανείς από τους δύο να έχει πιάσει κάτι στο flop,κ δεν θέλω να τους διώξω ακόμα με ένα ποντάρισμα.Επίσης με το check,μπορώ να τραβήξω κ κάποια μπλόφα. Στο turn πιστεύω ότι ο άσσος είναι εξαιρετικό φύλλο για μένα,τα τρία σπαθιά δν με τρομάζουν κ τόσο πολύ κ πλέον μπορώ να πληρωθώ από ΑΚ,ΑQ,τόσο στο turn όσο κ στο river,εάν δε σκάσει σπαθί. Στο river το ποντάρισμα του αντιπάλου είναι παρα πολύ πονηρό,φαίνεται καθαρό value bet,αλλά τον παίκτη τον είχα ικανό για μια τέτοια κίνηση χωρίς σπαθί στο χέρι του,οπότε κάνω το call.(είχε:Ah :Qc) Η ερώτηση πλέον που τίθεται είναι η εξής είναι η εξής:Σε περίπτωση που το river ήταν άσσος,ντάμα ή κάποιο ακίνδυνο φύλλο,κ ας πούμε ότι μου έκανε call στο bet μου στο river(ας πούμε 25$)τότε το όλο play που έκανα ίσως δν είναι κ τόσο τραγικό?Ναι μεν χάνω το κόλπο μέσα από τα χέρια μου στο river,ενώ στο flop θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει όλα,αλλά μήπως αξίζει λίγο το ρίσκο για να πληρωθώ (αρκετά)παραπάνω? Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Mpa den einai aparadekto. Oute kai standard. Afou eixes kalo read de mou fainetai kako paiksimo Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαίου, 2008 Δεν είναι τραγικό παίξιμο, αλλά εγώ συνήθως (όχι πάντα 100%) προτιμώ να παγιδεύω με μόνον 1 αντίπαλο στο pot. Είναι από τα μειονεκτήματα του να είσαι out of position το να ρισκάρεις να δώσεις free card. Έστω κάνε ένα πιο δελεαστικό ποντάρισμα, αρκετά μικρό ακόμη κι αν δίνεις και καλά implied odds, αλλά οριακά pot odds. Γενικά όταν είσαι out of position με 2-3 αντιπάλους να είσαι ευχαριστημένος αν κερδίσεις το pot αμέσως. Παράθεση
Dusan Δημοσίευση 24 Μαίου, 2008 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2008 Hand P4-68224104-689, Started at 23/5/2008 2:20 πμ (GMT+3)Table 'MikeyWest's HE': $0,50-$0,50 No Limit HE (Real)Seat 0: SLANEERB ($45,45 in chips) Seat 2: MasterTAPQ ($84 in chips) Seat 4: manev_25 ($47,90 in chips) Seat 7: LaTorsk ($41,95 in chips) Seat 8: sephirothe ($82,30 in chips) (on the button)*** Blind Bet Round *** : SLANEERB : Post Blind ($0,25)MasterTAPQ : Post Blind ($0,50)Dealt to sephirothe: :8dDealt to sephirothe: :7d*** Pre-Flop *** : manev_25 : FoldLaTorsk : Foldsephirothe : Bet ($2)SLANEERB : FoldMasterTAPQ : Raise ($6)sephirothe : Call ($4)*** Flop *** : :5d :Td :6c MasterTAPQ : Checksephirothe : Bet ($9)MasterTAPQ : Raise ($24)sephirothe : Raise ($67,30)sephirothe : All In ($76,30)MasterTAPQ : Call ($53,50)MasterTAPQ : All In ($77,50)Dealt to MasterTAPQ: :6dDealt to MasterTAPQ: :6h*** Turn *** : :Th *** River *** : :Jc Στο τραπέζι παίζω tight γενικά κ πολύ aggressive από το button,reads για τον αντίπαλο δεν έχω.Πιστεύω ότι μάλλον κρατάει high pair,όπου νομίζω είμαι περίπου 60%-40% πάνω,ενώ στην περίπτωση που μπορεί να κρατάει :Tc :Ts(να είχε εξάρια να είμαι ειλικρινής δν το περίμενα) είμαι 60%-40% κάτω,οπότε σε εκείνο το σημείο βάζω άλλα 53$ για να διεκδικήσω κόλπο 165$,οπότε από μαθηματικής άποψης είμαι σωστά.Βέβαια το all-in to κάνω κυρίως μπας κ πετάξει τα φύλλα του κ κερδίσω το πoτ εκείνη τη στιγμή.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι έχει καθόλου folding equity ο αντίπαλος?Θα μπορούσε δηλαδή να πετάξει κάποιο φύλλο που με κερδίζει(high pair,:Ad:Kd,:Ad:Qd)πέρα φυσικά από ace high??Εσείς τι θα κάνατε εκεί στη θέση του αντιπάλου αν κρατούσατε τα συγκεκριμένα φύλλα?Στη θέση μου τι θα κάνατε?Απλό call στο flop είναι λάθος επιλογή?θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας. Παράθεση
tolpkr Δημοσίευση 24 Μαίου, 2008 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαίου, 2008 ενδιαφερουσα παρτιδα...αν ησασταν 100bb deep, το παιξιμο σου ειναι απολυτα standard (εκτος απο preflop ισως).Τωρα που ειστε πιο deep εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον, αλλα εξαρταται πολυ απο τον αντιπαλο σου. Για παραδειγμα αν ηταν καποιος που εκανε πολυ συχνα 3bet και ηταν πολυ επιθετικος, μπορεις να υποθεσεις οτι εχεις μεγαλυτερο fold equity τοσο στο αρχικο σου bet στο φλοπ, οσο και στο reraise σου. Αντιθετα, αν ηταν πολυ tight, μπορεις ισως να σκεφτεις το check behind στο φλοπ, η κατι τετοιο ειδικα αν πιστευεις οτι δεν θα ειναι σε θεση να κανει fold κανενα overpair. Γενικα μιλωντας μετα το c/r του συνηθως δεν εχεις και πολυ fold equity, αλλα υπαρχουν τοσα λεφτα στο ποτ και εχεις τοσο μεγαλο equity που δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα διαφορετικα.nh Παράθεση
Recommended Posts