Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κάνουμε ένα shot στο PLO200 και τα πάμε καλά μέχρι στιγμής. Το τραπέζι είναι σχετικά εύκολο (γι' αυτό παίζουμε πιο ψηλά από ότι συνήθως) με τους Player1 και Player2 να είναι πολύ κακοί παίχτες. Για τον Player3 δεν έχουμε κάποιο read ακόμα, αλλά δεν είναι regular και ο Player4 είναι καλός όπως και ο Villain (είναι ο καλύτερος αντίπαλος στο τραπέζι). Το παιχνίδι είναι γενικά πολύ loose και εμείς παίζουμε επιθετικά προσπαθώντας να απομονώσουμε τα ψάρια όσο πιο συχνά μπορούμε. Πιάνουμε ένα playable χέρι στο button και παίζεται η ακόλουθη παρτίδα:

Hero is seated with €510.49

Player1 is seated with €22.29

Villain is seated with €203.15

Player2 is seated with €39.00

Player3 is seated with €347.20

Player4 is seated with €653.97

Player1 Posts small blind of €1.00

Villain Posts big blind of €2.00

Dealing cards

Hero: :3club::7heart::5heart::9club:

Player2 Folds

Player3 Folds

Player4 Folds

Hero Raises to €7.00

Player1 Calls €6.00

Villain Calls €5.00

Flop: :7spade::6diamond::4club:

Player1 Checks

Villain Bets €13.50

Hero Calls €13.50

Player1 Folds

Turn: :3diamond:

Villain Bets €32.00

Hero Calls €32.00

River: :8spade:

Villain Checks

Hero ??

Ήταν σωστό το call μου στο turn; Έπρεπε να έχω άλλο line σε κάποιο street; Σε τι φύλλο βάζουμε το Villain και κατ' επέκταση πόσο ποντάρουμε στο river;

Δημοσίευση

Γιατί όχι c/r γύρο στα 30$ στο flop ώστε και να μην μπλέξουμε στο river και άμα κρατάει το 58 να έχουμε περιθώριο να φύγουμε??

Εξάλλου rainbow το flop άμα έχει overpair μάλλον θα την κάνει και σίγουρα το κάτω άκρο της κεντάς μας δεν είναι και για πολλά πολλά.

Στο συγκεκριμένο σημείο το check behind στο river είναι το ποιο ενεδειγμένο παντός για μένα,εξάλλου τα 108$ του pot είναι καλά για το hand μας άμα βάλουμε και μας τα γυρίσει.....δεν είναι καλά τα πράγματα και θα έχουμε χάσει και 80$ περισσότερα.

Δημοσίευση

@crackLiNg

Ty και ναι θα έπρεπε να κάνω fold χωρίς position.

@Toympas

Πραγματικά όταν ζήτησα εναλλακτικά lines δεν περίμενα να ακούσω αυτό που πρότεινες. Μου λες να κάνω ένα raise στο flop που στην ουσία έχει το μέγεθος του call στο flop και του call στο turn και μετά να το πετάξω. Εκτός από το 2nd straight έχω και top pair (το οποίο γίνεται two pair στο turn) και ένα gut shot για μεγαλύτερη κέντα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι με raise μένει μόνο με nuts και πετάει όλες τις μπλόφες, τους blockers κτλ.

Όσο για το check behind στο river απλά δεν κατάλαβα γιατί το προτείνεις. Αν είχε 89Τx για το μεγάλο wrap θα έκανε check behind στο river μετά από 2 barrels και initiative με κίνδυνο να χάσει value; Αν μπορείς εξήγησέ μου το σκεπτικό σου εδώ.

Δημοσίευση

Αν ποντάρεις στο river και κάνει γύρισμα τη θα κάνουμε δεν θα πάμε πάσο?Άρα θα έχουμε βάλει 7+13.5+32+80το bet στα 3/4 που προτείνετε =132.5 ενώ στο flop raise θα βάλουμε 7+30=37 και δεν νομίζω πως στο bet στο river θα μας πληρώσει κάτι το οποίο κερδίζουμε.

Αυτό το σκεπτικό έχω στο συγκεκριμένο hand και άμα είναι λάθος βεβαίως και να ακούσω της οποίες απόψεις.

Δημοσίευση

Ναι απλά δεν μπορείς με δεδομένο το προηγούμενο action να βάλεις στο range του όλα τα φύλλα της τράπουλας. Σου εξήγησα πριν το σκεπτικό μου για το οποίο αποκλείω το μεγαλύτερο straight. Εσύ θα είχες κάνει check αν έπιανες nuts στο river και είχες ήδη χτυπήσει 2 barrels; Δε νομίζω. Από τα πιο λάθος σημεία για trap.

Όσο για το raise στο flop όπως είπα και πιο πριν δεν υπάρχει λόγος να τον κάνουμε να πετάξει όλες τις μπλόφες του ενώ μπορεί να βαρέσει και 2ο barrel στο turn. Άσε που και να έχει nuts δεν είμαι καθόλου νεκρός. Αν κρατάει :5spade::8spade::Adiamond::Kheart: έχω τουλάχιστον 20%.

Δημοσίευση

Αλλο και απο εμενα.Μου αρεσε το χερι και λεω να εκφρασω τις σκεψεις μου.Λες οτι ο villain

ειναι καλος αρα το flop είναι καλό για αυτόν να δοκιμάσει να leadarei . στο turn το c bet είναι λογικό και ισως έχει πλέον και draw στα καρρά . (ισως λιγο επιθετικο αλλα πως θα σου φαινονταν ι ιδεα του raise στο turn ; ). στο river μάλλον το παρατάει αφού χάνει πολύ value κανοντας check εκεί .

Δημοσίευση
Ναι απλά δεν μπορείς με δεδομένο το προηγούμενο action να βάλεις στο range του όλα τα φύλλα της τράπουλας. Σου εξήγησα πριν το σκεπτικό μου για το οποίο αποκλείω το μεγαλύτερο straight. Εσύ θα είχες κάνει check αν έπιανες nuts στο river και είχες ήδη χτυπήσει 2 barrels; Δε νομίζω. Από τα πιο λάθος σημεία για trap.

Δηλαδή άσχετα με το check του στο river πες ότι δεν το ξέρουμε το call στο 2ο του barell το κανείς 100% happy ???

Δημοσίευση

@dunabis

Γιατί raise στο turn όμως; Απλά επειδή φοβόμαστε μήπως βγάλει χρώμα στο river; Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πετάξουμε τόσα λεφτά, γιατί αν εκεί έχει nuts θα είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά.

@Toympas

Όχι εννοείται ότι δεν είμαι χαρούμενος να κάνω call ένα pot bet στο turn, αλλά είναι η πιο ασφαλής επιλογή κατά τη γνώμη μου. Απλά σου έλεγα πριν ότι μετά το check του στο river δεν βάζεις στο range του ένα random 9Τ για να κάνεις κι εσύ check behind.

@souramaliki

Διαφωνώ φίλε μου. Με pot bet γίνομαι polarized οπότε ένα 58xx γίνεται bluff catcher. Με μικρότερο bet (1/2 - 3/4) μπορεί να ελπίζει και για το split και να κάνει το call πιο εύκολα.

Δημοσίευση
@dunabis

Γιατί raise στο turn όμως; Απλά επειδή φοβόμαστε μήπως βγάλει χρώμα στο river; Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πετάξουμε τόσα λεφτά, γιατί αν εκεί έχει nuts θα είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά.

@Toympas

Όχι εννοείται ότι δεν είμαι χαρούμενος να κάνω call ένα pot bet στο turn, αλλά είναι η πιο ασφαλής επιλογή κατά τη γνώμη μου. Απλά σου έλεγα πριν ότι μετά το check του στο river δεν βάζεις στο range του ένα random 9Τ για να κάνεις κι εσύ check behind.

@souramaliki

Διαφωνώ φίλε μου. Με pot bet γίνομαι polarized οπότε ένα 58xx γίνεται bluff catcher. Με μικρότερο bet (1/2 - 3/4) μπορεί να ελπίζει και για το split και να κάνει το call πιο εύκολα.

Word

Αφού το έχεις λύσει το χέρι τη το ποστάρεις?

Δημοσίευση
Word

Αφού το έχεις λύσει το χέρι τη το ποστάρεις?

Τι σημαίνει το "word";

Το χέρι το postara αμέσως μόλις συνέβη (ακόμα έπαιζα στο τραπέζι) οπότε δεν είχα προλάβει να σκεφτώ πολλά πράγματα. Επίσης, με ενθάρρυνες με το ότι είπες well played, οπότε σιγουρεύτηκα ότι έπαιξα σωστά.