BigSlickGR Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Αυτο το χερι παιχτηκε πριν λιγες μερες στο Princess.Εχω 1 ωρα περιπου στο τραπεζι και εχω αρκετα tight image εχοντας παει σε showdown 2 φορες και εχοντας δειξει πολυ δυνατα χαρτια.Μαλιστα σε ενα απο αυτα τα showdown εκανα check full house στο river (με 2 φυλλα απο το χερι) μιλωντας τελευταιος.Με λιγα λογια με εχουνε για πολυ σφιχτο παικτη.Ο αντιπαλος ειναι ενας τυπικος ξενος παικτης Princess φορτωμενος αλλα οχι τιποτα τζογαδορος που πεταει τα λεφτα του.Σε γενικες γραμμες παιζει ABC ποκερ χωρις φαντασια.Blinds 1/2Player1 €??Player2 €??Player3 €??Player4 €??Player5 €??Player6 €20Player7 €??Button 500+Hero (SB) €190(BB) €??Hero: Player1 FoldsPlayer2 FoldsPlayer3 FoldsPlayer4 FoldsPlayer5 FoldsPlayer6 Calls €2.00Player7 FoldsButton Raises €10.00Hero Calls €10.00(BB) FoldsPlayer6 All-In €20.00Button Calls €10.00Hero Calls €10.00Pot €62.00Flop: Hero ChecksButton Bets €25.00Hero Raises €50.00Button Calls €25.00Pot €162.00Turn: Hero All-In €120.00Το σκεπτικο μου εχει ως εξης.Preflop δε σχολιαζω κατι.Το flop δεν ειναι πολυ ασχημο για το χερι μου μιας και εχει μονο 1 over απο το ζευγαρι μου και δυσκολα να χτυπησε ο αντιπαλος μου.Το range στο οποιο τον βαζω ειναι JQ KJ KQ AT AJ AQ AK 22+ με λιγοτερες πιθανοτητες ναεχει ΑΑ ΚΚ QQ JJ AK λογω του οτι δεν εκανε reraise preflop.Κανω λοιπον check και ο αντιπαλος πονταρει 25 σε ποτ 62.Εδω θεωρω οτι πρεπει να κανω η raise η fold.Το call δεν υπαρχει (εκτος θεσης και δεν μου δινει πληροφοριες).Το fold θεωρω οτι ειναι αρκετα weak αλλα οχι μεγαλο λαθος.Κανω λοιπον ενα min-raise στα 50 ωστε να μπορεσω να παω fold αν μου τα γυρισει all inπου θα σημαινει σχεδον σιγουρα οτι ειμαι πισω η στην καλύτερη 50-50.Ο αντιπαλος κανει call.Θεωρωντας οτι σε ενα board με τοσα draws ο αντιπαλος μου κανει απλα call μεγαλωνει η πιθανοτητα να εχει 2 suited overcards με draw στα σπαθια.Στο turn το board ζευγαρωνει και παω all in 120 σε ποτ 162.Αν κανω check και κανει bet ο αντιπαλος πρεπει να παω fold και δεν ειμαι παντα πισωΕπισης αν παει check-check το turn δυσκολα να φτασω σε showdown με δευτερο check στο river.Και το χερι μου εχει showdown vlaue αν δε βγει το χρωμα η ενα over .οποτε το turn είναι η check fold η All in. Αποψεις....?ps Αν βρειτε τι ειχε το button δωρο εναν λουκουμα! Παράθεση
pokershark11 Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Τη κάρτα είχε το river ???Δεν το παιξες άσχημα.Mην μας πεις ότι είχε 36 η` 69 γιατί θα ήταν γελοίο.... Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 6 Μαρτίου, 2012 Κατ' αρχάς γιατί δε σχολιάζεις το preflop; Δεν είναι standard το call, εγώ θα προτιμούσα raise για να απομονώσω. Και all in να έκανες καθόλου άσχημη κίνηση δεν είναι. Εφ' όσον callarei το all in του shortstack δεν έχει κάτι που μπορεί να σε κάνει call σε all in εκτός από slowplay AA.Στο flop αν και είπες γιατί το έκανες, δεν πολυκατάλαβα τι εξυπηρετεί το min-raise. Το μόνο που βλέπω είναι ότι φουσκώνεις το pot τόσο ώστε σε blank turn είσαι αναγκαστικά all in. Είτε εκμεταλλεύσου το max fold equity με μεγάλο raise, είτε κάνε call. Το raise για πληροφορία είναι ό,τι χειρότερο.As played all in τι να κάνεις; Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Κατ' αρχάς γιατί δε σχολιάζεις το preflop; Δεν είναι standard το call, εγώ θα προτιμούσα raise για να απομονώσω. Και all in να έκανες καθόλου άσχημη κίνηση δεν είναι. Εφ' όσον callarei το all in του shortstack δεν έχει κάτι που μπορεί να σε κάνει call σε all in εκτός από slowplay AA.Στο flop αν και είπες γιατί το έκανες, δεν πολυκατάλαβα τι εξυπηρετεί το min-raise. Το μόνο που βλέπω είναι ότι φουσκώνεις το pot τόσο ώστε σε blank turn είσαι αναγκαστικά all in. Είτε εκμεταλλεύσου το max fold equity με μεγάλο raise, είτε κάνε call. Το raise για πληροφορία είναι ό,τι χειρότερο.As played all in τι να κάνεις;Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!Preflop (σε live τραπεζι) δεν κανω allin σχεδον ποτε σε τετοιες περιπτωσεις με τετοιο παικτη γιατι δεν θα παρω fold απο ΑΚ ΤΤ+ ακομα και ΑQ η 99.50-50 δεν θελω να παιξω και γενικα το αποφευγω μιας και πιστευω οτι εχω μεγαλο edge απεναντι στην πλειοψηφια των παικτων που παιζουν εκει.Επισης εκεινη τη στιγμη το pot ειναι 50 ευρω και το allin μου θα ηταν 180 ευρώ επιπλεον.Ακομα και fold να παρω απο το button μπορει να χασω το pot απο τον αλλον παικτη που πηγε allin .Οποτε δεν θελω να ρισκαρω 180 ευρω για να παρω 50 και ΑΝ τα παρω,Ισως ενα raise στα 50 να ηταν καλυτερο play .Αν μου κανει reraise ομως θα αναγκαστω να παω fold χωρις να ειμαι απαραιτητα πισω.Επισης αν εχει overpair χανω την ευκαιρια να χτυπησω set και να κανω double up .Στο flop το check call με αφηνει στο turn με 145 ευρω και ακριβως στην ιδια θεση που ειμαι στο flop.Αμα ανοιξει ενα blank τι να κανω? Παλι check call ?check raise που θα με κανει commited ? check fold ? Γιαυτο προτιμησα να κανω το raise στο φλοπ που θα μου βγει "φτηνα" και θα μου δωσει μια πληροφορια που θα καθορισει το play μου στο υπολοιπο του χεριου.Δηλαδη το raise μου δεν ειναι ενα raise για μια απλη πληροφορια αλλα για μια πληροφορια καθοριστικη που θα κρινει τι θα κανω με την υπολοιπη μου stack που ειναι ακομα αρκετα μεγαλη.Θα μπορουσα να ελπιζω οτι θα παει check check μερι το river αλλα δεν πιστευα οτι ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να γινει αυτο με 2 streets ακομα.Μια επιλογη ειναι να κανω donk bet αλλα και παλι δεν θα εχω ιδεα που βρισκομαι στο χερι αμα μου κανει call και θα εχω το ιδιο προβλημα που θα ειχα με το check call.Αν μου κανει raise θα εχω μια πολυ δυσκολη αποφαση να παρω καθως μπορει να εχει ειτε draw και να κανει semibluff ειτε set - overpair και να προστατευει.Αν κανω μεγαλυτερο raise ειμαι σχεδον commited και δεν αλλαζει κατι οποτε μονο κακο μπορει να ειναι.Ισως το check fold ηταν η καλυτερη επιλογη και να περιμενω καποιο αλλο spot .Αν και οπως ειπα το θεωρησα λιγο weak . Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Τη κάρτα είχε το river ???Δεν το παιξες άσχημα.Mην μας πεις ότι είχε 36 η` 69 γιατί θα ήταν γελοίο....Το river ηταν J μπαστουνι που δεν άλλαξε τίποτα.Τελικα ο αντιπαλος ειχε πολυ περισσοτερη φαντασια απ'οτι νομιζα και το χερι το εχασα στο flop .Με το call που εκανε θεωρησα σχεδον αδυνατον να εχει αυτο που ειχε.Στο turn οταν πηγα allin σκεφτηκε για καμια 20 sec πριν μου κανει το τελικο call και το εκανε με μια εκφραση που εδειχνε οτι δεν του πολυαρεσε.Ειχε ΑΑ και (κρινοντας εκ του αποτελεσματος) επαιξε το χερι του τελεια απεναντι μουΠιστευω οτι με QQ ισως πηγαινε fold . Παράθεση
pokershark11 Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Mερικές φορές ακόμα κ οι τζογαδόροι όπως είπες έχουν τα nuts το έπαιξες πολύ επιθετικά κ τελικά δεν σου βγήκε σε καλό ελπίζω από αυτά τα λάθη να μαθαίνουμε όλοι μας για να είμαστε πιο προσεκτικοί της επόμενες φορές. gl next time Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Mερικές φορές ακόμα κ οι τζογαδόροι όπως είπες έχουν τα nuts το έπαιξες πολύ επιθετικά κ τελικά δεν σου βγήκε σε καλό ελπίζω από αυτά τα λάθη να μαθαίνουμε όλοι μας για να είμαστε πιο προσεκτικοί της επόμενες φορές. gl next time Το θεμα ειναι φιλε μου οτι δεν ειμαι σιγουρος που εχω κανει λαθος ακομα.Αμα επαιζα το ιδιο χερι ξανα,θα το επαιζα με τον ιδιο ακριβως τροπο.Οταν λεω οτι ο αντιπαλος μου το επαιξε "τελεια",εννοω οτι εαν ηξερε τι εχω τοτε αυτος θα ηταν ο μονος τροπος να μου παρει τα λεφτα.Κατα τα αλλα επαιξε τους Ασσους του με απαραδεκτο τροπο κατα την αποψη μου.Αντε preflop κανει slowplay δεκτο.Στο φλοπ ομως πονταρει μονο 25 ευρω σε ενα ποτ 62 και οταν του κανω raise δεν κανει reraise για να προστατεψει τους ασσους του.Και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχε ιδεα τι εχω εγω στα χερια μου για να το κανει σκοπιμα. Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Ε, εντάξει πιο άσχημα δεν μπορούσε να παίξει τους άσους ο τύπος. Τέλος πάντων, επειδή έπεσες στο top του range του δε σημαίνει κάτι, θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να έχει AJ μόνο που δε θα έκανε το call στο turn. Πάντως επιμένω ότι το raise στο flop ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Αν σου κάνει σκέτο call δηλαδή (όπως και έκανε) τι είδους πληροφορία παίρνεις; Απλά έχεις φουσκώσει το pot και τίποτα άλλο. Γενικά να ξέρεις οι πληροφορίες έρχονται μόνες τους και δεν κάνουμε ποτέ raise για info, ειδικά με τόσο λίγα blinds. Παράθεση
pokershark11 Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 H αλήθεια είναι ότι ρισκάρε στο φλοπ στο να μην κάνει raise για να προστατέψει το φύλλο του,όπως είπες δεν είχε ιδέα τι έχεις εσύ απλώς έπαιζε ίσως να πίστευε ότι έχεις ΚΚ,QQ για σετ μάλλον δεν του πέρασε από το μυαλό,όσον αφορά που έκανες λάθος τα έχεις ήδη αναφέρει στο πρώτο ποστ σου επέλεξες διαφορετικό line k δεν σου βγήκε. Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Ε, εντάξει πιο άσχημα δεν μπορούσε να παίξει τους άσους ο τύπος. Τέλος πάντων, επειδή έπεσες στο top του range του δε σημαίνει κάτι, θα μπορούσε με την ίδια ευκολία να έχει AJ μόνο που δε θα έκανε το call στο turn. Πάντως επιμένω ότι το raise στο flop ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση. Αν σου κάνει σκέτο call δηλαδή (όπως και έκανε) τι είδους πληροφορία παίρνεις; Απλά έχεις φουσκώσει το pot και τίποτα άλλο. Γενικά να ξέρεις οι πληροφορίες έρχονται μόνες τους και δεν κάνουμε ποτέ raise για info, ειδικά με τόσο λίγα blinds.Με το call που εκανε πηρα (εσφαλμενα βεβαια αλλα τις περισσοτερες φορες οχι) την πληροφορια οτι δεν εχει made hand αλλα ειναι σε draw ή εχει καποιο ζευγαρι στο χερι οπως 88 ή ΤΤ JJ.Και ολο αυτο μου κοστισε μολις 50 ευρω σε ποτ 62.Δηλαδη οσο ενα μεγαλουτσικο cbet ας πουμε.Ακολουθωντας αυτο το line πιστευω οτι περισοτερες απο τις μισες φορες ο αντιπαλος θα πεταξει το φυλλο του στο turn οποτε αυτο κατευθειαν εχουμε +EV .Επισης καποιες φορες θα μου κανει κακο call με το flush draw κα θα ειμαι 70% μπροστα οποτε παλι +EV .Ισως το μεγαλυτερο μου λαθος ηταν οτι δεν ειχα τοσο καλο read για να κανω ενα τετοιο Play με εναν τετοιο παικτη και επρεπε να ακολουθησω το check fold στο flop αν και το θεωρώ weak . Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 οταν πηγα allin σκεφτηκε για καμια 20 sec πριν μου κανει το τελικο call και το εκανε με μια εκφραση που εδειχνε οτι δεν του πολυαρεσε.Ειχε ΑΑ και (κρινοΤη κάρτα είχε το river ???Δεν το παιξες άσχημα.Mην μας πεις ότι είχε 36 η` 69 γιατί θα ήταν γελοίο....Το river ηταν J μπαστουνι που δεν άλλαξε τίποτα.Τελικα ο αντιπαλος ειχε πολυ περισσοτερη φαντασια απ'οτι νομιζα και το χερι το εχασα στο flop .Με το call που εκανε θεωρησα σχεδον αδυνατον να εχει αυτο που ειχε.Στο turn οταν πηγα allin σκεφτηκε για καμια 20 sec πριν μου κανει το τελικο call και το εκανε με μια εκφραση που εδειχνε οτι δεν του πολυαρεσε.Ειχε ΑΑ και (κρινοντας εκ του αποτελεσματος) επαιξε το χερι του τελεια απεναντι μουΠιστευω οτι με QQ ισως πηγαινε fold .σα να μας λες ότι σε έβαλε σε ΚΚ?οπιοσδηποτε καλός παίκτης έτσι ακριβώς θα έπαιζε overpair μόνο που στο turn δε θα tankare 20s θα σε snapare , γιαυτό τον λόγω δεν είναι καλή ιδέα να kaneis raise για info .το hand το έχεις παίξει λάθος το flop είναι αππππειρα -EV το turn είναι ακόμα perissotero γιατί αυτό που θα σε callarei σε έχει 96%-4%. preflop είναι πάλι -EV αλλά λιγότερο αν παίξεις αποκλειστικά για σετ mining . Παράθεση
Antreastar Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 συμφωνώ το all in ine βλακια... όταν φας το call 99% θα xasis τα λεφτάκια ...πριν το φλοπ όρeα επεξες την παρτίδα στο φλοπ μπορούσες να κάνης call απλά και στο turn αυτό που έκανες ινε πόλη -ev και μεγάλη donkia Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 οταν πηγα allin σκεφτηκε για καμια 20 sec πριν μου κανει το τελικο call και το εκανε με μια εκφραση που εδειχνε οτι δεν του πολυαρεσε.Ειχε ΑΑ και (κρινοΤη κάρτα είχε το river ???Δεν το παιξες άσχημα.Mην μας πεις ότι είχε 36 η` 69 γιατί θα ήταν γελοίο....Το river ηταν J μπαστουνι που δεν άλλαξε τίποτα.Τελικα ο αντιπαλος ειχε πολυ περισσοτερη φαντασια απ'οτι νομιζα και το χερι το εχασα στο flop .Με το call που εκανε θεωρησα σχεδον αδυνατον να εχει αυτο που ειχε.Στο turn οταν πηγα allin σκεφτηκε για καμια 20 sec πριν μου κανει το τελικο call και το εκανε με μια εκφραση που εδειχνε οτι δεν του πολυαρεσε.Ειχε ΑΑ και (κρινοντας εκ του αποτελεσματος) επαιξε το χερι του τελεια απεναντι μουΠιστευω οτι με QQ ισως πηγαινε fold .σα να μας λες ότι σε έβαλε σε ΚΚ?οπιοσδηποτε καλός παίκτης έτσι ακριβώς θα έπαιζε overpair μόνο που στο turn δε θα tankare 20s θα σε snapare , γιαυτό τον λόγω δεν είναι καλή ιδέα να kaneis raise για info .το hand το έχεις παίξει λάθος το flop είναι αππππειρα -EV το turn είναι ακόμα perissotero γιατί αυτό που θα σε callarei σε έχει 96%-4%. preflop είναι πάλι -EV αλλά λιγότερο αν παίξεις αποκλειστικά για σετ mining .Ας ξεκινησουμε preflop .Mε λιγα λογια εννοεις να έκανα raise ή να πηγαινα fold πριν απο το flop . Δεν θα πεταξω ΠΟΤΕ ζευγαρι 77 σε ενα button raise 5bb οντας εγω στο small blind με αυτές τις stack .Online θα κανω πολυ συχνα 3bet ή αλλιως call .Live θα κανω πολυ συχνα call και καμια φορα 3bet απεναντι σε καλο παικτη πουκανει συχνα button raise .Απο τη στιγμη που βαζω 10 ευρω πρεπει μετα να κανω call και αλλα 10 γιατι το ποτ ειναι 50 ευρω και με αλλα 10 βλεπω flop .Νομιζω συμφωνουμε οτι το fold δεν υπαρχει.Προφανως μιλας για raise . Εξηγω πιο πανω γιατι δεν εκανα raise .Αμα εκανα raise στα 30 και φαω 4bet θα πρεπει να παω πασο χωρις να ειμαι παντα πισω.ΑΝ ημασταν και οι 2 deepstack τοτε ΝΑΙ το 3bet ειναι σωστο play .Το turn ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι -EV και αυτο γιατι ακομα και 100%-0% να με εχει αν με callarei αυτο θα συμβαινει λιγοτερες απο τις μισες φορες (αρκετα λιγοτερες) και εγω βαζω 120 για να παρω 162.Δηλαδη 1 στις 2 και παραπανω θα παιρνω 162 ευρω ενω 1/2 και λιγοτερο θα χανω 120 αρα +42. Επισης δεν θα με εχει 96-4 οπως ειπες γιατι θα παρω call αρκετα συχνα και απο overcards με draw στα σπαθια οπου εκει ειμαι 70-30 υπερ.Μην ξεχνας οτι δεν παιζω με καλο παικτη και τετοια call γινονται συνεχεια εκει.Και λεω οτι θα παρω call λιγοτερες απο τις μισες φορες διοτι στο range του υπαρχουν πολυ περισσοτερα φυλλα με τα οποια ΔΕΝ μπορει να μου κανει call εκτος αν ειναι τυφλος.Για το flop δεν εχω να προσθεσω κατι μιας και το σκεπτικο μου για την πληροφορια το ανελυσα παραπανω.Για μενα αυτη η πληροφορια κοστισε λιγο και ηταν καθοριστικη.Αμα εκανα raise 75 ή 80 θα ηταν ΜΕΓΑ λαθος.Το οτι εβαλα 50 ευρω σε ενα pot 62 απεναντι στο range του νομιζω πως δεν ειναι κακο.Αυτο το raise ηταν που με εκανε να παω allin στο turn που οπως προειπα πιστευω οτι ειναι +EV .Τελος ο αντιπαλος μου πιστευω οτι σκεφτεται στο μηδενικο επιπεδο κυριως.Δηλαδη δεν με βαζει σε καποιο φυλλο ,απλα εχει ερωτευτει τους ασσους του και ενω ΠΙΣΤΕΥΕΙ οτι ειναι μάλλον πισω κανει call .Πιστευω οτι τις QQ θα τις αποχωριζοταν πιο ευκολα χωρις να ειναι απαραιτητο.Οπως και να εχει σε αυτο το σημειο τις περισσοτερες φορες ΔΕΝ θα εχει κατι τετοιο .Πιο συχνα θα εχει ΑΚ ΑQ AJ KQ JQ σπαθια παρα ΑΑ ΚΚ QQ .Και απέναντι σε ολα αυτα τα φυλλα ειμαι πολυ μπροστα.Φανταζομαι οτι κανεις πλακα οταν λες οτι ενας καλος παικτης θα επαιζε ετσι το overpair σε ενα draw heavy board οπως ειναι αυτο και θα snapare το allin ενος πολυ tight παικτη που δεν εχει δωσει μεχρι στιγμης σημαδια επιθετικου παιχνιδιου.Να προσθεσω επισης οτι στις απαντησεις καλο ειναι να αιτιολογειτε.Δηλαδη λες πχ εκει ειναι -EV οκ αλλα γιατι? Παράθεση
Antreastar Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 όταν βάζης all in τον αντίπαλλο σε έτσι flop και turn όταν σε κάνη call πόσες φορές πιστεύης θα το πάρης;;; εγώ προσωπικά πιστεύω καμοια η ελάχιστες άρα ine πεταμένα λεφτά το αλλ ιν η θα παι πάσο η θα χασίς .. -ev poli apla Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 συμφωνώ το all in ine βλακια... όταν φας το call 99% θα xasis τα λεφτάκια ...πριν το φλοπ όρeα επεξες την παρτίδα στο φλοπ μπορούσες να κάνης call απλά και στο turn αυτό που έκανες ινε πόλη -ev και μεγάλη donkiaΓεια σου φιλε.Για το turn εξηγω στο προηγουμενο post .Δεν εχει σημασια μονο το ποσο πισω ειμαι αν μου κανει call αλλα και το ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ μου κανει call .Στο flop αμα κανω call μεγαλωνω το ποτ και παω στο turn μιλωντας πρωτος με μονο δρομο το check fold εκτος εαν ανοιξει το μαγικο 7.Συνεπως αντι να κανω call και μετά check fold ,κανω fold στο φλοπ και τελειωσε η υποθεση.Τσαμπα βαζω 25 ευρω με το call . Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 όταν βάζης all in τον αντίπαλλο σε έτσι flop και turn όταν σε κάνη call πόσες φορές πιστεύης θα το πάρης;;; εγώ προσωπικά πιστεύω καμοια η ελάχιστες άρα ine πεταμένα λεφτά το αλλ ιν η θα παι πάσο η θα χασίς .. -ev poli aplaΑμα παει πασο ομως θα κερδισω 162 ευρω.Δεν μετρανε αυτα?Αυτα πανε στο +.Εσυ υπολογιζεις το EV μονο απο την ηττα.Και οπως ειπα θα παρω συχνα call ακομα και απο σπαθια που ειμαι 70% μπροστα.ps Η αληθεια ειναι οτι στο EV δεν υπολγισαμε τον 3ο παικτη ο οποιος παιζει για τα 60 απο τα 162 ευρω.οποτε το allin μου παει αμεσα για τα 102 ευρω. Παλι ομως το EV παει στο + για τους λογους που προανεφερα.Ο τριτος παικτης εχει any two μιας και πηγε allin για να τελειωνει.Δεν ειχε τιποτα αν θυμαμαι καλα Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 μάθε να ακούς φίλε , είμαι αρκετά κακός nlhe παίκτης και παρόλα αυτά καταλαβενω ότι έχεις τερααααααστιο πρόβλημα στο παιχνίδι σου . ΜΆΘΕ ΝΑ ΑΚΟΎΣ Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 μάθε να ακούς φίλε , είμαι αρκετά κακός nlhe παίκτης και παρόλα αυτά καταλαβενω ότι έχεις τερααααααστιο πρόβλημα στο παιχνίδι σου . ΜΆΘΕ ΝΑ ΑΚΟΎΣΔεν το επιασα το υφακι σου και δεν καταλαβαινω τι εννοεις.Συζητηση κανουμε χαλαρωσε. Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Φίλε BigSlickGR αντιλαμβάνεσαι ότι αν ο αντίπαλος έχει flush draw με 2 μεγαλύτερες κάρτες στο flop είσαι πίσω έτσι; Πιστεύεις ακόμα ότι το min-raise εκεί είναι +EV; Παράθεση
Antreastar Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 7 Μαρτίου, 2012 Φίλε BigSlickGR αντιλαμβάνεσαι ότι αν ο αντίπαλος έχει flush draw με 2 μεγαλύτερες κάρτες στο flop είσαι πίσω έτσι; Πιστεύεις ακόμα ότι το min-raise εκεί είναι +EV;+1 και αυτό Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Φίλε BigSlickGR αντιλαμβάνεσαι ότι αν ο αντίπαλος έχει flush draw με 2 μεγαλύτερες κάρτες στο flop είσαι πίσω έτσι; Πιστεύεις ακόμα ότι το min-raise εκεί είναι +EV;Στο flop ειναι δυσκολο να υπολογιστει το EV μιας και η παρτιδα εχει αλλα 2 streets και δεν κλεινει εκει.Ο αντιπαλος στο φλοπ μπορει να ειχει και ΑΤ ΑJ AQ AK KQ JQ και να κανει bet απλα για να με διωξει και να μεινει heads up με τον παικτη που ειναι allin .Δινω μια πιθανοτητα 25% να εχει κατι τετοιοΚατα 75% θα εχει ή set η flush draw ή overpair που δεν θα το πεταξει ακομα και allin να παω (Ο συγκεκριμενος παικτης).Αν εχει flush draw με overcards τοτε στο turn θα χτυπησει (ειτε χρωμα ειτε top pair ) με πιθανοτητα 30% αρα κατα 70% θα συνεχισει να εχει αερα.Αν εχει overpair QQ και πανω ας πουμε δεν το πεταει οτι και να ανοιξει.Η πιθανοτητα να ομως να εχει QQ+ ειναι αρκετα μικρη λογο του raise που δεν εκανε preflop .Επισης σχετικα μικρη ειναι η πιθανοτητα να εχει χτυπησει set .Τα παραπανω τα ενθαρυννει και το γεγονος οτι πονταρε μονο 25 σε ενα pot 62.Δηλαδη δεν προστατευει (Τονιζω ο παικτης ΔΕΝ ειναι καλος παικτης και δεν ειναι ικανος να κανει σκοπιμα τετοιες κινησεις.)Οποτε συνηθως στο flop με τις πληροφοριες που εχω μεχρι εκεινη τη στιγμη ειμαι μπροστα και αν δεν ειμαι μπροστα τοτε με ενα safe card μπορω να παρω το pot στο turn πολυ συχνα .Δεν θα το παρω μονο αν εχει set ή premium overpair .Αυτο ηταν το σκεπτικο.Το call δεν με βοηθαει πουθενα.Αν ειναι να κανω call στο flop προτιμω να κανω fold και να γλιτωσω και τα 25 που θα εβαζα.Αν μιλουσαμε για raise allin στο flop τοτε ναι ειναι τραγικο και σιγουρα το allin εκει εχει -EV γιατι πλεον εκει χανω την δυνατοτητα να παρω το pot στο turn και τα suited overcards του εχουν λιγο πανω απο 50% απεναντι μου με 2 φυλλα να ερθουν.Παντως αν δουμε συνολικα το χερι μπηκαν μεσα τα λεφτα με +ΕV στο turn με βαση το range του.Και αυτο ειναι το σημαντικο.Καταληγω στο συμπερασμα οτι ενα εναλλακτικο line θα ηταν το check fold στο flop .Δηλαδη να κανω καθαρα setmining με το ζευγαρι μου.Απλα δεν ειμαι σιγουρος αμα ειναι καλυτερο η οχι.Σορρυ που κουραζω στα ποστ μου απλα προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο συγκεκριμενος γινεται. Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Πολλά από αυτά που γράφεις είναι τελείως αυθαίρετα. Για να λες κάτι πρέπει να έχεις μία βάση και να ξέρεις να υπολογίζεις το EV. Το να λες "Αν μιλουσαμε για raise allin στο flop τοτε ναι ειναι τραγικο και σιγουρα το allin εκει εχει -EV γιατι πλεον εκει χανω την δυνατοτητα να παρω το pot στο turn" δε σημαίνει τίποτα. Δε στηρίζεται πουθενά και είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάτσει να υπολογίσεις με μαθηματικά αν είναι +EV ή -EV. Απλά το λες γιατί για κάποιο άλλο λόγο το ένστικτό σου σου λέει ότι για να είναι +EV μια κίνηση πρέπει να πάρουμε το pot στο turn. Το ότι έχεις maximum fold equity στο flop πως ξέρεις ότι δεν αντισταθμίζει και με το παραπάνω το fold equity στο turn; Τέλος πάντων εξήγησέ μου πως υπολογίζεις εσύ αν μια κίνηση είναι +EV ή -EV. Παράθεση
Antreastar Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Το ότι έχεις maximum fold equity στο flop πως ξέρεις ότι δεν αντισταθμίζει και με το παραπάνω το fold equity στο turn; Τέλος πάντων εξήγησέ μου πως υπολογίζεις εσύ αν μια κίνηση είναι +EV ή -EV.αυτό θέλω να μάθω και εγώ .... οι όροι αυτοί του πόκερ τους χρησιμοποιούμε όταν ξέρουμε τη simenoun όχι επιδη ξeρουμε να τους λέμε... Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Αναφορά Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Φίλε BigSlickGR αντιλαμβάνεσαι ότι αν ο αντίπαλος έχει flush draw με 2 μεγαλύτερες κάρτες στο flop είσαι πίσω έτσι; Πιστεύεις ακόμα ότι το min-raise εκεί είναι +EV;Στο flop ειναι δυσκολο να υπολογιστει το EV μιας και η παρτιδα εχει αλλα 2 streets και δεν κλεινει εκει.Ο αντιπαλος στο φλοπ μπορει να ειχει και ΑΤ ΑJ AQ AK KQ JQ και να κανει bet απλα για να με διωξει και να μεινει heads up με τον παικτη που ειναι allin .Δινω μια πιθανοτητα 25% να εχει κατι τετοιοΚατα 75% θα εχει ή set η flush draw ή overpair που δεν θα το πεταξει ακομα και allin να παω (Ο συγκεκριμενος παικτης).Αν εχει flush draw με overcards τοτε στο turn θα χτυπησει (ειτε χρωμα ειτε top pair ) με πιθανοτητα 30% αρα κατα 70% θα συνεχισει να εχει αερα.Αν εχει overpair QQ και πανω ας πουμε δεν το πεταει οτι και να ανοιξει.Η πιθανοτητα να ομως να εχει QQ+ ειναι αρκετα μικρη λογο του raise που δεν εκανε preflop .Επισης σχετικα μικρη ειναι η πιθανοτητα να εχει χτυπησει set .Τα παραπανω τα ενθαρυννει και το γεγονος οτι πονταρε μονο 25 σε ενα pot 62.Δηλαδη δεν προστατευει (Τονιζω ο παικτης ΔΕΝ ειναι καλος παικτης και δεν ειναι ικανος να κανει σκοπιμα τετοιες κινησεις.)Οποτε συνηθως στο flop με τις πληροφοριες που εχω μεχρι εκεινη τη στιγμη ειμαι μπροστα και αν δεν ειμαι μπροστα τοτε με ενα safe card μπορω να παρω το pot στο turn πολυ συχνα .Δεν θα το παρω μονο αν εχει set ή premium overpair .Αυτο ηταν το σκεπτικο.Το call δεν με βοηθαει πουθενα.Αν ειναι να κανω call στο flop προτιμω να κανω fold και να γλιτωσω και τα 25 που θα εβαζα.Αν μιλουσαμε για raise allin στο flop τοτε ναι ειναι τραγικο και σιγουρα το allin εκει εχει -EV γιατι πλεον εκει χανω την δυνατοτητα να παρω το pot στο turn και τα suited overcards του εχουν λιγο πανω απο 50% απεναντι μου με 2 φυλλα να ερθουν.Παντως αν δουμε συνολικα το χερι μπηκαν μεσα τα λεφτα με +ΕV στο turn με βαση το range του.Και αυτο ειναι το σημαντικο.Καταληγω στο συμπερασμα οτι ενα εναλλακτικο line θα ηταν το check fold στο flop . ( to mono swsto pragma poy eheis grapsei )Δηλαδη να κανω καθαρα setmining με το ζευγαρι μου.Απλα δεν ειμαι σιγουρος αμα ειναι καλυτερο η οχι.Σορρυ που κουραζω στα ποστ μου απλα προσπαθω να ειμαι οσο περισσοτερο συγκεκριμενος γινεται. (loooooool) klew aderfe Παράθεση
BigSlickGR Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Μαρτίου, 2012 Πολλά από αυτά που γράφεις είναι τελείως αυθαίρετα. Για να λες κάτι πρέπει να έχεις μία βάση και να ξέρεις να υπολογίζεις το EV. Το να λες "Αν μιλουσαμε για raise allin στο flop τοτε ναι ειναι τραγικο και σιγουρα το allin εκει εχει -EV γιατι πλεον εκει χανω την δυνατοτητα να παρω το pot στο turn" δε σημαίνει τίποτα. Δε στηρίζεται πουθενά και είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάτσει να υπολογίσεις με μαθηματικά αν είναι +EV ή -EV. Απλά το λες γιατί για κάποιο άλλο λόγο το ένστικτό σου σου λέει ότι για να είναι +EV μια κίνηση πρέπει να πάρουμε το pot στο turn. Το ότι έχεις maximum fold equity στο flop πως ξέρεις ότι δεν αντισταθμίζει και με το παραπάνω το fold equity στο turn; Τέλος πάντων εξήγησέ μου πως υπολογίζεις εσύ αν μια κίνηση είναι +EV ή -EV. Παρεξηγησες αυτο που ειπα.Το turn ειναι αλλο πραγμα.Δεν το υπολογιζω στο EV του flop .Απλα εννοω οτι απο εκει που αν παω allin στο flop με EV - ξαφνικα παω στο turn με EV +ΠαραδειγμαΔεν θα υπολογισω τον τριτο παικτη στο παραδειγμα)Μετά το bet του αντιπαλου στο flop το ποτ ειναι 87.Εστω οτι παω allin για αλλα 170 που εχω απο πισω και εκτιμω οτι ο αντιπαλος θα μου κανει call με το range του κατα 70%.Θεωρουμε οτι αν μου κανει call θα εχει κατα μεσο ορο equity 65%.Αυτο σημαινει οτι το EV ειναι :30%*(257) + 70%(35%402 - 65%402)Στο 30% που παει πασο κερδιζω 87 +170 κατα 100%.Στο 70% που κανει call με βαση το equity που εχω στο flop θα χανω το 65% του ποτ το οποιο θα ειναι 87+170+145 = 402.Ενω θα κερδιζω το 35% του ποτ.Αν κανω καποιο λαθος διορθωστε με.Γιαυτο το συζηταω εδω. Παράθεση
Recommended Posts