Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Συμφωνώ με τον holdemgr ότι το heads up είναι μεν συναρπαστικό, αλλά παράλληλα και μία από τις δυσκολότερες παραλλαγές του πόκερ.

Εκεί πραγματικά δεν παίζεις με τα φύλλα σου, αλλά με την ψυχολογία και το μυαλό του αντιπάλου.

Πάνω σε αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τον holdemgr τι πιστεύει για τα starting hands στο παιχνίδι heads up. Πρέπει να υπάρχουν starting hands; Με ποια φύλλα παίζει, κάνει raise, limp κλπ;

Επίσης η θέση παίζει κατά τη γνώμη του μεγάλο ρόλο στο heads up ή οχι;

Δημοσίευση

Η θέση είναι από τα πιο σημαντικά σταρτηγικά στοιχεία (το πιο σημαντικό; ) στο heads-up. Γενικά σε βάθος χρόνου ένας κερδισμένος παίκτης περιμένει να κάνει όλα τα κέρδη του από το button και πιθανόν να είναι ελαφρά χαμένος στο BB δηλ εκτός θέσης (Μιλάω για heads up όπου το button είναι το SB το οποίο μιλάει πρώτο preflop αλλά τελευταίο postflop)

Τώρα για το τα starting hands. Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις από καλούς παίκτες.

Η θέση παίζει πολύ ρόλο. Βλέποντας τα stats μου πάιζω 75% στο button αλλά ΜΟΝΟ 25% στο ΒΒ δηλ εκτός θέσης. Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω σε αντιπάλους είναι ότι παίζουν πολλά χέρια εκτός θέσης. Αν δεν είσαι ο Phil Ivey, αυτηή είναι συνταγή καταστροφής

Επίσης τα starting hands εξαρτώνται από τον αντίπαλο αλλά και τα stacks των παικτών

π.χ αν είμαι στο button και ο αντίπλαλος δεν αντιδρά σωστά preflop(πχ κάνει πολύ fold, ή δεν κάνει συχνά 3-bet) KAI είναι μέτριος μετά το φλοπ, τότε μπορεί να παίξω πολυ κοντά στο 100% των χεριων μου - πάντα με pot size raise.

Αν κάνει πολύ 3-bet τότε ανοίγω λιγότερο από το button, κάνω πιο πολύ limp αλλά και κάνω πιο συχνά call στα 3-bet του ειδικά αν τα stacks είναι μεγάλα και ο ίδιος είναι κακός postflop (άρα έχω καλύτερα implied odds)

Απέφυγα να δώσω starting hands γιατί δεν έχουν και τόση σημασία και πολλοί θα μείνουν

εκεί χωρίς να σκεφτουν κάποια από τα προηγούμενα. Σίγουρα όμως είναι πολύ καλή ιδέα για μελλοντικό άρθρο ;)