Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

τα φώτα σας παιδιά γιατί μ φενετε ότι ποτέ δν θα σηκώσω mtt έτσι όπως παίζω... τα χέρια είναι από τουρ με 5.5 r . και είναι προς το τέλος του..

1.μένουμε περίπου 30 άτομα εδώ .. 8 handed 8κ το bb .. ο utg +1 με stack 40 bb κ stats (21/14 σε 100 χέρια ) κάνει raise 6bb στα 48κ ... κρατάω ΑQ και έχω 4 άτομα πίσω μ , τη κάνω εδώ?

2.μερικά χέρια μετά ...8κ πάλι το bb ...τώρα είμαστε στο sb με 40 bb κ κρατάμε ΑQ πάλι...από το hj με 20 ββ(16/12 σε 113 χέρια) raise ένας στα 18κ , 3bet το button με 40 bb και αυτός ,(χωρίς πληροφορίες για τον παίχτη) στα 48κ ...τη κάνουμε εδώ ??

3.κ πάλι μερικά χέρια αργότερα 20 μένουμε περίπου στο τουρ..8κ ξανά το bb ...40 bb κ εγώ και ο αντίπαλος...7 handed και από το hj κάνει min raise στα 16κ ( χωρίς πληροφορίες για τον αντίπαλο) 3bet από το button εμείς στα 42κ..call από τον άλλο..μένουμε με 30 κ περίπου και οι δύο εδώ και έρχετε φλοπ 3-4 σπαθιά και 5 κάρο. raise μισό ποτ στα 48κ αυτός κ reraise στα 96κ εγώ αφήνοντας αλλά 200κ πίσω..κ μας κάνει ξανά reraise στα 144κ ...τη κάνουμε εδώ εμείς αλλά κ γενικά μέχρι εδώ είναι καλά παιγμένο το χέρι η χάλια?

Δημοσίευση

kai ένα ακόμα hand από ένα τουρ στην σταρς 4.4 2R 1 add ... μόλις έσπασε το bubble , 32 μένουμε ...έχουμε 65κ και ο αντίπαλος 60κ το bb είναι 1250 ...στατς δν έχουμε αλλά είναι καλός reg ... από utg +1 κάνει raise στα 3500...3bet εμείς από το button 9κ με AKh ...και μας κάνει 4bet στα 15κ,... πιο το καλύτερο line τώρα ?

Δημοσίευση

1) Γενικότερα όταν έχουν καλό φύλο τα fish κάνουν μεγάλα raise ειδικά από UTG . Αλλά με 30ΒΒ και 21/14 δεν το πέταγα και θα έκανα shove .

2) Σε αυτό το χέρι δεν θα το πέταγα και θα έκανα καλλ τα ρέστα μου με το σκεπτικό ότι ο hj ανοίγει σχετικά light για να κλέψει και το button άνετα κάνει εκεί 3bet με φύλλα όπως Α9+, 22+, ΚQ και άμα είναι και καλός άνετα με Α2+, 22+, QJs, ΚQ κτλπ γιατί ξέρει ότι ο hj ανοίγει light και δεν είναι committed. Οπότε το range που κάνει shove είναι αρκετά πίσω από το AQ που έχουμε.

3) Αυτό είναι στάνταρ χέρι για μένα και μια χαρά παιγμένο . θα του έκανα reraise all in στο flop και όχι 96k αλλά είναι ακριβώς το ίδιο. δεν πας πάσο 99 σε 3bet pot με 40BB effective .

4) 5 bet shove

Στόχος μας είναι να μπούμε final table με καλό stack και όχι να προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέχρι εκεί , έτσι ώστε να μπορούμε να φτάσουμε στις 3 πρώτες θέσεις που είναι και ο αρχικός σκοπός μας. Όλες αυτές οι απαντήσεις στα χέρια που πόσταρες έχουν από πίσω αυτό το σκεπτικό.

Δημοσίευση

λοιπών στο πρώτο έκανα πάσο εγώ αλλά δν ξέρω αν είναι σωστό να πασάρεις εδώ...στο δεύτερο έκανα πάλι πάσο... κ στο τρίτο δίστιχος έκανα ένα άθλιο πάσο στο reraise του κ έχασα στο τουρ μερικές θέσης πιο μετά...το τέταρτο δν είναι δικό μ χέρι αλλά παίχτηκε με 5bet shove κ πέσαμε σε ΑΑ απλά σκεφτόμασταν αν ήταν καλύτερο ίσος απλά να callaroume

Δημοσίευση
απλά σκεφτόμασταν αν ήταν καλύτερο ίσος απλά να callaroume

Δεν έχει νόημα να κολάρεις με ~50BB stack περιμένοντας να χτυπήσεις A ή Κ και να έχεις βάλει το ήδη το 1/4 του stack σου . Γενικά όταν κανείς 3bet πρέπει να έχεις ένα πλάνο για το τι θα κανείς αν φας 4bet και όχι να το σκεφτείς εκείνη την στιγμή. Το ότι είχε AA δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστό το 5bet . Ειδικά με ένα τόσο καλό φύλλο δεν κανείς 3bet για να πας πάσο σε 4bet . Ελπίζω να βοήθησα .

Δημοσίευση

φίλε είμαι στην δουλειά ότνα απαντάω το έκανα ασυνεσθητα λοιπών..

1 εξβντας 30 ββ ψάχνουμε το χέρι π θα διπλασιάσουμε για να αποφύγουμε της επικύνδινες ζώνες..τα 30bb είναι ένα σημείο του τουρνουά π δν σηκώνει λάθος ο ραισερ από utg με 21/14 δν ανοίγει με aj ανοίγει στην καλύτερη 1010+ οπότε πιστεύω ότι το καλλ είναι παθητικό κ το ραησε λάθος οπότε fold

3

2 ο τύπος με τα 20 παίζει 16/12 οπότε το rnage του για να ανοίγει με 20 bb είναι dynato από εκεί κ πέρα το button ξέρει ότι με το reraise κινδυνεύει να φάει all ιν από τον 20 ΒΒ κ μιλάνε κ τα blinds μετά απ ayton παρόλα αυτά κάνει reraise δν πιστεύω ότι αξίζει να ρισκάρουμε εκεί...

3 το ότι καλεί το 3bet σημαίνει 2 πράγματα ότι έχει κάποιο μικρό pocket η ότι έχει μεγάλες κάρτες...έτσι οποως πάει το χέρι το ότι δν ς κάνει ρεραησε all in αλλά 4bet δείχνει μεγάλη dynamh κ στην καλύτερη είναι κάποιο nut flush draw ..αλλιώς είναι set η άσσοι παιγμένοι με απλό call στο reraise preflop

4 all in έχεις βάλει μέσα σχεδόν το 20% του στακκ ς αν θες να παίξεις απλά για να ανέβεις τη σκάλα κάνε φολδ εγώ θα έκανα αλλ ιν γιατί πολύ απλά θα ήθελα να διπλασιάσω ευχαριστώ :)

Δημοσίευση

Σωστός. Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν πρόλαβα.

Λοιπόν :

Στο πρώτο χέρι δεν πιστεύεις ότι ένας με 40ΒΒ , 21/14 από utg δεν ανοίγει και με 22+,AJs+,KQs,AQo+ (θα βοηθούσε να ξέραμε και τα άλλα στακ του τραπεζιού) ? Αν ναι δεν πετάει σχεδόν τα περισσότερα με 3βετ ? Αν ισχυεί αυτό που λες, οτί ανοίγει ΤΤ+ , AQo+ μόνο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Στο δεύτερο χέρι πιστεύω ότι ακόμα και ένας 16/12 ( που το 12% vs του AQ είναι λίγο πίσω ) από το button ανοίγει αρκετά light για να κλέψει και έχει χώρο να πάει πάσο. Στα μικρά στακες ανοίγουν και πάνε πάσο με 20 ΒΒ.Συνήθως κάνουν open shove .Επίσης ότι κάνει mini raise με κάνει να πιστεύω ότι θα πάει πιο εύκολα πάσο. Στην θέση του button όντως θα έκανα 3bet με Α9+, 22+, ΚQ , Α2σ για τους παραπάνω λόγους και για το ότι σε αυτά τα στάκες δεν προσμαρμόζουν κατάλληλα το calling range τους. Δεδομένου όλα αυτά θα έκανα shove με το ΑQ γιατί πιστεύω ότι είναι κερδοφόρο. Ένας άλλος παράγοντας που πιστεύω ότι το shove είναι κερδοφόρο είναι ότι το button έχει 40ΒΒ και δεν νομίζω να παίξει το τουρνουά με πχ 66 που θα τα έπαιζε με τον 20ΒΒ. Οπότε έχουμε αρκετά μεγάλο fold equity και τόσα νεκρά λεφτά στο ποτ να μαζέψουμε. Ουσιαστικά εκεί που βασίζομαι είναι ότι δεν πιστεύω ότι κάποιος από τους 2 έχει τόσο ισχυρό range .

3. Πιστεύω ότι με 40ΒΒ θα μας έκανε 4βετ ΤΤ, JJ , QQ, ΑΚ και ΚΚ, ΑΑ θα μπορούσε να τα κάνει slow play .Με 22-88 μου φαίνεται περίεργο να κάνει κάποιος call με 40ΒΒ για να χτυπήσει σετ αλλά ποτέ δεν ξέρεις οπότε τα βαζω στο calling range του.Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποιο calling range . Το θέμα είναι ότι έχουμε μόνο 40ΒΒ και είμαστε σε 3βετ ποτ που σημαίνει ότι όταν μας κάνει donk bet σε τέτοιο φλοπ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε shove all in και ας τσογαρουμε ένα coinflip . Επίσης αφού κάναμε raise στο donk bet του είμαστε πια comitted .

Εσυ τι λες?

Edit : Αμά είναι fish ή κακός παίκτης είναι ακόμα πιο εύκολο το shove στο τρίτο χέρι γιατί μπορείς να δεις αρκετό wide calling range το οποίο θα έπαιζε ρέστα σε αυτό το φλοπ και είμαστε μπροστά. Επίσης κάνουν πολλά αψυχολόγητα πράγματα.

Δημοσίευση

εγώ ποτέ δν βασίζομαι στο ότι ο άλλος είναι φύση τους αντιμετωπίζω όλους σαν καλούς παίχτες εκτός αν έξω λόγους να το κάνω...2:16/12 είναι ένα παιχνίδι π περιέχει λίγα φύλλα σίγουρα είναι στηνcut οφφ αλλα πες μ πόσες φορές κανείς ασυνεσθητα μην raise με μονστερ για να πάρεις το 3bet ?εκεί πιστεύω ότι της μισές φορές έχει μονστερ κ της άλλες ένα φύλλο ικνο για raise π ίσως τον αναγκάσει να παιξιε μετά τα ρέστα του λόγο του στακκ του..κ αναρωτιέμαι όταν θα ακούσουμε το καλλ πιο χέρι θέλουμε να δούμε π κερδίζουμε σίγουρα?μόνο το αj το kq όλα τα αλλα φλιπαρουμε στο 1:ππ;;ες φορές έξω δοκιμάσει ξβετ εκεί κ τα έξω φάει στο κεφάλι έξω δοκιμάσει φλατ καλλ κ μετά αφού δν φλοπαρα έχασα μάρκες...το α είναι ένα χέρι εκεί πο ακόμα ξνα φλοπαρω άσσο η ντάμα δν θέλω να παίξω όλες μ της μάρκες οπότε...

σεβαστές οι απόψεις ς ..ίσως να φτιάει κ το downswing π περνάω δν ξέρω......:)