Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

PokerStars Game #62792957839: Tournament #423010552, $2.00+$0.20 USD Hold'em No Limit - Level IV (50/100) - 2011/05/31 22:37:12 EET [2011/05/31 15:37:12 ET]

Table '423010552 177' 6-max Seat #4 is the button

Seat 1: grammen1985 (5839 in chips)

Seat 2: rosarito55 (6195 in chips)

Seat 3: RollihgStone (14782 in chips)

Seat 4: Wazounek (4877 in chips)

Seat 5: Slither54 (8860 in chips)

Seat 6: arioleo (6678 in chips)

Slither54: posts small blind 50

arioleo: posts big blind 100

*** HOLE CARDS ***

Dealt to grammen1985 [As Js]

grammen1985: raises 200 to 300

rosarito55: folds

RollihgStone: calls 300

Wazounek: folds

Slither54: folds

arioleo: folds

*** FLOP *** [9d Jc Td]

grammen1985: bets 375

RollihgStone: raises 375 to 750

grammen1985: raises 1350 to 2100

RollihgStone: raises 1350 to 3450

grammen1985: ??????????

Δημοσίευση

Για set ή straight μου μυρίζει αυτό. Αν ήταν μεγαλύτερο το buy in ίσως σκεφτόμουν κάποιο semi-bluff αλλά εδώ μάλλον χάνεις. Θεωρώ πως κι εσύ το πίστευες και το πέταξες. Τώρα όσον αφορά το 3bet σου, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτή η κίνηση ώστε να καταλαβαίνω πραγματικά το φύλλο του αντιπάλου κι έτσι το πετάω με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς τύψεις. Άλλοι θεωρούν ότι κοστίζει πολλές μάρκες δεδομένου του ότι δεν έχεις καν την ευκαιρία να δεις το turn. Αλλά τι κάνουμε αν το turn είναι ένα 8 ή ένα καρό; Αν είναι ρήγας; Οπότε για μένα το re-evaluate δεν αξίζει.

Δημοσίευση

Εχεις ηδη βαλει σχεδον το μισο σου στακ μεσα..Αφου αποφασισες να κανεις 3Β τοτε δεν πας πασο εισαι committed, αλλα μην περιμενεις να εχεις το καλυτερο φυλλο συχνα..

Το board εχει παρα πολλα draws και εισαι ηδη πισω απο πολλα φυλλα που μπορει να κανει call in position.Γενικα δεν μ αρεσει το 3Β σε τετοια σημεια γιατι ουσιαστικα παρακαλας να εχει μονο αερα στο range του και αμφιβαλλω οτι θα ειναι profitable σε βαθος χρονου. To fold δεν μπορει να ειναι κακο αλλα απεναντι σε random minraise κανω call και βλεπω το turn.

Δημοσίευση
Τώρα όσον αφορά το 3bet σου, δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση. Εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτή η κίνηση ώστε να καταλαβαίνω πραγματικά το φύλλο του αντιπάλου κι έτσι το πετάω με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς τύψεις.

Είναι πιο φτηνό τότε το check/mini raise στο flop...

To fold δεν μπορει να ειναι κακο αλλα απεναντι σε random minraise κανω call και βλεπω το turn.

Το fold συμφωνώ ότι δεν είναι κακό αλλά το call δεν προσφέρει τίποτα εδώ oop. Αν πρόκειται να κάνεις call σε raise κάνε check στο flop.

Γενικά, είναι από εκείνες τις παρτίδες που παρουσιάζουν τεράστια δυσκολία όταν πρέπει να παίξουμε εκτός θέσης και ειδικά απέναντι σε καλό αντίπαλο. Ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο εδώ πρέπει να είναι ο σχεδιασμός των κινήσεών μας με ακρίβεια. Σαφώς και δεν υπάρχει συνταγή για το πως να παιχτεί καθώς η φιλοσοφία του αντιπάλου για το πως να παίξει το υπόλοιπο της παρτίδας με το range που έχει εκεί θα καθορίσει και την εξέλιξή της. Άλλοι αντίπαλοι θα κάνουν smooth call με str8 εκεί, και άλλοι μεγάλο raise γιατί φοβούνται τα flush draws, και άλλοι mini raise για να εκμαιεύσουν 3bet. Με combo flush draw, άλλοι κάνουν smooth call, άλλοι raise με σκοπό να πάνε all in.

Έτσι, αυτό που μένει σε μας λόγω μειονεκτήματος θέσης, είναι ο όσο γίνεται ακριβέστερος σχεδιασμός πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση στο flop. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκινάει από το γεγονός ότι πρώτα κάναμε το bet και μετά προβληματιστήκαμε για το raise του αντιπάλου. Πρέπει, πριν πατήσουμε το bet, να σκεφτούμε τι θα γίνει σε ενδεχόμενο call ή raise του αντιπάλου και πως θα συνεχίσουμε. Τι κάνουμε αν κάνει raise; Τι κάνουμε αν κάνει call και πέσει blank; Τι κάνουμε αν κάνει call και πέσει 'κακή' κάρτα; Αν δεν απαντήσουμε όλα αυτά πριν κάνουμε το bet, τότε τις περισσότερες φορές θα βρεθούμε αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις που ίσως να μην έχουν και σωστή επιλογή αν έχουμε ξεκινήσει λάθος τα βήματά μας. Η λογική, έπιασα tptk και πρέπει να κάνω bet γιατί αλλιώς θα μου το κλέψει δεν αρκεί.

Η απόφαση για το bet/fold, bet/call, bet/3bet, check/call, check/fold, check/raise θα εξαρτηθεί από το τι θέλουμε να πετύχουμε σε αυτό το σημείο του τουρνουά, από το stack μας, από τον αντίπαλο, οπότε δεν υπάρχει γενικός κανόνας. Σε ουδέτερες καταστάσεις όπως φαίνεται αυτή εδώ, όπου δεν ξέρουμε τον αντίπαλο, είναι νωρίς, έχουμε stack, δεν είναι κακό να κάνουμε κάποια μεγάλα laydown. Σε τέτοια board, κάποιες φορές θα δώσω check και από το bet sizing του αντιπάλου θα αποφασίσω αν θα δοκιμάσω raise ή call και κάποιες φορές θα κάνω bet και πάλι από το bet sizing και το time tell (αν κάνει raise) θα αποφασίσω αν θα κάνω call ή fold. Δεν βρίσκω σωστό το 3bet σε αυτό το σημείο oop και με αυτά τα stacks. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επέλεγα check/call ένα street και reevaluate turn με τάση να foldάρω εύκολα. Ο βασικότερος λόγος είναι το range του εκεί όπου με 140bb και effective 60, έχει άπειρα suited και μη connectors που χτυπάνε αυτό το board τρελά και κάνουν crash το φύλλο μας με κέντες, 2 pairs, combo fd+oesd+pair κλπ, και κάποιες φορές (σπάνια) set.

Δημοσίευση
Είναι πιο φτηνό τότε το check/mini raise στο flop...

Σωστά.

Το να σχεδιάσουμε από πριν τι πρέπει να γίνει στις ενδεχόμενες κινήσεις του δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιλογή σου να κάνεις re-evaluate turn;

Όχι, το re-evaluate θα γίνει για την κάρτα που θα πέσει και πόσο 'κακή' θα είναι για μας. Δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στο σχεδιασμό σου το τι θα πέσει. Αν ήταν έτσι θα κάναμε fold preflop γιατί μπορεί να έρθει το board που ήρθε, ή κάποιο χειρότερο...

Δημοσίευση

Το να σχεδιάσουμε από πριν τι πρέπει να γίνει στις ενδεχόμενες κινήσεις του δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιλογή σου να κάνεις re-evaluate turn;

σχεδιαζεις να κανεις c/c στο flop.Δεν αποφασιζεις τι θα κανεις μεχρι το river απο το flop.Παιζεις το χερι street by street.

Δημοσίευση

σχεδιαζεις να κανεις c/c στο flop.Δεν αποφασιζεις τι θα κανεις μεχρι το river απο το flop.Παιζεις το χερι street by street.

Περίπου έτσι. Πρέπει ωστόσο να έχεις μια γενική θεώρηση και για το τι θα κάνεις αν πέσει blank ή 'κακή' κάρτα ώστε να σχεδιάσεις και το flop ανάλογα. Επίσης, το σημείο που γίνονται τα περισσότερα λάθη είναι στο bet sizing. Χρειάζεται και εκεί πολύ καλό σχεδιασμό όχι μόνο για το street που είμαστε αλλά και για τα επόμενα. Δεν αρκεί να πω, θα βάλω μισό pot τώρα και έχω πίσω μου άλλα 3 pot, άρα δεν είμαι committed. Πρέπει να υπολογίσω αν γίνει call πόσο θα έχει φτάσει το pot και αν σκοπεύω να κάνω bet σε επόμενο street πόσο θα πρέπει να είναι αυτό σε σχέση με το pot και το stack μου κοκ. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν καν κάνω το πρώτο bet...