mpookis Δημοσίευση 24 Μαρτίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 24 Μαρτίου, 2011 το πιο κάτω hand το έβαλα για να δείξω τι σημασία του να κανεις pot control στα αρχικά στάδια ενός tournament ακόμη και με Trips στο "blind"--χάνοντας minimum και παραμένοντας με αξιοπρεπές stack στο παιγνίδι (αφού έτσι και αλλιώς ο αντίπαλος δεν θα μας πληρώσει αν κάνουμε "reraise" εκτος αν μας κερδίζει). Σε αρκετές περιπτώσεις όπως αυτή είναι πιο χρήσιμο να κανεις pot control παρα να προστατέψεις το φύλλο σου από πιθανό draw του αντιπαλου ρισκάροντας πρόωρο αποκλεισμό..Θέση 1: sylvainGU (1510 σε μάρκες) Θέση 2: Nille79 (2380 σε μάρκες) Θέση 3: MrCleanPot (6255 σε μάρκες) Θέση 4: ETHAN314 (5230 σε μάρκες) Θέση 5: 58thik60 (5835 σε μάρκες) Θέση 6: Klinki87 (2890 σε μάρκες) Θέση 7: JimMcLovin7 (8430 σε μάρκες) Θέση 8: MYspearGUN (5981 σε μάρκες) Μοίρασε στο MYspearGUN [Qh 2h]*** FLOP *** [3s Qs Qc]MYspearGUN: πάει ντούκου Klinki87: ποντάρει 400MYspearGUN: calls 400*** TURN *** [3s Qs Qc] [Kd]MYspearGUN: πάει ντούκου Klinki87: πάει ντούκου *** RIVER *** [3s Qs Qc Kd] [Js]MYspearGUN: πάει ντούκου Klinki87: ποντάρει 800MYspearGUN: calls 800*** SHOW DOWN ***Klinki87: δείχνει [Qd Kc] (Φουλ, Φουλ του Ντάμες με Ρηγάδες)MYspearGUN: δε φανερώνει το χέρι του Klinki87 μάζεψε 3140 από pot Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 28 Μαρτίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 28 Μαρτίου, 2011 Θεωρείς δηλαδή πως δεν θα έβλεπε κάποιος ένα min-reraise στα 1600 με Κ-J, Κ-Q, Α-Κ ή Α-Α; Γιατί να μην είναι +EV να κάνεις min-reraise και αν ξαναφάς reraise το πετάς; Παράθεση
dritselis Δημοσίευση 29 Μαρτίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 29 Μαρτίου, 2011 που ειναι το ποτ controll εδώ ? στο flop μαλον κανείς σκέτο call μπας και πάρεις 2 ποντάρισμα ,τραγικό check στο turn ,και ένα cry call στο river του τύπου σε παρακαλώ θεε μου μαλον ειμαι μπροστα αλλα μπορει και να χανω σε αυτο το combo draw bord έτσι που το παίξα,οπότε μαλον βαφτίζεις το call pot controll και μας το ποστάρεις , Παράθεση
dmelissourgos Δημοσίευση 31 Μαρτίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 31 Μαρτίου, 2011 Εγώ δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς. Απλά αν κάνεις pot control ποντάροντας εσύ πρώτος σε κάθε street είναι προτιμότερο γιατί:1) Είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τι έχει (μάλλον θα call-άρει συνέχεια, χωρίς raise*) άρα στο raise που θα φας στο river το πετάς (λογικά θα είναι μεγάλο raise αφού έχεις δείξει δύναμη στο χέρι και θα σε τοποθετήσει σωστά σε μια ντάμα).*Καταλαβαίνουμε ότι θα μας κάνει απλά call και όχι raise από το γεγονός ότι κάνει check στο turn όταν πιάνει full house θέλοντας να το κρύψει. Συνεπώς δεν νομίζω ότι με τόσο δυνατό φύλλο θα ρίσκαρε ένα raise με κίνδυνο να πας πάσο.2) Είναι εύκολο να βλέπουμε εκ των υστέρων ότι είχε ντάμα στο χέρι του και μάλιστα full house, αλλά στη μέση του χεριού έτσι όπως παίχτηκε δεν μπορείς να το καταλάβεις επειδή έκανε ένα standard bet στο flop. Θέλω να καταλήξω στο ότι χάνεις αξία με το να μην ποντάρεις σε κανένα street αν τελικά δεν κρατάει τόσο δυνατό φύλλο (π.χ. Κ-J, Κ-Q, Α-Κ ή Α-Α).3) Ακόμα και να κρατάει ντάμα το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει split σε τέτοιο board με αυτόν να έχει Q-2, Q-4, Q-5, Q-6, Q-7, Q-8, Q-9 και Q-10.Τέλος να σημειώσω ότι το ποσό που έχασες είναι πραγματικά το ελάχιστο και είναι ένα εξαιρετικό play ΑΝ έχεις καταλάβει ότι ο αντίπαλός σου σε νικάει. Εγώ θα έχανα ίσως τα διπλάσια σε αυτήν την παρτίδα. Εγώ όμως θα κέρδιζα και τα διπλάσια αν τελικά ο άλλος είχε κάτι χειρότερο από εμένα. Και νομίζω είναι περισσότερες οι φορές που κερδίζεις με trips, παρά αυτές που χάνεις. Παράθεση
Recommended Posts