Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Έχω 9 και 4 ανόμοια σε χρώμα. Είμαι σε θέση ΒΒ και ανεβάζει ο παίκτης πριν το SB 5 φορές το Μεγάλο Μπλάϊντ. Εγώ πάσο αλλά μπήκαν δυό-τρείς παίκτες. Ανοίγει φλοπ 3 τεσσάρια. Τα χτυπήματα συνέχισαν κατά πολύ ανεβασμένα μα εγώ είμουν ζαλισμένος από θλίψη όταν συνειδητοποίησα τι έπαθα πριν λίγο.

Μία ώρα αργότερα. Έχω ζευγαράκι JJ και βάζω ένα ΒΒ για να συμμετάσχω στην παρτίδα από πρώτες θέσεις. Κάποιος από τελευταίες θέσεις ανεβάζει 8 φορές το ΒΒ. Πάσο εγώ αλλά ακολουθεί ένας μετά από εμένα. Το φλοπ φέρνει J και τα χτυπήματα έφτασαν έως ρέστα. Την παρτίδα την κέρδισε ένα ζευγάρι ΚΚ.

Μααααααααααααααααααααααααααααα έλεος !!!!!!!!

Όταν μπαίνω χάνω. Όταν δεν μπαίνω οι παρτίδες ήταν δικές μου εάν συμμετείχα. Μααααααααααααααααααααα... Έλεος δηλαδή...

Δημοσίευση

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει έστω και ένας που να μην του'χει συμβεί.Προσωπικά αρκετές φορές.Για μένα η απάντηση βρίσκετε στη κακή ψυχολογία τις στιγμής,γιατι αν λίγο το σκεφτείς θα θυμηθείς οτι καποτε σε αντιστοιχη περίπτωση είχες κάνει το call και τα είχες δει τα 4αρια ή τους JJ στο flop.Προσωπικά με JJ to flop τουλάχιστον θα το έβλεπα!

Δημοσίευση

Εγώ συνοδοιπόρε δεν μπορώ να παίξω το ζευγάρι JJ σε ποντάρισμα 8 φορές το ΒΒ, αν και τα χρήματα δεν είναι πολλά, σε τραπέζι $0.05 / $0.10 έγινε, για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω, μα για το συγκεκριμένο επίσης κι επειδή ήξερα πως με το φλοπ ακολουθεί all-in από τον παίκτη.

Τώρα, γιατί δεν ρίσκαρα να δω έστω, όπως λες, το φλοπ, παρόλο που θα το έβλεπα όμως εάν το ποντάρισμα ήταν έως 4 φορές το ΒΒ.

Δεν το ρισκάρω λοιπόν συνήθως, γιατί η εμπειρία μου δίδαξε πως έχω κατά πολύ μεγαλύτερο κέρδος με τα χρήματα ή με τις μάρκες στα τουρνουά, που έκανα οικονομία, μη ρισκάροντας σε συνθήκες παρόμοιες με την παρτίδα με το ζευγάρι JJ, δεδομένου φυσικά τις κερδοφόρες παρτίδες όπου στις ίδιες συνθήκες συμετείχα και δεν πήγαινα πάσο.

Δυστυχώς το κακό με εμένα είναι πως η εμπειρία επιρρεάζει με απόλυτο τρόπο το παιγχνίδι μου. Όταν λέω εμπειρία εννοώ ένα χρονικό διάστημα 4 ετών, 7 ημέρες την εβδομάδα και ένα μέσο όρο ωρών καθημερινά γύρω στις 15-16.

Και μέσα στην εμπειρία αυτή ο παράγοντας ευμενής τύχη απουσιάζει παντελώς, το αντίθετο μάλιστα κάνει ότι είναι δυνατόν για να χάνω. Γιατί;

Όταν έχεις ένα ζευγάρι JJ ή και κάποιο άλλο, εκτός ΑΑ, ευελπιστείς τουλάχιστον το σετ, διότι το ποντάρισμα σου θα το δουν παίκτες με Α στο χέρι ή Κ ή Q, κι αν ανοίξουν κάτω οι κάρτες αυτές έχασες την παρτίδα. Για το λόγο αυτό, εγώ τουλάχιστον, δεν ξέρω άλλοι παίκτες με τι αντίληψη λειτουργούν, ευελπιστώ το σετ όταν παίζω ζευγαράκι.

Και όμως, η εμπειρία δείχνει, η δική μου εμπειρία γιατί έχω προσέξει πως τα ίδια δεν ισχύουν για άλλους παίκτες, η εμπειρία λοιπόν έδειξε πως ο παράγοντας τύχη διατείνετε απόλυτα εχθρικά απέναντί μου. Γιατί στα δέκα ζευγαράκια που θα παίξω θα δω σετ 2 και ίσως 3 φορές, από αυτές όμως θα πληρωθώ ούτε, σχεδόν, τις μισές, και οι υπόλοιπες χάνονται σε κέντες και χρώματα.

Και η κατάσταση αυτή δημιουργεί δισταγμό και αναστολές. Βέβαια, το ζευγαράκι JJ θα παιζόταν άνετα σε ένα ποντάρισμα 8 και 10 φορές το ΒΒ, με προοπτική το φλοπ, εάν είσαι σε θέση όπου πριν από εσένα, ακολούθησαν κάποιοι παίκτες το ποντάρισμα και διαμορφώθηκε το ποτ έτσι, που να αξίζει το ρίσκο.

Δημοσίευση

pol gt έγραψε:

Όταν λέω εμπειρία εννοώ ένα χρονικό διάστημα 4 ετών, 7 ημέρες την εβδομάδα και ένα μέσο όρο ωρών καθημερινά γύρω στις 15-16.

eimai sigouros oti tis ypoloipes ores tou 24orou meletas to HH..

a sta diala ©

ps. o allos einai maimou

• 2 weeks later...