Kala_Azar Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 να κανω μια ερωτηση. ενας καλος παιχτης που ειχε την κεντα και εκανε lead. στο raise θα εκανε reraise all in ή θα εκανεcall? dhladh o kasspav τι εκανε represent εκει? Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Απαντησατε αρκετοι, και όπως ακριβως το περιμενα οι περισσοτεροι δεν θα ρισκαρατε το τουρ σας...Καποιες διευκρινησεις για το χερι να πω... O λογος του lead...Ολοι υποθεσατε οτι ο αρχικός raiser εχει overpair τουλαχιστον, μια πληροφορία που ερχεται META το raise του!! Καλλιστα από πριν η υπόθεση μας ειναι οτι θα μπορουσε να εχει ΑΚ, ΑQ, 33, 44... 99, TT καθως και ΑΤ, Α9, ΚQ ουσιαστικά δηλαδη anytwo από mediocre εως monster...με check σε αυτο το board και με 3 αντιπάλους ρισκαρω τα check behind...και ουσιαστικά αν δεν χτυπήσω turn το κόλπο τελίωσε για μένα σχεδόν...η δυναμη του χεριού μας εγκειται στο φλοπ. Ετσι με το lead, φυλλα τυπου ΑΚ, ΚQ, AQ ktl που δεν επιασαν επαφή πάνε τις περισσότερες φορές πάσο... Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Θα το ποσταρω το χερι 2+2 να δουμε...ετσι απο περιεργεια Παράθεση
harima Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Απαντησατε αρκετοι, και όπως ακριβως το περιμενα οι περισσοτεροι δεν θα ρισκαρατε το τουρ σας...Καποιες διευκρινησεις για το χερι να πω... O λογος του lead...Ολοι υποθεσατε οτι ο αρχικός raiser εχει overpair τουλαχιστον, μια πληροφορία που ερχεται META το raise του!! Καλλιστα από πριν η υπόθεση μας ειναι οτι θα μπορουσε να εχει ΑΚ, ΑQ, 33, 44... 99, TT καθως και ΑΤ, Α9, ΚQ ουσιαστικά δηλαδη anytwo από mediocre εως monster...με check σε αυτο το board και με 3 αντιπάλους ρισκαρω τα check behind...και ουσιαστικά αν δεν χτυπήσω turn το κόλπο τελίωσε για μένα σχεδόν...η δυναμη του χεριού μας εγκειται στο φλοπ. Ετσι με το lead, φυλλα τυπου ΑΚ, ΚQ, AQ ktl που δεν επιασαν επαφή πάνε τις περισσότερες φορές πάσο...1) Τα πεταει και με c/r τα overs και τσιμπας δωρακι και το cbet του δε χρειαζεται να '' διαπιστωσεις'' οτι 3betarei κατι premium αφου κανεις lead και μετα να σαι αναγκασμενος 100% να shovareis. Ισα Ισα που καποιος καλος-κακος-δεξερωγος ισως με overs φλατταρει to lead σου να δει τι θα κανεις στο turn. 2) To check behind απο μερους του γιατι ειναι κακο? You has a pair dont you? Δε checkarei ποτε overpair αρα changes are οτι δε θα κανει improve αυτος και θα κερδισεις το χερι.*3)Δε καταλαβαινω ακομα γιατι νομιζεις οτι στο φλοπ κρατας τα nutsEDIT* To γεγονος οτι στο check behind του του αφηνεις equity στο κολπο δε πρεπει να σε προβληματιζει πολυ γιατι στη γαμωτελικη εισαι με 6-7 απτο bigblind καπου πρεπει να χεις και ενα γαμωμειονεκτημα στο χερι και λογω χεριου και λογω position. Απλα ψαχνεις το καλυτερο χειροτερο σε αυτα τα σποτς :ohmy: Παράθεση
bits10 Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 harima έγραψε:@safestepsΕπισης δε χωρανε αιτιολογιες του τυπου check call= passive ή Ι hate check calling bro/ γιατι το θεωρειτε κακο? για να μη σας πουν station ή για να μη σας πεταξουν απτο monster hand?mi diavazeis misa post kai kanei comment me yfos 1000 kardinaliwn.to epixeirima gia to oti den yparxei check/call einai oti de mporei na paixtei swsta to xeri se kanena turn +tou oti den exeis implied.de kerdizeis tipota me to c/c,oute info,oute markes se periptwsi pou eimaste mprosta oute ta paizeis me to mallon ikanopoiitiko equity pou DEDOMENA xereis oti exeis sto flop. Παράθεση
mickie310 Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Θα επιμείνω λίγο σε αυτό που ρώτησε ο Kala_Azar πιο πάνω.Τι ακριβώς κάνει represent ο kasspav ότι έχει?wd+gg πάντως kasspav. Και εγώ σε χάζευα στο τουρνουά αυτό. Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 bits10 έγραψε:c/r kai call se shove,shove apo mprosta if he calls on the flopΝομίζω έτσι έχεις το μεγαλύτερο FE στο χέρι και οχι με το lead.Κάνεις rep 2 pair το ελάχιστο ή σετ.Δεν ξέρω αν θα τα πετάξει αλλά δεν θα κάνει και χαρούμενος το call.Αν πάλι checkaroun όλοι δεν με χαλάει.βλέπω το turn τσαμπα και πράττω αναλόγως. Παράθεση
harima Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 bits10 έγραψε:harima έγραψε:@safestepsΕπισης δε χωρανε αιτιολογιες του τυπου check call= passive ή Ι hate check calling bro/ γιατι το θεωρειτε κακο? για να μη σας πουν station ή για να μη σας πεταξουν απτο monster hand?mi diavazeis misa post kai kanei comment me yfos 1000 kardinaliwn.to epixeirima gia to oti den yparxei check/call einai oti de mporei na paixtei swsta to xeri se kanena turn +tou oti den exeis implied.de kerdizeis tipota me to c/c,oute info,oute markes se periptwsi pou eimaste mprosta oute ta paizeis me to mallon ikanopoiitiko equity pou DEDOMENA xereis oti exeis sto flop.[/quote:2u61uddo]δε ηθελα να φανω καπως. και να ξερεις bits οτι δε παω να βγω απο πανω σου. η πορεια σου μεχρι τωρα στο ποκερ ειναι σιγουρα καλυτερη απτη δικια μου και I respect that.Ωστοσο η αποψη μου ειναι αυτη που ηταν. διαφωνω με το οτι δε κερδιζω τιποτα με το check call αλλα anyway....It's a matter of variance τελικα και αν θες να το πηγαινεις τελειως στα τερματα to tour ακομα και σε τετοια marginalospot Παράθεση
bits10 Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 den thewrw oti exei na kanei me tin poreia tou kathenos sto paixnidi.sou eipa ti me enoxlise oti diladi ypirxe grammeno epixeirima kai aplws to parevlepses.anyway,den exei simasia kamia,sry.pame na doume ti mporeis na kerdizeis me c/c?anoigei Q kai kaneis check i bet.se check tha pontarei panta tha xeis astoxisei tha prepei na pas paso min exontas idea ti ginetai sto pot.anoigei i kenta mas kai kaneis pali check.pws kaneis proceed? Παράθεση
Parolos Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Αντιπαλος fish...9 left final tableΑπό πότε ένας παίχτης breakeven-οριακά κερδισμένος με ΑΒΙ 50$ και 2239 tours είναι fish? Παράθεση
harima Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 bits10 έγραψε:den thewrw oti exei na kanei me tin poreia tou kathenos sto paixnidi.sou eipa ti me enoxlise oti diladi ypirxe grammeno epixeirima kai aplws to parevlepses.anyway,den exei simasia kamia,sry.pame na doume ti mporeis na kerdizeis me c/c?anoigei Q kai kaneis check i bet.se check tha pontarei panta tha xeis astoxisei tha prepei na pas paso min exontas idea ti ginetai sto pot.anoigei i kenta mas kai kaneis pali check.pws kaneis proceed?Δεν ειπα οτι 100% κανω check call. Εξαρταται μαλλον για μενα απο το ποσο deep ειμαι. Εδω τα πραματα ειναι λιγο οριακα οποτε αν θα κανω c/c ή c/r δε ειμαι σιγουρος μαλλον το βλεπω εκεινη τη στιγμη. Αλλα σιγουρα ποτε δε κανω lead .AnywayΑς δουμε το c/c Για να κανω call στο φλοπ δε χρειαζεται να κοιταξω implied odds μπορει να μου αρκουν τα pot odds που μου δινει ο φιλος εκεινη τη στιγμη.Αν το turn δε με κανει improve και 2barelliasei πεταω με χαρακτηριστικη ευκολια τα φυλλα μου και δε νιωθω καθολου ασχημα. Ειμαι πισω απτο range που βαραει και turn that's it.Αν κανω improve checkarw. Αν πονταρει δεν εχω πολλα πραματα εκτος απο call και check river εκτος και αν βαρεσει κανα αθλιο huge bet που με κανει να πιστευω οτι callarei c/r all in γιατι απλα τα κανε θαλασσα και ειναι commited. Σε περιπτωση που κανει check behind παω για straight value στο river leadαρωντας. Γενικα αν ακολουθησω την passive γραμμη δε περιμενω ουτε να bustarw απτο χερι ουτε να διπλασιασω. Παιζω απλα την παρτιδα straight forward οσο καλυτερα εκτος θεσης κοντρα στον UTG σε FT. Επισης μη νομιζεις οτι σε 4th to a straight ο αντιπαλος θα σε βαλει ινστα σε κεντα και δεν πληρωνει πια ουτε bb με ΑΑ. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Να επισημάνω αρχικά ότι το pot είναι 4-way κι όχι 3-way όπως έχει χιλιοειπωθεί από πολλούς πριν απο μένα.Η άποψη που με εκφράζει πληρέστερα είναι του Gunner. Το ότι δεν πείθει αυτό το lead bet σε αυτό το board, εκτός θέσης και με 3 αντιπάλους να έπονται έγκειται κυρίως στο betting pattern. Ναι μεν είναι πολύ μικρό το effective stack, αλλά με 3 αντιπάλους να ακολουθούν και σε τέτοιο board, σε τι φύλλα περιμένουμε να μας βάλουν οι αντίπαλοί μας; Το bet μοιάζει ακριβώς με αυτό που είναι, δηλαδή ένα blocking bet για να ορίσουμε εμείς την τιμή κόστους του turn με το draw μας και να μη φάμε κανένα c-bet 3/4 pot και βλαστημήσουμε την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσαμε να μπούμε στο pot. Το lead bet εδώ δεν ενδύκνειται γιατί οι αντίπαλοι είναι 3, οπότε είναι πολύ πιο σπάνιο το σενάριο all check στο flop. Προτιμότερο να γίνεται με 1 ή 2 αντιπάλους που έχει και μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας, παρά με ένα τέτοιο underbet η πιθανότητα να πάρουμε το pot αμέσως είναι μηδαμινή. Έστω αν πόνταρες 30Κ θα είχες και κάποιο folding equity πιο αξιόλογο, αλλά και πάλι όχι σε 4-way pot, καλύτερα με λιγότερους αντιπάλους. Άρα αυτό το underbet μου φαίνεται ίσως η χειρότερη επιλογή. Αν θέλεις να κάνεις semi-bluff σε ένα τέτοιο σημείο είναι καλύτερο να ξεκινήσεις με check κι αν γίνει bet από τον aggressor και δεχτεί κάποιο call μετά, ένα δικό σου squeeze all-in μπορεί να αναγκάσει πολλά overpairs να φύγουν. Κάνοντας αυτό το lead bet χάνεις αυτή τη δυνατότητα για ένα δυνατό squeeze που σου προσφέρει το relative position που έχεις απέναντι στον preflop raiser. Ειδικά με τέτοιο action και σε τέτοιο board, ο caller του c-bet δύσκολα θα έχει set. Από την άλλη με το check σου αν δεις bet και raise έχεις ένα εύκολο fold έχοντας επενδύσει μόλις 2ΒΒs σε ένα ζουμερό preflop pot. Αν κάνεις απλό check και δεχτείς cbet με όλους να έχουν πάει πάσο, μπορείς και πάλι ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος και πόσο μεγάλο είναι το bet να κάνεις είτε call είτε raise μεγάλο, ακόμη και all-in, αλλά θα ήταν προτιμότερο κάτι μικρότερο από all-in, πχ στις 100Κ για να δείξεις πολλή δύναμη. Φυσικά αν ο αντίπαλος ερωτεύεται overpairs και δεν έχεις folding equity μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για check fold πχ. απέναντι σε ένα c-bet >35Κ που δε βρήκε άλλον caller. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Πως ειναι δυνατον στο ποκερ να υπάρχει 0% FE? Παράθεση
harima Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Πως ειναι δυνατον στο ποκερ να υπάρχει 0% FE?w0t To FE δεν ειναι κατι υπαρκτο σαν πχ τα outs σου σε ενα χεριειναι μεγεθος μη μετρησιμο και το υπολογιζεις βαση action στακ κλπ κλπ και βαση τι εμπειριας εχεις ολα αυτα βεβαια που λεω ειναι τελειως obvious ετσι δεν ειναι? Αρα το οτι σου ειπα οτι δε εχεις ποτε fold equity αν shovareis over his 3bet με τετοια στακ ειναι εεπειδη πραγματικα δεν δινω ποτε credit για 3bet fold απτον villain σε αυτο το σποτΤωρα τι εννοεις δε ξερω.Αν θες να πειστεις οτι με το shove εκει η κινηση σου ειναι +ΕV και σκεφτεσαι ''δε μπορει ολο και λιγο FE θα εχω να κανω το 46% του draw μου 51%'' thats ok Παράθεση
harima Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Πως ειναι δυνατον στο ποκερ να υπάρχει 0% FE?w0t To FE δεν ειναι κατι υπαρκτο σαν πχ τα outs σου σε ενα χεριειναι μεγεθος μη μετρησιμο και το υπολογιζεις βαση action στακ κλπ κλπ και βαση τι εμπειριας εχεις ολα αυτα βεβαια που λεω ειναι τελειως obvious ετσι δεν ειναι? Αρα το οτι σου ειπα οτι δε εχεις ποτε fold equity αν shovareis over his 3bet με τετοια στακ ειναι εεπειδη πραγματικα δεν δινω ποτε credit για 3bet fold απτον villain σε αυτο το σποτΤωρα τι εννοεις δε ξερω.Αν θες να πειστεις οτι με το shove εκει η κινηση σου ειναι +ΕV και σκεφτεσαι ''δε μπορει ολο και λιγο FE θα εχω να κανω το 46% του draw μου 51%'' thats ok Παράθεση
sotiris4ad Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 egw thelw na pw kati allo p skeftomoun alla den kerw an einai swsto mathimatika.estw oti paizoume all in sto pot k exoume equity 50% g pot 350.000=175.000an kanoume passo meta to raise tou villain menoume me 130.000.estw loipon oti meta apo 10 xeria k enw exoume meinei me 120.000 ta vazoume all in me 70/30 provadisma.tote exoume equity 70%*250.000=175.000.dld th prepei na vroume ena shmeio 70/30 k malista suntoma g na dikdikisoume to idio poso markwn p mporoume na diekdikhsoume twra.einai lathos skeptiko...? Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Πως ειναι δυνατον στο ποκερ να υπάρχει 0% FE?Αν εννοείς το σχόλιό μου για το lead bet σου να τονίσω ότι η λέξη "μηδαμινή" που χρησιμοποιώ δεν είναι ταυτόσημη της λέξης "μηδενική".Κάτι άλλο που ήθελα να σε ρωτήσω είναι: αφού παρουσιάζεις τόσο ενδιαφέρουσες παρτίδες και ζητάς σοβαρές απόψεις και μιας και χρησιμοποιείς PokerTracker, γιατί δε μας δίνεις stats για τους εμπλεκόμενους παίκτες; Πχ εδώ θα βόλευαν τα VPIP/PFR/3bet και των τριών, καθώς και το cbet του aggressor. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου, 2011 Eixa poli liga xeria Sam. Auto itan to 10o xeri to poli. Proigithikan 2 bet mou kai fold se 3b. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου, 2011 kasspav έγραψε:Eixa poli liga xeria Sam. Auto itan to 10o xeri to poli. Proigithikan 2 bet mou kai fold se 3b.Πώς προκύπτει το συμπέρασμά σου ότι είναι ψάρι ο αντίπαλος; Το έκρινες έστω από το μικρό δείγμα επειδή ήταν κάτι σαν 60/10/0 ή το συμπέρανες εκ του αποτελέσματος αυτής της παρτίδας; Γιατί αν ισχύει το 2ο τότε εσφαλμένα μας το παρέθεσες ως δεδομένο του προβλήματος. Παράθεση
Recommended Posts