Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Αντιπαλος fish...9 left final table

PokerStars - $100+$9|2500/5000 NL (9 max) - Holdem - 9 players

Hand converted by PokerTracker 3

UTG: 167,341.00

UTG+1: 327,363.00

MP: 170,452.00

MP+1: 189,410.00

LP: 76,760.00

CO: 265,462.00

BTN: 187,709.00

SB: 219,216.00

Hero (BB): 163,287.00

UTG posts ante 500.00, UTG+1 posts ante 500.00, MP posts ante 500.00, MP+1 posts ante 500.00, LP posts ante 500.00, CO posts ante 500.00, BTN posts ante 500.00, SB posts ante 500.00, Hero posts ante 500.00, SB posts SB 2,500.00, Hero posts BB 5,000.00

Pre Flop: (12000.00) Hero has 7:club: 6:spade:

fold, UTG+1 raises to 10,000.00, fold, MP+1 calls 10,000.00, fold, fold, BTN calls 10,000.00, fold, Hero calls 5,000.00

Flop: (47000.00, 4 players) 6:diamond: 8:heart: 5:club:

Hero bets 17,896.00, UTG+1 raises to 50,000.00, fold, fold, Hero raises to 152,787.00 and is all-in

Δημοσίευση

kasspav σκεψου αν ειχες 2pair/set/staight εκει τι action θα ακολουθουσες?

Πιστεω θα πηγαινες για το c-r και δεν θα εκανες lead.

Επισης αν ησουν ο αντιπαλος και ειχες ΑΑ και σου εκανε καποιος lead bet εδω τι θα εκανες με τους ΑΑ?

Σκεψου αυτες τις ερωτησεις,απαντησε στον εαυτο σου και αναλογα βγαλε τα συμπερασματα σου.

Δημοσίευση

Foustouki εμένα το play μου, μου φαινεται οτι αγγιξε το optimal...

Αν ειχα σετ 2pair ktl πολλες φορες ακολουθω αυτο το Line διοτι βγαζει περισσοτερο value από το c/r...

Rizzla αν εχει ΑΑ ο αντιπαλος εκει εχω 46%...χωρις το FE...

Δημοσίευση

kasspav το θεμα ειναι οτι απο την στιγμη που σου κανει raise ο αντιπαλος-fish πασαρει σπανια στο all in σου για να μην πω ποτε.

Τις περισσοτερες φορες εχει overpair και καποιες εχει σετ.Οποτε δεν εχεις παντα το ποσοστο που λες.

Το ολο θεμα ειναι αν εισαι ευχαριστημενος που επαιξες το final table σου σε αυτο το χερι vs fish κλπ που νομιζω δεν εισαι.

Δημοσίευση

to mono p mporw na pw me sigouria einai oti m aresei to sizing sto 1o bet gt s dinei folding equity sto 3bet.(an kai afou einai fish mallon den passarei meta to raise)

to check/raise th m arese pio polu upo tin ennoia oti th valeis auton sto dilhmma an th sprwksei all in..aplws etsi den ksereis an th valei to 1o bet h th paei checked, k ta dead money einai polla g na ta afhseis adiekdikhta me tetoio combo draw...

+to ch/raise th edeixne megalh dunamh meta to bet t preflop aggresor se 3 atoma...

genikws pantws den exw katastalaksei ti einai pio optimal se tetoies katastaseis(lead-check/raise)

Δημοσίευση

oso k an einai to FE sigoura me auto to line einai to megisto p th borouse na exei...

allo ena shmantiko stoixeio einai pws an foldaroume menoume me 24bb.

de nomizw oti th vroume polla kalutera shmeia me tetoio stack g na diplasiasoume enw twra ginomaste chipleader an kerdisoume kati p logika protima enas paikths p thelei na kerdisei to tournoua k oxi na anevei to money ladder opws o paulos...

Δημοσίευση

Προσωπικά ακολουθώ αμυντική τακτική στο αρχικό στάδιο τελικού τραπεζιού,αλλά ακόμα και αν έπαιζα πιο αεράτα το line μου δεν θα άλλαζε:CHECK-CALL

Να μας πεις λίγο για ποιό λόγο κάνεις lead bet?1)Για να πάρεις value από χειρότερα φύλλα;2)Για να μη δώσεις free card στον αντίπαλο;3)Γιατί φοβάσαι να μην φας μπλόφα από 2 βαρέλια σε flop,turn?

Πριν μου δώσεις τις δικές σου απαντήσεις στα παραπάνω 3 ερωτήματα θα καταθέσω και την δικιά μου άποψη.

Προσωπικά oop θέλω να κάνω pot control γιατί η πιθανότητα ο αντίπαλος να έχει overpair είναι σημαντική.Φαντάζομαι αν είχε AK-AQ δεν θα μας έκανε min-raise από utg.Συνήθως σε πολλούς παίκτες ο φόβος του post flop play τους αναγκάζει να κάνουν ένα μεγαλύτερο raise με αυτό το φύλλο.

Σε περίπτωση που δεν έχει overpair σημαίνει ότι είμαστε μπροστά,άρα δεν χρειάζεται να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία αφού πέρνουμε και value από μπλόφες.

Άρα προκείμενου να ισορροπήσουμε στην πιθανότητα overpair του αντιπάλου(46%-54%) και στην πιθανότητα να έχει κάτι σε AT-KQ κτλ(73%-27%) καλύτερα να κάνουμε check-call ώστε έτσι να πάρουμε μία παραπάνω πληροφορία και μία δωρεάν κάρτα στο turn που κατά 30% θα είναι θετική.

Τα πάντα στο πόκερ είναι θέμα στακ!Αν είχες κάτω από 100κ η σωστή κίνηση θα ήταν chech-raise all in αλλά τώρα έχεις στακ για να ελλιχθείς σε 2 streets.

Η κίνηση που έκανες φάνερωσε ένα φόβο να προχωρήσεις την παρτίδα μέχρι το turn.Με ελάχιστο FE εκβίασες ενα πιθανό coin flip στο flop ενώ είχες την δύνατότητα να το αποφύγεις.

Δημοσίευση

ma egw d lew n anevei t money ladder apla dn ine kalo spot g tetoia kinisi apenanti s tetoio antipalo k meta t raise p dexete k exalou i dunami twn drawing hands ine to fe.dn lew prepei n riskareis g n aneveis alla oxi sto sukgekrimeno simeio..mporei n vrei kalutero simeio n paixei m to fish p n nai pio mprosta k oxi sti kaluteri flip..

Δημοσίευση

kasspav έγραψε:

Foustouki εμένα το play μου, μου φαινεται οτι αγγιξε το optimal...

Αν ειχα σετ 2pair ktl πολλες φορες ακολουθω αυτο το Line διοτι βγαζει περισσοτερο value από το c/r...

Ma auto einai to 8ema..to donk bet 8a to kaneis an exeis nuts(set-two pair-str8) pou sumfwnw oti etc 8a pareis polu perisotero value apo to c-raise.

Alla twra pou den exeis giati na perimeneis apo to fish k olas (pou me overpair 8a ta pai3ei ola ekei) na katalavei oti auto to line 8a to pareis otan exeis monster kai ousiastika na levelareis etsi ton eauto sou..

Δημοσίευση

konosz έγραψε:

kalytera check call i check raise apo lead bet se 3way pot, me speculative hand

I rest my Case..Afierwmeno stous "misous"...

C/R + C/Call Ena apo ta 2 simfwnw apolyta.

San titlo tou topic adelfe pavlo vazeis "Ti tha kanate eseis". Egw loipon,Tha to epaiza Pio passive, stin arxi tou FT pou dinei tooosa $$, (1o vraveio perissotero apo to Roll mou) kai exontas 30bb,, tha ekana check / call kai re-evaluate sto turn.

PS: An eixes/eixa ligotera apo 20bb to line mou tha itan Check/ Raise All in.

Δημοσίευση

Gunner έγραψε:

Προσωπικά ακολουθώ αμυντική τακτική στο αρχικό στάδιο τελικού τραπεζιού,αλλά ακόμα και αν έπαιζα πιο αεράτα το line μου δεν θα άλλαζε:CHECK-CALL

Προσωπικά oop θέλω να κάνω pot control γιατί η πιθανότητα ο αντίπαλος να έχει overpair είναι σημαντική.Φαντάζομαι αν είχε AK-AQ δεν θα μας έκανε min-raise από utg.Συνήθως σε πολλούς παίκτες ο φόβος του post flop play τους αναγκάζει να κάνουν ένα μεγαλύτερο raise με αυτό το φύλλο.

Σε περίπτωση που δεν έχει overpair σημαίνει ότι είμαστε μπροστά,άρα δεν χρειάζεται να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία αφού πέρνουμε και value από μπλόφες.

Άρα προκείμενου να ισορροπήσουμε στην πιθανότητα overpair του αντιπάλου(46%-54%) και στην πιθανότητα να έχει κάτι σε AT-KQ κτλ(73%-27%) καλύτερα να κάνουμε check-call ώστε έτσι να πάρουμε μία παραπάνω πληροφορία και μία δωρεάν κάρτα στο turn που κατά 30% θα είναι θετική.

Τα πάντα στο πόκερ είναι θέμα στακ!Αν είχες κάτω από 100κ η σωστή κίνηση θα ήταν chech-raise all in αλλά τώρα έχεις στακ για να ελλιχθείς σε 2 streets.

Η κίνηση που έκανες φάνερωσε ένα φόβο να προχωρήσεις την παρτίδα μέχρι το turn.Με ελάχιστο FE εκβίασες ενα πιθανό coin flip στο flop ενώ είχες την δύνατότητα να το αποφύγεις.

+++

Δημοσίευση

Ο αντίπαλος είναι fish και κατά πάσα πιθανότητα έχει κάποιο καλό pp. Επομένως είναι διατεθειμένος να παίξει ως το τέλος.

Ισως να έχει και ΑΚ αλλά το early position min raise πιο πολύ για pp μοιάζει.

Το θέμα είναι ότι είσαι με speculative hand και έκανες call pf μόνο για τα εξαιρετικά odds.

Αυτό είναι τυπικό trouble setup και με το hand σου τα καλά flop για σένα είναι flops που θα σου δώσουν κάποιο draw. (εκτός από dream flops τύπου 667)

Αν παίζοντας το χέρι είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις 30+ ΒΒ τότε η γραμμή σου είναι απόλυτα σωστή γιατί όσο fish και να είναι ο αντίπαλος, δεν θα πάρεις εύκολα value με 4 card straight στο board. Το FE σου πάντως αγγίζει το 0 με αυτό το line.

Δεν πιστεύω ότι ο αντίπαλος είναι ικανός να βρει fold με op σε αυτό το flop no matter πως θα το παίξουμε.

Δεν μου αρέσει η προοπτική να ρισκάρω 30+ ΒΒ σε αρχικό στάδιο ft με draw κάνοντας check raise all in.

Το άλλο πιθανό line είναι το check call flop and reevaluate turn που πιστεύω είναι τραγικά λάθος. Ούτε value θα πάρουμε αν χτυπήσουμε, ούτε θα μπορέσουμε να δούμε πάνω από μια κάρτα αν δεν χτυπήσουμε.

Όσο passive και να ακούγεται, για μένα είναι call pre, check fold flop.

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον προλαλήσαντα και θα συμπληρώσω στο c/f flop, εξαρτάται από το bet. Αν είναι κάτι πολύ συμφέρον θα κάνω και call.

Κάτι που δεν συζητήθηκε και έχει να κάνει με το balancing είναι ότι έχει νόημα και το lead/fold αν είσαι πιο deep με δύο προϋποθέσεις: α. ακολουθείς το ίδιο line και με mosnter και β. είσαι απέναντι σε αντιπάλους που γνωρίζουν/καταλαβαίνουν το balanced game σου εκεί. Οπότε με το lead απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους (αλλά πάντα πιο deep ώστε να έχει νόημα και το fold) θα πάρεις call με το overpair τους και έτσι θα έχεις ορίσει εσύ την τιμή του turn και θα 'κλέψεις' βέβαια και όλο το equity από τα overcards που μπορεί να πάρουν free cards.

Δημοσίευση

δεν ξερω αν βοηθαειαλλα θα πω τιενιωσα/σκεφτηκα οταν ειδα την παρτιδα.(σε εβλεπα)

επειδη Παντα (80%+) τις φορες που σε βλεπω να παιζεις , δειχνει μονο καλα φυλλα, και αν φας raise αν δεν εχεις καλα φυλλα ή odds foldareis αυτο που σκεφτηκα ηταν: Κριμα που θα παειπασο ο αλλος και δεν θα παρεικαι τα υπολοιπα 100Κ ο kasspav.

ημουν σιγουρος οτι ειχες κεντα/σετ οταν εκανες το all in. καιπιστευα οτι θα παει πασο.

ισως επεσες στο fish/ ή σε τυπο που δεν foldarei AA τελικο τραπεζι... (δεν ξερω αν ειναι winnign player kai winning kinisi to call tou)

παντως αν ημουν αντιπαλος σου θα ημουν σχεδον σιγουρος οτι χανω....

ΥΓ. αυτο που ειπε ο foustouki για το αν ηθελες να παιξεις το toyr σου με αυτο το φυλλο ισως ειναι πολυ σωστο..

Δημοσίευση

edw kseroume oti exoume equity 50% vs the original raiser an exei overpair, kai apofasizoume theloume na ta peksoume? kai an theloume pws tha exoume kalo FE.

to terastio pleonektima tou lead einai oti arxika o original raiser den to pisteuei pote kai bori efkola kai me air na kanei raise kanodas represent monster-pp. kai ekei exei fold se shove giati menei me 20bbs..

to line mou aresei arketa giati mas dinei ti dinatotiTA NA TA PEKSOUME FLOP enw ena c/raise me diko tou call mas gamise :), episis c/raise all in den uparrxei me otosa bbs giati kan bam gia draw.

allo ena terastio pleonektima tou lead einai oti tha diksei polu efkola an kapios apo tous allous 2 einai setarismenos... kai ekei boris na petaksis kai to filo sou sto flop. enw se ena aplo cbet to set kanei efkola just call flop gia na se parei mazi tou kai an pas tote all in exeis arkta ligotera apo 50%...

to mono pou tha sou edine kalitero fe htan mikrotero lead bet, etsi wste o allos na emene me 23bbs apo pisw (enw emine me 20 lol). opws kai na exei fold den to blepw na ekane pote ekei me aa opote mikri diafora sti sigekrimeni periptosi... pados to blepw san 50-50 me dead money...

ean den apofasiza na ta peksw ekei (giati eixa mikro roll px se sxesi me ta prizes) tha ekana cheack kai 90% fold... CHEACK/CALL APLA DEN UPARXEI... to pot eiani polu megalo kai ena aplo cbet 55-60% tou pot mas skizei to stack giati den boroume na 3betaroume pre flop para mono 3bet shove... opote terma light 3bets opote card depedent opote riksto tin tixi meta :P

Δημοσίευση

@safesteps

Eχουμε equity στο χερι for sure . Το να κανουμε lead fold μου φαινεται παρα πολυ κακο με τετοιο φυλλο και τετοιο equity. Αν θες να εισαι balance και να βαλεις στο game σου το donk bet με κτηνη holdings εχε για lead fold range καμια gutshot ή κανα backdoor A high σκουπιδι που χει ελαχιστο equity αλλα απτην αλλη μπορει να κανει και κανα improve αν φας just call.

@kasspav

Καταλαβαινεις οτι αν leadareis και φας 3bet πρεπει να τα πας ολα. Καταλαβαινεις ομως επισης οτι αν ο αλλος εκει κανει 3bet δεν πασαρει ποτε των ποτων. Αρα απλα το παιζεις εκει με την καλυτερη να χεισ 40-46% γιατι FE που ειπες δεν υπαρχει ποτε.

check/call αν μου δωσουν τα odds. To check raise δε ειναι κακο μιας και εκει ΕΧΕΙΣ FE οχι τρομερο βεβαια αλλα σιγουρα υπαρκτο(O αλλος μπορει απλα να c-betarei overs) .

Επισης δε χωρανε αιτιολογιες του τυπου check call= passive ή Ι hate check calling bro/ γιατι το θεωρειτε κακο? για να μη σας πουν station ή για να μη σας πεταξουν απτο monster hand?