Silencio Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Χέρι Πόκερ 8Είναι μόλις 10 λεπτά πριν λήξει η rebuy περίοδος και προφανής η αγωνία των shortstacked παικτών να ρισκάρουν και με μέτρια φύλλα προκειμένου να διπλασιάσουν και να γίνουν ανταγωνιστικοί.. 2 παίκτες κάνουν all in αμέσως μετά από rebuy. Μπορεί να κρατούν από άσους μέχρι 38 off.. Άν ξέραμε επίσης τη γενικότερη τους εικόνα τους, πόσα rebuy είχαν προηγουμένως και με τι φύλλα μπάιναν στα all in τους, η απάντηση θα ήταν πιο εύκολη.. Ο πάικτης 2 κάνει απλά call αφήνοντας 1300 μάρκες καβάτζα, ένδειξη αδυναμίας και αμφιβολίας σχετικά με το φύλλο του. Αν πήγαινε all in μπορεί και να το σκεφόμουνα.. Θεωρώ ότι είναι ένα εύκολο raise προκειμένου να εμπλακεί πλήρως και ο παίκτης 2.. Δεν είμαστε πριν τα λεφτά ή το final table. Σκοπός μας να μπούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται στο freezout κομμάτι και αυτές δείχνουν ιδανικές συνθήκες... Παράθεση
goingup Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Νομίζω ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί στα τουρνουά δεν μετράνε μόνο τα pot odds του συγκεκριμένου χεριού.Όσο rebuy και αν είναι το τουρνουά, το χέρι του UTG δεν μπορεί να θεωρηθεί random. το ίδιο και για τους άλλους 2. Loose ναι, random όχι. Έστω ότι οι 2 παίζουν το 35% των χεριών και ο 3ος το 25% (μετά από 1 raiser, 1 caller, πριν από το big stack και χωρίς folding equity ο δεξιά μας παίκτης μάλλον έχει καλύτερο φύλλο από τους άλλους 2). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε 34% (απέναντι σε random έχουμε 40%) να κερδίσουμε το pot. Χρειαζόμαστε κάτι λιγότερο από αυτό, και χωρίς τα ρέστα του άλλου αντιπάλου, αλλά και με το raise που θα κάνουμε βελτιώνουμε κατά τι τη θέση μας. Το στοίχημα μοιάζει δίκαιο. Η ερώτηση είναι, θέλουμε να το βάλουμε? Είναι το timing σωστό για ένα οριακό στοίχημα που μπορεί να μας φέρει και πάλι κοντά στο average? Αφού είμαστε ήδη 50% πάνω από το average, είμαστε πολύ ψηλά στο τουρνουά, μάλλον στην πρώτη 8άδα. Αυτό εξαρτάται από τη θέση μας στο τουρνουά, τη διαφορά μας από τους αντιπάλους μας και το πόσο ισχυροί (παικτικά) νοιώθουμε στο συγκεκριμένο τραπέζι (και κατά πόσο είναι πιθανό αυτό να σπάσει σύντομα). Αν δηλαδή έχω έτσι κι αλλιώς chip lead στο τουρνουά γιατί να διακινδυνεύσω σε μια οριακή κατάσταση. Αν παίζω καλύτερα από τους αντιπάλους μου, γιατί να παίζω οριακά χέρια?Νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση (αν και ψήφισα το raise) στο ερώτημα αυτό. Είναι θέμα επιλογής ποιά στρατηγική θα ακολουθήσεις, αρκεί να ξέρεις που σε βγάζει. Παράθεση
Silencio Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου, 2007 Συμφωνώ απόλυτα goingup ότι "Νομίζω ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση"..Ξέρω ότι είσαι γνώστης των μαθηματικών αξιών στο ποκερ, όπως ξέρεις επίσης ότι δεν αποτελούν δεσμευτική προυπόθεση για την απόφαση ενός χεριού ή τη επιτυχία του.. Πάντα σε τέτοια διλήμματα θα απουσιάζουν οι λεπτές ψυχολογικές ενδείξεις σχετικά με τους αντιπάλους και η δική μας "αύρα" την στιγμή της απόφασης.. Μπορεί στο αμέσως προηγούμενο χέρι να είχαμε υποστεί μια bad beat ήττα και η αυτοπεποίθεση μας να μας οδηγούσε στο fold ή να ερχόμασταν από κάτι υπέροχα 10λεπτα που όλα δουλεύαν για μας και το raise να έμοιαζε ψυχολογικά απαραίτητο.. Οπότε σίγουρα δεν υπάρχει ασφαλής απάντηση στο "να call κανείς ή να μην call"... Παράθεση
Erev0s Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου, 2007 Αναφορά Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου, 2007 Θα συμφωνησω απολυτα με αυτο που ειπε ο goingup. Εκτος του οτι εγω στην απαντηση μου εβαλα οτι κανω φολντ και αφηνω τους υπολοιπους να σφαχτουνε και εγω να χαζευω. Θα προτιμησω να περιμενω να τελειωσει η περιοδος με τα Rebuys για να αποφυγω τις καμικαζι επιλογες που επιτρεπει. Ικανοποιητικο το φυλλο και το οτι εχω τσιπς ανω του μεσου ορου αλλα θα προτιμησω το ξερο φολντ παρα να ρισκαρω 1/4 των χρηματων μου εναντιων 3 αντιπαλων και να στηριχτω απλα στην τυχη.Εφοσον ειμαι ανω του average stack γιατι να μην μεινω στα σιγουρα προς το παρον τουλαχιστον.Αν ημουν μονος με εναν καμικαζι ευχαριστως να τα βλεπα...Αλλα σε αυτην την κατασταση εστω και αν δω εκ των υστερων οτι ειχα καλυτερο φυλλο απο ολους τους καμια μετανοια και χαλαλι τους. Παράθεση
Recommended Posts