Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

mono etsi mporei na xaraktiristei to paiksimo sou. TRAGIKOOOO!!!!

etsi epeidi eimai periergos, mporeis na mou peis ena fullo pou kerdizes sto river? den uparxoun missed flush draws , isos kapoio missed str8 draw. call sto raise pou kaneis sto turn den exei kanei me Ace high(ase pou me kalo aso tha sou eixe kanei reraise preflop). to mono sosto pou kaneis stin partida einai isos to raise preflop. an kai oute kai gia auto eimai sigouros . . .

Δημοσίευση

Alchemist, βάζω τα ποστ για να μάθω κάτι καινούριο και αδιαφορώ γι αυτούς που γράφουν τα τετριμμένα. Δεν έπαιξα σωστά το χέρι, ήμουν τραγικός, είμαι άσχετος κλπ κλπ. ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ, ΟΡΦΕΑΣ!

Μα δεν είδα ότι έκανε μπαμ ότι είχε εφτάρι στο χέρι του; Μπράβο ρε γατόνια, πώς το καταλάβατε!!!

Ώστε έπρεπε να πάω πάσο στο ρίβερ; Τί λέτε καλέ, πώς δεν το σκέφτηκα ο αφελής!!!

Όλα τα παραπάνω είναι ειρωνικά (για να μπω στο τρυπάκι σας) που δεν προσφέρουν τίποτα στον Έλληνα που τα διαβάζει και θέλει να ασχοληθεί με το πόκερ και να βγάλει λεφτά. Γι αυτό γελάνε μαζί μας οι ξένοι και μας γ***ε διεθνώς (με ολίγες εξαιρέσεις), διότι εμείς οι ίδιοι δεν αφήνουμε συμπατριώτες μας να εξελιχθούν. Αν και δεν τον συμπαθούσα, ο αείμνηστος Χριστόδουλος είχε πει ένα μεγάλο ανέκδοτο: ...να του ψοφήσει η κατσίκα του γείτονά μας αντί να κοιτάξουμε να αποκτήσουμε εμείς μια και δυο κατσίκες.

Τί καινούριο μου είπαν όλοι αυτοί, λοιπόν; Ότι έπαιξα άσχημα και έβγαλαν την γνωστή ελληνική χολή. Κάποιοι -οι λιγότεροι- είχαν κάτι να μου που και από αυτούς εγώ κέρδισα.

Εδώ, όμως, αναφέρομαι στους συγκεκριμένους νεαρούς που είναι όλη την ώρα πάνω από τα φόρουμ της ιστοσελίδας, διαβάζουν απρόσεκτα και βιαστικά τα ποστ και αρέσκονται να σχολιάζουν πικρόχολα και μόνο, χωρίς να βελτιώνονται. Είναι η γνωστή γενιά που έχει μπερδέψει την βιασύνη με την σβελτάδα. Σκάνε που εγώ και κάποιοι άλλοι Έλληνες έχουν τα λεφτά και μπαίνουν κατευθείαν σε ψηλά stakes (εγώ πάντως από χαμηλά ξεκίνησα για να μάθω) και ΔΕΝ χάνουν τα λεφτά τους.

Παιδιά, άμα ήταν να προχωράμε μόνο με τους μαθηματικούς τύπους του Σκλάνσκι ή τις θεωρίες του Χάριγκτον, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ δεν θα ήταν τόσο μ***ς να τα γράψουν.

Το πόκερ θέλει και κάτι άλλο. Διαφορετικό για τον καθένα, ανάλογα τον χαρακτήρα του, τα βιώματά του και την οικονομική κατάστασή του. Βρείτε το, ο καθένας για την πάρτη του.

Θα μπορούσα να σας βάλω τα πολύ περισσότερα καλά χέρια μου για να πετύχω τί; Να ακούσω διθυράμβους; Να τις χέσω...

Γράψτε λοιπόν, όταν είναι να πείτε κάτι γόνιμο και μπορείτε να οικοδομήσετε κάτι. Όχι για να θάψετε κάποιον, κάτι που δεν βοηθάει κανέναν και περισσότερο εσάς.

Καλή χρονιά...

Δημοσίευση

Φιλε μου μαγκια σου που εχεις το BR και παιζεις σε αυτα τα stakes αλλα χωρις παρεξηγηση δεν υπαρχει κατι να σχολιασουμε το επαιξες τραγικα το hand και φαινετε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβηκες σε αυτα τα stakes απο χαμηλα. Και ενας NL25 reg δεν παιζει να το παιξει τοσο τραγικα..

Μελετησε το παιχνιδι και κατεβα πολλα stakes γιατι αν συνεχισεις ετσι βλεπω να κανεις καμια waiting list 100 ατομων++

Φιλικα καλη χρονια..

Δημοσίευση

re file, mathe kai esu na akous kai na kaneis dialogo, gt edo kaneis monologo kai den akous kanena. dineis tin entiposi oti anoikses to thread mono gia na akouseis kosmo na sou leei poso atuxos eisai pou exases me to pantodunamo skoupidi A4.kai se ksanarotao, sobara tora, 1. ti pisteues oti kerdizeis kai ekanes call sto river?

2. ti stats eixe o antipalos sou? gt kammia sobari analusi de mporei na ginei an den kseroume tin eikona tou

Δημοσίευση

kali xronia kai se sena.ego paizo edo kai tria xronia sxedon kai paizo akomi sta 0.10-0.20 sti betfair.i alitheia einai oti exei kana 2 mines oti bgaino kerdismeni apayto to orio trapezioy kai eimai poly eyxaristimeni alla sigoyra den prokeitai nanebo sto parapano orio trapezioy giati pisteyo den eimai etoimi akomi.ayto poy thelo na po einai oti eilikrina den prokeitai na to ekana oyte ego ayto.isos na to ekana stin arxi poy epaiza,entaksei kati tetoia ta ekana syxna.den tha soy egrafa alla anarotiemai an ayto poy ekanes deixnei oti ksereis na paizeis i oti einai ta prota lathi enos neoy paixti.me ekane tosi entyposi o tropos toy paiksimatos soy kai eilikrina den pisteyo pos mporeis na bgeis kerdismenos me tetoies kiniseis.alitheia skeftikes pote na bazeis ta xrimata soy se all in otan eisai sigoyros oti exeis to proto fyllo?den tha tan pio sigoyra ta kerdi soy?entaksei gia tin diki soy logiki as exeis toylaxiston to deytero i to trito.ma esy sayti tin periptosi eixes to teleytaio.telospanton elpizo na min eipa kati poy se prosbala,ki oyte eixa skopo na grapso alla me kanan toso entyposi ola ayta poy diabasa poy den kratithika.gia na fantasteis stin arxi nomiza oti egrapses apla gia na kaneis plaka toys alloys alla apoti eida esy milas sobara.

Δημοσίευση

tha paratheso kai edo merika sxolia, simplironontas ti sosti kritiki tou ozi21.

pos dld deixneis esu dunami? kaneis min raise , to opoio ermineuetai eite san megali dunami preflop(AA,KK) eite san megali adunamia(px weak ace,Q9 etc) analoga me to profil tou paixti. pisteueis dld pos anaparistas ena megalo zeugari, alla sto flop stamatas na aparistas auto kai ksekinas na anaparistas kati allo(set isos?).(AA kai KK tha eixan sigoura kanei raise sto flop) ksekinas na poulas dld allo paramuthi kai o antipalos de psaronei.

kapoioi bebaia mporei kai na kanounn min raise me mikro zeugari kinigontas set, alla oi solid paixtes pou sinithos kinigane ta set den allazoun ta pontarismata tous

les akoma oti sti sunexeia perimeneis na plirotheis apo set mining , alla poso perimeneis na kerdiseis apo auto to trapezi? eisai idi ena buyin kato. tin eikona kakou paixti (gia na mporeis na plironesai ta set)tin bgazeis xanontas mikra pot, oxi megala.

genika opos paizeis to paixnidi deineis tin entuposi ston antipalo oti den ksereis ti akribos kaneis, paizeis sto peripou kai den exeis kapoio sugkekrimeno sxedio kai startigiki gia na kerdiseis!!!!

opos tha elege kai o hellmuth "you're just a monkey pressing buttons"

ozi21 έγραψε:

Επιλογη Stakes:

Για να παιζεις σε ορια 1/2$, πρεπει να διαθετεις στον λογαριασμο

τουλαχιστον 4000$,ωστε να εχεις ασφαλεια απο την διακυμανση που προκυπτει λογω της φυσης του παιχνιδιου και φυσικα την απαραιτητη ικανοτητα.Δηλαδη να μπορεις να επικρατεις σχετικα "ανετα" στα μικροτερα stakes!

Απαραιτητα θα πρεπει να κανεις Full Buy-in(100bb στην προκειμενη περιπτωση)+να κανεις αυτοματα rebuy.Αν δεν ξερεις να κανεις πως στα cash games στην Pokerstars ειναι:Λομπι->Επιλογες->Αυτοματο Rebuy(Ring Games)->Αυτοματο Rebuy στα τραπεζια χωρις οριο->Μεγιστο Τραπεζιου

Παρτιδα:

Α)"Μίνι raise preflop έκανα διότι στο 70% ίδιων περιπτώσεων (σε θέση και φύλλο) έκανα fold (χοντρικά πάντα), στο 20% τριπλό ή τετραπλό raise, στο 8% απλό call και είπα να κάνω και ένα μίνι μια φορά."

Ορισε μια συγκεκριμενη τιμη για το μεγεθος των raise σου(3ΧBB π.χ),για να μην δινεις πληροφοριες στους αντιπαλους.Ah4h σε 8-αρι τραπεζι fold preflop.

Β)"Ο τύπος, με τον τρόπο που έπαιξε θα μπορούσε άνετα να έχει ΑΚ, AQ, AJ ή τίποτα αφού "δείχνει" δύναμη και μπαίνει all in"

Με αυτο το Line που ακολουθησε,σου δινει την εντυπωση οτι κρατουσε AJ++ ή τιποτα και ηθελε να μπλοφαρει,παρα το λογικο weak 7αρι??

Γ)"To έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και αρκετές με επιτυχία, ειδικά το all in του ρίβερ το προσέχω πάντα υποπτευόμενος πανικό του άλλου. Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι αυτός που δείχνει δύναμη με το μινι raise preflop και το 3 reraise στο turn."

Οποιος προσπαθει να γινει bluff-catcher καταληγει calling station!!

Δ)"Να σας το πω πιο απλά: Την άλλη φορά που θα έχω σετάρει από το φλοπ (και θα το παίξω με παρόμοιο τρόπο) θα κερδίσω πολύ περισσότερα από όσα έχασα."

http://pokerland.gr/strategy/texas-hold ... ining.html

κανε τις απλες μαθηματικες πραξεις,με βαση το αρθρο και δες οτι δεν ισχυει αυτο που λες

Προσπαθησε να μελετησεις λιγο καλυτερα το παιχνιδι και θα καταλαβεις,οτι το ερωτημα που εθεσες για την συγκεκριμενη παρτιδα ειναι,τουλαχιστον,εκτος λογικης!

Δημοσίευση

δε χρειαζεται να μπαινει κανεις σε προσωπικες επιθεσεις και να εκτοξευει χαρακτηρισμους.

εγω τουλαχιστον δε θα το κανω.

η πασα ειναι φανερα παιγμενη λαθος και ολοι οσοι κραζουν σιγουρα εχουν κανει και πολυ μεγαλυτερα λαθη οι ιδιοι, συμπεριλαμβανομενου και εμου.

ομως αυτα θα αποτελουσαν σχολια καποιου αλλου thread.

στο συγκεκριμενο εσυ θετεις ενα ερωτημα, που ζηταει απαντηση.

επαιξες ασχημα το χερι η ηταν τυχερος ο αλλος.

τυχερος δεν μπορει να ηταν, καθως απο ανοιγματος φλοπ και μετα ηταν ηδη πολυ μπροστα, χωρις να χρειαζεται το ριβρ για να παρει το κολπο.

απο την αλλη κριτικη για το δικο σου line γραφτηκε ηδη και με καλυπτει, οπως και τους περισσοτερους.

οσον αφορα το θεμα της ζηλειας των υπολοιπων, δε θα συμφωνησω μαζι σου.

πρωτον, διοτι δε γνωριζεις τι stakes παιζει ο καθενας απο οσους απαντησαν εδω (π.χ. δεν εχεις ιδεα τι παιζω εγω), δευτερον διοτι δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο το τι ποσο παιζει ο καθενας σε σχεση με τη γνωση του για το παιχνιδι και τριτον διοτι παιζεις 1-2, δηλαδη αρκετα χαμηλα για να μπορεις να πεις οτι εφτασες καπου.

Δημοσίευση

Σωστά τα λόγια σου και άξια απάντησης. Το κλειδί της σκέψης μου είναι στην φράση σου: "...φανερά παιγμένη λάθος". Είσαι ο μόνος που πλησίασε πιο κοντά από όλους ως τώρα. Σκέψου...

Δημοσίευση

ειμαι βεβαιος πως αυτο που σε μπερδεψε ειναι το bet του ρωσου απο μπροστα.

εκεινη τη στιγμη ειχες στο μυαλο σου πως ειχε κατι σαν AKs - AQs, το οποιο ηταν πλεον missed flush draw στο ριβερ. ενταξει, το χερι ειναι κακοπαιγμενο. δε λεω οτι ο ρωσος επαιξε καλο ποκερ. ομως σιγουρα και εσυ την τραβηξες λιγο απο τα μαλλια την παρτιδα.

οκ, δεν μπορουσες ισως να φανταστεις τα trips, ομως εχανες απο πολλα περισσοτερα απο οσα κερδιζες τελικα.

φιλικα παντα.

Δημοσίευση

Ξέφυγες λίγο αλλά θα σου απαντήσω. Στο μυαλό μου ήταν πάντα το τρίτο εφτάρι και ειδικά όταν μπήκε all in στο ρίβερ. Αν έκανα εκεί πάσο θα το συζητούσαμε τώρα και, αν ναι, τί θα λέγαμε;

Δημοσίευση

Δεν νομίζω (αλλά και δεν είμαι βέβαιος) ότι με την γραμμή που ακολούθησε θα έκανε all in αν δεν έβγαινε το τρίτο εφτάρι. Αν, πχ, έβγαινε τρίτο τεσσάρι; Αλλά δεν έχει σημασία το δικό μου call. Σαφώς και έπρεπε να είναι πάσο (εκτός του τρίτου 4αριού), αλλά είπαμε ήδη την μαγική φράση: φανερά παιγμένη λάθος

Δημοσίευση

-Preflop fold από τέτοια θέση.Το minraise είναι σχετικά στάνταρ pfr(το table είναι shallow πρφανώς).Από 2-2.5bb preflop raise είναι κομπλέ(προσωπικά προτιμώντας 2.5bb aπό early-mid+SB και minraise από HJ-btn).

-Στο φλοπ το leading range του είναι κυρίως pocket pairs(55-66),πολύ συχνά hand τύπου 78 και κάποια str8 draws(πχ 56s).Χωρίς reads επιλέγεις σωστά ένα float.Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις raise ως μπλόφα αλλά λόγω στακς και ότι ο αντίπαλος είναι Ρώσος δεν πιστεύω ότι θα διώξει τα weak made hands που κυριαρχούν στο range του.Μόνο με reads ότι με πίεση στο turn θα πάσαρε συχνά ένα χέρι όπως 78 το raise θα είναι πολύ καλή κίνηση.

-Στο (blank) turn το raise σου είναι σαν να "πατάς κουμπάκια".Ο αντίπαλος δεν σε πιστεύει και κάνει call.Είτε φλόταρε είτε πάσαρε.

-River 7άρι και κάνει το κλασσικό fishy openshove.Ακόμα κι αν δεν έχει 7άρι ένας τέτοιος αντίπαλος μπορεί πολύ εύκολα να έχει 66 ή 88 και να πηγαίνει ρέστα από μπροστά γιατί δεν ξέρει τι να κάνει αν ποντάρεις εσύ.Και πάλι όμως έχει πολύ συχνά trips.Το μόνο που ίιισως κερδίζεις είναι το 56 και πάλι πιστεύω ότι σπάνια.Το να λες ότι μπορεί να έχει AK,AQ,AJ είναι δείγματα εντελώς "άκαιρου" και "άκυρου" hand reading που δεν επιτρέπεται για έναν παίκτη nl200.

Γενικά το χέρι αυτό δεν μου άρεσε καθόλου και μου φαίνεται περίεργο που παίζεις nl200(χωρίς να θέλω να είμαι ειρωνικός ή κάτι τέτοιο)

Δημοσίευση

Alienhack: Εξαιρετικό και απολύτως αξιοπρεπές το σχόλιό σου. Μια μικρή διαφωνία έχω στο turn όπου και συ ο ίδιος λες "ο αντίπαλος δεν σε πιστεύει". Μα αυτό ακριβώς δεν ζητάμε σε βάθος χρόνου; Να μην μας πιστεύει ο αντίπαλος! Να δίνουμε άλλη εικόνα από την πραγματική (ή τις πραγματικές μας);

Δημοσίευση

oxi bebaia . otan mplofareis theleis na se pisteuei. KAI NAI EDO MPLOFAREIS!!!!

otan eisai kaluteros theleis na mi se pisteuei.

genika de thes na deineis diaforetiki eikona apo tin pragmatiki. auto einai mia aparxaiomeni antilipsi tou -500pro xristou pou einai arketa exploitable apo enan kalo paixti pou se pairnei xampari. THES NA DINEIAS PANTA TIN IDIA EIK0NA.

genika pantos einai kalo na se pisteuoun . teleioneis polla pot eukola, xoris duskoles apofaseis kai anebazeis polu tin kokkini grammi

Δημοσίευση

Ναι,αλλά εδώ το χέρι μας δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο τις φορές που κάνει calλ στο turn.Είναι σαν να κάνεις μια κίνηση επίτηδες ώστε να φαίνεται ότι δεν έχεις κάτι δυνατό,να πείθεις τον αντίπαλο ότι δεν έχει κάτι δυνατό και ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙΣ ΌΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ.Αυτό σίγουρα δεν είναι καλό :)

Δημοσίευση

alienhack έγραψε:

-

-Στο φλοπ το leading range του είναι κυρίως pocket pairs(55-66),πολύ συχνά hand τύπου 78 και κάποια str8 draws(πχ 56s).Χωρίς reads επιλέγεις σωστά ένα float.Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις raise ως μπλόφα αλλά λόγω στακς και ότι ο αντίπαλος είναι Ρώσος δεν πιστεύω ότι θα διώξει τα weak made hands που κυριαρχούν στο range του.Μόνο με reads ότι με πίεση στο turn θα πάσαρε συχνά ένα χέρι όπως 78 το raise θα είναι πολύ καλή κίνηση.

alien more info.den exw paixei me rwssous kai de xerw (genika tous exw gia kalous pantws)

gia to hand nothing more to say.me kalypsan oi prohgoumenoi .

ok orfea ,stamata na tous douleveis kai pes mas oti eixes full :silly: :P