orfeasorfeas Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Το παρακάτω χέρι παίχτηκε σε μια παρτίδα διάρκειας μιας ώρας με 4 ταυτόχρονα τραπέζια. Πέραν του ποσού που έχασα, την κοιτάω και την ξανακοιτάω και... δεν είμαι ευχαριστημένος.Μπορείτε να μου δώσετε την δική σας εκδοχή στο ερώτημα που έχω στον τίτλο και να μου πείτε (αν και εφόσον) γιατί δεν θα ήσασταν και σεις ευχαριστημένοι;Δεκτή η άποψη και όσων θα ήταν ευχαριστημένοι. Σας παρακαλώ να γράψετε απλά και όχι με ποκερική αργκό διότι δυσκολεύομαι να την καταλάβω.PokerStars Hold'em Χωρίς Όριο ($1/$2 USD) Θέση #5 είναι το buttonΘέση 1: ΕΓΩ ($139 σε μάρκες) Θέση 2: Π1 ($106 σε μάρκες) Θέση 3: Π2 ($269 σε μάρκες) Θέση 4: Π3 ($77 σε μάρκες) Θέση 5: Π4 ($216 σε μάρκες) Θέση 6: Π5 ($133 σε μάρκες) Θέση 7: Π6 ($97 σε μάρκες) Θέση 8: Π7 ($112 σε μάρκες) Π5: βάζει το small blind $1Π6: βάζει το big blind $2*** ΚΡΥΦΑ ΦΥΛΛΑ ***Μοίρασε ΣΕ ΜΕΝΑ [4d Ad]Π7: πάει πάσο ΕΓΩ: κάνει ρελάνς $2 to $4Π1: πάει πάσο Π2: πάει πάσο Π3: πάει πάσο Π4: πάει πάσο Π5: calls $3Π6: πάει πάσο *** FLOP *** [7c 2s 4h]Π5: ποντάρει $4ΕΓΩ: calls $4*** TURN *** [7c 2s 4h] [9c]Π5: ποντάρει $14ΕΓΩ: κάνει ρελάνς $22 to $36Π5: calls $22*** RIVER *** [7c 2s 4h 9c] [7d]Π5: ποντάρει $89 και είναι all-inΕΓΩ (μετά από πολλή σκέψη): calls $89*** SHOW DOWN ***Π5 (ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΣ): δείχνει [7s Qd] (Τριάδα, Εφτάρια)ΕΓΩ: δε φανερώνω το χέρι μου Π5 μάζεψε $255 από pot Παράθεση
a sta diala Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 tragodia ap'tin arxi eos to telos...orfeasorfeas έγραψε:ΕΓΩ (μετά από πολλή σκέψη): calls $89fantazome ti kaneis otan den skeftese katholou..ps. giati pezeis 1-2, pls mi mou peis ..dika mou lefta einai, oti thelo kano Παράθεση
OFI-SNAKES Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 file skepsou apo ti DEN exanes kai tha bris tin apantisi sto erwtima sou Παράθεση
harima Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Ανελυσε μας την σκεψη σου Παράθεση
tsikw Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 pisteuw tin epaikses polu wraia..preflop: akoloutheis tin gnwsti k pada alanthasti logiki <<karabina>> kaneis diladi mikro relans gia na ton valeis mesa..kai ta kataferes opote +0,5 gia autoflop: sou podarei ligo kai kaneis aplo call gia na deikseis oti den epiases kati k adiaforeis gia tin partida (edw erxete i <<karabina>>) opote pame sto +0,5 k ap autoturn: sou podarei arketa pisteuontas oti den patas..k ton gurnas arketa perissotera kai se vlepei opote mexri ekei kala to paikses gt odos den se pistepse...opote +1 kai apo edw..river: 7.......kai an athrisoume to pws epaikses parapanw ( +0,5 +0,5 + 1)...pires t @@ sou.... gg...k btw...tosi wra egrafa nomizodas oti to flop itan 7-2-A...den nomizw na thes na sou apadisw twra pou eida oti itan 7-2-4... Παράθεση
tsikw Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Π5 (ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΣ): δείχνει [7s Qd] (Τριάδα, Εφτάρια)Read more: ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ Ή ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑ ΣΩΣΤΑ; - Φόρουμ http://pokerland.gr/foroum/sizitisi-gia ... html#74293#ixzz19oTt0b9See den mas to les ap tin arxi oti einai rwssos..ta sunithizoun kati tetoia autes oi fares...ts ts ts..mono me eurwpaious na blekeis. Παράθεση
ozi21 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 http://pokerland.gr/foroum/i-diki-sas-g ... -donk.html΄Τυχερος ηταν φιλε.next time!lolαντε και καλη χρονια να εχουμε. Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 orfeasorfeas έγραψε: Σας παρακαλώ να γράψετε απλά και όχι με ποκερική αργκό διότι δυσκολεύομαι να την καταλάβω.εδω την "ποκερικη αργκο" την μαθαινουν περιστασιακοι παικτες του 10NL και των micro tours,εσυ που παιζεις 1/2 δεν την εχεις μαθει ακομα? οσο για το χερι fold preflop και (ευκολο)fold στο riverτο call στο φλοπ οκ,στο turn δεν καταλαβαινω γιατι κανεις raise... Παράθεση
laxmana Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 harima έγραψε:Ανελυσε μας την σκεψη σου+1Επίσης δώσε και λίγα στοιχεία για τον αντίπαλο.Επίσης γιατί κάνεις mini raise preflop ? Τι θες να πετύχεις με αυτό?Επίσης στο ριβερ είναι στανταρ πάσο. Lead flop, lead turn / call raise , shove river δείχνει αρκετή δύναμη ειδικά σε αυτό το board. Σίγουρα μπορεί να έχεις και εσύ το 7 όπως το έπαιξες και παρόλαυτα δεν τον ενδιαφέρει και τόσο. Παράθεση
GEOR78 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 εισαστε πολυ κακοι ανθρωποι ολοι σας...(χαχαχαχα) Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Όπως έχω ξαναπεί, δεν ασχολούμαι με τους είρωνες και τους εξυπνάκηδες.Σε ό,τι αφορά στους λοιπούς απαντώ:Birbilis, Harima & Laxmana: Ο αντίπαλος άγνωστος κι αυτό είναι κυρίως που με έχει δυσαρεστήσει.Μίνι raise preflop έκανα διότι στο 70% ίδιων περιπτώσεων (σε θέση και φύλλο) έκανα fold (χοντρικά πάντα), στο 20% τριπλό ή τετραπλό raise, στο 8% απλό call και είπα να κάνω και ένα μίνι μια φορά.Για το στάνταρ πάσο στο ρίβερ δεν θα συμφωνήσω (αν και δεν το αποκλείω), αντιθέτως θα σου πω ότι δεν υπάρχει στάνταρ κίνηση (ουαί και αλίμονό μας) στα cash. Ο τύπος, με τον τρόπο που έπαιξε θα μπορούσε άνετα να έχει ΑΚ, AQ, AJ ή τίποτα αφού "δείχνει" δύναμη και μπαίνει all in. To έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και αρκετές με επιτυχία, ειδικά το all in του ρίβερ το προσέχω πάντα υποπτευόμενος πανικό του άλλου. Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι αυτός που δείχνει δύναμη με το μινι raise preflop και το 3 reraise στο turn.Να σας το πω πιο απλά: Την άλλη φορά που θα έχω σετάρει από το φλοπ (και θα το παίξω με παρόμοιο τρόπο) θα κερδίσω πολύ περισσότερα από όσα έχασα.Θα ήθελα να δω πάντως κι άλλες -σοβαρές- παρατηρήσεις από σας αλλά και από άλλους.Καλή χρονιά να έχουμε (αν και με τους πουστ...δες που κυβερνάνε μην περιμένετε χαΐρι) Παράθεση
ozi21 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Επιλογη Stakes:Για να παιζεις σε ορια 1/2$, πρεπει να διαθετεις στον λογαριασμο τουλαχιστον 4000$,ωστε να εχεις ασφαλεια απο την διακυμανση που προκυπτει λογω της φυσης του παιχνιδιου και φυσικα την απαραιτητη ικανοτητα.Δηλαδη να μπορεις να επικρατεις σχετικα "ανετα" στα μικροτερα stakes!Απαραιτητα θα πρεπει να κανεις Full Buy-in(100bb στην προκειμενη περιπτωση)+να κανεις αυτοματα rebuy.Αν δεν ξερεις να κανεις πως στα cash games στην Pokerstars ειναι:Λομπι->Επιλογες->Αυτοματο Rebuy(Ring Games)->Αυτοματο Rebuy στα τραπεζια χωρις οριο->Μεγιστο ΤραπεζιουΠαρτιδα:Α)"Μίνι raise preflop έκανα διότι στο 70% ίδιων περιπτώσεων (σε θέση και φύλλο) έκανα fold (χοντρικά πάντα), στο 20% τριπλό ή τετραπλό raise, στο 8% απλό call και είπα να κάνω και ένα μίνι μια φορά."Ορισε μια συγκεκριμενη τιμη για το μεγεθος των raise σου(3ΧBB π.χ),για να μην δινεις πληροφοριες στους αντιπαλους.Ah4h σε 8-αρι τραπεζι fold preflop.Β)"Ο τύπος, με τον τρόπο που έπαιξε θα μπορούσε άνετα να έχει ΑΚ, AQ, AJ ή τίποτα αφού "δείχνει" δύναμη και μπαίνει all in"Με αυτο το Line που ακολουθησε,σου δινει την εντυπωση οτι κρατουσε AJ++ ή τιποτα και ηθελε να μπλοφαρει,παρα το λογικο weak 7αρι??Γ)"To έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και αρκετές με επιτυχία, ειδικά το all in του ρίβερ το προσέχω πάντα υποπτευόμενος πανικό του άλλου. Μην ξεχνάς ότι εγώ είμαι αυτός που δείχνει δύναμη με το μινι raise preflop και το 3 reraise στο turn."Οποιος προσπαθει να γινει bluff-catcher καταληγει calling station!!Δ)"Να σας το πω πιο απλά: Την άλλη φορά που θα έχω σετάρει από το φλοπ (και θα το παίξω με παρόμοιο τρόπο) θα κερδίσω πολύ περισσότερα από όσα έχασα."http://pokerland.gr/strategy/texas-hold ... ining.htmlκανε τις απλες μαθηματικες πραξεις,με βαση το αρθρο και δες οτι δεν ισχυει αυτο που λεςΠροσπαθησε να μελετησεις λιγο καλυτερα το παιχνιδι και θα καταλαβεις,οτι το ερωτημα που εθεσες για την συγκεκριμενη παρτιδα ειναι,τουλαχιστον,εκτος λογικης! Παράθεση
LOUKAS34 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Kali xroniasignomi anoigoume se 2nl me A-4 pote? Παράθεση
LOUKAS34 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 birbilisgr έγραψε:orfeasorfeas έγραψε: Σας παρακαλώ να γράψετε απλά και όχι με ποκερική αργκό διότι δυσκολεύομαι να την καταλάβω.εδω την "ποκερικη αργκο" την μαθαινουν περιστασιακοι παικτες του 10NL και των micro tours,εσυ που παιζεις 1/2 δεν την εχεις μαθει ακομα? οσο για το χερι fold preflop και (ευκολο)fold στο riverτο call στο φλοπ οκ,στο turn δεν καταλαβαινω γιατι κανεις raise...[/quote:38nvvius]Simfonose 2NL me A-4 xaneis apo pollaante na kaneis wheel....kai pali dyskola Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 ΟΖΙ φίλε μου είδες πόσο ωραίος είσαι όταν δεν ειρωνεύεσαι;Νομίζω ότι με 4000 για το 1-2NL δεν πας ούτε για τσιγάρα. 20.000 μίνιμουμ. Συμφωνούμε λοιπόν. Πάμε παρακάτω. Δεν έχω, ούτε νομίζω ότι είναι σωστό, σταθερό 3bet preflop σε όλες τις περιπτώσεις. Μπορεί να κάνω και 2bet με ΑΑ ή 5bet με Τ2. Ούτε γω ξέρω πόσο θα κάνω για... να μην ξέρουν και οι άλλοι! Κρίνω κατά περίπτωση τραπεζιού πολλές φορές.Ο αντίπαλός μου με το λάιν που ακολούθησε θα μπορούσε άνετα να έχει ΚΑΙ τα φύλλα που σου είπα. Ναι, το πιο λογικό είναι το 7αρι αλλά αν δεν το συνειδητοποιήσεις αυτό, μην πας στα ψηλά stakes ποτέ (γνώμη μου).Bluff catser? Λάθος συμπέρασμα από ένα χέρι μου.Οι απλές μαθηματικές πράξεις που λες έχουν γίνει και έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.Αυτό το "προσπάθησε να μελετήσεις" ήταν περιττό. Όσοι ενδιαφέρονται μελετούν, οι λοιποί σταθμεύουν...Σ΄ευχαριστώ πάντως για τις γόνιμες παρατηρήσεις και περιμένω κι άλλη βοήθεια από άλλους. Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Λουκά, γράψε ελληνικά φίλε μου γιατί με ζαλίζουν τα greeklish. Τί είναι το wheel (τροχός?) Πέστο ελληνικά έστω και περιφραστικά. Παράθεση
LOUKAS34 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 σορρυλεω με Α-2 δεν θα ανοιγα εγω ποτεβεβαια αυτος ηταν δονκαρα.....φαινετε που παει?τωρα ειδα εκανες raise....πω πω με 2-2 ? Παράθεση
iLLuakos Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Apo tin stigmh pou mpikes me A4s k bazeis ton antipalo se ena range AJ+ sto sygekrimeno flop 8a protimousa ena reraise sta 13$ sto bet tou. Den vlepw na kerdizeis ekei kati me aplo call k pisteuw sou dynetai h dynatotita sto turn na to pareis to pot me ena 2/3 pot size bet.. Sto turn me bet 8a diw3eis ta xeria typou AJ+ k pi8anon ta weak pairs.. To line pou peires edei3e dynamh alla efoson den 3eroume ton antypalo k o idios den 3erei emas 8a itan kalytero na to paroume to pot oso pio grigora mporesoume..Nomizw me to A4 se flop 7 2 4 den 8eloume na pai3oume all the way.. exoume bottom pair k den perimenoume polla.. Παράθεση
harima Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2011 Φιλε Ορφεα νομιζω οτι τα χεις ολα πολυ μπερδεμενα στο μυαλο σου, επισης μπερδεμενα φαινεται να τα χει και ο αντιπαλος που και αυτος δε ξερω αν πολυσκεφτεται τι συμβαινει αλλα εδω λεμε για σεναPre flopΑν το minraise με Α4 ειναι τεραστιο λαθος ειναι μονο και μονο επειδη δεν εχεις ιδεα απο postflop παιχνιδι με αποτελεσμα τετοια αδυναμα φυλλα με τετοια odds που δινεις για τους αντιπαλους να γινονται πολυ επικινδυνα για σενα και τα λεφτα σου .Επισης για να μη σε παρω απο τα μουτρα. Να ξερεις οτι για ολους ακομα και πολυ καλους παιχτες τετοια φυλλα αποφευγονται σε 9ρια τραπεζια τοσο early position γιατι γνωριζουν οτι το πιθανοτερο ειναι να βρισκονται εκτος θεσης post flop με δυσκολες αποφασεις και γενικα καταστασεις που μακροπροθεσμα καθιστουν το Α4 -EVFlop Οταν σου πονταρει απο μπροστα σε 7 2 4 λες οτι θεωρεις οτι ειναι αδυναμος. Οτι εχει κατι σε ΑΚ ΑQ ΑΝΕΤΑ. Δε καταλαβαινω πως τον τοποθετεις σε τετοια φυλλα αλλα anyway . Oποτε κανεις call με το καλυτερο φυλλο.Στο turn 9 σου ξαναπονταρει. Εδω κανεις raise. Γιατι? Το κανεις επειδη θεωρεις οτι ακομα εχεις το καλυτερο φυλλο και πας να τυπωσεις και αλλα λεφτα απο κατι χειροτερο το οποιο μπορει να κανει και call ή επειδη θεωρεις οτι πλεον χανεις οποτε μπορεις να τον διωξεις απο αλλο καλυτερο φυλλο αλλα αδυναμο ωστε να callarei το raise σου?Θεωρεις οτι αν εχει ΑΚ ΑQ που λες ειναι το σωστο αυτο που κανεις?Στο river πλεον φευγει all in απο μπροστα. Αρα αν εκανες raise στο turn για να συνεχισεις να μπλοφαρεις το river και να τον διωξεις απο καλυτερο φυλλο πλεον δε στο επιτρεπει. Οποτε επιστρεφουμε στο οτι εχεις εσυ το καλυτερο all the way και οτι μπλοφαρει ο αλλος.Εδω λοιπον πρεπει να αναρωτηθεις οτι πιο φυλλο μπλοφαρει με τετοιο line που χει ο αλλος.Δηλαδη τι? callare ενα minraise preflop απτο small σου betare στο φλοπ και στο turn , callare και το raise σου και μετα φευγει all in απο μπροστα με τι ρε διαολε?? Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 HARIMA προσπάθησα να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου σε ΕΝΑ χέρι και σου έδωσα πλήρη εικόνα των ενεργειών μου. Εσύ διάβασες απρόσεκτα τις απαντήσεις και συνεχίζεις να μου απαντάς από το βιβλίο. Δεν έχει νόημα φίλε μου να συνεχίσουμε. Το να με αντιμετωπίζεις ως άσχετο δεν σε κάνει σχετικό! Προτιμώ να βλέπω το bankroll μου και θα διατηρήσω την δική μου φιλοσοφία στο παιχνίδι. Σ΄ευχαριστώ Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 ΛΟΥΚΑ, διάβασε καλύτερα το χέρι και τα ξαναλέμε Παράθεση
harima Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Δεν ηθελα να μαι ειρωνικος ή κατι τετοιοΑλλα εισαι ασχετος και μαλιστα πολυ σε οτι εχεις postarei μεχρι τωρα και αν επαιζες με cents δε θα σου απανταγα κιολας. Αλλα εσυ παιζεις στο 200ΝL μονος σου . Τωρα θα μου πεις γιατι με ενδιαφερει αυτο? Ελα ντε? Παταω και γω κουμπακια στη pokerland μου φαινεταιΚαλη χρονια καλα κερδη Παράθεση
orfeasorfeas Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Όπως έχω ξαναπεί δεν απαντάω σε είρωνες ή σε εξυπνάκηδες Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 orfeasorfeas έγραψε:ΟΖΙ φίλε μου είδες πόσο ωραίος είσαι όταν δεν ειρωνεύεσαι;Νομίζω ότι με 4000 για το 1-2NL δεν πας ούτε για τσιγάρα. 20.000 μίνιμουμ.wtf?i toy ipsoys i toy vathoys eiste re mages Παράθεση
alchemist Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2011 ζητας απαντησεις και γνωμες αλλα δεν τις αντεχεις.η απαντηση στο ερωτημα σου ηταν οτι εσυ δεν επαιξες σωστα.εφοσον δεν υπαρχει ουτε ενας που να απαντησε οτι ο αλλος ηταν τυχερος, πρεπει να προβληματιστεις λιγο.καλη χρονια. Παράθεση
Recommended Posts