labKK Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου, 2010 Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: No Limit Texas Hold ‘em ή Pot Limit Omaha; (Μέρος Πολύ καλά άρθρα.Έχω καποιες διαφωνίες όμως "Μια μεγάλη διαφωνία που υπάρχει όσον αφορά τη σύγκριση NLHE & PLO είναι ποιο από τα δύο είναι το πιο τεχνικό/δύσκολο παιχνίδι και ποιο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διακύμανση.”Για τους λόγους που γράφεις και ένα ακόμα, πιστεύω και εγώ ( και μάλλον όλοι) ότι το NL Holdem είναι πιο τεχνικό παιχνίδι από το PL Omaha.Είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι το PLO παρουσιάζει τη μεγαλύτερη διακύμανση. Είναι έτσι όμως;Γιατί να μην είναι έτσι?Για παράδειγμα για να παίξεις στο NL100 χρειάζεσαι 40 με 50 buyins.Για να παίξεις στο PL100 omaha νομίζω χρειάζεσαι τουλάχιστον 60 με 70-buyins .Κάνω λάθος σε αυτό? Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι το omaha έχει μεγαλύτερη διακύμανση? Η απάντηση είναι ότι το στυλ παιχνιδιού παίζει τεράστιο ρόλο. Ο επιδέξιος παίκτης PLO δεν βάζει συχνά τα χρήματά του με πενιχρά πλεονεκτήματα.Εδώ δεν συμφωνώ.Πιστεύω εξαρτάται από το αν παίζεις 9-man ή 6-max τραπέζια.Στα full ring ισχύει αλλά ολο και λιγότεροι ασχολούνται με αυτά. Στα 6-max δεν μπορείς να περιμένεις να πάρεις 4 κάρτες που συνδιάζονται άψογα μεταξύ τους.Αναγκαστικά θα παίξεις και μέτρια φύλλα(συνήθως από θέση) και θα μπλεχτείς σε πολλές marginal καταστάσεις διεκδικώντας και μικρά pot.Δεν μπορείς να περιμένεις το ιδανικό flop για να πάρεις όλο το stack του αντιπάλου.Και θα float-άρεις και θα μπλοφάρεις κτλ,κτλ.Ενώ λοιπόν το NLHE απαιτεί μεγαλύτερη επιδεξιότητα, το PLO σε εκπαιδεύει καλύτερα! Ο λόγος είναι ότι βρίσκεσαι πιο συχνά να παίζεις όλα τα streets σε αντίθεση με το NLHE που τις περισσότερες φορές το παιχνίδι τελειώνει preflop ή το πολύ στο flop.Η μεγάλη μου διαφωνία είναι εδώ.Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται το NL HE πιο τεχνικό παιχνίδι.Πρέπει να μάθεις να παίζεις όλα τα streets περισσότερο από ότι στο omaha.Γενικώς θεωρώ το Omaha πιο straight-forward παιχνίδι.Μιλάω για low stakes και κάτω.Δεν έχω ιδέα π.χ. για high stakes που μπορεί να έχουμε leveling 4ου επιπέδου κτλ. Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2010 labKK έγραψε:Η απάντηση είναι ότι το στυλ παιχνιδιού παίζει τεράστιο ρόλο. Ο επιδέξιος παίκτης PLO δεν βάζει συχνά τα χρήματά του με πενιχρά πλεονεκτήματα.Εδώ δεν συμφωνώ.Πιστεύω εξαρτάται από το αν παίζεις 9-man ή 6-max τραπέζια.Στα full ring ισχύει αλλά ολο και λιγότεροι ασχολούνται με αυτά. Στα 6-max δεν μπορείς να περιμένεις να πάρεις 4 κάρτες που συνδιάζονται άψογα μεταξύ τους.Αναγκαστικά θα παίξεις και μέτρια φύλλα(συνήθως από θέση) και θα μπλεχτείς σε πολλές marginal καταστάσεις διεκδικώντας και μικρά pot.Δεν μπορείς να περιμένεις το ιδανικό flop για να πάρεις όλο το stack του αντιπάλου.Και θα float-άρεις και θα μπλοφάρεις κτλ,κτλ.Φυσικά και η διακύμανση διαφέρει σημαντικά ανάμεσα σε full ring και 6-max. Ωστόσο, επειδή ακριβώς το παιχνίδι προσφέρεται για μεγάλα pot και stacking-off, ακόμη και σε 6-max μπορείς να 'περιμένεις' την ιδανική συγκυρία για να παίξεις όλο σου το stack. Αυτή η νοοτροπία που περνάει από το NNHE για πιο aggressive παιχνίδι σε 6-max είναι που έχει οδηγήσει το PLO στον υποτιθέμενο βασιλιά της διακύμανσης. Εν ολίγοις, αν παίξεις με την ίδια στρατηγική NLHE και PLO, τότε ναι, το PLO παρουσιάζει κατά τεκμήριο μεγαλύτερη διακύμανση.labKK έγραψε:Ενώ λοιπόν το NLHE απαιτεί μεγαλύτερη επιδεξιότητα, το PLO σε εκπαιδεύει καλύτερα! Ο λόγος είναι ότι βρίσκεσαι πιο συχνά να παίζεις όλα τα streets σε αντίθεση με το NLHE που τις περισσότερες φορές το παιχνίδι τελειώνει preflop ή το πολύ στο flop.Η μεγάλη μου διαφωνία είναι εδώ.Αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται το NL HE πιο τεχνικό παιχνίδι.Πρέπει να μάθεις να παίζεις όλα τα streets περισσότερο από ότι στο omaha.Γενικώς θεωρώ το Omaha πιο straight-forward παιχνίδι.Μιλάω για low stakes και κάτω.Δεν έχω ιδέα π.χ. για high stakes που μπορεί να έχουμε leveling 4ου επιπέδου κτλ.Το NLHE είναι πιο τεχνικό γιατί πρέπει να αναπτύξεις πολλές ικανότητες ώστε να 'βγάλεις' στο τραπέζι το όποιο πλεονέκτημα. Δεν μπορείς να παίζεις μόνο με τα φύλλα σου. Κάτι που στο PLO μπορείς να κάνεις κατά κόρον και να παρουσιάζεις κερδοφορία.Όταν λέω ότι σε εκπαιδεύει καλύτερα δεν εννοώ ότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρεις είναι πιο δύσκολες απ' ότι του NLHE, αλλά ότι παίζεις πιο συχνά αυτά τα streets, οπότε αποκτάς πιο γρήγορα εμπειρία από αυτά. Στο NLHE, δεν φτάνεις τόσο συχνά σε turn και πολύ περισσότερο σε river, οπότε το πλείστο των παικτών παραμένει σημαντικά άπειρο σε αυτά τα streets. Παράθεση
Recommended Posts