labKK Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Γενικά το παιχνίδι είναι loose.Πάντως όποιος έκανε reraise preflop στο τέλος έδειξε ΑΑ ή ΚΚ.Πότε όμως δεν ξέρεις.Στο button μπαίνω με πολλά φυλλα και 90% ανοιγω με raise.Ακούω γνώμες για όλα τα streets.Εχω την εντύπωση ότι το έπαιξα τελείως λάθος.... :dry: Βάζουμε το 1/10 του stack με αυτό το φύλλο preflop?Στο flop είναι all-in ή πάσο?Μην γράψετε ξερές απαντήσεις,δικαιολογίστε την απάντηση σας.PokerStars Game Omaha Pot Limit ($0.10/$0.25 USD) Table 'Lola IV' 6-max Seat #4 is the buttonSeat 1: Afval ($36.66 in chips) Seat 2: SLONRU ($13.86 in chips) Seat 3: jhoe111 ($11.40 in chips) Seat 4: ΗΕRO ($34.83 in chips) Seat 5: tiredmia ($32.38 in chips) tiredmia: posts small blind $0.10Afval: posts big blind $0.25*** HOLE CARDS ***Dealt to HERO [8d 9d 8c 6c]SLONRU: calls $0.25jhoe111: folds HERO: raises $0.85 to $1.10tiredmia: raises $2.70 to $3.80Afval: calls $3.55SLONRU: folds HERO: calls $2.70*** FLOP *** [Qc 3c 8h]tiredmia: checks Afval: bets $9.96HERO: raises $21.07 to $31.03 and is all-in Παράθεση
bits10 Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 dream flop kai anarwtiesai an einai kalo to allin i paso?dld na to thesw alliws,otan empaines preflop ti kalytero perimenes na deis gia na paixeis?fold ex arxis,alla afou anoigeis mplekeis Παράθεση
tsibouris Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 eykolo all in sto flop dhladh otan mphkes sto reraise ti kalhterto tha pereimenes sto flop!!!! twra ama exeis mplejei ayto einai allh syjhthsh.......... Παράθεση
safesteps Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου, 2010 Προτιμώ απλό call preflop αλλά δεν είναι κακό απαραίτητα και το raise. Ο afval (επειδή έχω παίξει αρκετά μαζί του) αν είναι αυτός που θυμάμαι είναι καλός παίκτης για τα stakes. Μου κάνει εντύπωση το overcall του μετά από raise και reraise. Δεδομένου και του flop action θα μπορούσα να πω ότι είναι σε κάτι σαν ΑJT9cc. Δύσκολα να τον βάλεις σε QQ εκτός και κρατάει κάτι σε QQKA, QQJJ, QQKK, αλλά δεν είναι αμελητέα ποσότητα οι φορές που θα εμφανιστεί με αυτό το φύλλο. Ο εφιάλτης για σένα θα είναι QQxxcc, αλλά νομίζω ότι σε shorthanded game πρέπει να βάλεις όλα τα λεφτά σ' αυτό flop (επειδή για τις φορές που θα έχει QQ θα έχεις αρκετό equity με το fd σου). Δεν θα έχει τόσο συχνά QQxxcc ώστε να είσαι dominated. Παράθεση
labKK Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου, 2010 H συνέχεια:*** FLOP *** [Qc 3c 8h]tiredmia: checks Afval: bets $9.96HERO: raises $21.07 to $31.03 and is all-intiredmia: calls $28.58 and is all-inAfval: calls $21.07Βάσικα όπως τα λέτε είναι για το flop.To καλύτερο που μπορούσα έχω.Έκανα set χωρίς να έχει κάτω Α ή Κ και είχα ένα ψευτο-flush redraw.To θέμα είναι ότι άλλος έκανε το raise preflop και άλλος έκανε το lead-bet sto flop.Tο πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι o Avfal έχει QQ.θα μπορούσε όμως να παίζει και με τους συνδιασμούς για Straight(9TJx)+flush draw ή κάτι παρόμοιο.Μόνο όμως με QQ θα ήμουν πολύ πίσω.Αν είχε και κάνα QQ με flush redraw μεγαλύτερο από το δικό μου θα τραβούσα νεκρός.Μόλις ο tiredmia(ο αρχικός raiser) έκανε call κατάλαβα ότι μάλλον το ρούφηξα το μπαλάκι.Σίγουρα ο ένας QQ και σίγουρα ο άλλος θα έπαιζε με το nut flush draw. Τελικά κανείς από τους 2 δεν είχε flush redraw και πηρα κάποια outs.*** TURN *** [Qc 3c 8h] [4c]*** RIVER *** [Qc 3c 8h 4c] [7d]*** SHOW DOWN ***Afval: shows [Qd 5s 6h Qs] (a straight, Four to Eight)HERO: shows [8d 9d 8c 6c] (a flush, Queen high)HERO collected $4.90 from side pottiredmia: shows [Tc 9h Js Qh] (a pair of Queens)HERO collected $95.39 from main pot*** SUMMARY ***Total pot $102.29 Main pot $95.39. Side pot $4.90. | Rake $2 Board [Qc 3c 8h 4c 7d]Seat 1: Afval (big blind) showed [Qd 5s 6h Qs] and lost with a straight, Four to EightSeat 2: SLONRU folded before FlopSeat 3: jhoe111 folded before Flop (didn't bet)Seat 4: HERO (button) showed [8d 9d 8c 6c] and won ($100.29) with a flush, Queen highSeat 5: tiredmia (small blind) showed [Tc 9h Js Qh] and lost with a pair of Queens Παράθεση
Themis Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου, 2010 Να το παιξω μετα Χριστον προφητης;Τους τελευταιους μηνες - ισως κ 1-2 χρονια- παιζω Omaha H/L αποκλειστικά. Φυσικα, δεν ειναι το ιδιο παιχνιδι με το Omaha High εντελως - αλλα εχει καποια κοινα concepts. Δεν εννοω οτι ειμαι καλος παικτης! - αλλα οτι εχω δει αρκετα hands και να εχω μια αποψη για τα betting patterns στα (χαμηλα) stakes που παιζω.Τα betting patterns λοιπον (θα αναφερθω στο Omaha H/L) στα μικρα stakes ειναι σχεδον παντα τα ιδια στην πλειοψηφια των παικτων. Σε ενα τετοιο flop, το pot bet απο μπροστα μου δειχνει set - στη χειροτερη, top 2 pair. Σε περιπτωση που ειχε καποιο πολυ δυνατο straight draw - πχ. με 9-Τ-J-x (η χειροτερη δυνατη περιπτωση για το χερι του , για σενα, αν ΔΕΝ εχει top set) τοτε - απο τα hands που εχω δει κ εχω παιξει , συναγω αυτο το συμπερασμα - κανει check ελπιζοντας σε free card. Ξερω, πολυ tight/passive παιξιμο, αλλα σε τετοια stakes , αυτο συνηθιζεται. Yπαρχουν και περιπτωσεις που με τετοια δυνατά straight draws εχω δει pot bets απο μπροστα - αλλα (το τονιζω , στα μικρα stakes!) αυτο γινεται οταν ο παικτης που κανει τo pot bet ειναι shortstacked -- π.χ., 2 x pot σε $$, εκεινη τη στιγμη.Το ερωτημα τωρα ειναι αν κανεις call εσυ. Οπως ειπαν κ τα παιδια παραπανω... τι αλλο flop ηθελες; Παντως, προσωπικα, θα με εβαζε σε σκεψεις το re-raise και μαλιστα OOP - και μαλιστα στα blinds!!! - και ισως να πηγαινα πασο preflop.Tωρα, το τι θα εκανα εγω στο flop με τετοιο φυλλο ... Μαλλον re-raise all-in κλαιγοντας Δεν ξερω, οπως σου ειπα παιζω κατα 99,9% O8 και παντα εχω στο μυαλο μου , σε τετοιες περιπτωσεις, να εχω draws και για low. Eδω φυσικα το low δεν κερδιζει... Οποτε, οπως ειχα διαβασει σε ενα αλλο forum : "I see second set on flop. First guy checks, second guy pot bets. I vomit." Παράθεση
Recommended Posts