Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

i megaluteri mou niki........ kai teleutaia

Recommended Posts

Δημοσίευση

Στον γραπτό λόγο ειναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθείς, αν δεν το αναλύσεις σε βάθος, κατι που δεν το έκανα αρχικά...

Θα κάνω ένα exceloφυλλο που θα φαίνεται πόσα τουρ θα έχεις παίξει για να επέλθει πτώση από 50$ σε 5-10$....σε κανα μισαωρο θα το εχω φτιαξει...

Θα πάρω ως αρχικό BR τα 2500$, αλλά ο καθένας θα μπορει να εισάγει το δικό του ποσό και να κάνει τις δοκιμές του...ελπίζω να τα καταφέρω, και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα...

• Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

kasspav έγραψε:

Στον γραπτό λόγο ειναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθείς, αν δεν το αναλύσεις σε βάθος, κατι που δεν το έκανα αρχικά...

Θα κάνω ένα exceloφυλλο που θα φαίνεται πόσα τουρ θα έχεις παίξει για να επέλθει πτώση από 50$ σε 5-10$....σε κανα μισαωρο θα το εχω φτιαξει...

Θα πάρω ως αρχικό BR τα 2500$, αλλά ο καθένας θα μπορει να εισάγει το δικό του ποσό και να κάνει τις δοκιμές του...ελπίζω να τα καταφέρω, και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα...

Ναι ομως kasspav βαλε τα πραγματικα stakes της ποκερσταρς για παραδειγμα και οχι υποθετικα τουρνουα.Εννοω μην ας πουμε πουμε οτι το bankroll τωρα ειναι για 23.55$ τουρ,τωρα για 38.25$ κλπ κλπ.

Βαλε για παραδειγμα 1-5,5-10,10-20,20-50,50-100 οσον αφορα τα stakes.

Aν εχεις χρονο και το κανεις μετα ποσταρε το για να το συζητησουμε..

Δημοσίευση

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πως να το κάνω με αυτό τον τροπο, αναγκαστικά θα το κάνω με μέσες τιμές το οποίο είναι και εύκολο...

Λοιπόν...ένας παίχτης με 2500$ BR και παίζοντας όχι πάνω από το 2% καθε φορά, χοντρικά θα καταστραφεί και θα καταλήξει στα 100$ να πάιζει τουρ των 2$...μετά από 160 τουρ, χωρίς να μπεί ΙΤΜ καμία φορά. Με τις απαραίτητες αλλάγες στον τρόπο υπολογισμού, ίσως κάποιος να δώσει πιο ακριβή προσέγγιση...λέγοντας πιο ακριβή προσέγγιση εννοώ (ισως) να λάβουμε υπόψην ενα 16% ΙΤΜ, με ένα 4% deeper run...

Δημοσίευση

Και συμφωνα τωρα με τα νουμερα που εδωσες σου φαινεται ασφαλης προσεγγιση αυτη?

Αν ας πουμε παιζω 20mtt/μερα σε 8μερες χωρις final table = 0$

Γιατι τα απλα itm δεν ειναι τιποτα και τα deep run δεν ειναι ολα ιδια.Καποιος κανει πολλα ft και βγαινει 8ος 9ος και καποιος κανει λιγοτερα ft αλλα κανει 1ες 2ες θεσεις.

Αρα με λιγα λογια με το πλανο αυτο αν δεν σηκωσω τουρνουα σε 10μερες καταστραφηκα και το bankroll ειναι στο 0.

Δεν ξερω ποσο multitabling κανεις αλλα αν δεν κανεις τοτε για αυτο ισως να σ φαινεται ασφαλες ενα τετοιο πλανο.

Οπως αντιστοιχα και στο cash πεταγονται καποιοι και λενε για 20bi bankroll κλπ κλπ.Αυτοι παιζουν παιζουν 1 table και τους φαινονται πολλα τα 20bi γιατι δεν εχουν μεγαλες αυξομοιωσεις.

Αν δοκιμασουν να κανουν 12tabling ας πουμε και μετα απο ενα session ειναι +-10buy in εκει να τους δω τι θα κανουν με 20bi bankroll.

Δημοσίευση

Για το cash καλά τα λες.

Τα τουρνουα είναι λίγο πιο περίεργα imo. Παίζω τουρ περίπου 5-10...μπορεί το BR να σηκώνει εως 33$ αλλά αυτό δεν σημαινει οτι δεν παιζω και τα 5$...άρα ο αριθμός των τουρ μαζί με τα κέρδη μου δίνει πάνω από 200 τουρ να κάνω το hit...risky αλλά possible...4 φορές είχα την ευκαιρία σαυτά τα 400 τουρνουα να χτυπήσω τα "πολλά" λεφτά οπότε λογικά και παίζοντας συγκεντρωμένα θα έρθει...αν δεν έρθει, τέλος το πόκερ για μένα...άλλωστε δεν θέλω να πάιζω για ψίχουλα...

Δημοσίευση

Distixos foustouki polla apo auta pou les den einai mathimatika swsta. To swsto einai koitas ti epidrasi tha exei ena buyin downswing e.g. me 120 buyin downswing (pou einai konta stou limit enos winning player), pali exeis 0.98^120 *2500 = $220 kai an theleis mboreis na pezeis $5-10 apo auto to simeio kai an xaseis kai ta alla sou tote mallon thelei douleia to game sou telika.

Episis auta peri multitabling exoun simasia mono oso epireazoun to sinoliko deigma pou vlepeis. Ama tha milisoume pes gia 2000 buyins kai to pou statistika mboroume na katali3oume me to kathe sistima, ti sxesi kaneis 8x tabling i 2x tabling.

Opotan kai ston giorgio pou leei oti kateveneis se stakes me auto to sistima ktl, afou me to allo sistima pezeis MONO $10ra tournoua opotan i sigkrisi sto upside tou enos me tou allou einai megali. Twra an mboume sto psixologiko kommati kai skeftete kaneis ouff epeza $50ra kai twra pezw $10ra kai exw mikro kommati tou bankroll mou tote mbenoume pali sto thema anthropines adinamies kai nai an thelei statherotita to myalo sou kalitera $10 apo arxi kai gia panta. Opotan praktika exei point ok.

Egw toulaxisto gia ta noumera pou milame $2500 bankroll nomizw einai kaliteri stratigiki auti tou ferguson, epeidi exei kalo upside kai to na xaseis ena bankroll $2500 den epireazei tin zwi kanenos poli. Allo an exeis xtisei bankroll 20k+ kai to pezeis sovara to thema kai theleis poli na apofigeis na xaseis arketa, tote tha elega na kaneis adjust to 2% se 3erw gw 1.5%.

Δημοσίευση

Με 20.000$ BR, τα δεδομενα αλλάζουν οσον αφορα την σχεση σου με το πόκερ, και τι στοχους θετεις τότε...όταν και αν φτασω ποτέ σαυτο το σημειο, θέλω να πιστευω ότι θα παίζω ανετα ολα τα 100$ και 200$...εως ότου το ονλινε bankroll εισβάλει στα offline τουρ...

Δημοσίευση

kasspav έγραψε:

Δεν είμαι ο ferguson αλλά εδώ το είδα, και το ακολούθησα

http://www.chrisferguson.com/article-4

καθώς και σε μία συζήτηση με έναν άλλο online pro, μου είπε το ίδιο.

Θα μελετησω το άρθρο σου για να καταλάβω 100% τι εννοείς...σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να παρεξηγηθούμε. Και γω φιλικά μιλάω. Αυτό έλειπε να κατηγορούμε όσους θέλουν να μας συμβουλέψουν.

Είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσσέγγισης με μια μικρή μετατροπή...

πχ 2% buy-in για 0-$1000 bankroll

1% buy-in για $1001-$10.000 bankroll

0.5% buy-in για $10.001- +άπειρο

...με την λογική ότι όσο ανεβαίνουμε stakes μεγαλώνει το variance, λόγω καλύτερου επιπέδου, και θέλουμε να μειώσουμε όσο το δύνατόν το ρίσκο της μείωσης του bankroll που με τόσο κόπο κτίσαμε.

ΥΓ Όσον αφορά τον Ferguson και λοιποί ναι μεν τα λέει σωστά αλλά δεν μπορεί να σου πει και όλη την αλήθεια λόγω τον συμφερόντων στην Full Tilt, όποτε δύσκολα θα σου πρότεινε μια ποιο σφικτή στρατηγική πχ 1% και 0,5%

Φιλικά,

Daniel

Δημοσίευση

liondani έγραψε:

giorgio έγραψε:
gl παιδιά. Θα σας χρειαστεί σίγουρα.

να το εκλάβουμε ώς ειρωνεία?

Με "χάλασε"... ίσως αν ήταν άλλος να μην με ενοχλούσε...

ΥΓ Να υπόθεσω ότι έσενα δεν σου χρειάζεται?[/quote:1ehk4ewt]

Σε καμία περίπτωση. Το gl είναι ειλικρινής ευχή. Το "θα σας χρειαστεί" είναι απλά διαπίστωση που δεν μπορούσα να μην κάνω.

Δημοσίευση

giorgio έγραψε:

liondani έγραψε:
giorgio έγραψε:
gl παιδιά. Θα σας χρειαστεί σίγουρα.

να το εκλάβουμε ώς ειρωνεία?

Με "χάλασε"... ίσως αν ήταν άλλος να μην με ενοχλούσε...

ΥΓ Να υπόθεσω ότι έσενα δεν σου χρειάζεται?[/quote:3r6zm2uu]

Σε καμία περίπτωση. Το gl είναι ειλικρινής ευχή. Το "θα σας χρειαστεί" είναι απλά διαπίστωση που δεν μπορούσα να μην κάνω.[/quote:3r6zm2uu]

Αν δεν σε κουράζει πες μας την δική σου γνώμη.

300 buy-in πχ είναι βαση της εμπειρίας σου ικανοποιητικά?

(πάντα για τουρνουά)

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

kasspav έγραψε:
Δεν ειρωνευοταν ο ανθρωπος, απλά θεωρει οτι η προσεγγιση η συγκεκριμενη ειναι too risky.

Oτιδηποτε ειναι too risky = gambling = wrong

Για αυτο και θα χρειαστει τυχη,την οποια ευχηθηκε ο giorgio.[/quote:67on3mhq]

Κατα την δική σας άποψη too risky...κατα την δικιά μου the only way to the high stakes...

Δημοσίευση

liondani έγραψε:

kasspav έγραψε:
Δεν είμαι ο ferguson αλλά εδώ το είδα, και το ακολούθησα

http://www.chrisferguson.com/article-4

καθώς και σε μία συζήτηση με έναν άλλο online pro, μου είπε το ίδιο.

Θα μελετησω το άρθρο σου για να καταλάβω 100% τι εννοείς...σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να παρεξηγηθούμε. Και γω φιλικά μιλάω. Αυτό έλειπε να κατηγορούμε όσους θέλουν να μας συμβουλέψουν.

Είμαι υπέρ μιας τέτοιας προσσέγγισης με μια μικρή μετατροπή...

πχ 2% buy-in για 0-$1000 bankroll

1% buy-in για $1001-$10.000 bankroll

0.5% buy-in για $10.001- +άπειρο

...με την λογική ότι όσο ανεβαίνουμε stakes μεγαλώνει το variance, λόγω καλύτερου επιπέδου, και θέλουμε να μειώσουμε όσο το δύνατόν το ρίσκο της μείωσης του bankroll που με τόσο κόπο κτίσαμε.

ΥΓ Όσον αφορά τον Ferguson και λοιποί ναι μεν τα λέει σωστά αλλά δεν μπορεί να σου πει και όλη την αλήθεια λόγω τον συμφερόντων στην Full Tilt, όποτε δύσκολα θα σου πρότεινε μια ποιο σφικτή στρατηγική πχ 1% και 0,5%

Φιλικά,

Daniel[/quote:2r94103x]

Αν γίνει μια προσαρμογή

1% (100 Buy-in) 0-$1000 bankroll

0.5% (200 Buy-in) $1001-$10.000

0.25% (400 Buy-in) $10.000 και πάνω

το βλέπεις ποιο σωστό GIORGIO?

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

kasspav έγραψε:
Δεν ειρωνευοταν ο ανθρωπος, απλά θεωρει οτι η προσεγγιση η συγκεκριμενη ειναι too risky.

Για αυτο και θα χρειαστει τυχη,την οποια ευχηθηκε ο giorgio.[/quote:2m26a740]

Ευχαριστουμε για την επισήμανσή σου

+1000

Δημοσίευση

kasspav έγραψε:

foustouki έγραψε:
kasspav έγραψε:

Για αυτο και θα χρειαστει τυχη,την οποια ευχηθηκε ο giorgio.[/quote:1zp2ngi1]

Κατα την δική σας άποψη too risky...κατα την δικιά μου the only way to the high stakes...[/quote:1zp2ngi1]

Σε αυτο συμφωνω kasspav.Πιστεψε με καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις.

Τεσπα αυτα λεγονται καλυτερα απο κοντα.

gl λοιπον και cu soon

Δημοσίευση

imo για να αντεξεις στα mtt στο pokerstrars δε χρειαζεται μονο να κανεις adjust

το bankroll σου , αλλα και να διαλεξεις τα σωστα τουρνουα και να τα "ΜΑΘΕΙΣ".

Το 30% απο τα mtt που εχω παιξει ειναι ενα συγκεκριμενο τουρνουα , το οποιο μετα

απο τις τοσες φορες εχω μαθει καλα.(blinds,bubble,time,players etc...).

Με αυτο που λεει o kasspav μετα απο καποιο ασχημο run αναγκαζεσαι να παρατησεις

αυτα που παιζεις και να παιζεις διαφορετικα τουρνουα.

Με περισσοτερα ατομα , διαφορετικους παιχτες , αλλο structure και πολλες αλλες αλλαγες.

Δε πιστευω αυτο να βοηθησει τα αποτελεσματα μας.

Αρα μια μεση λυση ειναι οτι καλυτερο.

Βαζοντας minimum στο bankroll σου , μπορεις να αφηνεις χρονο στον εαυτο σου στα τουρνουα

που θελεις να παιξεις.

Και το πιο βασικο ... απο ποτε τα mtt εγιναν τροπος για σταθερο κερδος και grinding?

"Steady eddy" στα mtt ειναι λιγα ατομα.

Παντα τα mtt θα θεωρουνται το hit n run του ποκερ.

Δημοσίευση

kasspav έγραψε:

Θα ανεβω στο επόμενο GSOP, αρα πολυ πιθανο να τα πουμε απο κοντα, θα βάλω και ton mathew να κεράσει στο κοραλ...οπότε τα λέμε από κοντα...

o mathew kernaei sto coral opote thes.

kai tin epomeni vour gia main event GSOP.

fesi.

me gkomenakia panda. o mathew einai eggiysi sto coral.

se perimenw.