pokerovios Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 User: galletti777Button: seat 10Players in round: 5Seat 6: galletti777 ($109.14)Seat 7: PhilKroell80 ($62.77)Seat 8: ArchStanton7 ($50)Seat 9: parlarestizz ($57.92)Seat 10: Elne_1009 ($73.95)galletti777 posts small blind ($0.25)PhilKroell80 posts big blind ($0.50)---Dealing pocket cardsDealing to galletti777: [Ad, Qd]ArchStanton7 raises $1.75 to $1.75parlarestizz foldsElne_1009 foldsgalletti777 calls $1.50PhilKroell80 calls $1.25--- Dealing flop [9d, Td, 8h]galletti777 checksPhilKroell80 bets $4ArchStanton7 raises $14 to $14galletti777>>>????εκ πρωτης να πω οτι δεν κανω 3 βετ preflop για το λογο οτι ο archstanton ανεβαζει utg και παιζει 14/10 οποτε προτιμησα το call.πρεπει να το πεταξω το χερι μου μετα απο αυτο το action??εαν οχι η μονη λυση ειναι το shove?τι θα κανατε?? Παράθεση
rounderGR Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Νομίζω ότι ο ArchStanton7 είναι σε διπλό draw (κέντα/χρώμα) έχοντας Jd είτε με δεύτερο βαλέ ή με κάποιο διαμάντι.Το fold μπορεί να είναι για πολλούς η καλύτερη επιλογή, αν και για μένα 45% αρκεί για all in και νομίζω ότι το 'χεις. Παράθεση
NeoEllinas Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 O UTG etsi opws paizei kai me VPIP 14 an katalava kala mallon exei kapio pair apo 99 ews AA. Me nuts flush draw kai to gutshot pou exeis esy mallon to call einai i kaluteri idea mpas kai callarei i kanei all-in o vlakas pou donkare ta 4$. Se 3 way pot ta pot odds sou einai ligo + EV nomizw.To 3-bet me AQs out of position mallon einai kali idea na min to ksanakaneis sti zwi sou ektos an paizeis me paixti me VPIP 50+ Παράθεση
holdemgr Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Sigoura oxi fold. To all-in isws einai ligo kalytero alla to call fainetai ws kalyterh epilogh.Epishs arketa syxna tha ekana o idios lead bet sto flop ( lew arketa syxna giati polles fores otan paizw sa robot mporei na ksexastw kai na kanw aytomata check ) Παράθεση
pokerovios Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 holdemgr έγραψε: Παράθεση Sigoura oxi fold. To all-in isws einai ligo kalytero alla to call fainetai ws kalyterh epilogh.Epishs arketa syxna tha ekana o idios lead bet sto flop ( lew arketa syxna giati polles fores otan paizw sa robot mporei na ksexastw kai na kanw aytomata check )με μπερδεψες λιγο...το all-in η το call ειναι καλυτερο??παντως υποθετω πως αν κανουμε call προτεινεις να κανουμε check fold στο turn αν δεν πετυχουμε to flush ετσι δεν ειναι??απο την αλλη ενα shove εκει απεναντι σε εναν παιχτη που εχει καποια επαφη με το αντικειμενο δε δειχνει τρομερη δυναμη????δεν πετας ακομα και καποιο middle set εκει?επισης το lead bet δε δειχνει αδυναμη κινηση εκει?δλδ τι προσπαθουμε να δειξουμε οτι κραταμε?σε πιθανο raise του τι κανουμε?neoellina να πω την αληθεια μου δεν το καταλαβα αυτο που ειπες με το 3 βετ και το a,qs.δλδ αν ανεβαζε ενας αντιπαλος που παιζει 20/19 απο την cut off δεν πρεπει να κανω 3 βετ τις περισσοτερς φορες??αν εννοεις αυτο διαφωνω καθετα παντως.. Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 8 Απριλίου, 2010 Call μια φορα και αν δεν πετυχεις c/f για εμενα. Δε νομιζω να πεταξει κανεις απο αυτους middle set εκει να σου πω την αληθεια..Διαφωνω και εγω με το 3bet AQ καλυτερα καντο με 72ο παρα με AQ γιατι ειναι μια χαρα φυλλο για να αναγκαστεις να το πεταξεις σε 4bet shove. Με το lead bet πας να αντιπροσωπευσεις αυτο ακριβως που εχεις το FD εγω θα το εκανα με την προοπτικη να κανω call μια φορα σε ενδεχομενο raise και re-evaluate στο turn. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 Το βασικό μειονέκτημα του flat call εδώ (πέρα από το ότι κάνει το φύλλο σου προφανές) είναι ότι και κάποιο out να πετύχεις πολύ δύσκολα θα το πληρωθείς. Από την άλλη έχεις καλό folding equity και θα δεις συχνά τον preflop raiser να πετάει overpair (ειδικά τους JJ που σου κόβουν 2 outs παραπάνω από όλα τα άλλα overpairs του range του). Άρα το all-in εδώ πείθει περισσότερο για 2 pair+ που θέλει να χρεώσει το maximum στους αντιπάλους. Επίσης και call να δεχτείς έχεις καλό equity γιατί σχεδόν ποτέ δε θα βρεθείς απέναντι σε έτοιμη κέντα. Άρα προτιμώ το all-in. Παράθεση
pokerovios Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 samgreek καιεγω ακριβως ετσι σκεφτηκα και το μονο που απεκλεισα ηταν το call, skeftomoun mono push or fold..το push μου φανηκε πολυ δυνατη κινηση και εγω προσωπικα αν το δεχομουν σε αντιστοιχη περιπτωση(ιδιως απο regular) σιγουρα θα πετουσα ολα τα overpair.τωρα αν βαζεις τον αντιπαλο σε σετ ειναι η περιπτωση στην οποια σκεφτεσαι το fold...ολοι οι αλλοι συνδυασμοι οπως Q,J me kapoio d μου φαινεται λιγοτερο πιθανο λογο του image του αντιπαλου μαςμε προβληματισε πολυ αυτο που ειπε o <i just rivered you> οσον αφορα το 3 βετ preflop και θα θελα καποια επεξηγηση στο σκεπτικο αυτο γιατι χωρις καμμια δοση ειρωνιας πρωτη φορα ακουω οτι call>3 bet(preflop) οταν εχεις φυλλο τυπου A,Qsπροσοχη!με ξενιζει μονο οσον αφορα το oop παιχνιδι μας,αν ειμαστε in position σιγουρα αλλαζει το πραγμα...εγω θεωρω πως αν κανουμε παντα call εκει ουσιαστικα αχρηστευουμε τη δυναμη του φυλλου μας, λαθος?? Παράθεση
iJustRiveredYou Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 9 Απριλίου, 2010 Απλα οταν κανεις 3bet το κανεις για 2 λογους 1 για value με πολυ καλα hands που μπορουν να κανουν call ενα 4bet shove και και 2 σαν μπλοφα που δεν σε πειραζει να το πεταξεις σε all-in του αντιπαλου και αν κανει call μπορει να φλοπαρεις κατι που δε θα περιμενει λογο του περιορισμενου(για αυτον) range σου(αν εχεις 68s πχ) Δε θελεις να το κανεις πχ με AQ/66/77/88 KQs πχ γιατι θα ειναι ασχημο να τα πεταξεις ετσι απλα σε ενδεχομενο shove, θα ειναι κριμα καλυτερα να το κανεις με 72 που δε σε νοιαζει αν κανει 4bet. Τωρα το AQs oop θεωρω οτι ειναι η call η 3bet για value απεναντι σε εναν εντελως maniac που εχεις read. Στην περιπτωση σου ειναι λαθος εντελως γιατι αν κανει call μονο αν κανεις flop το nut flush θα αισθανεσαι ασφαλης(δυσκολο) και αν κανει 4bet all in πρεπει να το πεταξεις, τωρα εχεις πολυ καλο flop nut flush draw και gutshot που τωρα το ειδα Εχεις equity και μπορεις να συνεχισεις με το hand σε αλλη περιπτωση θα ηταν ευκολο fold.Πρεπει να εχεις διαβασει τον παιχτη και να εχεις stats, αν πχ παιζει 4bet or fold τοτε εχεις αυτο το polarized range(mix it up μεταξυ monster hands και μπλοφες) γιατι δεν προκειτε να παιξεις post flop οποτε δεν σε νοιαζει, αν κανει περισσοτερο call απ'οσο πρεπει πρεπει τα 3bet σου να ειναι περισσοτερο για value παρα σαν μπλοφα δηλαδη κανεις 3bet το 8% των hands πχ.Αυτα με την προυποθεση οτι εχεις ενα edge και ξερεις να παιζεις post flop καλυτερα. Αλλιως ειναι καλυτερα να κανεις 3bet μεγαλο η fold και να μην αναγκαστεις να βρεθεις σε tricky καταστασεις στο flop.Και το all in δεν ειναι ασχημο, βεβαια να ξερεις οτι να πασαρουν και οι 2 ειναι δυσκολο αλλα εχεις equity ετσι και αλλιως. Δεν εκανα υπολογισμο για + η -EV αλλα whatever.. Παράθεση
Recommended Posts