Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Πρόκειται για χθεσινή παρτίδα από τουρνουά του Pokerstars 5.5$ buy-in, περίπου 5.000 άτομα συμμετείχαν και έχουμε φτάσει στους 400-500 (βρίσκομαι κάπου στην μέση της κατάταξης με το stuck μέχρι στιγμής, αν θυμάμαι καλά).

Παίζω με το username morfeasgr

Να αναφέρω ότι ο NeillyAA όποτε έχει φτάσει σε showdown έχει δείξει καλά hands (AJ, AQ, JJ κλπ.), κάνει πάντα c-bet μετά από raise του pre-flop (όταν μιλάει πρώτος) και είναι multi-table player (έπαιζε σε 18 τραπέζια ταυτόχρονα εκείνη την στιγμή), Profit=70.000$ , ROI=28%, ABI=21$, Rank=818/1.085.949 στο Pokerstars.

PokerStars Game #42284171367: Tournament #305010422, $5.00+$0.50 USD Hold'em No Limit - Level XII (500/1000) - 2010/04/06 23:10:50 EET [2010/04/06 16:10:50 ET]

Table '305010422 363' 9-max Seat #9 is the button

Seat 1: Duke366 (44240 in chips)

Seat 2: danihungria1 (13400 in chips)

Seat 3: nonokilla (5842 in chips)

Seat 4: JackAJ137 (22109 in chips)

Seat 5: brechet007 (13198 in chips)

Seat 6: NeillyAA (58030 in chips)

Seat 7: NewPoolman (52474 in chips)

Seat 8: morfeasgr (29900 in chips)

Seat 9: mapof (21820 in chips)

Duke366: posts the ante 100

danihungria1: posts the ante 100

nonokilla: posts the ante 100

JackAJ137: posts the ante 100

brechet007: posts the ante 100

NeillyAA: posts the ante 100

NewPoolman: posts the ante 100

morfeasgr: posts the ante 100

mapof: posts the ante 100

Duke366: posts small blind 500

danihungria1: posts big blind 1000

*** HOLE CARDS ***

Dealt to morfeasgr [Td Ad]

nonokilla: folds

JackAJ137: folds

brechet007: folds

NeillyAA: raises 2000 to 3000

NewPoolman: calls 3000

morfeasgr: calls 3000

mapof: folds

Duke366: folds

danihungria1: calls 2000

*** FLOP *** [Ac Th Kd]

danihungria1: checks

NeillyAA: bets 6000

NewPoolman: folds

morfeasgr: raises 6000 to 12000

danihungria1: folds

NeillyAA: calls 6000

*** TURN *** [Ac Th Kd] [Jc]

NeillyAA: bets 42930 and is all-in

morfeasgr: folds

Uncalled bet (42930) returned to NeillyAA

NeillyAA collected 37400 from pot

NeillyAA: doesn't show hand

*** SUMMARY ***

Total pot 37400 | Rake 0

Board [Ac Th Kd Jc]

Seat 1: Duke366 (small blind) folded before Flop

Seat 2: danihungria1 (big blind) folded on the Flop

Seat 3: nonokilla folded before Flop (didn't bet)

Seat 4: JackAJ137 folded before Flop (didn't bet)

Seat 5: brechet007 folded before Flop (didn't bet)

Seat 6: NeillyAA collected (37400)

Seat 7: NewPoolman folded on the Flop

Seat 8: morfeasgr folded on the Turn

Seat 9: mapof (button) folded before Flop (didn't bet)

Ήταν μία κρίσιμη παρτίδα που ίσως να με διπλασίαζε αλλά τελικά έμεινα με το μισό μου stuck.

Σκέφτομαι ότι ίσως να ήταν καλύτερα ένα all-in στο c-bet του προκειμένου να τελειώνει εκεί. Ίσως το μικρό μου raise ήταν εύκολο call γι' αυτόν.

Μετά τον J στο turn, φοβήθηκα ότι θα κρατούσε AQ, QQ, KQ, AJ και για αυτό αποφάσισα φύγω, μου έδωσε πάντως την εντύπωση ότι κρατούσε Q.

Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το flop είχα το καλύτερο φύλλο, θεωρώ απίθανο να κρατούσε AA, KK, AK.

Τι έκανα λάθος;

Δημοσίευση

Fold pre-flop δεν νομίζω, είπα να το δοκιμάσω γιατί είχα πολύ ώρα να πιάσω κάτι καλό και είχα position στον raiser και σ' αυτόν που απάντησε στο raise.

Και εγώ πιστεύω ότι ήταν λάθος το min-raise μου......νομίζω ότι έπρεπε να πάω all-in στο flop.

Δημοσίευση

Να τα πετάξεις preflop.ΤΟ ΑΤ είναι πολύ αδύναμο φύλλο και εσύ δεσμεύεις το 10% του στακ σου με το call.

ΑΚ και ΚΚ γιατί τα βγάζεις απ'το εύρος φύλλων του?

Επίσης στο flop προτιμότερο είναι το all in παρα το Min raise που σε αφήνει με τα μισά λεφτά!

Δημοσίευση

Δεν κρατούσε AA, AK, KK γιατί μ' αυτό το flop θα πήγαινε all-in στο raise μου από το flop (μετά το min-raise μου).

Επίσης είχα παρατηρήσει πως όποτε είχε πολύ καλό φύλλο έκανε bet 2/3 του pot, σ' εμένα το pot ήταν 13400 και πόνταρε 6000.

Καθώς και το γεγονός ότι έπαιζε σε 18 tables με οδήγησε στο συμπέρασμα πως δεν διαφοροποιεί το παιχνίδι του, είδα ότι οι κινήσεις του ήταν σχεδόν οι ίδιες με συγκεκριμένα φύλλα (Το έχω παρατηρήσει αυτό σχεδόν με όλους τους παίκτες αυτού του είδους multi-table, παίζουν "ρομποτικά" - στάνταρ κινήσεις).

Δημοσίευση

giannak3 έγραψε:

Fold pre-flop δεν νομίζω, είπα να το δοκιμάσω γιατί είχα πολύ ώρα να πιάσω κάτι καλό και είχα position στον raiser και σ' αυτόν που απάντησε στο raise.

Και εγώ πιστεύω ότι ήταν λάθος το min-raise μου......νομίζω ότι έπρεπε να πάω all-in στο flop.

prin eipes oti se kathe bet toy pre flop akoloythi cb

kai esy ton kaneis miniraice!!!

Δημοσίευση

19400 preflop

6x bet=24400 sto flop

kai emeis exoyme akoma 26900

me to miniraice soy peftis sta 14900

kai to pot me to call exei 48400

skaei diladi gutsot se paei resta kai pas fold??

aristo moove

ti perimeneis diladi?

an tin exei magkia toy anigis alo tour h pas gia ypno exontas kanei lathos sto tern

ala to miniraice gia ayto den to ekanes gia na mpoyne ola ta lefta sto river??

48400+14900+14900=77800!!!!!!!

great pot

yg"me niazi an sto flop me 2 pair kai 5${xwris na thelo na to mioso toyrnoya}

{kai go ayta pezo} poy tha ton valo??

Δημοσίευση

fridis έγραψε:

19400 preflop

6x bet=24400 sto flop

kai emeis exoyme akoma 26900

me to miniraice soy peftis sta 14900

kai to pot me to call exei 48400

skaei diladi gutsot se paei resta kai pas fold??

aristo moove

ti perimeneis diladi?

an tin exei magkia toy anigis alo tour h pas gia ypno exontas kanei lathos sto tern

ala to miniraice gia ayto den to ekanes gia na mpoyne ola ta lefta sto river??

48400+14900+14900=77800!!!!!!!

great pot

yg"me niazi an sto flop me 2 pair kai 5${xwris na thelo na to mioso toyrnoya}

{kai go ayta pezo} poy tha ton valo??

Άρα σε γενικές γραμμές :

- έπρεπε να πετάξω AT pre-flop μετά από το 3xBB raise του νωρίτερα

- αφού είδα το flop ήταν λάθος μου το min-raise --> έπρεπε να πάω all-in

- Στο σημείο που έφτασα και με το stuck που μου είχε μείνει έπρεπε να απαντήσω στο all-in βάζοντας μέσα και τα τελευταία μου 14900

Δημοσίευση

TO min raise δε καταλαβαινω που αποσκοπει,ποσο μαλιστα απεναντι σε τετοιο παικτη.( btw Διδακτορικο εκανες πανω του, very good job)Μετα to turn ειναι easy fold καθως κερδιζεις μονο μπλοφα αλλα ετσι οπως τα εκανες κανε crying call μπας και βαλεις μυαλο .Οσο για preflop δε μιλαω γιατι θα γινει 15 σελ το topic και δεν εχω χρονο

:P

Δημοσίευση

giannak3 έγραψε:

Άρα σε γενικές γραμμές :

- έπρεπε να πετάξω AT pre-flop μετά από το 3xBB raise του νωρίτερα

- Στο σημείο που έφτασα και με το stuck που μου είχε μείνει έπρεπε να απαντήσω στο all-in βάζοντας μέσα και τα τελευταία μου 14900

1)Αν αποφασιζες να το πεταξεις pre flop δεν θα ηταν κακο fold.

2)Αν αποφασιζες το reraise all in pre flop θα ηταν λιγοτερο κακο απτο just call pre flop.

3)Αν αποφασιζες να κανεις reraise all in αφου εφτασες στο flop θα ηταν σωστο.

Δημοσίευση

Είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος κριτική εκ των υστέρων και μάλιστα εκ του ασφαλούς.Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τι συνθήκες του τουρνουά.Μιλάμε για 5000 παίκτες άρα πολλές ώρες παιχνιδιού επομένως είναι λογικό να γίνονται λάθη.Προσωπικά θεωρώ ότι μετά το flop η μόνη σωστή κίνηση είναι all in.Δεν συμφωνώ ότι έπρεπε να κάνει fold preflop.Στο πόκερ βασικό ρόλο παίζει και το ένστικτο...

Δημοσίευση

LUADARKO έγραψε:

easy fold preflop.mn mplekeis xwris logo me to at gt einai poly oriako fullo kai postflop dn paizei kala.kai 2 pairs na piaseis opws tora dn ksereis pou vriskesai.

to at einai wraio se push fold katastaseis kai stin maxi twn blinds :D

+1

Eπιπλεον αν καποιος απο τους αλλους shovaρει θα εχεις πεταξει το 10% του στακ σου.Αυτα που γραφεις για τον initial ειναι αρκετα για να foldαρεις ενα τετοιο hand.

Οσο για το φλοπ,το mini raise ειναι πολυ κακο και στερειται λογικης,two pairs εχεις οχι κεντα οποτε shovαρεις παντα

Δημοσίευση

giannak3 έγραψε:

Καλό είναι τουλάχιστον να καταλαβαίνεις τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους είναι σωστή μια κίνηση. Το all-in σου στο flop είναι μικρότερο κι από pot size raise, δίνοντας περίπου 31% odds στον αντίπαλο για να μπει (που θα το κάνει με ΑΚ,AQ και σχεδόν πάντα με AJ, αν είναι στο range του). Δηλαδή το effective stack σε συνδυασμό με το μέγεθος του ποτ είναι που θα μας υποδείξουν πότε να κάνουμε all-in, πότε μικρότερο raise κλπ. Φυσικά παίζει ρόλο και το range του αντιπάλου, το board texture καθώς και το φύλλο μας, πχ αν έχουμε φλοπάρει full house κι ο αντίπαλος στο συγκεκριμένο flop έχει πολύ συχνά στο range του str8 draws+flush draws θέλουμε να του δώσουμε ευνοϊκά odds πριν όμως βγουν όλα τα φύλλα, αφού είναι drawing dead.

Όσο για το post που είδα για το ένστικτο μόλις μου θυμίσατε έλα παλιό thread που αξίζει οι νεότεροι του forum να ξαναδείτε...

http://www.pokerland.gr/option,com_kune ... 14979.html