Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θα ήθελα να θείξω ένα θέμα που νομίζω απασχολεί πολλούς παίχτες και αποτελεί μεγάλο leak σε αρκετών απο εμάς το παιχνίδι. Οι πιό έμπειροι cash players ίσως να το έχουν ξεκαθαρίσει στο παιχνίδι τους αλλα για μένα ακόμα αποτελεί ψάξιμο πως θα βγάλουμε το μεγαλύτερο value με top pair top kicker.

Το τελευταίο διάστημα έχω αφοσιωθεί στα microstakes ring games και έχω ένα μεγάλο πρόβλημα στο να διαχειρηστώ το πότ απέναντι σε χαλαρούς αδύναμους παίχτες με κορυφαίο ζεύγος και δείκτη.

Πολλές φορές εχω ΑΚ σε Κ86 αχρωμάτιστο και με πυροβολούν εκτός θέσης, τελικά το χέρι καταλήγει να έχουν Κ10 και να το θεωρούν ατυχία που τους πήρες το πότ και καταλήγουν απλά να σου ευχονται να πεθάνεις στο τσάτ (ωραίες στιγμές)

άλλες στιγμές όμως βρίσκεσαι απένατι σε σετ ή σε 2 ζεύγη και απλά δεν μπορείς να κατανοήσεις το limp και call σε preflop raise με 86.

Γενικά τείνω να χάνω μεσαία προς μεγάλα ποτ και να κερδίζω μεσαία ή και μικρά ποτ με top pair top kicker σίγουρα κάτι κάνω λάθος. Γιατί απο την μια δεν βγάζω πολύ αξία απο το χέρι μου όταν είναι καλό, και απο την άλλη χάνω σημαντικά πότ απένατι σε δυνατότερα φύλλα

Τι σχέδιο προτείνεται να ακολουθώ στο πώς θα παίξω τοπ ζεύγος σε όλους τους δρόμους σε ποτ με πάνω απο έναν αντιπάλους ή και μεμονομένα?

Δημοσίευση

Ειναι αναλογα τον παιχτη που εχεις απεναντι σου, αν ειναι dishonest παντα μπορεις να παρεις value απο TPTK με value bets ειτε να στησεις και καποιου ειδους παγιδα αν ειναι υπερβολικα aggressive, αν παιζει honest και straightforward παιχνιδι και δεις καποιο μεγαλο re-raise στο flop η στο turn τοτε νομιζω ειναι καλυτερα να πασαρεις οσο δεν εισαι committed παρα να μπεις σε περιπετειες με top pair.

Το baluga theorem λεει:

“You should strongly re-evaluate the strength of one-pair hands in the face of a raise on the turn.”

Φυσικα δεν ειναι απολυτο γιατι παντα εξαρταται απο τον παιχτη που αντιμετωπιζεις προσεξε τα στατιστικα που δειχνουν dishonest παιχτη και θα σε βοηθησουν να παρεις σωστοτερες αποφασεις.

Δημοσίευση

djalexlee έγραψε:

Απεναντι σε dishonnest παίχτη θα καλούσες all in στο φλόπ με TPTK 100 bb deep?

Πως θα γινει all-in στο flop? Αν εχω ΑΚ κανω 3bet pre και απλα κανει call και το flop ερθει Κ86 οπως λες νομιζω ειμαι μια χαρα γιατι θα το εκανε με χειροτερους Κ οπως KQs,KJs με gutshot 9Ts ισως αν ειναι τοσο dishonest maniac ακομα και με air και θα εκανα call. Εξαλου με ΑΚ θα παιξω για stacks αν εκανε all in στο 3bet μου οποτε δε με αφορα το all in του εγω πετυχα το ιδανικο flop τωρα αν εχει 88 οκ cooler.. ;)

Αν μιλαμε για top pair τυπου ΑΤ τοτε αλλαζει το πραγμα...

Δημοσίευση

Θα σου πρότεινα να διαβάζεις το βιβλίο του Harrington για cash. Θα σου ξεκαθαρίσει αρκετές απορίες , όπως αυτή που έχεις.

Το θέμα που ρωτάς δεν έχει μια standard απάντηση, και εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Πολύ περιληπτικά , τα βασικά που μπορώ να σου πω με λίγα λόγια είναι ότι πρώτο εξαρτάται από τον αντίπαλο που παίζεις και δεύτερο , η αξία των φύλλων σου αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό των blinds που έχεις μπροστά σου. Με >100 bb πχ, το top pair top kicker είναι σχετικά αδύναμο φύλλο, και γενικά θα ήταν καλύτερο να προσπαθείς να κρατάς το ποτ χαμηλό σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως σου είπα όμως, εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες.

Δημοσίευση

Thanks σε όλους παιδιά για τα σχόλια σας. Το προβλημα μου εστιάζεται κυρίως στους mikrostakes αντιπάλους που πραγματικά δεν μπορείς να τους βάλεις σε κάπιο range ούτε σε betting patterns.

Δημοσίευση

Αν μιλας για cash games θα σου προτεινα γενικα να αποφευγεις να παιζεις μεγαλα ποτ με 1 ζευγος. Στα micro stakes ισως ειναι κερδοφορο λογω κακων αντιπαλων αλλα σε γενικες γραμμες δεν το θεωρω καλη ιδεα να παιξω 100bb με tptk, παντα θα βρεθουν καλυτερα spot να βαλεις τις μαρκες μεσα. Σιγουρα υπαρχουν περιπτωσεις που αξιζει να το κανεις (αν εχεις reads, ή εισαι απεναντι σε πολυ κακο αντιπαλο), πολλες φορες ομως θα γινεις outdrawed ή οπως ειπες μπορει να πεσεις σε 2 pair, κτλπ.

Δημοσίευση

djalexlee έγραψε:

Thanks σε όλους παιδιά για τα σχόλια σας. Το προβλημα μου εστιάζεται κυρίως στους mikrostakes αντιπάλους που πραγματικά δεν μπορείς να τους βάλεις σε κάποιο range ούτε σε betting patterns.

Kαποτε με προβληματιζε και μενα αυτο.Απλα πονταρε μεχρι να σου πει καποιος οτι εχει καλυτερο χερι.Μην μασας να μπεις ολα μεσα με TPTK εναντια σε calling stations αν εσυ εισαι αυτος που πονταρει σε ολα τα streets.ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΟ KJo σε board τυπου K7392r ακομα και αν πονταρεις το σπιτι του.Αν αρχισουν τα raise ή ερθει scare card κανε reevaluate,αλλιως πονταρε μεχρι θανατου.Για μενα το χανεις με tptk σε 3bet pots ειναι ψιλοcooler,πχ με ΑΚ σε Κ83 θα χανεις σχεδον παντα εναντια σε αγνωστο παικτη σε 3bet ποτ αν εχει 88.

Επισης στα microstakes καλο εισαι ο aggressor κατα τεραστια αναλογια σε σχεση με το να εισαι ο caller.Με εμπειρια και παρτιδες θα δεις οτι τα ranges στα micro ειναι πολυ πιο face-up(και σιγουρα σε καμια περιπτωση εντεχνα balanced οπως θα ειναι σε μεγαλυτερα stakes).

Δημοσίευση

Dont get broke with one pair...ακόμη και αν είναι over pair εξαρτάται από τον αντίπαλο΄...

Θα σου πώ ένα παράδειγμα για να καταλάβεις το τελευταίο...είσαι στο button και τα φύλλα σου QQ...ένα bet μπροστά σου, ένα call και έρχεσαι εσύ και κάνεις 3Β...ο αρχικός raiser foldarei...ο δευτερος, ενας ικανότατος παιχτης σαν έμενα κάνει το call...

Ανοίγει το φλοπ...3 2 9...rainbow...check αυτός, bet εσυ...call αυτος...ήδη να ξέρεις ότι σε βάζει καταρχάς σε overpair, αν τα 3Β σου ειναι λίγα...το χειρότερο σε ΑΚ, ΑQ...

Aνόιγει το turn J με δύο κούπες κάτω, δεν κρατάς καμία...check αυτός ποντάρεις τα 2/3 ποτ και στα γυρνάει all in...call εσυ για να δεις τα 99 του...

Αν ο αντίπαλος είναι fish, τότε θα μπορούσες να δεις ακόμη και ΑJ, Α2...και όλα αυτά τα τρελά...άλλα όταν ένας regular παει allin, να σαι σίγουρος ότι το ένα pair δεν πληρώνει...

Βασικά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι όταν ερχεσαι αντιμέτωπος με regular, θα πρέπει η σκέψη σου να προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστα και να μην μείνει στο read toy αντιπάλου σου, αλλά και στο τι νομίζει ο αντίπαλος σου πως έχεις κτλ,κτλ...(το πα καλά????)