Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κατεβασα πριν απο μερικες μερες το HM 1.10 μηπως ξερει κανεις πως ακριβως υπολογιζει το EV(adjusted) πχ στη stars που ξεκινησα προσφατα σε 2600 hands NL25 ειμαι -55$ αλλα EV +28 συμφωνα με το holdem manager.

Καταλαβαινω οτι i run below ev απλα μετραει μονο τις καταστασεις all-in? Πχ εχω ΑΑ και ο αντιπαλος ΚΚ σε 50$ pot ειμαι 80% φαβορι οποτε 0.8*50=40$ profit οποτε εχω 10$ κερδος μεγαλυτερο απο το average και αν χασω ειμαι -40$ below EV οποτε σε μια τετοια κατασταση το holdem manager στο EV(adjusted) θα με εχει στο +40$ σωστα?

Δηλαδη κατα καποιο τροπο σου λεει τι θα επρεπε να ειχε γινει?

Δημοσίευση

Σωστά. Λογικά μετά από πολλά hands θα αρχίσουν να συγκλίνουν αρκετά οι γραμμες. Αν η κόκκινη γραμμή είναι πολύ πάνω από τη πράσινη σημαίνει ότι την συγκεκριμένη περίοδο έισαι σχετικά "άτυχος" (περισσότερα bad beat κτλ.) και το αντίστροφο...

Δημοσίευση

iJustRiveredYou έγραψε:

Παράθεση

Δηλαδη κατα καποιο τροπο σου λεει τι θα επρεπε να ειχε γινει?

Για την ακρίβεια σου λέει πόσα $ θα ήσουν + ή - αν σε κάθε all-in που γινόταν πριν βγουν όλα τα φύλλα έκανες deal με τον/τους αντιπάλους και μοιραζόσασταν το pot ανάλογα με το pot equity του καθενός χωρίς να μοιραζόταν turn-river κλπ. Δηλαδή το $EV adjusted μηδενίζει την τύχη. Το παράδειγμα που έφερες είναι αντιπροσωπευτικό και σωστό.

Δημοσίευση

Allin EV δεν δειχνει τα παντα.πχ το να γινεις Outdrawn με 2 outs στο river ενω το pot stack ratio ειναι μικρο(πχ σε NL25 να εχεις set και να χασεις απο overset στο river οπου εκει θα παικτει το allin και το ποτ θα ειναι 30$ και θα εχουν μεινει απο 10 στον καθενα που θα μπουν στο river) παρολο που ειναι μεγαλη ατυχια δεν εμφανιζει καμια διαφορα στην EV line.

Δημοσίευση

alienhack έγραψε:

Παράθεση
Allin EV δεν δειχνει τα παντα.πχ το να γινεις Outdrawn με 2 outs στο river ενω το pot stack ratio ειναι μικρο(πχ σε NL25 να εχεις set και να χασεις απο overset στο river οπου εκει θα παικτει το allin και το ποτ θα ειναι 30$ και θα εχουν μεινει απο 10 στον καθενα που θα μπουν στο river) παρολο που ειναι μεγαλη ατυχια δεν εμφανιζει καμια διαφορα στην EV line.

Υπαρχει καποιος τροπος να δουμε και αυτο?