Antonis Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου, 2010 Ελα παπούλη μου ...... να σου δείξω τα αμπελοχωραφά σου...... Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 me olo to sevasmo stin apopsi sas gia to poios einai kaliteros mtt paiktis stin ellada nomizo kanete ena sovaro lathos.allo na paizeis 2500-3000 mtt to xrono opos o ilios kai o gkap kai na ksereis oti eksartasai apo ekei gia na ziseis esi kai i oikogenia sou kai allo na paizeis 500 .profanos o giorgio kai o safesteps mporoun na petixoun megalitera roi giati paizoun ligotero kai me poli kaliteres sinthikes.kai to leo gia dio atoma pou sevomai apolita pokerika alla de nomizo oti mporoun na sigkrithoun me ilio kai gkap kai ael.alles sinthikes paixndiouΔε νομιζω οτι ενας που δεν ασχολειται full time με το ποκερ να μπορει να πετυχει καλυτερα αποτελεσματα απο εναν fulltime, εκτος αν και στις δυο περιπτωσεις ειναι και οι δυο ανεργοι. Στην περιπτωση ομως που ο part time παικτης εργαζεται (που ειναι και το συνηθες) οι συνθηκες ειναι πολυ πιο δυσκολες και ειναι περιττο να αναλυθουν Έλλειψη χρονου, υπνου, διασκεδασης-ξεκουρασης, μελετης παιχνιδιου μακρια απ τα tables ειναι λιγοι απ τους αρνητικους παραγοντες που εχει να αντιμετωπισει ο εργαζομενος σε σχεση με την αφθονια υπνου, ξεκουρασης, διασκεδασης, αναλυσης του παιχνιδιου και το κυριοτερο χρονου τα οποια δοξα το Θεω εχει σε αφθονια ο ανεργος Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 MPRAVO pappouli anakalipses tin ameriki !!!!!pio xazos pethaineis.. i poli oraia eikona pou mas promitheuses einai apo tournoua 100 $ ME ENA REBUY KAI ENA ADD ON.kai exei avg buy in 250.wow ti periergo....... :silly: :silly: :ohmy: :dry: .plz otan postaroume kapoia atoma prospathontas na kanoume mia sovari kouventa mi postareis tis vlakeies sou.sto xo ksanapei pei.exeis katatnisei varetos kai grafikos Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 Εγω δεν είμαι ουτε φαντασμένος, ουτε κοροιδευω τον ευατό μου. ουτε τους άλλους, αλλα βλέπω την πραγματικότητα. Παράθεση
crf88 Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου, 2010 ekatsa kai koitaksa ola ta mtt rebuys ta opoia paizo ego na do posa rebuys ginontai.ta average rebuys einai 3 me 4 fores sto arxiko buy in .to 50 rebuy tis ongame einai eidiki periptosi tournoua opou ena megalo pososto tou field isos 40% paizoun me ticket kai kanoun ena mono rebuy kai molis xasoun feugoun.sto sikgekrimeno tour exeis dikio oti enas paiktis pou thelei na peksei eppegelmatika kanei parapano rebuys kata meso oro apo osa einai to avg buy in tou tournoua.poso parapano omos.isos miso buy in kai exo mia entiposi oti leo para para poli.sto sigkekrimeno tour sto arxiko table sinithos 3 stous 10 exoun kanei diplo rebuy kai genika oloi paizoun tight.to tournoua paizei sa freezout opote spania kano kai ego polla rebuys.allsote asxxeta me ola auta kratao edo kai arketo kairo prosopiko arxeio kai ta apotelesmata mou tairiazoun me oti leei to opr opote oti sizitame einai akiro.kai fantasmenos den eimai vlepo ti poso grafei o trapezikos mou logariasmos.. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Ναι απορώ τι συζητάμε.Αυτό με το OPR το έχω παρατηρήσει-ξέρω εδω κ 3 χρόνια. Δεν το ανακάλυψα σήμερα!!!!Το γεγονός ειναι οτι το ROI ειναι υπερτιμημένο κ απέχει απο την πραγματικότητα σε όποιους παίζουν rebuys. ΤΕλεία κ παύλα.Πως μπορώ να κάνω σοβαρή συζήτηση με κάποιον που πριν λίγο καιρό, νόμιζε οτι το PΤ κ το ΗΕΜ ήταν προγράμματα της ΝΑΣΑ? Παράθεση
melancholy Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 fileasfog έγραψε:Δε νομιζω οτι ενας που δεν ασχολειται full time με το ποκερ να μπορει να πετυχει καλυτερα αποτελεσματα απο εναν fulltime, εκτος αν και στις δυο περιπτωσεις ειναι και οι δυο ανεργοι. Στην περιπτωση ομως που ο part time παικτης εργαζεται (που ειναι και το συνηθες) οι συνθηκες ειναι πολυ πιο δυσκολες και ειναι περιττο να αναλυθουν Έλλειψη χρονου, υπνου, διασκεδασης-ξεκουρασης, μελετης παιχνιδιου μακρια απ τα tables ειναι λιγοι απ τους αρνητικους παραγοντες που εχει να αντιμετωπισει ο εργαζομενος σε σχεση με την αφθονια υπνου, ξεκουρασης, διασκεδασης, αναλυσης του παιχνιδιου και το κυριοτερο χρονου τα οποια δοξα το Θεω εχει σε αφθονια ο ανεργοςMporei. An ton Ilio px gia kapoio logo ton niazei mono to poso ROI tha exei px se ABI 100 kai pei oti gia ena xrono tha paizw mono 1 h 2 100ria tour thn mera tote to ROI pou tha vgalei tha einai ekswpragmatiko. Alla tha tzirarei kati san $4k-5k/mhna an to kaneia auto. Protima loipon na kanei multitabling 6-8 tours (kati to opoio rixnei katakorifa to ROI tou se kathe ena apo auta) gia polles wres, alla etsi tzirarei poly perisotera lefta. Protimaei na tzirarei anti gia 5k ton mhna me 100%+ ROI, 50k ton mhna me 30% ROI.An esy px girnas to meshmeri apo thn douleia sou, kaneis oti kaneis kai to vrady vazeis na paikseis px to 100 FO sto stars kai meta apo 2 wres to $150 sto Tilt kai tpt allo, enw o Ilios paizei tautoxrona to 100 sto stars, to 50r sto tilt, to 100r sto stars, to 50r sto stars, to 150 sto tilt, to 50r sthn ongame kai kana 2 akoma, tote sta SIGEKRIMENA 2 tour pou paizeis esy tha exeis kalitera apotelesmata apo ton Ilio akoma kai na eisai xeiroteros paixths.Auto ennoei o Xrhstos "sinthikes" kai oxi profanws oti kapoios pou exei kai allh douleia einai pio ksekourastos otan paizei poker klp.Auto vevea eksartate kai apo tis dinatothtes tou kathenos se multitabling kai wres pou mporei na paizei A game. An checkarete OPR stats apo kapoious megalous winners sto PS px tha deite 2 "kathgories". Autous pou paizoun "ligo" alla se terastio ABI kai me megalo ROI kai autous pou paizoun sto miso ABI i ligotero kai me mikrotero ROI alla paizoun 4 fores perisotera tours kai etsi exoun ta idia kerdh.Oi prwtoi "kseroun kalitero poker" apo tous deuterous alla san "epagelmaties paixtes poker" oi deuteroi einai eksisou kaloi (efoson vgazoun ta idia lefta). Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Εννοειτε οτι η συγκριση πρεπει να γινει οταν και οι δυο παιξουν κοκτεηλ απο τουρνουα. Παράθεση
melancholy Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Oxi toso auto. Apla o orismos as poume tou multitabling. Polla tour ligotero ROI sto kathena = perisotera $$.To poios exei kalitero ROI den einai poios einai kaliteros. To poios vgazei pio polla lefta einai.Autos pou paizei 500 tour/xrono (dld 2 thn mera peripou) kai exei px ROI 80% pistepse einai adinaton na to kanei paizontas 3k tour/xrono. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Παρομοια συγκριση μπορει να γινει και μεταξυ δυο παιδιων που δινουν Πανελλαδικες για 2η χρονια. Δεν μπορει να εχουν ιδιες πιθανοτητες να πετυχουν ενα παιδι που παραλληλα εργαζεται και ενα που δεν εργαζεται, νομιζω ειναι αυτονοητο. Η αναλυση των επι μερους παραγοντων οπως ROI, MULTITABLING, κλπ νομιζω στερουνται νοηματος. Παράθεση
fileasfog Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 melancholy έγραψε:Oxi toso auto. Apla o orismos as poume tou multitabling. Polla tour ligotero ROI sto kathena = perisotera $$.To poios exei kalitero ROI den einai poios einai kaliteros. To poios vgazei pio polla lefta einai.Autos pou paizei 500 tour/xrono (dld 2 thn mera peripou) kai exei px ROI 80% pistepse einai adinaton na to kanei paizontas 3k tour/xrono.Σιγουρα, και γι αυτο κατα προσωπικη μου αποψη δεν εχει τοσο σημασια η ROI απο μονη της. Πρεπει παραλληλα να ελεχθουν ΑΒΙ,αριθμος τουρνουα και διασπορα κερδων (οχι 1 τουρ με κερδη 80000 $ και μετα τιποτα) και βεβαια το ειδος των τουρνουα και ο βαθμος δυσκολιας του καθενος Παράθεση
melancholy Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 fileasfog έγραψε:melancholy έγραψε:Oxi toso auto. Apla o orismos as poume tou multitabling. Polla tour ligotero ROI sto kathena = perisotera $$.To poios exei kalitero ROI den einai poios einai kaliteros. To poios vgazei pio polla lefta einai.Autos pou paizei 500 tour/xrono (dld 2 thn mera peripou) kai exei px ROI 80% pistepse einai adinaton na to kanei paizontas 3k tour/xrono.Σιγουρα, και γι αυτο κατα προσωπικη μου αποψη δεν εχει τοσο σημασια η ROI απο μονη της. Πρεπει παραλληλα να ελεχθουν ΑΒΙ,αριθμος τουρνουα και διασπορα κερδων (οχι 1 τουρ με κερδη 80000 $ και μετα τιποτα) και βεβαια το ειδος των τουρνουα και ο βαθμος δυσκολιας του καθενος[/quote:1ll4k666]My point exactly. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου, 2010 Βασικά έχετε κ οι δύο δίκιο. Για να κατανοηθεί καλύτερα η έννοια pro διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο.http://www.pokerland.gr/paiktes/polisca ... atika.html ΆνταμΟ Άνταμ αγωνίζεται σε όλα τα μεγάλα τουρνουά. Τον ένα μήνα είναι επάνω αρκετές χιλιάδες και τον άλλο μπαίνει μέσα. Δανείζεται αρκετά συχνά χρήματα από τους συναδέλφους του. Δεν έχει ζωή έξω από το χώρο του πόκερ και συνέχεια σκέφτεται το εξής, "Μακάρι να είχα κάποιες ικανότητες κι εμπειρία που θα μου έδιναν τη δυνατότητα να βρω μία καλή φυσιολογική δουλειά."Εχει καταντήσει ποκερικό ανέκδοτο η ιστορία κάποιου παίκτη που σε κάθε κουβέντα του, αναφέρει πρώτα τα φαινομενικά κέρδη του (χωρίς να λεέι πόσα χάνει σε άλλες εταιρίες) κ μετά συστήνεται ή τα φαντάσματα που ανακάλυψε οταν ξέμεινε εντελώς απο χρήματα για να μπορεί να δανείζετε(με εγγύηση τα υποτιθέμενα κέρδη του χαχαχα) ή οτι την "στήνει" σε όλα τα site κ εαν βρει κάποιον γνωστό (ή όχι) που πάει καλά σε κάποιο τουρνουά κ τον πλησιάζει για να του κάνει "support" ζητώντας ποσοστό απο τα διαφενόμενα κέρδη του.Έτσι επειδή ο Άνταμ συναντάται συχνά στο εξωτερικό ας μην το εισάγουμε κ στην Ελλάδα κ το μυστικό είναι ένα.Bankroll managment. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Antonis έγραψε:Γιώργο sorry. Τα 500 τουρνουά τον χρόνο για ΜΜΤ ανω των 180 δεν είναι επαρκές δείγμα. Επίσης για σένα -σύμφωνα με το OPR- κ χωρίς τον υπολογισμό των rebuys που σίγουρα μειώνουν ακόμα περισσότερο το ROI σου τουλάχιστον για περυσι(μια πολύ καλή χρονιά για σένα) δούλεψες συνολικά για ΜΤΤ άνω των 180 με 34,2% !!!Εαν προσπαθήσω να κάνω μία εκτίμηση με τα rebuys μάλλον δεν ξεπερνά το 25%!Γίνε ..... γήινος.Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για άλλη μια φορά. Παρόλα αυτά τα νούμερά μου είναι από το OPR για full tracking ROI 63% για 46p+ και 70% για 180p+. Για το 2009 είναι αντίστοιχα 51% και 47%. Τώρα γιατί το προσωπικό μου αρχείο το βγάζει 54% και όχι 51% δεν ξέρω ίσως να είναι και η διαφορά των rebuys. Όχι ότι ενδιαφέρει και κανέναν απλά μάλλον κάνεις κάποιο λάθος. Επίσης, δεν είναι απλά δυνατόν να έχω 20% περίπου στα 45άρια turbo και 30% στα non turbo και να έχω 30% στα 400άρια. Εκτός αν είναι πάρα πολύ καλύτεροι οι αντίπαλοι, που είναι αλλά όχι τόσο πολύ. Αν σε ενδιαφέρει το αρχείο είναι στη διάθεσή σου. Ήδη αισθάνομαι πολύ καραγκιόζης που κάθησα και έκανα αυτή τη δουλειά βραδιάτικα. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 fileasfog έγραψε:giorgio έγραψε:Αλλά στην πορεία θα έχει ένα downswing μεγαλύτερο των 100ΒΙ με πιθανότητα 90%+. To "στην πορεία" σε τι αριθμό τουρνουά αναφέρεται; 1000, 2000, 5000, 20000; γιατί το 90 % μου φαίνεται πολύ μεγάλο, και αν ξεπερνά τις 20000 τότε ίσως να μην αφορά έναν παίκτη MTTs ατόμων και πάνω (αφού θα θέλει 10 χρόνια περίπου για να συμβεί)[/quote:12ewi8sw]Ειλικρινά, δεν θυμάμαι. Νομίζω ότι είναι για 10-12000 λογικό νούμερο για ένα project. Μη νομίζεις πάντως ότι είναι σημαντικά μικρότερο για 5000 tours πόσο μάλλον αν ρίξουμε και το roi όπως υποστηρίζετε. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Gouster έγραψε:Καταλαβαίνω την χρήση του ROI από τους παίκτες τουρνουά ως ένα σημείο. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χρησιμοποιείται σαν δείκτης μελλοντικής απόδοσης ή σε εξισώσεις για υπολογισμό bankroll πχ. Κατά την γνώμη μου δεν είναι κάτι αντίστοιχο με το winrate των cash games. Είδα τα αποτελέσματα του ilios72 για το 2009.Τα 5 τοπ αποτελέσματα είναι:69κ28κ21κ18κ16κΤο πρώτο είναι 4,3 φορές μεγαλύτερο από το πέμπτο και 7 φορές απο το δέκατο καλυτερο αποτέλεσμα. Αν το ROI του είναι 50%, και αφαιρέσουμε το πρώτο αποτέλεσμα τότε το ROI γίνεται 40%. (αν κάνω λάθος διορθώστε με)Μιλάμε για μια αλλαγή της τάξης του 20%. Αν αφαιρέσεις το καλύτερο session από τα αποτελέσματα ενός cash παίκτη δεν πρόκειται να δεις τέτοια αλλαγή στο winrate του, αν υπάρξει καν αλλαγή. Μιλάμε για αποτελέσματα μιας ολόκληρης χρονιάς έτσι?Η ερώτηση μου είναι πως μπορεί κανείς να πάρει τον συγκεκριμένο δείκτη και να τον χρησιμοποιήσει για οτιδήποτε αφορά Mtts με διαφορετικά buyins και fieldsΑν μιλάμε μόνο για ένα συγκεκριμένο όριο σε sng έχει εφαρμογή, καθώς οι αντίπαλοι είναι πάντα 9 πχ το bi είναι 10$ και το payout συγκεκριμένο. Όταν όλοι αυτοί οι παράμετροι είναι διαφορετικοί κάθε φορά τότε δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ούτε καν το standard deviation. Imho πάνταps http://en.wikipedia.org/wiki/OutliersΑυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που το BM στα τουρνουά είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από τα cash. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το expected ROI που μπορεί να είναι πράγματι αρκετά διαφορετικό από το πραγματικό και μόνο estimations μπορείς να κάνεις. Από κει και πέρα εξαρτάται από το πόσο είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τι τεχνικές έχεις αναπτύξει. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 melancholy έγραψε:Oxi toso auto. Apla o orismos as poume tou multitabling. Polla tour ligotero ROI sto kathena = perisotera $$.To poios exei kalitero ROI den einai poios einai kaliteros. To poios vgazei pio polla lefta einai.Autos pou paizei 500 tour/xrono (dld 2 thn mera peripou) kai exei px ROI 80% pistepse einai adinaton na to kanei paizontas 3k tour/xrono.To έχουμε ξαναπεί σε κάποιο παλαιότερο thread. Καλύτερος παίκτης έιναι αυτός που βγάζει τα περισσότερα χρήματα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και όπως πολύ σωστά είχε προσθέσει και ο crf και ταυτόχρονα επενδύει ώστε να τα βγάζει και αύριο.Επίσης, σκέψου και την περίπτωση αυτός που παίζει 500 tour το χρόνο να μην παίζει 2 τη μέρα αλλά 8 κάθε τέσσερις μέρες. Παράθεση
Antonis Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου, 2010 giorgio έγραψε:fileasfog έγραψε:giorgio έγραψε:Αλλά στην πορεία θα έχει ένα downswing μεγαλύτερο των 100ΒΙ με πιθανότητα 90%+. Νομίζω ειναι στανταρντ. ΤΟ χειρότερο είναι να συμβαίνεί με τον εξής τρόπο. Πιάνεις ολα τα στατιστικά σου (itm FT) κ δεν επιτυγχάνεις τις 2-3 1η-3η θέση που θες για έχεις θετικό ROI. K ενω όλα δείχνουν οτι παίζεις καλά κ τα νούμερα σου τα επιβεβαιώνεις, για τυχαίους λόγους βρίσκεσε με αρνητικό ROI κ 100bi κάτω. Κ σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τπτ.Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που το BM στα τουρνουά είναι πολύ πιο δύσκολη υπόθεση από τα cash. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το expected ROI που μπορεί να είναι πράγματι αρκετά διαφορετικό από το πραγματικό και μόνο estimations μπορείς να κάνεις. Από κει και πέρα εξαρτάται από το πόσο είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τι τεχνικές έχεις αναπτύξει.[/quote:1ksdelje][/quote:1ksdelje]Κατα την προσωπική μου άποψη ta 100 k 400 buyins ειναι για πλάκα κ δεν πρέπει να αναφέρονται καθόλου για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά κ πάντα με την προυπόθεση οτι δεν θα ασχοληθεί μόνο με ΜΤΤ άνω των 200 ατόμων γιατί τότε το bankroll που χρειάζεται ειναι περίπου ....... στο απροσδιόριστο. Με λίγα λόγια δηλ. βαδίζει εντελώς στην τύχη. Παράθεση
Recommended Posts