Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Loose or Tight **

Το θεμα πιστευω ειναι να ξερεις να παιζεις και τους 2 τροπους παιχνιδιου εξ ισου καλα για να μπορεις να προσαρμοζεσαι αναλογα με το τραπεζι στο οποιο βρισκεσαι.Αν πχ σαν εισαι TAG αλλα η τραπουλα σου κανει τα χατηρια δεν μπορεις να συνεχισεις να εισαι συνεχεια tight εχοντας τεραστιο stack κυριως οπως αναφερες στο bubble.Απο την αλλη αν γενικα εισαι LAG βρισκεσαι σε τραπεζι με κακους παικτες δεν μπορεις να συνεχισεις να παιζεις ετσι γιατι ενα απο τα οπλα σου που ειναι η μπλοφα περιοριζετε στο μεγιστο.Σε εκεινο που θα διαφωνισω ειναι ο μυθος του οταν εισαι TAG κλεβεις πιο ευκολα.Στα mtt η πλεοψηφια των παικτων παιζει τα φυλλα του.Και να ξερει ο αλλος οτι κλεβεις απλα ριχνει καντηλια και λεει`που θα παει θα σε πιασω`και κανει απλα fold.Ασε που οι πιο πολλοι παικτες παιζουν πολλα τραπεζια και ουτε καν ξερουν αν εισαι LAG η TAG.θα πεταξει πιστευεις τα 10αρια του επειδη εκανες raise utg και εισαι TAG? Δεν το νομιζω.Το καθε σταδιο του τουρνουα,το stack σου,το payout structure,και οι παικτες που εχεις απεναντι σου ειναι αυτο θα πρεπει να καθοριζουν το πως πρεπει να παιζεις.

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.

Η ενναλαγή ταχυτήτων ειναι το καλύτερο αρκει να ξέρεις το ποτε που κ γιατί. Βέβαια μπορεί να το ξέρεις αλλα δεν μπορείς να το κάνεις.

Αυτό με το 10% πλεονέκτημα δεν κατάλαβα πως το συμπέρανες.

Κ εαν το υπολόγισες με το range(?????), πόσο πλεονέκτημα έχει ή δεν έχει κάποιος semi LAG? Κάποιος δηλ. που παίζει ας πούμε 17/13.

Δημοσίευση

Ναι το bubble tou ft ειναι πολυ σημαντικο αφου εκει ολοι θελουν να μπουν και δεν ρισκαρουν.Διαφωνω ομως οτι στο ft πρεπει να ξερεις Poker.πολυ λιγα τουρνουα ειναι τοσο βαθια για να βγαλεις μεγαλο πλεονεκτημα.Στο 3 handed και στο heads up ισως ναι αλλα ετσι όπως εγινε η κατασταση με τα deal ουτε εκει χρειαζεται γιατι απλα δεν τα παιζεις.

Δημοσίευση

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο αλλά και τα σχόλια όλων των παιχτών, ειδικά αυτό για εναλλαγή ταχυτήτων και προσαρμογής στο εκάστοτε τραπέζι.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το 10%. Τι ποσοστό είναι αυτό; Πού ακριβώς αναφέρεται; 10% περισσότερο ROI; 10% αύξηση στον αριθμό παικτών του ΜΤΤ που κάνεις outlast? Ή αν όχι, τι άλλο;

Δημοσίευση

Η optimal κατάσταση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και κυρίως από την αντίδραση των υπόλοιπων παικτών.

Σε αυτή την φράση κατά την γνώμη μου είναι όλη η ουσία .

Το κέρδος έρχεται όταν παίζεις κόντρα στο ρεύμα ,LAG το τραπέζι ? Τα καλά σου φύλλα τότε κάποιος θα βρεθεί να στα πληρώσει και το tight αποδίδει .

TAG το τραπέζι? Το συνεχές κλέψιμο θα αποδώσει .

Δυστυχώς είναι σχετικό σπάνιο να βρεθούμε σε αμιγές τραπέζι οπότε το παίξιμο μας θα πρέπει να "κοντράρετε" με αυτόν ή αυτούς οι οποίοι είναι μέσα στο pot και να συνυπολογίζεται η θέση μας όπως και το στυλ των παικτών που μιλάνε μετά από εμάς ,όσο πιο πολύ φουσκώνει ένα ποτ από μάρκες και συμμετοχές τόσο πιο πολύ αγριεύει τους πολύ loose και αντίθετα τόσο πιο πολύ αποθαρρύνει τους Tight .

Βέβαια δεν είναι όλοι το ίδιο loose ή tight και δεν υπογράφουν και κανένα συμβόλαιο πως θα είναι συνέχεια σε όλες τις φάσεις του τουρνουά στο ίδιο στυλ μιας και οι αντιδράσεις τους απέναντι σε άλλους παίκτες ,στον κίνδυνο του να μείνεις sort stack ,στον κίνδυνο του blind dead ,στον κίνδυνο του rail , απέναντι στις αλλαγές των άλλων παικτών ή σε είσοδο νέων παικτών στο τραπέζι ποικίλουν .

Το πως παίζει ένας master είναι πάντα δράση πρόληψη και μέχρι ένα βαθμό έλεγχος του τι θα συμβεί ! Το πως παίζουν οι υπόλοιποι είναι πάντα αντίδραση σε κάτι από τα παραπάνω .

Όπως αντιδρούν οι άνθρωποι σε μία αλλαγή στην δουλειά τους, στην ζωή τους, στην επιχείρηση τους, έτσι αντιδρούν και σε ενδεχόμενες αλλαγές στο τραπέζι.

(Τα παρακάτω είναι από το βιβλίο Η στρατηγική του δελφινιού -όπως τα θυμάμαι πάνε χρόνια που το διάβασα-εκδόσεις νομίζω λιβάνη μην το πάρετε :laugh: η χειρότερη μετάφραση που έχω διαβάσει ποτέ προτιμήστε το αυθεντικό αγγλικό, βιβλίο Must σε σχολές managment )

Όταν συμβαίνει ένα μεγάλο κύμα στην θάλασα (μία μεγάλη αλλαγή)

τότε συναντάμε τρεις βασικές αντιδράσεις .

Καρχαρίας Πραγματικά τρελένετε αυξάνει η επιθετικότητα του και γίνεται υπερκινητικός ,κολυμπάει γρήγορα σε ακανόνιστη πορεία έτοιμος να κατασπαράξει ότι βρεθεί στο διάβα του .

Κυπρίνος Τρομάζει και λουφάζει στον πάτο παρατηρώντας από μακριά τα τεκτενόμενα , δεν θα ξανακολυμπίσει αν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα .

ΔελφίνιΚύμα ?Γιούπιιι ώρα για πάρτη να περάσουμε καλά ,να κολυμπήσουμε μέσα στο κύμα ,να πηδήσουμε από πάνω του να διασκεδάσουμε !! είναι το μοναδικό που ξέρει να κουμαντάρει τις αλλαγές προς όφελος του και το μοναδικό που δεν φοβάται τίποτα και πραγματικά διασκεδάζει.

Σας θυμίζουν τίποτα από τα τραπέζια του πόκερ ?

Οι σωστές αλλαγές ταχυτήτων είναι αυτές που βρίσκονται συνεχώς μπροστά από την αντίδραση των υπολοίπων που επηρεάζονται από όλες τις αλλαγές .

Το πόκερ κάποιος μου είπε πως παίζεται με τράπουλα γιατί νομίζω πως μου είπε ψέματα ?

Ελπίζω να μην σας κούρασα

i love this game

Δημοσίευση

looser έγραψε:

Η optimal κατάσταση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες και κυρίως από την αντίδραση των υπόλοιπων παικτών.

Σε αυτή την φράση κατά την γνώμη μου είναι όλη η ουσία .

Το κέρδος έρχεται όταν παίζεις κόντρα στο ρεύμα ,LAG το τραπέζι ? Τα καλά σου φύλλα τότε κάποιος θα βρεθεί να στα πληρώσει και το tight αποδίδει .

TAG το τραπέζι? Το συνεχές κλέψιμο θα αποδώσει .

Δυστυχώς είναι σχετικό σπάνιο να βρεθούμε σε αμιγές τραπέζι οπότε το παίξιμο μας θα πρέπει να "κοντράρετε" με αυτόν ή αυτούς οι οποίοι είναι μέσα στο pot και να συνυπολογίζεται η θέση μας όπως και το στυλ των παικτών που μιλάνε μετά από εμάς ,όσο πιο πολύ φουσκώνει ένα ποτ από μάρκες και συμμετοχές τόσο πιο πολύ αγριεύει τους πολύ loose και αντίθετα τόσο πιο πολύ αποθαρρύνει τους Tight .

Βέβαια δεν είναι όλοι το ίδιο loose ή tight και δεν υπογράφουν και κανένα συμβόλαιο πως θα είναι συνέχεια σε όλες τις φάσεις του τουρνουά στο ίδιο στυλ μιας και οι αντιδράσεις τους απέναντι σε άλλους παίκτες ,στον κίνδυνο του να μείνεις sort stack ,στον κίνδυνο του blind dead ,στον κίνδυνο του rail , απέναντι στις αλλαγές των άλλων παικτών ή σε είσοδο νέων παικτών στο τραπέζι ποικίλουν .

Το πως παίζει ένας master είναι πάντα δράση πρόληψη και μέχρι ένα βαθμό έλεγχος του τι θα συμβεί ! Το πως παίζουν οι υπόλοιποι είναι πάντα αντίδραση σε κάτι από τα παραπάνω .

Όπως αντιδρούν οι άνθρωποι σε μία αλλαγή στην δουλειά τους, στην ζωή τους, στην επιχείρηση τους, έτσι αντιδρούν και σε ενδεχόμενες αλλαγές στο τραπέζι.

(Τα παρακάτω είναι από το βιβλίο Η στρατηγική του δελφινιού -όπως τα θυμάμαι πάνε χρόνια που το διάβασα-εκδόσεις νομίζω λιβάνη μην το πάρετε :laugh: η χειρότερη μετάφραση που έχω διαβάσει ποτέ προτιμήστε το αυθεντικό αγγλικό, βιβλίο Must σε σχολές managment )

Όταν συμβαίνει ένα μεγάλο κύμα στην θάλασα (μία μεγάλη αλλαγή)

τότε συναντάμε τρεις βασικές αντιδράσεις .

Καρχαρίας Πραγματικά τρελένετε αυξάνει η επιθετικότητα του και γίνεται υπερκινητικός ,κολυμπάει γρήγορα σε ακανόνιστη πορεία έτοιμος να κατασπαράξει ότι βρεθεί στο διάβα του .

Κυπρίνος Τρομάζει και λουφάζει στον πάτο παρατηρώντας από μακριά τα τεκτενόμενα , δεν θα ξανακολυμπίσει αν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα .

ΔελφίνιΚύμα ?Γιούπιιι ώρα για πάρτη να περάσουμε καλά ,να κολυμπήσουμε μέσα στο κύμα ,να πηδήσουμε από πάνω του να διασκεδάσουμε !! είναι το μοναδικό που ξέρει να κουμαντάρει τις αλλαγές προς όφελος του και το μοναδικό που δεν φοβάται τίποτα και πραγματικά διασκεδάζει.

Σας θυμίζουν τίποτα από τα τραπέζια του πόκερ ?

Οι σωστές αλλαγές ταχυτήτων είναι αυτές που βρίσκονται συνεχώς μπροστά από την αντίδραση των υπολοίπων που επηρεάζονται από όλες τις αλλαγές .

Το πόκερ κάποιος μου είπε πως παίζεται με τράπουλα γιατί νομίζω πως μου είπε ψέματα ?

Ελπίζω να μην σας κούρασα

i love this game

respect.+10000000000

Δημοσίευση

o giorgo egrapse ena poli oraio arthro gia ena poli sovaro thema .edose sigkekrimenes sithnikes.early stages mtt i sng me 20m (ipotheto pre antes).oi perissoteres apantiseis einai entelos ektos thematos.den exo sigkekrimeni kai emperistatomeni apopsi pano sto thema apla na po oti protimo na paizo super tight epeidi de niotho toso kalos paiktis oste na paizo loose sta early stages.tora pou les oti to pleonektima einai mono 10% de nomizo oti aksizei gia mena toulaxiston....

Δημοσίευση

Να δώσω κι εγώ μερικές διευκρινίσεις. Είπα καταρχήν ότι, μιλάω για effective stack τουλάχιστον 20Μ. Συμφωνώ απόλυτα ότι χρειάζεται εναλλαγή ταχυτήτων αλλά μάλλον σε later stages εφόσον δεν είναι rebuy το τουρνουά. Αλλιώς, παίζοντας online ένα τυπικό τουρνουά τα τραπέζια που θα συναντήσουμε θα είναι της ίδιας περίπου μορφής και βέβαια παίζοντας κάμποσα τραπέζια ταυτόχρονα δε νομίζω ότι μπορούμε να εντοπίσουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις εκτός ίσως από 2-3 μονάδες διαφορά στα averages του hud τα οποία μπορεί να είναι και πολύ λάθος. Δυστυχώς, με τους αχαρακτήριστους του ΗΕΜ, δεν μπορώ να φιλτράρω τα rebuy tours.

Αντώνη όντως με περιορισμό των ranges το έκανα. Και ασχολήθηκα αρκετές ώρες με αυτό. Υπάρχουν κάποια θεματάκια αλλά δεν πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ λάθος. Όσον αφορά το 17/13 δεν ξέρω αλλά συνήθως στη ζωή όταν υπάρχει μια διαφωνία η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το 10% πλεονέκτημα ορίζεται ως εξής: αν παίζοντας TAG έχεις 10ΒΒ/100 και LAG 11BB/100 τότε ο LAG έναντι του TAG έχει 10 % πλεονέκτημα.

Ήλιε με όλο το σεβασμό για τον ael, τον έχω ψηφίσει άλλωστε δυο χρονιές στους καλύτερους έλληνες παίκτες, το 11/8-12/9 ή κάτι τέτοιο χάνει value και πυρομαχικά. Μπορεί να κερδίζει σε διακύμανση ή δυνατότητα για multitabling και τελικά να έχει περισσότερο ωριαίο κέρδος αλλά value χάνει. Χωρίς να μπορώ να το αποδείξω η αίσθησή μου είναι ότι χάνει σε expected ROI.

Thanks, Χρήστο. Δεν έχω απολύτως τίποτα με την προσέγγιση ότι παίζω TAG 12 τραπέζια π.χ., δεν ζορίζω πάρα πολύ τον εγκέφαλό μου να μάθω να παίζω 40 διαφορετικά χέρια και παίζω 15 καλά τα οποία μάλιστα μαθαίνω καλύτερα.

Δημοσίευση

personally eimai apo ti fusi mu polli LAG alla the key to winning is changing gears...pre ante there is no reason to be lag because stealing is just not worth...etsi boreis na pouliseis mia tight eikona etsi wste otan erthei i wra na kaneis accumulate na boreis na eisai pio loose without them playing back at u...obv lag around bubble

Δημοσίευση

J0hnny_Dr@m@ έγραψε:

personally eimai apo ti fusi mu polli LAG alla the key to winning is changing gears...pre ante there is no reason to be lag because stealing is just not worth...etsi boreis na pouliseis mia tight eikona etsi wste otan erthei i wra na kaneis accumulate na boreis na eisai pio loose without them playing back at u...obv lag around bubble

mlk johnny mou thymizeis tainia tou 1960 pou irthe o theios apo to chicago kai milaei ta misa ellinika kai ta misa amerikanika. :laugh:

• 1 month later...