foustouki Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Το τουρνουα ειναι το 5.50 2R1A της PS.Εχουμε μεινει 63 ατομα και κερδιζουμε 70$ μεχρι στιγμης.Το pay structure ειναι κλασικα απαισιο, ο 16ος πχ παιρνει 109$.Σκοπος μας ειναι το final table το λιγοτερο καθως εκει τα βραβεια ειναι χοντρικα 6100,4300,3000,2300,1800,1400,950,600,400.Εχω εικονα tight στο συγκεγκριμενο τραπεζι.Oι αντιπαλοι δεν εχουν δειξει κατι το παραξενο.Παιζουν abc poker και δεν υπαρχει εντονη δραση στο τραπεζι αλλα καθε γυρα υπαρχει raise οποτε ειναι δυσκολο να εισαι first to speak with no action.Ακολουθει το παρακατω χερι:PokerStars Game #38992602317: Tournament #281110676, $5.00+$0.50 USD Hold'em No Limit - Level XXXI (7000/14000) - 2010/01/31 5:33:19 EET [2010/01/30 22:33:19 ET]Table '281110676 77' 9-max Seat #8 is the buttonSeat 1: jim1slim (525070 in chips) Seat 2: donrio35 (465669 in chips) Seat 3: AMr.CleanA (723988 in chips) Seat 4: blithering17 (152694 in chips) Seat 5: Starskie86 (207337 in chips) Seat 6: Filimonov (144165 in chips) Seat 7: ikuotsuof (213015 in chips) Seat 8: superbopeo (559132 in chips) jim1slim: posts the ante 1750donrio35: posts the ante 1750AMr.CleanA: posts the ante 1750blithering17: posts the ante 1750Starskie86: posts the ante 1750Filimonov: posts the ante 1750ikuotsuof: posts the ante 1750superbopeo: posts the ante 1750jim1slim: posts small blind 7000donrio35: posts big blind 14000*** HOLE CARDS ***Dealt to ikuotsuof [Kd 5d]AMr.CleanA: folds blithering17: folds Starskie86: folds Filimonov: folds ikuotsuof: raises 182000 to 196000slydaz is connected superbopeo: calls 196000jim1slim: folds donrio35: folds *** FLOP *** [8c 9c 6s]ikuotsuof: bets 15265 and is all-insuperbopeo: calls 15265*** TURN *** [8c 9c 6s] [7s]*** RIVER *** [8c 9c 6s 7s] [Jc]*** SHOW DOWN ***ikuotsuof: shows [Kd 5d] (a straight, Five to Nine)superbopeo: shows [Qc Tc] (a straight flush, Eight to Queen)superbopeo collected 457530 from pot*** SUMMARY ***Total pot 457530 | Rake 0 Board [8c 9c 6s 7s Jc]Seat 1: jim1slim (small blind) folded before FlopSeat 2: donrio35 (big blind) folded before FlopSeat 3: AMr.CleanA folded before Flop (didn't bet)Seat 4: blithering17 folded before Flop (didn't bet)Seat 5: Starskie86 folded before Flop (didn't bet)Seat 6: Filimonov folded before Flop (didn't bet)Seat 7: ikuotsuof showed [Kd 5d] and lost with a straight, Five to NineSeat 8: superbopeo (button) showed [Qc Tc] and won (457530) with a straight flush, Eight to Queenany comments?Τι ειναι σωστο και τι λαθος?Με τι πρεπει να κανω push εκει?Μπορω να κανω raise αντι για push?(υπαρχουν πολλα φυλλα που κανουν all in σε raise μου αλλα πασο se all in μου)Ποια η πιθανοτητα τα επομενα 3 ατομα να εχουν καλυτερα φιλο απο μενα?Ειναι σωστο το ρισκο εκει συγκρινοντας την πιθανοτητα που εχω να παρω το ποτ απεναντι στο calling range των αντιπαλων αν κανουν call σε συνδιασμο με την αυξηση του stack μου κατα x% αν παρω εκει το ποτ?Μονο γνωμες με επιχειρηματα παρακαλω. Παράθεση
ΣΕΜΦΕ Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 νομίζω ότι μπορούσες να περιμένεις έναν γύρο ακόμα για να σου έρθει κάποιο καλύτερο φύλλο. οι αντίπαλοί σου μάλλον κατάλαβαν ότι σε εκείνο το σημείο μπορούσες να βάλεις ρέστα με οτιδήποτε, οπότε θα έκαναν call με οποιαδήποτε δυο μεγάλα φύλλα (ή και με κάτι χειρότερο). άρα από δω και πέρα για μένα είναι απλά τύχη το τι θα συμβεί. απλώς, όπως είπα πριν, πιστεύω ότι έχεις το περιθώριο να περιμένεις λίγο ακόμα.Μπορω να κανω raise αντι για push?όχι, μένεις με πολύ λίγα μετά, οπότε σίγουρα το all-in είναι η μόνη κίνηση. Παράθεση
giorgio Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Fold. Push αν ήταν Κ9s ή Α5s χωρίς reads. Raise σχεδόν min υπάρχει ακόμα με το stack σου αλλά δεν βοηθάνε τα υπόλοιπα stacks και η φάση του τουρνουά. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Με Κ5s η πιθανοτητα να φαω call συμφωνα με τα range που εβαλα ειναι 30% απο τους 3 παιχτες και εχω 33% equity αν τελικα γινει το call.Απο την αλλη μερια ανεβαζω το stack μου 17% και δυσκολα αν πασαρω θα εχω την ευκαιρια να μιλαω πρωτος χωρις να εχει γινει raise οταν ειμαι σε late θεσεις.giorgio δεν μου βγαζει μεγαλη διαφορα το k9s σε σχεση με το k5s.Ειναι λοιπον καλυτερο αυτο το move με αυτο το stack η να παιξουμε ενα stadar coin εχοντας μικροτερο stack στην συνεχεια? Παράθεση
aekara1921 Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου, 2010 δεν θεωρω λαθος την κινηση σου εκτος αν γνωριζες πως απ τους παιχτες που δεν εχουν μιλησει υπηρχε καποιος που εκανε ευκολα call.απ την στιγμη που εχεις tight image η κινηση ειναι καλη.γενικα πιστευω πως η μονη λαθος κινηση κατα την αποψη μου με το stack που εχεις και απο αυτη την θεση ειναι το call preflop.για μενα η καλυτερη κινηση ειναι πρεφλοπ raise και πασο σε all in αντιπαλου.πιστευω πως το call που κανει με qt ειναι πολυ κακο,για τον συγκεκριμενο παιχτη τι εικονα ειχες μεχρι εκεινη την στιγμη? Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Με Μ=7 πρέπει να κάνεις κάποια κίνηση όπως και να χει επομένως δεν μου φαίνετε λάθος το Κ5 αν κι όντως θα μπορούσες να περιμένεις.Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν έκανες shove pre flop?Μετά το flop έχεις κάτι παραπάνω απο ένα ΒΒ επομένως ποιος ο λόγος?Miss click να υποθέσω? Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Δεν καταλαβα τι εννοεις?Τι ποιος λογος?shove εκανα στην ουσια preflop.Και αφου εκανε call μετα βαζω και τα υπολοιπα τι δεν καταλαβες? Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 ikuotsuof (213015 in chips) ikuotsuof: raises 182000 to 196000Τα υπόλοιπα θα τα βάζες οτι και να έπεφτε κάτω οπότε γιατί δεν τα έβαλες απ'την αρχή? Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Ειναι κατι που κανω πολλες φορες.Εχω ας πουμε 20Κ μαρκες και κανω reraise 18999 κλπ.Δεν εχει καμια σημασια αυτο στη ουσια ειμαι all in.Υπηρχε δηλαδη περιπτωση να μην κανω all in στο φλοπ αυτα που η να μην κανει call ο αλλος?Απλα ειναι κατι που κανω συχνα,δεν εχει καμια σχεση με στρατηγικη η οτιδηποτε τετοιο. Παράθεση
panosxvii Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 οκ τότε.Προφανώς δεν θα άλλαζε κάτι ούτε pre ούτε post flop απλά μου έκανε εντύπωση.Για το χέρι πάντως,ατυχία που του κατσε στο river.GG Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Δεν με ενδιαφερει το αποτελεσμα,αν ηταν τυχερος η αν θα ημουν εγω τυχερος.Εκανα καποιες ερωτησεις στο αρχικο post και θελω συγκεκριμενες απαντησεις. Παράθεση
sk3pt1c Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 to sygekrimeno tour to gnorizw poly kala kai exw paei kai sto ft.Einai tinga stous donks kai sto telos turbizei arketa,gia auto prepei na exeis kalo reads stous andipalous.An ton eixes kopsei gia super loose egw prosopika den tha to ekana Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Fold preflop- better spot. 3 atoma to speak einai polla. Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 1.Τι ειναι σωστο και τι λαθος?2.Με τι πρεπει να κανω push εκει?3.Μπορω να κανω raise αντι για push?(υπαρχουν πολλα φυλλα που κανουν all in σε raise μου αλλα πασο se all in μου)4.Ποια η πιθανοτητα τα επομενα 3 ατομα να εχουν καλυτερα φιλο απο μενα?5.Ειναι σωστο το ρισκο εκει συγκρινοντας την πιθανοτητα που εχω να παρω το ποτ απεναντι στο calling range των αντιπαλων αν κανουν call σε συνδιασμο με την αυξηση του stack μου κατα x% αν παρω εκει το ποτ?1.Sto ti einai swsto kai lathos den tha apantisw giati einai kathara antikeimeniko thema. Stratigika thewrw swsto to fold preflop.2.Push ekei thewrw 5-5+ ,(apo pairs)[vasika to pws tha pekseis ta low pairs ekei einai sti diki sou krisi, gia ta high den sizitame vevaia], episis push me A-10 +, Kai isws me K-Q. (thats my range for push at that stage of course. epanalambanw, isws me KQ)3.vevaiws mboreis na kaneis raise. 2,5 X, kai fold se all in kai meta eisai episima se all in mode,Menontas me 173k(10 bbs). Ola afta stin periptwsi pou dekteis shove.Stin prokeimeni dystyxws o typas afou callare all in sigoura tha callare raise, kai tha akolouthouse mallon to C-bet onthe flop kai 99,9% sto turn ta lefta tha embainan ola mesa, epomenws den eixes swtiria sto sygkekrimeno hand kai raise na ekanes stavro..Paraksenevomai omws...isoun CO ...me 15 BBs..giati na mbeis se diadikasia me K-5 re man..( akousa gia to 9-5 vs AA btw ],,..kai ande ola afta..all in?...anw.4.rwtas poia i pithanotita ta 3 epomena atoma na exoun kalytero fillo apo sena. Para poly megali. alla diafwnw me tin erwtisi..Tha eprepe na itan poia i pithanotita ta tria epomena atoma na exoun to fillo na callaroun to all in sou. ..Kalytero fillo ap to diko sou einai any pair, any ace, any K-5 +...so i think the odds are great. Twra, gia na callaristei all in, afto eksartatai kathara apo tous pektes..dld, kallista mboreis na fas call apo ena A-2. Apo K-10+, kai pair...eidika apo ton BB..alla opws eipa eksartatai apo tous pektes ..profanws to range metavalletai se pio megalo kai pio mikro apo loose---->tight pekti antistoixa, i alliws se pekti pou me hud se parakolouthei kai exei stats, kai an edeikses to analogo game tha fas to call sou apo A-X.5.Diafwnw poly me to all in stavro. Kat emena Fold preflop. Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Kai simfwnw oti o stoxos einai mono to Final table..Alla K-5 all in CO den einai o tropos gia na pame,,.Didnt need to do it man. Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 sk3pt1c έγραψε:to sygekrimeno tour to gnorizw poly kala kai exw paei kai sto ft.Einai tinga stous donks kai sto telos turbizei arketa,gia auto prepei na exeis kalo reads stous andipalous.An ton eixes kopsei gia super loose egw prosopika den tha to ekanastous teleftaious 30-40 ekanes se kapoia fasi na deis ta stats twn pektwn pou paizoun enantion sou?...Poses fores exeis peksei to en logw tour?..Egw loipon, pou to paizw (einai meros tou programmatos mou) se diavevaiwnw , oti nai exei donks, alla stous 30-40 left, ena 90% einai profitable pektes, kai apo to final table , max 2/9 na einai ( - )...Erwtisi: pws exeis reads stous antipalous?. (xwris poker software, kai molis allakses trapezi.) Παράθεση
sk3pt1c Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Se auto to tour einai poly eukolo na bgaleis ta syberasmata sou gia tous antipalous mesa se liges pases logw tou oti tis perisoteres fores pezetai poker typou i fold i shove.Etsi poly syxna blepeis tragika call kai tragika moves to opoio bebaia eksigitai kai apo to gegonos oti sto telos turbizei kai polloi trelenontai.Bebaia den exeis read sto 1o hand alla se poly ligo tha exeis..Episis den kserw an to 90% apo tous teleutaious einai winners alla kserw oti sxetika me alla tournoua sti stars boreis poly eukola na breis me 2-3 trelamenous sto table sou mesw twn opoiwn boreis na kaneis double up Παράθεση
vas Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 an einai na valo 20+ % sto stack mou,den 8elo na do flop kai eimai apo C0,BT pao all in me any ace,K8+,any pair mexri 77( an ksero oti polemaei o allos ta blinds tou kano 2,5x raise me 88+).pantos an einai tight pektes ekei apla 2,5x raise kai an 8eloun mas ta dinoun ta blinds. Παράθεση
birbilisgr Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 για να ειναι σωστη η κινηση σου αυτη πρεπει να εχεις ενδειξεις οτι δεν θα δεχτεις call απο μετρια φυλλα(οπως ειναι το QT του αντιπαλου σου) ιδιεταιρα για το bb.Εφοσον εχεις tight εικονα μαλλον μοιαζει ενα καλο σημειο να κλεψεις και πιστευω οτι το call του αντιπαλου ειναι τραγικοΕπισης σημαντικο ειναι το ποσο αυξανεται το στακ σου,εγω κανω τετοιου ειδους κινηση μονο αν ισχυει η πρωτη συνθηκη και αν η αυξηση του στακ μου θα ειναι 20% και πανω.για μενα υπαρχει ακομα raise (2,2bb πχ ) μονο αν οι μετα απο σενα δεν εχουν δειξει οτι θα κανουν resteal με οριακα φυλλα θεωροντας την κινηση σου κλεψιμο λογω θεσης,παντα με την προυποθεση οτι εισαι tight και σεβονται τα πονταρισματα σου Παράθεση
fridis Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 mathew ace έγραψε:Kai simfwnw oti o stoxos einai mono to Final table..Alla K-5 all in CO den einai o tropos gia na pame,,.Didnt need to do it man.+1 Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Mathew γιατι δεν ειναι το Κ5s ο τροπος για να παμε?Επειδη ειναι ασχημο φυλλο?Για να μην πουμε μετα "το καρφωσα με Κ5"?Δεν με ενδιαφερει κατι τετοιο.Εκανες τα maths και τους υπολογισμους και σου βγηκε οτι ειναι λαθος?Βρηκες ποια ακριβως ειναι η πιθανοτητα να φαμε call απο καποιον τους 3 συμφωνα με τα calling ranges τους?Βρηκες τι equity εχουμε αν τελικα φαμε call?Oπως επισης ποσο % ανεβαζουμε το στακ μας αν κανουν πασο?Αν βρεις ακριβως αυτα τα νουμερα και τα βαλεις στο ιδιο καζανι τοτε πες μου αν ειναι το all in λαθος αλλα με αποδειξεις και νουμερα. Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 δε χρειαζεται να μπλεξεις με equity , range κτλ.και με 45s να κανεις την κινηση αυτη πιθανο +ev ειναι.ποιο το νοημα ομως.Εχεις 15bb , εγω θα αρχιζα να σκεφτομαι shove απο cutoff μετα απο 2 γυρους.Δεν εχεις stack να πιεσεις , ουτε stack για push/fold.Αν θες να κλεψεις τα blinds γιατι να μην πεις 32κ. Παράθεση
Guest Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 foustoukiΚατά την γνώμη μου μία χαρά ήταν το Move ,αλλά αυτή την μαγκιά βάζω 18999 ενώ έχω 20000 μάρκες να την κόψεις ιδιαίτερα στα online ,Πρώτον δεν κερδίζεις τίποτα και δεύτερον χάνεις την ψυχολογική πίεση που ασκεί στον αντίπαλο το all-in ,κάντους να το καταλάβουν ότι έχεις σκοπό να παίξεις το τουρνουά εδώ και τώρα σε αυτό το χέρι .Στο raise μετράει πιο πολύ το ποσό Στο all-in μετράει πιο πολύ η κίνησηΓνώμη μου σκέψου το . Παράθεση
mathew ace Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου, 2010 gsbets έγραψε:δε χρειαζεται να μπλεξεις με equity , range κτλ.και με 45s να κανεις την κινηση αυτη πιθανο +ev ειναι.ποιο το νοημα ομως.Εχεις 15bb , εγω θα αρχιζα να σκεφτομαι shove απο cutoff μετα απο 2 γυρους.Δεν εχεις stack να πιεσεις , ουτε stack για push/fold.Αν θες να κλεψεις τα blinds γιατι να μην πεις 32κ.+100000, afto akrivws pou eipa kai gw!re stavro den milisa gia mathimatika.!POIO TO NOIMA RE FILE?...afto prospathousa na eksigisw!den ekatsa na asxolithw me mathimatika giati den xreiazotan re .Nai nai nai nai mborei na einai +EV ..an einai etsi as valoume mia mixani na paizei re man!..DEN YPARXEI LOGOS RE FILE NA TO RISKAREIS. AFTO! Παράθεση
Ντίνος Μαυρομμάτης Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου, 2010 foustoukiεσυ που εισαι και του ιντερνετ,υπαρχουν spreadsheets με διαφορα charts για shoving ranges.Εγω εχω βρει χρησιμο αυτο pushbot chartχωρις βεβαια να το θεοποιω. Αλλα δινει μια γραμμη τελος παντων.Θα δεις και μονος σου οτι με βαση: του οτι 1)εισαι στην cutoff, 2)εχεις M=6 3) το οτι το τραπεζι απο τι φαινεται ειναι Loose ,ο πινακας δινει οτι για να,ναι +ev το push θελεις Μ 3,1 και κατω. Παράθεση
Recommended Posts