Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Έπαιξα την παρακάτω παρτίδα στο profitpokerclub στο 50NL ξεκινώντας περίπου με 55€, ενώ ο αντίπαλός μου με κάλυπτε. Ο εν λόγω αντίπαλος είναι regular σε αυτά τα stakes και δείχνει να σκέφτεται γενικώς για το τι μπορεί να έχει ο αντίπαλός του με βάση του τι κάνει.

Preflop: Reg raises 1.50, I call from SB with Qh9h, BB calls.

Flop (4,50€): Qd Kc 9c. I check, BB bets 1.24, reg raises to 4€, I reraise to 10€, ΒΒ folds, reg calls.

Turn (24.21€): Qs. I bet 16.14€, he calls.

River (54.88€): Αc και μου μένουν άλλα 28 περίπου από πίσω. Τι κάνουμε;

Δημοσίευση

ειναι πραγματι ιδιαιτερα δυσκολο!preflop κανει raise αλλα λογω θεσης που εχει δεν εχει ιδαιτερη βαρυτητα.το reraise που κανει στο flop μου φαινεται ιδιαιτερα δυσκολο να το ερμηνευσω χωρις να εχω ξεκαθαρη εικονα του παιχτη.εσυ ξερεις καλυτερα.θα μπορουσε λοιπον να κραταει ευκολα ΑΚ,πιο δυσκολα AQ,ΚΚ,ΚQ,ΑΑ,XcXc(και ισως να να εχει και ζευγαρι η straight draw μαζι με το flush draw)αποκλειω με μεγαλη πιθανοτητα να κραταει ετοιμη κεντα λογω του reraise που κανεις και απανταει με call.αρα δινω προτεραιοτητα σε ακ,κκ,kq,και flush draw.το αq μου αq μου φαινεται δυσκολο.στο turn τα πραγματα αλλαζουν.αν κραταει κκ ξερει πως δυσκολα χανει οποτε λογικο να κανει call περιμενοντας να βγαλεις εσυ ενα πιθανο draw στο οποιο σε εχει βαλει.το ιδιο ισχυει και με το kq.αν βρισκεται σε πολυ καλο draw τοτε το call που κανει ειναι οριακα κακο.το river ειναι πολυ ιδιαιτερο φυλλο αφου αν εχει συμπληρωσει το draw τοτε θα σε πληρωσει ειτε κανεις check ειτε κανεις all in.αν ομως κραταει full τοτε θα τον πληρωσεις εσυ.το θεμα ειναι πως αποκλειεται να κανει call με φυλλο μικροτερο απο χρωμα!αν παλι εχει χρωμα και κανεις τσεκ θα σου τα βαλει μαλλον αυτος!αρα για μενα καλυτερη επιλογη check-call!βεβαια εσυ γνωριζεις καλυτερα τον παιχτη και αυτο παιζει τον σημαντικοτερο ρολο.

Δημοσίευση

easy fold εχει ΚΚ η KQ.. :P

Νομιζω ειναι πολυ ευκολη αποφαση κανεις value bet και αν σου κανει re-raise all-in κανεις call.. 9/10 νομιζω θα δεις AQ,AK, κατι τετοιο αν πεσεις σε καλυτερο full house ok cooler.. ;)

edit: Τωρα ειδα οτι υπαρχει flush draw, σε περιπτωση που ειναι αυτος πρεπει σιγουρα να πονταρεις για value γιατι αν παει c/c και αστοχησει στο river ειναι πιθανο να μη σε πληρωσει αλλο ενω αν κανεις value bet και πετυχει το draw θα του τα παρεις ολα αν οχι θα εχεις παρει το value bet..

Δημοσίευση

με aq χανει και το ακ το βρισκω ιδιαιτερα δυσκολο να φτανει σε showdown με τετοιο action και τετοιο board.στην ουσια ο ασσος που βγαινει στο river δεν νομιζω να τον κανει να νιωθει καλυτερα επειδη εχει top 2 pair γιατι ο samgreek του εχει δειξει ηδη πως ειτε εχει φτιαγμενο φυλλο ειτε κυνηγαει κατι μεγαλο.απ την στιγμη που ειναι καλος παιχτης δεν μπορει να παιξει το ακ μεχρι τελους σε αυτη την παρτιδα.αυτη ειναι η γνωμη μου.μπορει να ειμαι τελειως λαθος...

Δημοσίευση

για μενα η μια περιπτωση ειναι να κραταει a,q k,q k,k και να εισαι dead αλλα υπαρχει και η αλλη που εμενα μου φαινεται και αυτη πιθανη να ειναι σε big draw τα οποια ειναι τα εξης δυο>Qc,Jc η Ac,Qc με τον τροπο που παιχτηκε το χερι θα τον εβαζα ανετα και στις δυο περιπτωσεις.Για μενα δε μπορεις να πας πασο οποτε κανεις c-c γιατι θεωρω πως οτι και αν εχει shove θα κανει σε δικο σου check.θα πρεπει να βαλεις 28 για 84 και παρακαλας να εχει flush η να εχει παιξει αθλια καποια πιθανα 9,9 κατι που δε θεωρω πιθανο.

Δημοσίευση

aekara1921 έγραψε:

με aq χανει και το ακ το βρισκω ιδιαιτερα δυσκολο να φτανει σε showdown με τετοιο action και τετοιο board.στην ουσια ο ασσος που βγαινει στο river δεν νομιζω να τον κανει να νιωθει καλυτερα επειδη εχει top 2 pair γιατι ο samgreek του εχει δειξει ηδη πως ειτε εχει φτιαγμενο φυλλο ειτε κυνηγαει κατι μεγαλο.απ την στιγμη που ειναι καλος παιχτης δεν μπορει να παιξει το ακ μεχρι τελους σε αυτη την παρτιδα.αυτη ειναι η γνωμη μου.μπορει να ειμαι τελειως λαθος...

Εχεις δικιο τα μισα ειδα(στραβομαρα ftw :P:P ) δεν ειδα καν το river Αc..

καντε τα bold τα φυλλα να τα βλεπουμε καλυτερα.. :P

Τεσπα παντως νομιζω ακομα οτι το value bet και call σε all in ειναι η καλυτερη επιλογη, εχει βαλει πολλα μεσα και εχει full. Επισης ειναι αρκετα πιθανο να γινει call απο χειροτερο φυλλο οποτε το bet εχει αξια. Αν εκανε το flush του θα σε πληρωσει καλα.

Ενδιαφερον hand παντως πες μας τι εγινε..

Δημοσίευση

Αν είχες από πίσω πχ. 100 Ευρώ θα σκεφτόμουν το line του check-call.

To απορίπτω όμως γιατί έχεις 28.

Αν όντως έχει μεγαλύτερο full και κάνεις check έτσι και αλλιώς θα ποντάρει μετά τα ρεστα σου που είναι μόνο 28 και μάλλον κάνεις crying call λογω odds.

Αν όμως έχει μερικά φύλλα που κερδίζεις όπως 99 ,JT ,QT,QJ μάλλον θα κάνει check behind και χάνεις value.

Οπότε πρέπει να κάνεις bet.Ποσα όμως?Πιστεύω στα 16,17 αλλά όχι all-in.(φυσικά αν κάνει reraise all-in,καταλαβαίνουμε ότι χάσαμε-thats poker).

H λογική μου δηλαδή είναι να μην χάσουμε value απο τα φύλλα που κερδίζουμε ρισκάροντας τα 28 .Αν είχα, επαναλαμβάνω, 100 θα έκανα check.

Δημοσίευση

τα φυλλα που κερδιζεις (χρωμα,lower-full,κεντα) , καθως και τα φυλλα που χανεις (higher-full) , δεν μας ενδιαφερουν καθολου.

Θα μας πληρωσουν και θα τα πληρωσουμε (αν πουμε allin).

Αυτο γιατι υπαρχει πιθανοτητα με τη κεντα να κανει check behind.

Αν και δε πιστευω οτι εχει str8 φυσικα.

Οποτε αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να εστιασουμε σε three of a kind Q , AK καθως και total air.

Αρχικα πιστευω πως total air ειναι δυσκολο να υπαρχει εδω καθως βγηκαν πολλα draws και θα γινει check behind πχ με ΑJs.

Περισσοτερες φορες ομως θα κανει call me AK και three of a kind , και λιγοτερες θα προσπαθησει να παρει value(sick) , αν πουμε check.

Οποτε δε το σκεφτομαι καθολου και παω all-in.

Δημοσίευση

συμφωνω με τον labkk,αν ημασταν deep stack θα εκανα c-c και θα σκεφτομουν και το fold αναλογα με το bet του αντιπαλου.στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ξερω γιατι αλλα θεωρω πως δε χρειαζεται καν value bet καθως νομιζω πως ειναι σιγουρο το shove οτι και αν εχει που δεν εχει κατι λιγοτερο απο flush..crying call λοιπον αν και ο τροπος που αντεδρασε στο flop και θεωρωντας πως και εσυ εχεις καλο image θα μπορουσε ανετα να σημαινει οτι καταλαβαινει πως εκεινη τη στιγμη ειναι πισω αλλα το φυλλο του μπορει να βελτιωθει πολυ.γι αυτο και εβαλα στο range του to flush draw με επαφη στην q βρισκωντας εναν τροπο να δικαιολογησω το call του στο turn.

φυσικα ισοδυναμα υπαρχει η περιπτωση να επελεξε το trap με κ,κ k,q στο φλοπ και να ειμαστε χαμενοι εξαρχης!!

Δημοσίευση

1)Εννοειται οτι αν πονταρεις river κανεις all in.Το all in σου ειναι το μισο ποτ δεν εχει νοημα να πονταρει κατι αλλο.

2)Αν ημουν πιο deep θα εκανα check-call εκτος αν ο αντιπαλος επαιζε all in και το σκεφτομουν περισσοτερο.

3)Ειναι πολυ πιθανο ο αντιπαλος να σε εχει απο το flop αλλα το θεμα ειναι το εξης:

Αν κανεις check και στα βαλει δεν θα κανεις call?Λογικα θα κανεις crying call.

Επισης κανενα φυλλο που κερδιζουμε δεν κανει bet το river σε συνδιασμο οτι δεν κανει call το all in μας.

Οποτε ποιο το νοημα του check?Αν κερδιζουμε θα πληρωθουμε max και αν χανουμε θα τον πληρωσουμε ετσι και αλλιως.

100% all in.

Δημοσίευση

gsbets έγραψε:

Οποτε αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να εστιασουμε σε three of a kind Q , AK καθως και total air.

Αρχικα πιστευω πως total air ειναι δυσκολο να υπαρχει εδω καθως βγηκαν πολλα draws και θα γινει check behind πχ με ΑJs.

Πώς είναι δυνατόν μετά από τέτοιο action σε flop&turn να τον βάζουμε σε AJs? Βασικά ο Αc βγήκε στο river οπότε οποιοδήποτε άλλο AJ θα είχε πάει στο muck από το flop.

gsbets έγραψε:

Περισσοτερες φορες ομως θα κανει call me AK και three of a kind , και λιγοτερες θα προσπαθησει να παρει value(sick) , αν πουμε check.

Είπαμε ο αντίπαλος μπορεί να παίζει στο timisun network αλλά είναι σκεπτόμενος. Δηλαδή αν κάνω all-in στο river τι απο το range μου κερδίζει με το AK? Νομίζω απολύτως τίποτα. Και δεν είναι καθόλου sick το να προσπαθήσει να πάρει value αν κάνω check στο river. Γιατί είπαμε, είναι σκεπτόμενος παίκτης. Γενικά στο τραπέζι όλη την ώρα που παίζαμε τον σεβόμουν πολύ και με σεβόταν πολύ. Αφού λοιπόν σκέφτεται, σε τι φύλλα θα με έβαζε αν έκανα reraise 10 στο flop, lead bet 2/3 pot στο turn και στο river check αντί για all-in? Φυσικά σε Κ9, JT. Άρα θα κάνει ένα thin value bet με αυτά που κερδίζουν το σχεδόν προφανές μου K9-JT, ενώ αυτά που θα έχαναν κι από το πιθανό μου K9,JT θα έκαναν check behind, ενώ θα πήγαιναν σίγουρα πάσο αν πήγαινα all-in (όλες οι Q που λες, αποκλείεται να κερδίζουν αν πάω all-in, για σκέψου, τι κερδίζουν;)

Από ότι καταλαβαίνετε, η άποψή μου ταυτίζεται πλήρως με την ανάλυση του aekara1921. Ειδικά στο τέλος που λέει ότι εγώ ξέρω καλύτερα τον παίχτη στο τραπέζι, αυτό είναι κλειδί. Απέναντι σε random αντίπαλο θα έκανα all-in. Απέναντι στο 90-95% των παικτών κάνω all-in, απλά επειδή είμαι μπροστά από το range τους και θα με πληρώσουν κάποια χειρότερα hands από το δικό μου. Αλλά από την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο παίχτη που σκέφτεται αρκετά καλά για 50NL θα έλεγα πως θα πετούσε ακόμη και nut flush αν έκανα all-in και τελικά είχα δίκιο :lol: Γιατί τον ρώτησα και μου το είπε στο chat αφού φυσικά είδα ότι είχε το nut flush. Και φυσικά τον πίστεψα.

Τελικά έκανα check με το σκεπτικό φυσικά να κάνω call σε οποιοδήποτε bet, εφόσον πίστευα (τελικά ορθά - ακούγεται results oriented, αλλά είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βγαίνουν αληθινά τα όποια reads έχεις ειδικά σε online παρτίδες) ότι θα πάει πάσο χρώμα αν πάω all-in. Αν έχει κάνει slowplay KQ,KK θα ποντάρει αυτός ούτως ή άλλως, αν έχει όμως χρώμα θα με βάλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε K9-JT και θα προσπαθήσει να πάρει value με ένα thin value bet. Το οποίο κι έκανε, πόνταρε 14€. 14€ που από ότι είπε μετά δε θα τα έβγαζα αν έκανα all-in γιατί θα πήγαινε πάσο... Το λάθος μου ήταν ότι δεν τα έβαλα όλα εγώ... Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται έκανα την donkia και δεν έβαλα και τα υπόλοιπα 14€. Για μια στιγμή πίστεψα ότι υπήρχε γι'αυτόν fold σε δικό μου check-raise all-in. Λέτε να υπήρχε;

Μου έδειξε το Qc8c (nut flush). Είχε επαφή και flush draw στο flop, και στο turn είχε και full house draw σε περίπτωση που κρατούσα JT. Στο river πλέον πείθεται ότι είναι μπροστά μετά από το check μου και κάνει ένα ορθότατο κατά τη γνώμη μου thin value bet που θα πληρωθεί σχεδόν σίγουρα από το JT (που είναι φυσικά πιο πιθανό από το Κ9, που μάλλον δε θα πόνταρα 2/3 pot από μπροστά στο turn, όπου το 9άρι μου δε θα έπαιζε πλέον και θα έχανα κι από το ΑΚ).

Επαναλαμβάνω ότι έπαιξα κατ' εξαίρεση έτσι επειδή θεώρησα ότι με το 3ο bullet ο αντίπαλος θα πετούσε ακόμη και nut flush και δέχομαι ανελέητο κράξιμο για το ότι δεν έκανα raise στο τέλος. (Πού είσαι Αντώνη, έλα να με κράξεις :lol: ) Έχω φάει μεγάλη κατρακύλα τελευταία από ένα φοβερό downswing (αλλεπάλληλα full houses vs flopped quads-3 φορές σε 6 ώρες παιχνίδι μέσα σε 2 μέρες... και άλλα πολλά) που λέω τώρα δεν κάνω raise γιατί μόνο με το καλύτερο full house θα με δει... Ενώ διάβασα καλά την πάσα γενικότερα οι φόβοι μου δε μου επέτρεψαν να κάνω το raise.

Το all-in από μπροστά είναι σίγουρα +EV. Δεν είναι όμως το καλύτερο δυνατό παίξιμο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μερικοί που σκέφτονται καλά θέλουν ειδική μεταχείριση. Εγώ κατάφερα να βγάλω 14€ με το εξεζητημένο, αλλά τελικά ημι-βέλτιστο check που έκανα στο river. Και λέω ημι-βέλτιστο γιατί θα μπορούσα λογικά να βγάλω κι άλλα 14€ παραπάνω αν έκανα check-raise αντί για check-call.

Δημοσίευση

katarxin giati callareis OOP me Q9s vs regular?

2o einai profanes oti kaneis all in sto river to pio pithano einai na exei AK kathws otidhpote allo tha to eixe foldarei(an exei tin paramikri idea) afoy kaneis raise sto diko toy raise kai dixneis tromerh dinami(kai to AK prepei na foldarei ektos an eixe skopo se blank turn na pusharei, to flush draw sto turn einai autofold ektos an exeis na kaneis me total fish).

Se periptwsi poy eixe J10 pisteuw tha to eixes katalavei nwritera stin pasa.

Yparxei mia elaxisti pithanotita na eixe KK k na ithele na sigourepsei oti den tha anixei flush i straight sto turn k otan eide Q turn na se ekane aplo call gt pezeis OOP opote tha boresei na drasei anenoxlitos sto river. se autin tin periptwsi an den pas esy all in tha se valei aytos k me to hand soy prepei na callareis instant.

tespa , i apofasi soy sto river einai tromaktika eykoli , pas all in.

twra poy to skeutome borei na eixe kai KQ kai na ithele na dei ena turn moy fenete to pio logiko apo ola kathws den efige oyte sto turn poy to bet soy einai arketa megalo. se kathe periptwsi den boreis na kaneis kati diaforetiko apo all in vevea.

Δημοσίευση

crackLiNg έγραψε:

Γιατί έκλεβε συχνά blinds και γιατί έχω stack για να παίξω το Q9s, θεωρώ ότι έχω equity επάναντι στο range του. Τελικά όντως είχε μεγάλο preflop raising range γιατί κρατούσε Qc8c!

crackLiNg έγραψε:

2o einai profanes oti kaneis all in sto river to pio pithano einai na exei AK kathws otidhpote allo tha to eixe foldarei

Ειδικά στο turn το AK δεν κερδίζει τίποτα από το range μου εκτός από Jc8c (που είναι μόνο ένα hand), οπότε κι αποκλείεται. Θα με δουν επίσης όλα τα QcXc hands, καθώς και πιθανό slowplayed JT κι αρκετά άλλα flush draws.

crackLiNg έγραψε:

Yparxei mia elaxisti pithanotita na eixe KK k na ithele na sigourepsei oti den tha anixei flush i straight sto turn k otan eide Q turn na se ekane aplo call gt pezeis OOP opote tha boresei na drasei anenoxlitos sto river. se autin tin periptwsi an den pas esy all in tha se valei aytos k me to hand soy prepei na callareis instant.

twra poy to skeutome borei na eixe kai KQ kai na ithele na dei ena turn moy fenete to pio logiko apo ola kathws den efige oyte sto turn poy to bet soy einai arketa megalo.

Σε αυτά συμφωνώ. Ο Αc όμως στο river βγάζει πάρα πολλά hands από το range του, όλα τα AcXc (nut flush draws). Κι έτσι μειώνονται τα χειρότερα χέρια που θα πάρω value, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται σε % αυτά που με κερδίζουν και θα αναγκαστώ να χάσω. Άρα η μόνη ελπίδα μου είναι να αναπαραστήσω το JT με check για να κάνει thin value bet το πιθανό flush του. Αν πάει all-in και μου δείξει KQ,KK αναγκαστικά θα τα χάσω όλα. Έχω όμως read ότι δε θα με πληρώσει με flush.

Υ.Γ.: Παράλειψή μου να σας πω ότι το preflop raise έγινε από θέση hijack.

Δημοσίευση

to all in einai isos i kaliteri kinisi stis perissoteres periptoseis alla otan exeis apenanti sou paixti o opoios kserei na petaei dinata filla tote to all in xanei ligaki ap tin aksia tou.to check sto river tha parei bet apo dinata filla eno apo ti filla tha parei check??to check sto river tha deiksei enan fobo gia to xroma pou bgike kai telika isos parei bet kai apo filla pou kseroun pos xanoun(an kai stin sigkekrimeni partida den fainotan pos ipirxe aeras)to check sto river tha parei check apo ak(pou omos tha ekane fold se all in kai epipleon den nomizo na eftane os to river)kai apo kenta(an omos eixe kenta den tha itan logiko na kanei kapoio reraise se flop/turn?)bebaia akomi kai kenta na eixe den einai bebaio pos tha ekane check sto check.an itan kapoios poli metrios paixtis tote to range tou tha itan poli megalitero kai tha eixe megaliteri aksia to all in.an imoun as poume ego kai kratousa ak i partida tha eixe teleiosei sto flop giati tha ta ebaza ola ekei.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

crackLiNg έγραψε:

Γιατί έκλεβε συχνά blinds[/quote:2zv15vra]

3bet?,fold?

kai ennow ti odds exei to call sou oop apo th stigmh pou (apoti leei aytos kai to read sou toulaxiston)tha petage nut flush se diplwmeno board?

edit:+oti tha eixes provlhma na paixeis se alla boards oop

(edw me full house kai mplextkame :)

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Έπαιξα την παρακάτω παρτίδα στο profitpokerclub στο 50NL ξεκινώντας περίπου με 55€, ενώ ο αντίπαλός μου με κάλυπτε. Ο εν λόγω αντίπαλος είναι regular σε αυτά τα stakes και δείχνει να σκέφτεται γενικώς για το τι μπορεί να έχει ο αντίπαλός του με βάση του τι κάνει.

Preflop: Reg raises 1.50, I call from SB with Qh9h, BB calls.

Flop (4,50€): Qd Kc 9c. I check, BB bets 1.24, reg raises to 4€, I reraise to 10€, ΒΒ folds, reg calls.

Turn (24.21€): Qs. I bet 16.14€, he calls.

River (54.88€): Αc και μου μένουν άλλα 28 περίπου από πίσω. Τι κάνουμε;

Ας πάμε από την αρχή

Τurn 10€+10€+1,24€+4,5€=25,74€

river 25.74€+16,14Χ2=58,02€

Λίγο μεγαλύτερο raise στο flop θα μας βεβαίωνε πως δεν έχει flush drow (μιας και εμείς εκείνη την ώρα δεν ξέρουμε πως θα βγάλουμε full)

Στο turn τωρα θεωρώ πως είναι βέβαιο πως δεν πάει για flush μιας και το board είναι πολύ επικύνδινο και εάν συνεχίζει για flush ή είναι fish ή θεωρεί εσένα fish (Σε πιστεύω πως είχατε αμοιβαία εκτίμηση) οπότε η ντάμα προφανώς δεν τον τρομάζει και το call δείχνει πως και εσένα δεν θέλει να σε τρομάξει και θέλει να σε κρατήσει μέσα στο pot ή έχεις δώσει image πολύ tight και πιστεύει πως μπορεί να σε μπλοφάρει ! Το μέγεθος του stuck σου όμως αποκλείει και αυτό το σενάριο οπότε το ελάχιστο χέρι που βλέπω να κερδίσεις είναι κάτι όπως QT (ίσως σπαθιά) .

Εγώ και δεν υποστηρίζω πως είναι σωστό αυτό που θα πω θα έκανα μάλλον μεγαλύτερο Bet στο flop και check στο turn ,το bet που θα έκανε σίγουρα ίσως μας έδινε μία επιπλέον πληροφορία πληροφορία.

Ωραία πάσα φίλε

ps QC9C Που λες δύσκολο να είχε μιας και το 9c είναι στο φλοπ.

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

crackLiNg έγραψε:

Γιατί έκλεβε συχνά blinds και γιατί έχω stack για να παίξω το Q9s, θεωρώ ότι έχω equity επάναντι στο range του. Τελικά όντως είχε μεγάλο preflop raising range γιατί κρατούσε Qc9c!

crackLiNg έγραψε:

2o einai profanes oti kaneis all in sto river to pio pithano einai na exei AK kathws otidhpote allo tha to eixe foldarei

Ειδικά στο turn το AK δεν κερδίζει τίποτα από το range μου εκτός από Jc8c (που είναι μόνο ένα hand), οπότε κι αποκλείεται. Θα με δουν επίσης όλα τα QcXc hands, καθώς και πιθανό slowplayed JT κι αρκετά άλλα flush draws.

crackLiNg έγραψε:

twra poy to skeutome borei na eixe kai KQ kai na ithele na dei ena turn moy fenete to pio logiko apo ola kathws den efige oyte sto turn poy to bet soy einai arketa megalo.

Σε αυτά συμφωνώ. Ο Αc όμως στο river βγάζει πάρα πολλά hands από το range του, όλα τα AcXc (nut flush draws). Κι έτσι μειώνονται τα χειρότερα χέρια που θα πάρω value, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται σε % αυτά που με κερδίζουν και θα αναγκαστώ να χάσω. Άρα η μόνη ελπίδα μου είναι να αναπαραστήσω το JT με check για να κάνει thin value bet το πιθανό flush του. Αν πάει all-in και μου δείξει KQ,KK αναγκαστικά θα τα χάσω όλα. Έχω όμως read ότι δε θα με πληρώσει με flush.

Υ.Γ.: Παράλειψή μου να σας πω ότι το preflop raise έγινε από θέση hijack.[/quote:zmkaqh1g]

1.re trele moy les oti eixe Qc9c se flop Qd Kc 9c kati poy einai arketa diskolo ektos an to profit club einai rigged. 2.callareis epeidh "klevei sixna blinds" otan pezei position to Q9 den klevei blinds einai STANDAR raise gia kapion poy jerei na pezei. 3. an pisteueis oti klevei blinds den callareis alla kaneis 3bet. 4. i apofasi poy se provlimatizei einai sto river gt moy les oti sto turn dn tha se callarei to AK? an pisteueis oti tha se callarei J10 , QcXc tote pisteuw pws jereis ti prepei na kaneis sto river. 5.Les oti einai regular , skeptomenos pektis , sou exei dixei sevasmo , pies oi pithanotites na callare to bet soy sto turn XWRIS KAN nut flush draw wste na checkareis to river gia na varesei to flush toy? ayta...

Δημοσίευση

crackLiNg έγραψε:

3. an pisteueis oti klevei blinds den callareis alla kaneis 3bet.

Και εγω συμφωνω και το σκεφτομουν αλλα μπορει να ηθελε να κανει float τον αντιπαλο για να παρει και το πιθανο cbet του flop, αν ειχε σκοπο να φολνταρει αν δεν πετυχαινε κατι στο flop τοτε ειναι ακυρο play απεναντι σε τυπο που κλεβει blinds in position.

Επισης δεν πιστευω οτι σε NL50 και ειδικα στο pokerprofit θα φολνταρε καποιος nut flush επειδη ειναι 2 Q κατω..

Δημοσίευση

milaei gia regular skeptomeno poy ton exei sevastei ws twra poly.

an ipothesoyme oti exei fd pezoyn 2 scenaria i pusharei to flop and exei combo draw i kanei call k an den anixei to flush sto turn pernei dromo, twra me ayto to turn se periptwsi fd ta pragmata ginonte ipervolika eykola se diplomeno board toy varaei 3/4 toy pot den pisteuw oti yparxei pio easy fold sto poker...

Δημοσίευση

crackLiNg έγραψε:

milaei gia regular skeptomeno poy ton exei sevastei ws twra poly.

an ipothesoyme oti exei fd pezoyn 2 scenaria i pusharei to flop and exei combo draw i kanei call k an den anixei to flush sto turn pernei dromo, twra me ayto to turn se periptwsi fd ta pragmata ginonte ipervolika eykola se diplomeno board toy varaei 3/4 toy pot den pisteuw oti yparxei pio easy fold sto poker...

Μιλαω για το σκεπτικο του call πριν ανοιξει το flop γιατι ισως δεν εκανε 3bet που ειναι και το πιο λογικο.

Επισης ο αντιπαλος ειχε flush τελικα και την Q για αυτο συνεχισε αν δεν ειχε Q προφανως ηταν πολυ easy fold, εχεις trips στο turn και flush draw δε μπορεις να το αφησεις ευκολα.

Δημοσίευση

crackLiNg έγραψε:

Samgreek έγραψε:

Γιατί έκλεβε συχνά blinds και γιατί έχω stack για να παίξω το Q9s, θεωρώ ότι έχω equity επάναντι στο range του.

ΟΚ,3-bet τότε.Το fold είναι το πιο standard κ το call το πιο weak.

holdemgr έγραψε:

Sam an kaneis bet sto river kai petaksei to nut flush tou tote profanws exei problhma to DIKO sou paixnidi (einai apisteyta unbalanced h gia na to thesw pio apla se theorei nitfish)

+1

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

Sam an kaneis bet sto river kai petaksei to nut flush tou tote profanws exei problhma to DIKO sou paixnidi (einai apisteyta unbalanced h gia na to thesw pio apla se theorei nitfish)

Θα το δεχτώ αυτό 100% αν μου πεις με τι άλλα φύλλα να κάνω εκτός θέσης 3 bet flop και lead all-in αυτό το river σε αυτό το board ώστε το range μου να είναι τέτοιο που να μου κάνει call το nut flush και με τι συχνότητα να παίζω έτσι (δηλ. πόσο % να το κάνω αυτό χωρίς full house στο turn και πόσο % με full house).

Όσο για το preflop play σηκώνει πολλή κουβέντα και θεωρώ λάθος να κάνουμε polarized κινήσεις. Με 3bet κάνει call μόνο με καλύτερα φύλλα, ενώ θα κάνει τόσο συχνά cbet όλο του το range που θα σεβαστεί όλα τα semi-bluff check-raises μου στο flop, εκτός αν έχει monster. Με 3bet σίγουρα θα πετάξει κάποια φύλλα καλύτερα από το δικό μου, όμως εξίσου πολλές φορές θα κάνει cbet με air σε flop που θα χτυπήσω έστω και λίγο και θα του αποσπάσω άλλο ένα bet. Επίσης θεωρώ καλά τα stack odds για να πετάξω το φύλλο μου.