Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θέλω να ρωτήσω για ένα hand με το οποίο αποκλείστηκα χτες κ με βασάνιζε όλο το βράδυ για το πώς έπαιξα.

Είμαι στο BB με stack περίπου 5000.Τα blinds είναι 100-200.Limp utg+2,limp ο button ή o cutoff (δν θυμάμαι καλά διότι ήμουν bb και έτσι δν έδωσα τόση σημασία διότι σε raise λογικά πάσο θα πήγαινα) και limp to SB.To χέρι μ είναι K8 offsuit.

To flop ήρθε Κ 6 5 (για το 6 5 δν είμαι κ τελείως σίγουρος ίσως ήταν κ 6 4 απλά ήταν 2 μικρότερα) rainbow.Check το sb,check εγώ,ποντάρει 600 o utg+2 (ο οποίος είχε έρθει λίγο νωρίτερα κ δν είχα κάποια άποψη για το παίξιμό του) και πάσο οι υπόλοιποι.Με τοπ pair δν ήθελα να πάω πάσο διότι δν είχα πάρα πολλές μάρκες κ ήθελα να πάρω κάποιο ποτ, επίσης πίστευα ότι με το bet και μιας κ chekarame δν είναι αναγκαίο να χει τον Κ και έτσι έκανα call.Το turn ήταν ενα 7 νομίζω.Chekarw και ποντάρει 1200.Το call δν το σκέφτηκα καν,γιατί δν είχα ούτε position και δν ξέρω τι θα έκανα με ένα πιθανό check sto river.Το stack του ήταν λίγο μεγαλύτερο απο το δικό μ και έτσι πίστεψα ότι με ένα all in θα πέταγε τα φύλλα του,ίσως κ έναν K.Αν κ περισσότερα πίστευα ότι έχει ενα μικρό pair.Επίσης δν ήθελα να κάνω fold διότι θα μενα με 4000 μάρκες κ σ λίγο ανέβαινε το level κ το Μ μου θα ταν γύρω στο 6-7.Έτσι έκανα all in.Μετά από σκέψη έκανε call δείχνοντας Κ-9,το ρίβερ ήταν άσχετο κ έτσι αποκλείστηκα.

Τώρα π τα επεξεργάζομαι καλύτερα πιστεύω ότι ίσως ένα fold θα ήταν καλύτερο μιας κ δεν ήμουν κ τόσο απελπισμένος.Θα ήθελα να μ πείτε αν το παιξα τόσο άσχημα όσο πιστεύω.

Δημοσίευση

Fosa έγραψε:

Θέλω να ρωτήσω για ένα hand με το οποίο αποκλείστηκα χτες κ με βασάνιζε όλο το βράδυ για το πώς έπαιξα.

Είμαι στο BB με stack περίπου 5000.Τα blinds είναι 100-200.Limp utg+2,limp ο button ή o cutoff (δν θυμάμαι καλά διότι ήμουν bb και έτσι δν έδωσα τόση σημασία διότι σε raise λογικά πάσο θα πήγαινα) και limp to SB.To χέρι μ είναι K8 offsuit.

To flop ήρθε Κ 6 5 (για το 6 5 δν είμαι κ τελείως σίγουρος ίσως ήταν κ 6 4 απλά ήταν 2 μικρότερα) rainbow.Check το sb,check εγώ,ποντάρει 600 o utg+2 (ο οποίος είχε έρθει λίγο νωρίτερα κ δν είχα κάποια άποψη για το παίξιμό του) και πάσο οι υπόλοιποι.Με τοπ pair δν ήθελα να πάω πάσο διότι δν είχα πάρα πολλές μάρκες κ ήθελα να πάρω κάποιο ποτ, επίσης πίστευα ότι με το bet και μιας κ chekarame δν είναι αναγκαίο να χει τον Κ και έτσι έκανα call.Το turn ήταν ενα 7 νομίζω.Chekarw και ποντάρει 1200.Το call δν το σκέφτηκα καν,γιατί δν είχα ούτε position και δν ξέρω τι θα έκανα με ένα πιθανό check sto river.Το stack του ήταν λίγο μεγαλύτερο απο το δικό μ και έτσι πίστεψα ότι με ένα all in θα πέταγε τα φύλλα του,ίσως κ έναν K.Αν κ περισσότερα πίστευα ότι έχει ενα μικρό pair.Επίσης δν ήθελα να κάνω fold διότι θα μενα με 4000 μάρκες κ σ λίγο ανέβαινε το level κ το Μ μου θα ταν γύρω στο 6-7.Έτσι έκανα all in.Μετά από σκέψη έκανε call δείχνοντας Κ-9,το ρίβερ ήταν άσχετο κ έτσι αποκλείστηκα.

Τώρα π τα επεξεργάζομαι καλύτερα πιστεύω ότι ίσως ένα fold θα ήταν καλύτερο μιας κ δεν ήμουν κ τόσο απελπισμένος.Θα ήθελα να μ πείτε αν το παιξα τόσο άσχημα όσο πιστεύω.

Σε 3 σημεια της παρτιδας δεν εισαι σιγουρος η δεν ησουν προσεκτικος.Και αυτη η παρτιδα στην οποια εχει 3 σημεια που δεν θυμασαι καλα σε βασανιζε ολο το βραδυ.

Περα απο αυτο για την παρτιδα :

Εχεις top pair αλλα δεν εισαι σιγουρος οτι εισαι μπροστα.

Κανεις check στο φλοπ και ο αντιπαλος πονταρει 600.Εσυ εχεις 5000.Εφοσον κανεις check,επιχειρησε ενα check-raise εκει στα 1500-1600.

Με το check raise εκει δειχνεις δυναμη και ο αντιπαλος μπορει να πασαρει.Ακομα και το φυλλο που ειχε θα μπορουσε να το πασαρει.

Αν κανει call τοτε μπορεις να πας all in στο turn αφου μιλας πρωτος και ο αντιπαλος εχοντας παρομοια stack με εσενα θα δυσκολευτει να κανει call.Μην ξεχνας οτι ησουν στα blinds οποτε μπορεις να εχει οτιδηποτε.

Αν δεν θελεις να πας all in στο turn μετα το check-raise σου στο φλοπ μπορεις να κανεις check turn και να ελπιζεις σε showdown χωρις bet του αντιπαλου σε turn και river κατι ομως που δεν θα γινει συχνα.

Ετσι οπως επαιξες το χερι ο αντιπαλος πονταρε στο turn και μετα εκανε call γιατι ειχε μεγαλωσει το ποτ και ειχε βαλει μεσα αρκετες μαρκες.

Το οτι εκανε call μετα απο πολυ σκεψη δειχνει οτι αν εκανες check-raise flop και all in turn θα επαιρνες το ποτ.

Επισης μια αλλη επιλογη πιο ασφαλης ειναι call flop και fold river.

Δημοσίευση

Ναι σωστά αυτα π λες..ίσως ήταν ο καλύτερος τρόπος να το παίξω έτσι.

Στο τέλος που λες για την ασφαλή επιλογή μήπως εννοείς call flop kai fold turn?

Επίσης αν κάνω raise sto flop πες 1500,και με βάλει all in τι κάνω?Αν κάνω fold θα μείνω με πολύ λιγες.Οπότε call σωστά?

Δημοσίευση

Ναι αυτο εννοουσα αλλα το εγραψα λαθος.

Αν κανεις raise στο flop και στα γυρισει πας πασο εκει και μενεις με 3500 περισσοτερα απο οσα θα ειχε αν κανες call στο turn.

Δεν ειναι λιγα 3500Κ με 100-200 = 17bb.

Αν και πιστευω αν κανεις το check raise εκει και στα γυρισει εχει πολυ καλο φυλλο ΚQ at least.

Δημοσίευση

Εντάξει πιστεύω ότι αντίπαλος που κάνει call μετά από τόση δράση στο turn (με το check raise all in) δεν μπορείς να τον πετάξεις από τη παρτίδα.

Το ότι κάνει ένα limp από πρώτες θέσεις με Κ-9 δηλώνει επίσης έναν αδύναμο παίχτη που στη πλειοψηφία τους δεν μπορούν να ξεφορτωθούν τα hands τους άπαξ και χτυπήσουν top pair. Εγώ θα έκανα ένα check call στο flop και check fold στο turn. Θα είχαμε διαπιστώσει από προηγούμενες παρτίδες πόσο fishy είναι και απλά θα περιμέναμε να κάνει το λάθος να κάνει call με χειρότερο φύλλο και όχι να τον πετάξουμε από την παρτίδα.

Την κίνηση σου στο turn θα την έκανα από K-Q και πάνω, ή με κάποιο καλύτερο συνδυασμό.

Δημοσίευση

Δεν εχει καν νοημα το call στο φλοπ με τετοιο stack. Ή check raise και ολα μεσα ψυχαναγκασμος ή check fold σε limp 4way με τετοιο αμπαλο stack. Να κανει check call γιατι? Για two pair ή να παρακαλαει showdown?

Δημοσίευση

Έχετε δίκιο,ίσως εγώ είχα την εντύπωση ότι έχω λίγα επειδή όλοι στο τραπέζι μ είχα πάνω από το average,και πίστεψα ότι θα μπορούσα να ανέβω λίγο γτ δν μ έδωσε την εντύπωση ότι ήταν τόσο δυνατός.Το call π έκανε αυτός θα το κάνατε εσείς?Πιστεύετε ότι ήταν σωστό?Δεδομένου ότι θα μένατε με πολύ λιγα αν χάνατε?

Δημοσίευση

Οταν ο αντιπαλος κανει bet flop και turn και του τα γυρνας ρεστα εχει ηδη επενδυσει στο ποτ και μπορει να πιστευει οτι ειναι μπροστα.Δυσκολο να πασαρει οπως το επαιξες.

check-raise φλοπ shove turn και αν κανει call gg :) αλλα μαλλον δεν θα κανει.

Με το παραπανω action ελπιζεις να καταλαβει οτι με το Κ9 δεν νικαει τιποτα.

Αλλα απο παιχτη που κανει limp με τετοιο στακ απο utg+2 με Κ9 ολα να τα περιμενεις.

Δημοσίευση

Ντίνος Μαυρομμάτης έγραψε:

Για να κανουμε το call Που εκανε αυτος πρεπει να υποθεσουμε οτι limparame Κ9 απο early πραμα που θελει LSD για να το σχηματισω σαν εικονα

Χαχα, δεν παλεύεσαι :laugh: :laugh: :P