Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ξεκινάω μια σειρά από βίντεο για το πόκερ σήμερα στην πλατφόρμα του Pokerstars όπου παίζω σχεδόν αποκλειστικά. Τα βίντεο είναι λιγότερα των 10 λεπτών και δεδομένου ότι συνολικά κατέγραψα πάνω από 1 ώρα παιχνιδιού, θα υπάρξουν πάνω από 6 βίντεο στο τέλος.

Τα τραπέζια που παίζω είναι 6-max No Limit και περιλαμβάνουν $1.000, $2.000 και $5.000 buy-ins τραπέζια, ή αλλιώς ($5/10), ($10/20) και ($25/50).

Ελπίζω να τα βρείτε ενδιαφέροντα και για όποιες παρατηρήσεις εδώ είμαστε. Για καλύτερη προβολή των βίντεο, προτείνω full screen για βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

• Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Ειχα ασχοληθεί μαζί σου μετα απο κάποια email που είχαμε ανταλλάξει.

Τότε είχα βρει κάτι video απο το 25Nl k 50nl στην Betfair εαν θυμάμαι.

Τότε, εαν θυμάμαι καλά, είχα παρατηρήσει άκυρα 3bets με φύλλα που έιχαν αρκετό value (sd mp k.l.p.) κ νομίζω οτι έτσι καταστρέφονται ενω ειχα δει κ άκυρα 4bets με σκουπίδια.

Σήμερα δεν το είδα σε τοοοσο μεγάλη έκταση αλλα οτι εξακολουθείς κ το κάνεις sto 5000NL με J-9 έχεις βρει μέσα απο το PT οτι ειναι +ev ή αποδοτικά στο στυλ σου οπότε ok.

Γενικά όμως επειδή μετά απο 4bet ο κανόνας μου ειναι ΔΕν κάνω ΠΟΤΕ fold εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Επίσης ο γνωστός κανόνας μικρα χέρια μικρά ποτ κ μεγάλα χέρια μεγάλα ποτ.

Οι δύο αυτοί βασικοί κανόνες με αποτρέπουν να χρησιμοποιώ σε τόση μεγάλη έκταση το 4bluff κ για τους λόγους αυτούς δεν το προτείνω στους ακροατές ενω θα με ενδιέφερε μια παραπάνω κουβέντα πάνω σε αυτό.

Κατα τα λοιπά απόλυτο σεβασμο στο παιχνίδι σου. Γενικά μου αρέσει το στυλ σου κ οι απόψεις για τις πάσες.

Καλή τύχη σε οτι κ εαν κάνεις, εύχομαι να παραμείνεις σταθερά στα ψηλά επίπεδα κ αναμένω με ενδιαφέρον κ 2ο video.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

Antonis έγραψε:

Γενικά όμως επειδή μετά απο 4bet ο κανόνας μου ειναι ΔΕν κάνω ΠΟΤΕ fold εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Sigoura den einai optimal strathgikh auth gia preflop me 100bb+ stacks[/quote:2bbs649m]

Εκτος κάποιων περιπτώσεων (για να ισχύει κ ο κανόνας) κ αυτή είναι μία απο αυτές γιαυτό κ αποφεύγω να κάνω 4bet οταν ειμαστε deep με τον αντίπαλο κ δεν θέλω να πάω allin, για να μην παραβαίνω τον κανόνα.

Αποψη μου είναι οτι το 4bet bluff ειναι καμμένα λεφτά σωστό ή λάθος? Δεν ξέρω γιατι δεν το κάνω σχεδόν ποτέ μου.

Παρολα αυτά το 4 bet μου ειναι περίπου στο 8% κ δεν μου αρέσει που είναι τόσο ψηλά.

Δημοσίευση

Βασικά δεν ρώτησα τα υποτιθέμενα πλεονεκτηματα του τα οποία γνωρίζω αλλα εαν κάποιος που το δοκιμάζει ειναι +ev σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα.

Βέβαια για να το βρεις αυτό πρεπει να αφαιρέσεις τα πραγματικά χέρια απο το 4bet κ δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Αποψη μου είναι οτι το 4bet bluff ειναι καμμένα λεφτά σωστό ή λάθος? Δεν ξέρω γιατι δεν το κάνω σχεδόν ποτέ μου.

Παρολα αυτά το 4 bet μου ειναι περίπου στο 8% κ δεν μου αρέσει που είναι τόσο ψηλά.

Antoni mallon kaneis 4-bet bluff xwris na to katalavaineis :)

8% einai poly megalo pososto

PS: Sry Jimmako gia to hijack. Akoma den exw dei to video sou alla tha to kanw syntoma

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

Jimmako, omologw oti eixa ena kako proaisthima kathws eidame kapoia "high stakes video" amfibolhs poiothtas sto parelthon apo autoapokaloumenous "high stakes pros"...

Alla to video sou einai poly kalo toulaxisto gia to ligo xrono pou eidame. Congrats perimenoume ta epomena epeisodia!

Apo prosopiki empeiria axizei na deis Jimmako kai na miliseis mazi tou gia xeria. Mporei na min einai spectacular paixtis alla tin douleia tin kanei swsta kai me to parapano.

Δημοσίευση
holdemgr έγραψε:

Antoni mallon kaneis 4-bet bluff xwris na to katalavaineis :)

8% einai poly megalo pososto

χαχαχα Ναι το ξέρω. γιαυτό ψάχνομαι. Βασικά δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς ειναι γιατι δεν εχω το laptop που εχω τα αρχεία μου αλλα θυμάμαι οτι με προβλημάτιζε κ κάτι δεν μου άρεσε. Θα το ξαναδω, αλλα μάλλον δεν μου πολυαρέσει ως κίνηση κ βρισκω αρκετά μειονεκτήματα.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Βασικά δεν ρώτησα τα υποτιθέμενα πλεονεκτηματα του τα οποία γνωρίζω αλλα εαν κάποιος που το δοκιμάζει ειναι +ev σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα.

Βέβαια για να το βρεις αυτό πρεπει να αφαιρέσεις τα πραγματικά χέρια απο το 4bet κ δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό.

preflop4betnov.gif

Φίλτρο από 1η Νοέμβρη και 4bet preflop αν δε φαίνεται καλά στην εικόνα. Φαντάζομαι κάποια starting hands μπορεί να μην είναι κερδισμένα, αλλά το 4bet μου εξαρτάται κι από το τραπέζι, αντίπαλοι, image κλπ, παρά από τα φύλλα μου.

Δημοσίευση

holdemgr έγραψε:

Jimmako, omologw oti eixa ena kako proaisthima kathws eidame kapoia "high stakes video" amfibolhs poiothtas sto parelthon apo autoapokaloumenous "high stakes pros"...

Alla to video sou einai poly kalo toulaxisto gia to ligo xrono pou eidame. Congrats perimenoume ta epomena epeisodia!

Κάτι που ξέχασα να γράψω στην εισαγωγή του βίντεο είναι ότι το βίντεο είναι για ψυχαγωγικούς σκοπούς κι όχι εκπαιδευτικούς. Ούτε να διδάξω κανέναν θέλω, ούτε να φανώ γνώστης. Πιο πολύ για την πλάκα του και την κουβέντα. Πώς βάζεις και χαζεύεις λίγο TV όταν είσαι κουρασμένος, ε κάπως έτσι μόνο που δείχνει πόκερ αντί για... μαγειρική!

Δημοσίευση

MannerBoy έγραψε:

Apo prosopiki empeiria axizei na deis Jimmako kai na miliseis mazi tou gia xeria. Mporei na min einai spectacular paixtis alla tin douleia tin kanei swsta kai me to parapano.

Thanx man! Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα βίντεο θα σου αρέσουν περισσότερο. Χεχε, ας μην είμαι spectacular κι ας πληρώνονται οι λογαριασμοί, fine by me! B)

Δημοσίευση

Jimmakos έγραψε:

MannerBoy έγραψε:

Thanx man! Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα βίντεο θα σου αρέσουν περισσότερο. Χεχε, ας μην είμαι spectacular κι ας πληρώνονται οι λογαριασμοί, fine by me! B)[/quote:7ntx0dyk]

+ 1 ;)

Δημοσίευση

jimmako δυστυχώς δεν έχω τα αρχεία μου να κοιτάξω τα στατιστικά μου αλλα σε κάποια μελέτη που έκανα είχα διαπιστώσει οτι πολλα κερδοφόρα ΒΒ/100 είχαν φύγει σε τέτοιες κινήσεις που αρκετές φορές με ανάγκαζαν σε οχι καλό post-flop παίχνίδι λόγων των πολλών χρημάτων που είχαν μπει preflop κ ισως με άναγκαζαν σε οριακές καταστάσεις allin που δεν θα έκανα εαν το παιχνίδι είχε πάει διαφορετικά pre-flop. tilt k variance οι παρενέργειες.

Βασικά εχω την εντύπωση οτι οι καλοί παίκτες που μπορούν να παίξουν πολύ καλά μετά το flop αδικούν τον ευατό τους k την τσέπη τους παίζοντας με αυτόν τον τρόπο.

Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος γιαυτό που λέω κ θα επανέλθω κάποια στιγμή να τα πούμε κ κατ΄ιδίαν για ανταλλαγή απόψεων.

gl

Δημοσίευση
Jimmakos έγραψε:

preflop4betnov.gif

Φίλτρο από 1η Νοέμβρη και 4bet preflop αν δε φαίνεται καλά στην εικόνα. Φαντάζομαι κάποια starting hands μπορεί να μην είναι κερδισμένα, αλλά το 4bet μου εξαρτάται κι από το τραπέζι, αντίπαλοι, image κλπ, παρά από τα φύλλα μου.

Δεν ειναι αυτός ο πίνακας που με ενδιαφέρει αλλα τα κερδισμένα BB/100 χωρίς showdown κ χωρίς τα Monster για να βγάλω συμπέρασμα για την κίνηση + το showdown αυτών των hand (εαν υπήρξε).

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

Δεν ειναι αυτός ο πίνακας που με ενδιαφέρει αλλα τα κερδισμένα BB/100 χωρίς showdown κ χωρίς τα Monster για να βγάλω συμπέρασμα για την κίνηση + το showdown αυτών των hand (εαν υπήρξε).

Ναι, το ξέρω ότι δεν ήταν, αλλά όταν έβγαλα το γράφημα, έπαιζα και δεν σκεφτόμουν όλα τα φίλτρα. Τώρα που είχα χρόνο, έκατσα και φίλτραρα τους τελευταίους 3 μήνες, 4bet από CO και BTN, με όλα τα φύλλα εκτός από ΤΤ+, AQs+, AQo+.

4betcobuttonbluffs.gif

Όντως είμαι μείον γύρω στα 400BB, αλλά είναι 280 χέρια σε... 300,000 χέρια που έχω παίξει από τότε! Εκείνο όμως που με προβλημάτισε είναι ότι τα winnings χωρίς showdown είναι... μείον! Αυτό σημαίνει ότι πράγματι δυσκολεύομαι post flop άπαξ και κάνουν call το 4bet μου. Δηλαδή ό,τι κερδίζω με το 4bet bluff μου, το δίνω πίσω και με το παραπάνω όταν μου κάνουν call. Βέβαια από την άλλη να σκεφτούμε ότι αν δεν κάνουμε ΠΟΤΕ 4bet bluffs τότε πολύ σπάνια να μας κάνουν call τα monsters μας.

Ενδιαφέρουσα κουβέντα και κάτι που με έβαλε να ψάξω το συγκεκριμένο σενάριο! Much appreciated!

Δημοσίευση

Πολυ ενδιαφερον το θεμα της συζητησης.

Συζηταμε ομως αποκλειστικα για μεγαλυτερα stakes γιατι στα μικροτερα δεν ισχυει κατι τετοιο.

Στο NL25 για παραδειγμα 3bet απο την πλειψηφια των αντιπαλων = JJ+ αρα δεν εχει νοημα το 4bet bluff απο την μερια μας καθως εχει θα δουμε shove τις περισσοτερες φορες.

Οσο ανεβαινουν τα stakes τοσο πιο aggressive ειναι οι αντιπαλοι.

Επισης παιζει μεγαλο το 3bet-4bet size.

Στα χαμηλοτερα oρια χρειαζονται περισσοτερα bb απο οτι στα ψηλοτερα για να επιτυχεις το ιδιο αποτελεσμα.

Τεσπα κλεινω την παρενθεση που εκανα γιατι παιζω σε χαμηλοτερα οριο και προτιμω να ειμαι παρατηρητης του θεματος.

Ελπιζω να συνεχισετε την συζητηση με περισσοτερα στοιχεια-συμπερασματα.

Δημοσίευση

Jimmakos έγραψε:

Κάτι που ξέχασα να γράψω στην εισαγωγή του βίντεο είναι ότι το βίντεο είναι για ψυχαγωγικούς σκοπούς κι όχι εκπαιδευτικούς. Ούτε να διδάξω κανέναν θέλω, ούτε να φανώ γνώστης. Πιο πολύ για την πλάκα του και την κουβέντα. Πώς βάζεις και χαζεύεις λίγο TV όταν είσαι κουρασμένος, ε κάπως έτσι μόνο που δείχνει πόκερ αντί για... μαγειρική!

Λίγο πιο cool μουσικούλα τότε imo :) Με άγχωνε :woohoo:

Good job και καλή συνέχεια

Δημοσίευση
Jimmakos έγραψε:

Όντως είμαι μείον γύρω στα 400BB, αλλά είναι 280 χέρια σε... 300,000 χέρια που έχω παίξει από τότε! Εκείνο όμως που με προβλημάτισε είναι ότι τα winnings χωρίς showdown είναι... μείον! Αυτό σημαίνει ότι πράγματι δυσκολεύομαι post flop άπαξ και κάνουν call το 4bet μου. Δηλαδή ό,τι κερδίζω με το 4bet bluff μου, το δίνω πίσω και με το παραπάνω όταν μου κάνουν call. Βέβαια από την άλλη να σκεφτούμε ότι αν δεν κάνουμε ΠΟΤΕ 4bet bluffs τότε πολύ σπάνια να μας κάνουν call τα monsters μας.

Ενδιαφέρουσα κουβέντα και κάτι που με έβαλε να ψάξω το συγκεκριμένο σενάριο! Much appreciated!

Οκ thnks. Ανάλογες παρατηρήσεις είχα κάνει κ εγώ. Τα 300Κ ειναι ικανοποιητικό δείγμα για συμπεράσματα. ΤΟ 280 δείχνει μικρό αλλα αναλογικά των 3bets που δέχεσαι δεν είναι. :)

Οσο για το call των Monster το θέτω υπο συζήτηση γιατί το αμφισβητώ.

Δημοσίευση

Προστέθηκε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς βίντεο στο πρώτο μήνυμα του thread. Αυτή τη φορά δεν έχει μουσικό χαλί (βασικά ξέχασα να βάλω) αλλά έχει την αφεντομουτσουνάρα μου σε picture in picture!

Ελπίζω να βρείτε καλή την ποιότητα (και μην ξεχνάτε να επιλέγετε το "HD" (high definition) και αν θέλετε και full screen).

Δημοσίευση

Geia Jimmako, prota apola geia kai apo mena, apolausa to video sou (ektos apo tin mousiki :P), kai anamenw ta epomena.

I alitheia einai oti to online 25/50 den 3erei na to pezei sxedon kanenas edw giauto kai elpizw na min perneis kamia kritiki sta sovara. To oti kaneis 12 table short handed tetoia stakes kai kerdizeis simenei apo mono tou oti katalaveneis polla perissotera apo opio se kritikarei edw, den 3erw allo ellina pexti pou na mborei na kanei kati tetoio.

Sigoura loipon elpizw na min alla3eis katholou to 4betting sou epeidi twra einai poli kanta sto telio gia ta ranges ton antipalwn, kai exeis apolito dikaio oti ta -8k pou dineis den einai tipota mbrosta sta extra lefta pou exeis vgalei apo to na kanoun call ta monsters sou marginal hands logo twn mblofwn pou kaneis. Se ena epipedo pou pezeis sinexos regs kai pernoun notes pano sou, fisika kai exeis dikaio oti prepei na kaneis 4bet bluffs oti kai na sou pei kaneis edw.

Oti eisai -400bb me auta ta hands einai anamenomeno, min to psaxneis poli.

An theleis pragmati na doulepseis pano se kati sto pexnidi sou gia na veltiotheis akomi perissotero, nomizw postflop exeis kapoies tripitses. Gia paradigma to hand pou kaneis bet out to 9T pextike mallon asxima kai evgales poli pio liga apoti dikaiousoun vs to K6. Den 3erw poso sixna kaneis bet out mblofes se tetoia boards me hands san QT alla den eida allo donk sou opotan an den to kaneis sixna tote sigoura kalitero to chckraise sto flop. Episis to river check den einai idaniko epeidi to board textures den kalei gia bluff catching katholou ma katholou. To hand pou skeftikes as poume to 55, den kanei pote mblofa ekei afou exei shodown value, kai afou den uparxoun draws min perimeneis pote mblofa ekei.

Pstevw episis oti to AK to paradoses ligo grigora kai den eimai sigouros giati ton evales toso poli pano se 8ri enw einai mallon to pio apithano apo ta xartia na vastaei.

Anyway omws pistevw oti an kati doulevei den to allazeis poli, oso kerdizeis se auta ta stakes simenei kaneis para ma para polla pragmata swsta opotan congrats

Δημοσίευση

Προς Θεού δεν έκανα καμιά κριτική. ΑΝτιθετα μια παρατήρηση που ειχα κάνει στο k στο δικό μου παχνίδι έκανα κ ρώτησα εαν σε αυτόν δουλεύει καλά ή όχι.

Δεν του ειπα τι να κάνει κ τι να μην κάνει lolololol

Sorry κιόλας αλλα κάθε φορά που ποστάρω κάτι πρέπει να κάνω κ αλλα 2-3 διορθωτικά ποστ γατί κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λέω κ δέχομαι επίθεση. lololol. nice παρατηρήσεις sicksick!!!