kasspav Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Επειτα από την προσφατη εμπειρεία μου στο gsop, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι η παρατήρηση των αντιπάλων. Είχα βέβαια συμμετάσχει και σε άλλα live events και φιλικά παιχνίδια, αλλά ένα συγκεκριμένο κόλπο μου υπενθύμησε και ταυτόχρονα μου τόνισε πόσο επικερδές μπορεί να είναι η παρατήρηση αυτή!!Είμουν στο SB με ΑΑ (η τέταρτη φορά στα πρώτα κιόλας χέρια) και μπορούσα πολύ άνετα να κρύψω τον ενθουσιασμό...επειδή όμως ήθελα να τους πληρωθώ καλύτερα αποφάσισα να "δω" το αρχικό raise ενός loose-aggresive παιχτη από το button...το ΒΒ ακολούθησε. Το φλοπ αδιαφορο σχετικά και σχετικά υπήρξε δραση από εμένα και το ΒΒ...οπότε το button foldarei...και συνεχίζουμε με το ΒΒ στο κολπο με ένα αξιόλογο pot για τα πρώτα level του τουρνουα...Για να μην μακρολογώ...το ΒΒ είχε σετάρει τα 88 από το φλοπ, και κατέληξα να χανω 30% του στακ μου (παλι καλά!)...σε τι δεν έδωσα την απαραίτητη σημασία??? Τα χέρια του αντιπάλου έτρεμαν σε υπερβολικό βαθμό!!! Μία γρηγορη ματιά στα tells του Caro και είδα ότι αυτη η έκρηξη ανδρεναλίνης φανερώνει ένα πολύ δυνατό χέρι..κάτι που σίγουρα θα μπορούσα να είχα αποφύγει...Από τα λάθη μας ομως μαθαίνουμε και την επόμενη φορα θα ξέρουμε...Το συμπέρασμα είναι βέβαια ότι πρέπει όπωσδηποτε να μελετήσουμε όλα τα tells... Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 sxetiko ine kai afto ...mpori na to kseri afto o antipalos sou..na kanei pos tremoun ta xeria rou kai na min exi tipota...afto pos tha to diavaseis...? Παράθεση
von_dracul Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 ακομα και να ξερνουσε απτην αδρενλινη οταν σεταρε στο φλοπ εσυ τους ΑΑ πολυ δυσκολα θα τους fodares.Παλι καλα που εχασες μονο τοσα.. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Το να κανεις πως τρεμουν τα χερια σου ειναι αρκετα δυσκολο...δοκιμασε το να δουμε αν πεισεις τον εαυτο σου...οσων αφορα το να φολνταρεις ΑΑ αυτο ειναι το χαρακτηριστικό του καλου παιχτη με τον σπουδαίο.... Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 den nomizo pos eine diskolo.apo tin alli to tremoulo i opoiadipote alli kinisi entopiseis se kathe antipalo theoro pos simeni kai kati diaforetiko.mpori na tremoun ta xeria sou epidi mplofaris...simperasmatika nomizo pos prepi na lamvanoume ipopsin mas oxi mia sigekrimeni kinisi sto proto xeri tou trapeziou..alla mia allilouxia kiniseon se megalo deigma partidon.profanos kai diskola foldareis AA. ego ISOS tous foldara an imastan sto bubble. Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 ggiannak77 έγραψε:profanos kai diskola foldareis AA. ego ISOS tous foldara an imastan sto bubble.επειδη μπερδευεσαι και αναφερεσαι σε preflop κατασταση.OXI , δεν κανεις fold ΑΑ.Εδω ειμασταν στο flop , ο αρχικος raiser εκανε πολυ δυνατο bet , ο kasspav εκανε call , και ο themis εκανε πολυ δυνατο raise (1/3+ του stack του) αφου ηταν και 2 μπαστουνια κατω.Επρεπε με κλειστα ματια να πας πασο στο flop.**Ειχες δειξει 4 φορες ΑΑ , και αλλα 3 fullhouse.Εγω δε θα ετρεμα , θα ειχα πεσει απο την καρεκλα. Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Το φλοπ αδιαφορο σχετικά και σχετικά υπήρξε δραση από εμένα και το ΒΒ...οπότε το button foldarei...και συνεχίζουμε με το ΒΒ στο κολπο με ένα αξιόλογο pot για τα πρώτα level του τουρνουα...den ine preflop katastasi....enoite pos preflop den foldareis AA...KAI AS EISE HEADS UP STO WSOPT Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Εδω ειμασταν στο flop , ο αρχικος raiser εκανε πολυ δυνατο bet , ο kasspav εκανε call , και ο themis εκανε πολυ δυνατο raise (1/3+ του stack του) αφου ηταν και 2 μπαστουνια κατω.Επρεπε με κλειστα ματια να πας πασο στο flop.AN EISOUN O THEMIS..KAI EIXES SETARI TA 888..kai sou girnage ena all in prospoioumenos ena dinato flush draw...ti tna ekanes;;;;diskoles katastaseis.... Παράθεση
gsbets Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 ggiannak77 έγραψε:Εδω ειμασταν στο flop , ο αρχικος raiser εκανε πολυ δυνατο bet , ο kasspav εκανε call , και ο themis εκανε πολυ δυνατο raise (1/3+ του stack του) αφου ηταν και 2 μπαστουνια κατω.Επρεπε με κλειστα ματια να πας πασο στο flop.AN EISOUN O THEMIS..KAI EIXES SETARI TA 888..kai sou girnage ena all in prospoioumenos ena dinato flush draw...ti tna ekanes;;;;diskoles katastaseis....ε ναι , δυσκολη η ζωη οταν εισαι απολυτος... Παράθεση
ggiannak77 Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου, 2009 ε ναι , δυσκολη η ζωη οταν εισαι απολυτος...me evales se skepseis me afto to filosofiko sou apofthegma..... Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου, 2009 Βλέπω οτι θυμάσαι την παρτίδα...με εντυπωσιάζεις για ακόμη μία φορά...χαχαχα...είμουν έτοιμος να προσποιηθώ το χρώμα, αλλά πίστευα ότι δεν θα πέταγε σετ...σε ένα ποτ που ήταν ουσιαστικά μεγάλο σε σχέση με το στακ του...Η ουσία είναι ότι στο φλοπ έπρεπε όντως να φολντάρω... Παράθεση
HULK Δημοσίευση 1 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 1 Ιανουαρίου, 2010 Ειναι παντως ενας πολυ σημαντικος τομεας για live και οσοι το εχουν πραγματικα εχουν τεραστιο edge(να τονισω οτι εννοω ελαχιστες και εξαιρετικες περιπτωσεις)..Χωρις αυτο να σημαινει πως ο καθενας δε μπορει να βελτιωσει αυτο το στοιχειο του παιχνιδιου του κυριως μεσω των εμπειριων..Πατως ειναι εξαιρετικα δυσκολες οι καταστασεις που προκυπτουν και συχνα αυτο που λεμε προφανες ειναι μια τρυπα στο νερο..Εχω δει καταστασεις σε αρκετα μεγαλο live tour με παιχτη να τρεμει γιατι εχει τα nuts και μετα αλλον να τρεμει (μαλιστα εδειξα σε καποιον διπλα οτι φορουσε κοντομανικο και το κατω μερος της φαρδιας του μπλουζαςκυματιζε σα σημαια στον αερα)και εκανε μια καθαρη μπλοφα..Οι καταστασεις ειναι παντα πολυ οριακες και δεν ειναι κατι απτο και σιγουρο οπως τα μαθηματικα για να βασιστεις επανω του.. Παράθεση
Vagos89 Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου, 2010 gsbets: +1 ... hmarton Παράθεση
Guest Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2010 Αναφορά Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου, 2010 Tells Ένα τεράστιο θέμα που εμένα προσωπικά με εξιτάρει υπερβολικά .Πριν το βιβλίο του Caro θα πρότεινα σε όλους να διαβάστε οποιοδήποτε βιβλίο για την γλώσσα του σώματος .Τα poker tells από μόνα τους δεν στέκονται πουθενά όπως επίσης και η γλώσσα του σώματος από μόνη της δεν στέκεται πουθενά ..και εξηγώ .Επειδή η ίδια δράση σε διαφορετικά άτομα επιφέρει διαφορετική αντίδραση έτσι και ο φόβος ή η αδρεναλίνη φαίνεται διαφορετικά σε άτομα διαφορετικής ηλικίας ,διαφορετικής παικτικής εμπειρίας ,διαφορετικής μόρφωσης ,διαφορετικής θρησκείας(αυτό κρατήστε το θα σας δώσω ένα παράδειγμα πιο κάτω).Ακόμα και δύο δίδυμους ανθρώπους να πάρουμε όπου ο ένας έχει διαβάσει ένα σχετικό βιβλίο παραπάνω τα tells που θα μας έδιναν θα ήταν διαφορετικά! Για εμένα προσωπικά τα tells είναι πρώτα από όλα ένα εργαλείο που προσπαθώ να χρησιμοποιήσω , και όταν λέω εργαλείο εννοώ ακριβώς σαν τις μάρκες όπου έχω μπροστά μου .Γι αυτό τον λόγο και παίζω πάντα χωρίς γυαλιά κουκούλες κλπ Αλλά επειδή όπως είπα παραπάνω η ίδια δράση σε διαφορετικούς ανθρώπους επιφέρει διαφορετική αντίδραση σκεφτείτε την εξής κατάσταση ,πέφτει το flop και εγώ κατευθείαν κοιτάζω τις μάρκες μου (γνωστό tell δυνατού χεριού) αυτή είναι η δράση , αλλά ποια είναι η αντίδραση σε κάποιον που έχει διαβάσει γι αυτό το tell , σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει για αυτό το tell και σε κάποιον που ξέρει ότι ξέρω γι αυτό το tell .Μιλάμε για τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις .Επίσης προσοχή σε ότι διαβάζετε τίποτα δεν ισχύει 100% γιατί τα περισσότερα έχουν γραφτεί από αμερικάνους και δεν εννοώ πως είναι χαζοί αλλά αν τα έγραφαν γάλλοι δεν θα ίσχυαν 100% στους αμερικάνους λόγο διαφορετικής κουλτούρας .Πριν πολλά πολλά χρόνια η γνωστή σε όλους μας coca cola είχε μία διαφημιστική καμπάνια που αποτελούταν από τρία σκίτσα ,στο πρώτο έδειχνε έναν άντρα εξουθενωμένο στο δεύτερο να πίνει το γνωστό αναψυκτικό και στο τρίτο να είναι χαρούμενος ! Η καμπάνια ήταν πολύ πετυχημένη και αποφάσισαν να την δοκιμάσουν και στην καινούργια τότε αγορά της Σαουδικής Αραβίας όπου όχι μόνο δεν πέτυχε αλλά σε λίγους μήνες είχαν εκμηδενιστεί οι πωλήσεις τους! Και αυτό συνέβη για ένα απλό λόγο γιατί στην αραβία διαβάζουν από δεξιά προς τα αριστερά με αποτέλεσμα όσοι έβλεπαν την διαφήμιση στην αραβία να βλέπουν έναν άντρα χαρούμενο να πίνει coca cola και να γίνεται πτώμα !! Καλά αυτά θα πείτε αλλά άσχετα με το πόκερ ..είναι όμως άσχετα?? Έχει παρατηρηθεί πως το 99% των παικτών αφού κοιτάνε τα φύλλα τους ή το φλοπ κοιτάνε χωρίς να καταλάβουν το γιατί πρώτα προς τα αριστερά ή όταν απλοί άνθρωποι ψάχνουν κάποιον σε έναν τεράστιο χώρο κοιτάνε από αριστερά προς τα δεξιά .Όλα αυτά σας τα λέω για να σας πω πως καλά κάνετε και διαβάζεται και εγώ τα έχω διαβάσει αλλά μην βασίζεστε σε αυτά .Πριν κοιτάξετε τους αντιπάλους σας κοιτάξτε τον εαυτό σας και αν δίνετε κάποιο tell το οποίο δεν μπορείτε να κρύψετε μην ανησυχείτε απλά προσπαθήστε να το κάνετε πάντα είτε εκφράζει την θέση σας είτε όχι , αν το κάνετε πάντα δεν έχει καμία αξία για τον αντίπαλο .Έχω παρατηρήσει έναν από τους πιο γνωστούς και κερδοφόρους Έλληνες παίκτες να παίζει και με έκπληξη παρατήρησα πως σε κάθε flop κοιτούσε πάντα πρώτα τις μάρκες του ! Δεν τον έχω ρωτήσει ποτέ γιατί το κάνει αυτό ,αλλά υποπτεύομαι πως παρατήρησε τον εαυτό του να το κάνει όταν έχει καλό φύλλο και απλά κάνοντας το πάντα δεν έχει καμία αξία για τους αντιπάλους του .προσπαθήστε να εντοπίσετε το ένα το μοναδικό tell που έχει κάποιος (κάτι σαν το μπισκότο στην γνωστή ταινία) ή ένα τρεμοπέταγμα στο μάτι ή κάτι άλλο αλλά σίγουρα μοναδικό γι αυτό παρατηρήστε τους αντιπάλους σας όταν κοντράρονται με άλλους στο τραπέζι σας .Για τους περισσότερους από εμάς πάντως επειδή έχουμε την τύχη ή την ατυχία να είμαστε Έλληνες τα περισσότερα από αυτά τα tell δεν ισχύουν έτσι ακριβώς και αυτό γιατί κάνουμε πολλές κινήσεις στο τραπέζι και είναι φυσιολογικό αυτό γιατί είμαστε ένας λαός ενθουσιώδης Ακόμα και αυτοί που δεν συμμετέχουν στο κόλπο σας δίνουν πολλές φορές πολλά στοιχεία .Σε πρόσφατη live πάσα κρατώντας 88 το flop βγήκε 10-9-7 χτυπηθήκαμε λίγο με έναν ακόμα και το turn ήταν 6!! Τότε δύο άτομα σχεδόν ταυτόχρονα βυθίστηκαν στις καρέκλες τους !Στο μεγάλο Bet του αντιπάλου μου τώρα δεν φοβόμουνα και τόσο για J8 μιας και είχα εντοπίσει τα άλλα δύο οχτάρια ! Δεν συμβαίνουν κάθε μέρα να μας δίνουν τέτοια δώρα αλλά όταν μας τα δίνουν πρέπει να είμαστε εκεί για να τα πάρουμε .Και όταν εντοπίζεται κάποιο από τα Tell των βιβλίων προσοχή αν δεν ξέρετε τίποτα γι αυτόν που σας το δίνει απλόχερα . Παράθεση
Recommended Posts