Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

παιδιά καλησπέρα, και καλά Χριστούγεννα :)

είναι σχετικά νέος στο χώρο του Holdem και του Omaha, παίζω όμως από 12 χρονών ( και είμαι 40 ), ζωντανά πόκα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν βέβαια διαφορές, αλλά η τακτική και το στυλ παιξίματος που απαιτείται είναι πιστεύω τα ίδια.

Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία έπρεπε να δημοσιεύσω τις 2 απορίες μου, αλλά θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση από όσους θέλουν ...

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ

Σε όσα τραπέζια πόκας έχω παίξει υπάρχει ένας κανόνας : το Royal Flush χάνει από το μικρότερο καρέ ( δηλαδή στην περίπτωσή μας του 2 ). Αυτό εφαρμόζεται σε κανένα τουρνουά ? Νομίζω πως είναι πολύ σωστό σαν κανόνας, μια που ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το φύλο σου.

ΑΠΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και η ιεραρχία των χρωμάτων, δηλαδη αν θυμάμαι καλα κούπες - μπαστούνια - καρώ - σπαθιά. Αυτός ο κανόνας "παίζει" στο Holdem σε καμμία περίπτωση ? Εννοώ φυσικά σε live events και όχι online, που έχω διαπιστώσει πως δεν ισχύει.

Αυτά είχα να ρωτήσω, ελπίζω να μη σας κούρασα,

Δημήτρης

Δημοσίευση

1)Οχι δεν ισχυει κατι τετοιο.Το Royal Flush ειναι ο καλυτερος συνδιασμος στο Holdem+Omaha.

Πρωτα απο ολα κανε ενα search ειτε εδω ειτε στο google και δες για starting hands και την ιεραρχια τους.

2)Ολα τα χρωματα ειναι τα ιδια..

Αλλωστε δεν μπορει σε μια παρτιδα να εχουν και οι 2 παιχτες χρωμα ο ενας στις καρδιες και ο αλλος στα τριφυλλια για παραδειγμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Ξεχνα οτι ξερεις απο την ποκα και αρχισε στο poker απο το 0.

Δημοσίευση
dspdspdsp έγραψε:

ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ

Σε όσα τραπέζια πόκας έχω παίξει υπάρχει ένας κανόνας : το Royal Flush χάνει από το μικρότερο καρέ ( δηλαδή στην περίπτωσή μας του 2 ). Αυτό εφαρμόζεται σε κανένα τουρνουά ? Νομίζω πως είναι πολύ σωστό σαν κανόνας, μια που ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για το φύλο σου.

:laugh: :laugh:

ΑΠΟΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και η ιεραρχία των χρωμάτων, δηλαδη αν θυμάμαι καλα κούπες - μπαστούνια - καρώ - σπαθιά. Αυτός ο κανόνας "παίζει" στο Holdem σε καμμία περίπτωση ? Εννοώ φυσικά σε live events και όχι online, που έχω διαπιστώσει πως δεν ισχύει.

Αυτά είχα να ρωτήσω, ελπίζω να μη σας κούρασα,

Μπορείς να μου γράψεις ενα παράδειγμα στο holdem κ στο omaha που θα μπορεί να ισχύει ο αυτός κανόνας? κ θα σου απαντήσω.

Στο stud hi πάντως δεν υπάρχει κ μετράμε τα hi ποιος την έχει πιο μεγάλη δηλ κ εαν δύο τα ιδια split.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

ους.

2)Ολα τα χρωματα ειναι τα ιδια..

Αλλωστε δεν μπορει σε μια παρτιδα να εχουν και οι 2 παιχτες χρωμα ο ενας στις καρδιες και ο αλλος στα τριφυλλια για παραδειγμα.

.

Ασφαλώς, αλλά μπορεί σε ΑΑ εναντίον ΑΑ να έχει κάποιο νόημα ... σωστά ?

Δημοσίευση

φίλε foustoukis,

το "μην ποστάρεις" πιστεύω πως ακούγεται "κάπως". Επίσης, λέγοντας πως είμαι νέος στο χώρο δε σε κάνει εσένα βετεράνο, σωστά ?

Επίσης, σαν "νέος", που όπως σου εξήγησα παίζω 28 χρόνια πόκα, θέλω να σου πω πως στα rankings είμαι ήδη αρκετά ψηλά ( στο Full Tilt ), με συνολικά κέρδη περίπου 5.000 USD μέσα σε 6 μήνες ( γεγονός που δε με κάνει κανένα superstar, αλλά σίγουρα δε μου αξίζουν απαντήσεις σαν τη δική σου ).

Διατύπωσα μια απορία, και περίμενα μια πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση, στο κάτω κάτω βάλε λίγο τον εαυτό σου στη θέση μου και πες μου πως θα σου φαινόνταν να εισέπρατες τέτοια απάντηση.

Κατά τ' άλλα, καλά σου Χριστούγεννα

Δημήτρης

Δημοσίευση

dspdspdsp έγραψε:

φίλε foustoukis,

το "μην ποστάρεις" πιστεύω πως ακούγεται "κάπως". Επίσης, λέγοντας πως είμαι νέος στο χώρο δε σε κάνει εσένα βετεράνο, σωστά ?

Επίσης, σαν "νέος", που όπως σου εξήγησα παίζω 28 χρόνια πόκα, θέλω να σου πω πως στα rankings είμαι ήδη αρκετά ψηλά ( στο Full Tilt ), με συνολικά κέρδη περίπου 5.000 USD μέσα σε 6 μήνες ( γεγονός που δε με κάνει κανένα superstar, αλλά σίγουρα δε μου αξίζουν απαντήσεις σαν τη δική σου ).

Διατύπωσα μια απορία, και περίμενα μια πιο αξιοπρεπή αντιμετώπιση, στο κάτω κάτω βάλε λίγο τον εαυτό σου στη θέση μου και πες μου πως θα σου φαινόνταν να εισέπρατες τέτοια απάντηση.

Κατά τ' άλλα, καλά σου Χριστούγεννα

Δημήτρης

Μη αρπάζεστε ρε παιδιά! Δεν έγινε και τίποτα.

Κοίτα φίλε, dspdspdsp και εγώ ξεκίνησα μαθαίνοντας πόκα και μετά γνώρισα το poker. Ξέρω ότι αυτό δίνει μία ευκολία σε σχέση με το παιχνίδι γιατί έχεις μία καλύτερη αντίληψη της τράπουλας αλλά σε κανόνες το poker είναι διαφορετικό και πολύ καλύτερο από την πόκα.

Η πόκα έχει πολλές χαζομάρες για μένα. Η μεγαλύτερη που είχα αντιμετωπίσει εγώ ήταν ότι δεν μπορούσες να ανεβάσεις το στοίχημα (raise) αν ζητούσες χρόνο (δικαίωμα), μπορούσες μόνο να να το δείς ή να πας πάσο. Απαράδεκτο!

Όσον αφορά την αξία των χεριών.. http://www.pokerland.gr/pokerschool/bas ... hands.html

Στο section του site μας "Σχολή Ποκερ" θα βρείς ό,τι πληροφορίες θες για το παιχνίδι του poker.

Αυτό που θα σου έδινα εγώ σαν συμβουλή είναι να ξεχάσεις λίγο τη γίνεται στη πόκα και να αντιμετωπίσεις το poker σαν ένα ολοκαίνουριο και πολύ καλύτερο παιχνίδι.

Καλή συνέχεια στα τραπέζια.. :)

Δημοσίευση

ουφ .... ρε παιδιά ! ξέρω και την ιεραρχία των χεριών και τους κανόνες του παιχνιδιού, προς Θεού ! Αλλιώς θα το κάναμε νηπιαγωγείο :P

Απλά είχα μια απορία, αυτό είναι όλο !

Αν δε μου έπεφτε και τόσο μακριά το Apollonia θα τα λέγαμε και από κοντά, αλλά από Αθήνα είναι ολόκληρο ταξίδι, και το σκέφτεσαι πολύ να το κάνεις.

ουφ ....

Δημοσίευση

Α! Όσον αφορά τη δύναμη των χρωμάτων. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει λόγος στα παιχνίδια του Texas Hold'em και του PLO Omaha. Αν ισχύει θα ισχύει στα 7-Card Stud και στα παιχνίδια του Draw Poker.

Δημοσίευση

File dspdspdsp

katarxas sorry gia ta greenglish alla to kwlolaptop paizei mono se safe mode kai den mporw na balw to ell. pliktrologio

Tha symfonisw me tin prwth apantisi-simbouli tou foystouki...

KSEXNA OTI IXERES APO TIN POKA KAI MATHE HOLDEM H OMAHA POKER APO TIN ARXI!!!!!!!!!

xero einai diskolo alla einai diaforetika paixnidia oso kai an anikoun stin idia "oikogeneia".......

To holdem perissotero kai to omaha ligotero einai polu sigkekrimena stin domi tous kai den exoun kamia sxesi me tin poka

bebaia pantote mporei se ena trapezi na allaxoun oi oroi an sumfonoune oloi alla eithiste na akolouthontai oi basikoi kanones toso sto online oso kai sta live tournoua.....

Ayto poy rwtas gia tin ierarxeia den isxuei opws sou apantisan kai oi proigoumenoi filoi kai basika tha prepei na to apodexteis......

den epilegeis paixnidi kai ierarxeia opws stin poka ....

exw ena filo pou kathe fora pou paizoume tournoua filika sta spitia mas leei: re paidia den to paizoume tria -foul einai pio dikaio...!!!! kathws episis tis prwtes fores pou epaize.... ebgaine prwtos apo ta tournoua afou empaine sta 8 apo ta 10 xeria pou tou erxontousan elplizontas oti meta to flop-turn tha tou katsei kati...sinithismenos apo tin poka...

Opote an thes na asxoleitheis me poker xehna tin poka.....

Y.g. Xoris na kanw ton dikigoro kanenos thewrw oti mallon parexigises ton foustouki (allwste oso ton blepw kai postarei den exei dosei tetoia deigmata) ...afou mallon auto pou ithele na sou pei einai na koitaxeis merika site biblia arthra gia to poker holdem kai omaha giati logika etsi tha sou lithoun tetoiou eidous apories kai meta efoson exeis akoma apories na rwtiseis

Alloste nomizw oti kaneis den mporei na sou pei na min postareis efoson den prosbaleis i brizeis ktl...

Auta kai kala Xristougenna kai se sena.....

Δημοσίευση

χεχεχεχε το τρια φουλ το σκεφτομουν κι εγω πολυ, αλλα με 7 φυλα συνηθως εμεις τα παιζαμε κεντα χρωμα :P :P :P

Δεν εχω τιποτα με τον foustouki προς Θεου, απλα μου εκατσε λιγο στραβα αυτο το "μην ποσταρεις"

Τελος παντων, ας μην κανουμε σαν παιδια, ειναι και χαζο και χανουμε και την ουσια του θεματος νομιζω.

Για να ειμαι ειλικρινης, σαν παιχνιδι προτιμω το Omaha, αλλά με ενοχλει ο λιγος χρονος που εχεις να σκεφτεις παιζοντας online, και βεβαια οταν ο αντιπαλος εχει 4 χαρτια στα χερια του πρεπει να σκεφτεις πολλα ... και πολυ

Δημοσίευση

Logiko na sou aresei pio polu to omaha afou plisiazei perisotero sta diafora paixnidia tis pokas me perissotera fylla kai range fyllwn me ta opoia mporeis na paixeis....

Polloi paiktes pou paizoun polla paixnidia poker i pokas thewroun to holdem bareto poly .... afou i drasi einai polu pio periorismenh (mexri na tiltareis apo tin baremara kai tin kourasi kai na arxiseis na kaneis check raise me 7 2 off xaxaxa)

Twra gia ton xrono .... distixws sto online den ginetai diaforetika...... polles fores tha prepei na pareis apofaseis grigora kai biastika... edw sto holdem me 2 fylla kai pali .... fantazomai sto omaha

Opote tha epanalabw tin simbouli pou sou edwsa kai protitera kai thewrw tin pio simantiki...

na apobaleis tin nootropia kai to skeptiko tis pokas...

kali sinexeia

Δημοσίευση
dspdspdsp έγραψε:
ουφ .... ρε παιδιά ! ξέρω και την ιεραρχία των χεριών και τους κανόνες του παιχνιδιού, προς Θεού ! Αλλιώς θα το κάναμε νηπιαγωγείο :P

Αυτό το καταλάβαμε όλοι. Αλίμονο.

Απλά είχα μια απορία, αυτό είναι όλο !
[/quote:3qaue04y]

Δύο!!!

Σε περίεργα τραπέζια πόκας καθόσουν. Μάλλον ξέρατε όλοι καλά. Ε?

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

dspdspdsp έγραψε:
Αυτό το καταλάβαμε όλοι. Αλίμονο.
[/quote:1axkxsuh][/quote:1axkxsuh]

:laugh: :laugh: kleo!

Δημοσίευση

από το καρέ του μικρότερου τέλος πάντων. Αλλά βλέπω πως από ειρωνεία και μαγκιά διαθέτουμε μπόλικη ε ?

Λυπάμαι, υποτίθεται πως με το συγκεκριμένο "άθλημα" ασχολούνταν σκεπτόμενοι άνθρωποι ...

Anyway, δε νομίζω να ασχοληθώ ξανά με αυτή τη σελίδα, αν μη τι άλλο δεν νομίζω πως έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα.

ΑΛΛΩΣΤΕ, και ακόμα και αν είμαι ένας ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ και αδαής, η αντιμετώπιση με ειρωνεία δείχνει βαθιά συμπλεγματικούς ( αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη φίλε Αντώνη άνοιξε ένα λεξικό, καλό θα σου κάνει ) και ασχετότερους από μένα ανθρώπους.

Επίσης, τον κανόνα περί του μεγαλύτερου φλος να χάνει από το καρέ του μικρότερου, τον έχουν φτιάξει ώστε να μην είσαι ποτέ 100% σίγουρος για το φύλο σου, και πάντα να υπάρχει κάτι καλύτερο. Αυτά, έτσι όπως μου τα μάθανε άνθρωποι που πλέον είτε δεν είναι στη ζωή είτε έχουν σταματήσει να παίζουν λόγω ηλικίας. Αλλά παιδάκια όπως ο Αντωνάκης ξέρουν καλά ... πολύ καλά ... επαγγελματίες !!!

Λίγος σεβασμός στον απέναντι, όποιος κι αν είναι, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, εκτός αν η νοημοσύνη του δε φτάνει μέχρι να τον αποδώσει ... τελικά φαίνεται υπάρχουν ακόμα τα ενδιάμεσα στάδια Δαρβίνε, μόνο που φοράνε και ρούχα.

Δημοσίευση

dspdspdsp έγραψε:

Anyway, δε νομίζω να ασχοληθώ ξανά με αυτή τη σελίδα, αν μη τι άλλο δεν νομίζω πως έχει και κανένα ιδιαίτερο νόημα.

pls Συγνώμη δεν θα το ξανάκανω. Νομίζω οτι παραφέρθηκα. Ζητώ συγνώμη.

Αμα φύγεις εσύ δεν γράφει ο fanis the genius εγω με τι θα σχολούμαι?

Γιατί πάσες δεν αναλύω, πόκερ δεν παίζω, πλακίτσα κάνω sorry. ΤΟ ξέρω οτι υπάρχουν παίκτες που θέλουν να μάθουν και να ανλύσουν λίγο την βαθειά ποκερική τους σκέψη και εγω την χαλάω την δουλειά. Παιδάκι είμαι θα μεγαλώσω θα μαθω απο την ίδια ζωή και που θα πάει ισω βάλω μυαλό κ εγώ. SOrry κ πάλι μην μου το κάνεις αυτό.

keep posting

Δημοσίευση

Πόσο σοφός είναι τελικά ο λαός Αντώνη ... ελπίζω να ξέρεις τις προτάσεις με τα πολλά συνεχόμενα "Π" ... φαίνεται έχει ρίζες ..

clansman έχεις δίκιο σε αυτό που λές, αλλά είδες και μόνος σου είπες πως έχετε ακυρώσει τον κανόνα, άρα ίσχυε έστω κάποτε ..

Για το κέντα χρώμα κι εγώ το ίδιο είπα, μέχρι 7 φύλα ( με εξαίρεση τους κούκους που ακόμα και οι μονοί είναι τρία φούλ )

Δημοσίευση

dspdspdsp έγραψε:

Πόσο σοφός είναι τελικά ο λαός Αντώνη ... ελπίζω να ξέρεις τις προτάσεις με τα πολλά συνεχόμενα "Π" ... φαίνεται έχει ρίζες ..

Ναι κάτι ξέρω. "Πρόσεχε Πατρινιά Π@υτσα πίσω σου.

Το άλλο με τα πολλά Π που λενε οι Απέκηδες με μπερδεύει κ είναι κ χυδαίο. :)

Guest
Η συζήτηση έκλεισε, δεν μπορούν να γίνουν νέες απαντήσεις
  • Προσθήκη...