Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

http://i59.photobucket.com/albums/g310/ ... kesdb2.gif

Βρηκα αυτο σε καποιο ξενο forum.

Μου φανηκε πολυ καλο.

Εννοειται οτι ο καθενας μπορει να ξεκινησει απο το σκαλοπατι που θελει.

Πως σας φαινεται?

Αν δεν υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινετε στο διαγραμμα ειδικα εκει με το cashout πειτε μου.

Δημοσίευση

Ημουν σιγουρος οτι θα υπηρχε προβλημα με τα βελακια του cashout κλπ κατι που ουτε εγω καταλαβα οταν ειδα αυτα τα σκαλοπατια.

Εξηγω λοιπον το cashout με ενα παραδειγμα για να γινει κατανοητο :

ΕΣΤΩ οτι αρχιζουμε απο το NL10 με 750$.Αρχιζουμε και παιζουμε.

ΓΙΑ να ανεβουμε stake θα ΠΡΕΠΕΙ να εχουμε 1,5Κ στο bankroll μας ΚΑΙ να εχουμε κανει CASHOUT αλλα 625$ κατα την διαρκεια που παιζουμε.

Δηλαση στην πραξη οταν τα 750 γινουν 1500+625=2125$.

Αυτο μπορει να γινει ειτε σε μικρα ποσο κατα την διαρκεια ειτε σε μεγαλυτερα ποσα οταν εχει ανεβει αρκετα το bankroll μας.

Θα μου πειτε γιατι να το κανουμε αυτο και να κανουμε cashout?

1)Αισθημα ικανοποιησης και μαλιστα χειροπιαστο.

2)Σιγουρια οτι μπορουμε να νικησουμε το limit αυτο και οτι ειμαστε ετοιμοι για το επομενο βημα.

3)Αν ενω ανεβαινουμε stakes καποια στιγμη πρεπει να κατεβουμε χαμηλοτερα εχοντας ηδη κανει cashout εχουμε εξασφαλισει ενα κερδος και απλα κατεβαινουμε για grinding σε ενα lvl που "ξερουμε" οτι μπορουμε να ειμαστε κερδοφοροι παιχτες.

Εγινε τωρα κατανοητο?

Αποψεις?

Δημοσίευση

tavou έγραψε:

kai episis borei na vanei xazo...alla ti ennooume NL2 NL5 ?ta big blinds ton trapezion einia ta 2-5? :silly:

NL2--> blinds 0.01-0.02$

NL10-->blinds 0.05-0.10$

NL50-->blinds 0.25-0.50$

Στην πραξη το bbx100 οπου ειναι το max buy in για τα τραπεζια(εξαιρεση τα deep tables)

Δημοσίευση

foustouki πολυ καλη η σκαλιτσα και μπραβο που το ψαχνεις τοσο πολυ και βρισκεις τετοια ωραια και χρησιμα πραματακια.Ποσοι απο μας ομως μπορουν να ακολουθησουν πιστα μια τετοια στρατηγικη??Σιγουρα ειναι σωστη αλλα δυσκολη στην εφαρμογη απο τους περισσοτερους απο εμας.Τελικα πως τα πηγες με το concept σου 6max στο fulltilt?

Δημοσίευση

Πολύ καλή η σκάλα. Δίνει παραστατικά τα μαθηματικά του Bankroll Management.

Τα cashout μπορούν να παραληφθούν αν ο μόνος σκοπός είναι το level up, αλλά γιατί να μην γεμίζετε και τη τσέπη σας εκτός από το bankroll σας; ;)

Καλό webfind foustouki.. :)

Δημοσίευση
Daffy δεν μου ειπες πως την βλεπεις την σκαλιτσα..?

Αρκετά αυστηρή η σκάλα και με ελάχιστο risk of ruin(εώς καθόλου).

Εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να την ακολουθήσω καθώς τη βρίσκω λίγο υπερβολική, δλδ είναι δυνατόν κάποιος να έχει 100$ και να παίζει NL2?

Στα αρχικά θα έπαιζα με 5% του bankroll και μετά σταδιακά θα χρησιμοποιούσα 4%/3%/2%/1% ανά level.

NL5-->100$ min

NL10-->250$ min

NL25-->800$ min δε 8α μιλήσω για παραπάνω levels γιατί δεν έχω την πείρα ούτε έχω παίξει πολλά hands σε αυτά(μόνο live αλλά είναι τελείως διαφορετικά).

Επίσης ρόλο παίζει το πόσα τραπέζια παίζεις, εγώ δεν έχω παίξει πάνω απο 9, οπότε σε 12+ πιθανόν να έχει καλύτερη εφαρμογή η σκάλα στα low stakes από αυτά που αναφέρω.

foustouki πολυ καλη η σκαλιτσα και μπραβο που το ψαχνεις τοσο πολυ και βρισκεις τετοια ωραια και χρησιμα πραματακια.

Τι του λες μπράβο? Μισή δουλειά έχει κάνει... Που είναι μια αντίστοιχη σκάλα για ΜΤΤ ? για S&G ??

Τι πράγματα είναι αυτά?

Δημοσίευση

von_dracul έγραψε:

foustouki Τελικα πως τα πηγες με το concept σου 6max στο fulltilt?

Μην ξύνεις πληγές φιλαράκι.

Y.Γ. Foustouki ξέρεις πόσοι με ρώτησαν πάνω στην Γευγευλή τι έγινε με το concept σου? :)

Y.Γ.2, Τουλάχιστον γλύτωσες το στοίχημα κ θα ήταν κ διπλό. :ohmy:

Δημοσίευση

clansman έγραψε:

παντως φουστουκι λαθος τη διαβασες τη σκαλα.Απο το 10NL στο 25ΝL

χρειαζεσαι 750 + 625.Οχι 1.5Κ +625.Μη τρελλαθουμε κιολας

Την σκαλα την διαβασα σωστα.

Χρειαζονται 1500 και να εχεις κανει και cashout 625 αρα συνολικα στην πραξη 2125$.

Δημοσίευση

Antonis έγραψε:

von_dracul έγραψε:
foustouki Τελικα πως τα πηγες με το concept σου 6max στο fulltilt?

Μην ξύνεις πληγές φιλαράκι.

Y.Γ. Foustouki ξέρεις πόσοι με ρώτησαν πάνω στην Γευγευλή τι έγινε με το concept σου? :)

Y.Γ.2, Τουλάχιστον γλύτωσες το στοίχημα κ θα ήταν κ διπλό. :ohmy:[/quote:1qu0p2x5]

Αντωνη οπως μπορεις να τσεκαρεις πολυ ευκολα εχω να παιξω ποκερ κοντα στον 1-1,5 μηνα.

Ειμαι σε φαση απειρης μελετης και θα επανελθω παικτικα απο το νεο ετος.

Ελπιζω να συζηταω μεταξυ σου για ενδιαφερον χερια και οχι για push/fold strategy.

Οσο για τα 100Κ χερια θα το καψω για κανενα μηνα στο νεο ετος να το τελειωσω για να δω απο περιεργεια τα αποτελεσματα κλπ.

So θα σε πρηξω με ερωτησεις απο το νεο ετος για αυτο στις διακοπες ξεκουρασου.. :) :) :)

Υ.Γ Ελπιζω να μην ακουσαν εκει πανω ολη την γνωμη σου για μενα :) : χα χα

Δημοσίευση

d4ffyd3ck έγραψε:

Daffy δεν μου ειπες πως την βλεπεις την σκαλιτσα..?

Αρκετά αυστηρή η σκάλα και με ελάχιστο risk of ruin(εώς καθόλου).

Εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να την ακολουθήσω καθώς τη βρίσκω λίγο υπερβολική, δλδ είναι δυνατόν κάποιος να έχει 100$ και να παίζει NL2?

Στα αρχικά θα έπαιζα με 5% του bankroll και μετά σταδιακά θα χρησιμοποιούσα 4%/3%/2%/1% ανά level.

NL5-->100$ min

NL10-->250$ min

NL25-->800$ min δε 8α μιλήσω για παραπάνω levels γιατί δεν έχω την πείρα ούτε έχω παίξει πολλά hands σε αυτά(μόνο live αλλά είναι τελείως διαφορετικά).

Επίσης ρόλο παίζει το πόσα τραπέζια παίζεις, εγώ δεν έχω παίξει πάνω απο 9, οπότε σε 12+ πιθανόν να έχει καλύτερη εφαρμογή η σκάλα στα low stakes από αυτά που αναφέρω.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Οτι για single tabling η για λιγα τραπεζια ειναι υπερβολικη η σκαλα αλλα για multitabling πιστευω οτι ειναι μια χαρα.

foustouki πολυ καλη η σκαλιτσα και μπραβο που το ψαχνεις τοσο πολυ και βρισκεις τετοια ωραια και χρησιμα πραματακια.

Ασε εχει γεμισει ολη η επιφανεια εργασιας με τετοια πραματακια.Πρεπει να κανω καποιους φακελους για να βγαζω ακρη.

Τι του λες μπράβο? Μισή δουλειά έχει κάνει... Που είναι μια αντίστοιχη σκάλα για ΜΤΤ ? για S&G ??

Τι πράγματα είναι αυτά?

Εχω αντιστοιχες "σκαλες" και για mtt/s$g θα μιλησουμε msn να σ στειλω κατι παρομοια

[/quote:102zqm80]

Δημοσίευση
foustouki έγραψε:

Υ.Γ Ελπιζω να μην ακουσαν εκει πανω ολη την γνωμη σου για μενα :) : χα χα

Ξέρεις οτι λέω τα καλύτερα για τον χαρακτήρα σου κ ποτέ δεν κάνω πλάκα με την χασούρα του άλλου αλλα εδω ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν ήσουν κ μπροστά ...... οπότε το άντεξα. :)

Δημοσίευση

Αν σ πω τι ερωτησεις μου εγιναν οταν ανεβηκα πανω μια μερα ενω το ιδιο μεσημερι ειχαμε βγαλει τα φτυαρια θα παθεις πλακα.

Και ηταν η περιοδος που ημασταν στα "καλυτερα" μας και πετουσες τις χειροβομβιδες σου λες και ηταν οι πρασινες μαρκες του Απολλονια..

Τεσπα ολα καλα ξεκουρασου τα Χριστουγεννα γιατι μετα θα σ πρηξω.