kasspav Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Παιζω στην partypoker εδω και καμια 10αρια μέρες cash games στο οριο 0,10-0,25NLH , κατι που δεν το συνήθιζα...επαιζα μονάχα τουρνουα...ειπα όμως να ασχοληθω πλέον και με το cash game ουτως ωστε να ανεβάσω το bankroll μου...Συμφωνα με τα στοιχεία του poker tracker από τις 11 session τις 7 βγήκα κερδισμένος και με παρα πολυ καλά ποσοστα...συνολικά ΒΒ/100=9,54 ΒΒ/ΗR=13,92...σε περίπου 3000 χερια...21 ωρες παιχνιδιού, με δυο τραπέζια ανοιχτα...Αυτο ειχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του bankroll...Το ερώτημα είναι να ανέβω στο 0,25-0,50 ή να περιμένω να φτασει η μπάνκα τα 2000ΒΒ? Παράθεση
laxmana Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Κατά την γνώμη μου αν είναι η πρώτη σου επαφή με τα cash θα έπαιζα καμια 30.000 - 50.000 χέρια για να αποκτήσω εμπειρία σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης 3000 χέρια είναι πολύ μικρό δείγμα για να πει κανείς αν όντως είναι κερδοφόρος ή όχι. Υπάρχουν και τα downsing και καλύτερα αν έρθουν, μακαρί να μην σου έρθουν ποτέ, να το περάσεις στο 25NL παρά στο 50NL. Πάντως σε αυτά τα stakes 30-40 buy in είναι καλά. Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 laxmana έγραψε:Κατά την γνώμη μου αν είναι η πρώτη σου επαφή με τα cash θα έπαιζα καμια 30.000 - 50.000 χέρια για να αποκτήσω εμπειρία σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης 3000 χέρια είναι πολύ μικρό δείγμα για να πει κανείς αν όντως είναι κερδοφόρος ή όχι. Υπάρχουν και τα downsing και καλύτερα αν έρθουν, μακαρί να μην σου έρθουν ποτέ, να το περάσεις στο 25NL παρά στο 50NL. Πάντως σε αυτά τα stakes 30-40 buy in είναι καλά.Ακριβώς.3000 hand είναι πολύ λίγα.Πάιξε για αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να φτάσεις (ή ακόμη καλύτερα να ξεπεράσεις) τα 40 buy in (για το 50nl)ώστε να έχεις την άνεση αν έρθουν κακά αποτελέσματα να κατέβεις. Παράθεση
Ntavelis Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου, 2009 GeorgeSadoor έγραψε:laxmana έγραψε:Κατά την γνώμη μου αν είναι η πρώτη σου επαφή με τα cash θα έπαιζα καμια 30.000 - 50.000 χέρια για να αποκτήσω εμπειρία σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης 3000 χέρια είναι πολύ μικρό δείγμα για να πει κανείς αν όντως είναι κερδοφόρος ή όχι. Υπάρχουν και τα downsing και καλύτερα αν έρθουν, μακαρί να μην σου έρθουν ποτέ, να το περάσεις στο 25NL παρά στο 50NL. Πάντως σε αυτά τα stakes 30-40 buy in είναι καλά.Ακριβώς.3000 hand είναι πολύ λίγα.Πάιξε για αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να φτάσεις (ή ακόμη καλύτερα να ξεπεράσεις) τα 40 buy in (για το 50nl)ώστε να έχεις την άνεση αν έρθουν κακά αποτελέσματα να κατέβεις.[/quote:23e16oug]+1 Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Κάπου είχα διαβάσει ότι μετά από 3 αποτυχημένες session τότε ξανακατεβαίνεις level μεχρι να ορθοποδήσεις ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστείς να κατέβεις και άλλο...αυτή η προσέγγιση πώς σας φαίνεται? Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav έγραψε:Κάπου είχα διαβάσει ότι μετά από 3 αποτυχημένες session τότε ξανακατεβαίνεις level μεχρι να ορθοποδήσεις ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστείς να κατέβεις και άλλο...αυτή η προσέγγιση πώς σας φαίνεται?Ανάλογα.3 session για κάποιους μπορεί να είναι χασούρα όλου του κεφαλαίου. Οπότε πάρτο κατά buy in.πχ αν χάσεις 6 buy in τότε κατέβα και φτού κι απ΄την αρχή. Παράθεση
Ntavelis Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav έγραψε:Κάπου είχα διαβάσει ότι μετά από 3 αποτυχημένες session τότε ξανακατεβαίνεις level μεχρι να ορθοποδήσεις ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστείς να κατέβεις και άλλο...αυτή η προσέγγιση πώς σας φαίνεται?Τραβηγμένο.Τα μαθηματικά του Bankroll Management λένε να έχεις τουλάχιστον 30 buy-ins για το επίπεδο που παίζεις και τουλάχιστον 35-40 buy-ins για το επόμενο level προς τα επάνω πριν ανέβεις.Σύμφωνα με αυτό αν πέσεις στα 29 buy-ins κατεβαίνεις level.Αυτό που λες εσύ θα μπορούσε να σε κατεβάσει πολύ σε levels σε μία περίοδο γκίνιας, η οποία σύμφωνα με μία έρευνα κρατάει περίπου 6.000 παρτίδες (αν θυμάμαι καλά). Παράθεση
Erev0s Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Εκείνη η μελέτη που είχε ανεβάσει σε είδηση ο Νίκος έλεγε ότι μια περίοδο bad run μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60.000 παρτίδες :Ρ όχι 6.000. Κατά τα άλλα το Bankroll σου πρέπει να σε οδηγεί αν θα ανεβαίνεις ή θα κατεβαίνεις επίπεδο αν θέλεις να έχεις ασφάλεια. Ο αριθμός των buy-in που λέει ο Ntavelis είναι καλός. Αν έχεις παραπάνω , φυσικά και δεν είναι πρόβλημα. 3.000 παρτίδες που αναφέρεις είναι ένα ελάχιστο δείγμα για να σκέφτεσαι αν θα ανέβεις ή θα κατέβεις. Παράθεση
Ntavelis Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Erev0s έγραψε:Εκείνη η μελέτη που είχε ανεβάσει σε είδηση ο Νίκος έλεγε ότι μια περίοδο bad run μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60.000 παρτίδες :Ρ όχι 6.000.lolΈφαγα ένα μηδενικό.. Θυμόμουν λάθος, sorry για την παραπληροφόρηση.. Παράθεση
Erev0s Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Μακάρι το μέγιστο bad run που θα μπορούσε να έχει ο καθένας να ήταν μόνο 6.000 παρτίδες. Θα μπορούσε κάποιος να ξεκαθαρίσει πολύ εύκολα τι σκαμπάζει ή να ξέρει τι να περιμένει σχεδόν με ακρίβεια.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Δεν ήταν παραπληροφόρηση..Ευχή έδωσες σε όλους :Ρ Παράθεση
Themis Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Καλησπερα kasspav,γεγονος ειναι οτι καλυπτεσαι αρκετα απο τους προλαλησαντες. Αποψη μου παντως ειναι , οτι για ανεβεις stakes, το κριτηριο δεν ειναι απλα η αυξηση του bankroll σου, αλλά και το ποσο ανετα νιωθεις στα stakes που βρισκεσαι. Μπορει π.χ. με καποιες απανωτες κερδοφορες sessions, να χτισεις ενα bankroll που να σου επιτρεπει - βαση των ελαχιστων buy ins που απαιτουνται και τα οποια ελαχιστα buyins θα τα καθορισεις εσυ - να ανεβεις στα 25/50 σεντς. Αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι εισαι φοβερος και τρομερος παικτης στα 10/25! (crash these stakes, οπως λενε χαρακτηριστικα τα βιβλια....) ,Γιαυτο πρεπει το στατιστικο σου δειγμα να ειναι μεγαλο. Δεν ξερω αν τα 30.000 χερια ειναι συντηρητικη προσεγγιση ή οχι - σίγουρα ομως ξερω οτι ειναι πιο αντιπροσωπευτικο δειγμα απο οτι τα 3.000!Γενικοτερα παντως, μη βιαζεσαι. Γι'αυτο η ολη... διαδικασια λεγεται "grinding". Χρειαζεται χρονος και υπομονη. Ειναι προτιμοτερο να νιωθεις απολυτος σιγουρος οτι "κατεχεις" το level στο οποιο παιζεις . Τα κερδη απο μονα τους, ειδικα αν ερθουν αποτομα, δε θα μπορεσουν να σου δωσουν το απαραιτητο θαρρος να αντιμετωπισεις αντιπαλους μεγαλυτερων stakes . Καλη επιτυχια Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Φίλε Παύλο καλά έκανες και πόσταρες εδώ και χαίρομαι που οι απαντήσεις που πήρες κυμαίνονται σε αυτά που σου είπα κι εγώ ο ίδιος. Θα επιμείνω στα 20Κ hands μιας και παίζοντας μόνο 2 τραπέζια και μάλιστα μαζί με το Pokertracker θα είναι πολύ εύκολο να "βαρέσεις μέγιστο" στο win rate! Αντί δηλαδή να περιμένεις ως τα 30Κ hands ανέβα από τα 20Κ. Και το κεφάλαιό σου θα το επιτρέπει, ή αν θες αλλιώς, χρησιμοποίησε το χρόνο που θα αφιέρωνες για τα επόμενα 10Κ hands που σου προτάθηκαν σε αναγνωριστικές κινήσεις σε ένα μόνο τραπέζι στο 0.25-0.50. Καλή επιτυχία! Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Φίλε Θέμη, η άνεση που νιώθω στα τραπέζια είναι παραπάνω απ'οτι χρειάζετε για το επίπεδο αυτό, και προσωπικά μόνο το downswing φοβάμαι που προείπαν τα παιδιά...θέλω να έχω μία μπανκα αρκετή ωστε να μην επηρρεασει το παιχνίδι μου...κατάλαβα οτι το δειγμα είναι μικρό και θα επανέλθω στα 10000 χερια για να συγκρίνω...αν σε αυτο το διάστημα η μπανκα διπλασιαστεί ξανά τότε θα ανέβω...Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές όλους... Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 SamGreek έγραψε:Φίλε Παύλο καλά έκανες και πόσταρες εδώ και χαίρομαι που οι απαντήσεις που πήρες κυμαίνονται σε αυτά που σου είπα κι εγώ ο ίδιος. Θα επιμείνω στα 20Κ hands μιας και παίζοντας μόνο 2 τραπέζια και μάλιστα μαζί με το Pokertracker θα είναι πολύ εύκολο να "βαρέσεις μέγιστο" στο win rate! Αντί δηλαδή να περιμένεις ως τα 30Κ hands ανέβα από τα 20Κ. Και το κεφάλαιό σου θα το επιτρέπει, ή αν θες αλλιώς, χρησιμοποίησε το χρόνο που θα αφιέρωνες για τα επόμενα 10Κ hands που σου προτάθηκαν σε αναγνωριστικές κινήσεις σε ένα μόνο τραπέζι στο 0.25-0.50. Καλή επιτυχία!Διονύση δεν είχα διαβάσει το μνμ σου πριν γράψω...όντως ότι είπαμε στο τηλ σε αυτά κυμάνθηκαν και οι γνώμες των υπολοίπων...Αν και ζορίζομαι...θα κάνω υπομονή για την άνοδο!!!χαχαχα... Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav αν μπορείς σου προτείνω να παίζεις 4 τραπέζια αντί 2(25nl).Κάτι σαν να παίζεις σε 2 τραπέζια στο 50nl. Καλά κέρδη. Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου, 2009 Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αφιερώσουν στο παιχνίδι τους και έτσι γίνονται συχνά θύματα των καθημερινών swings που προσφέρουν τα τραπέζια. Το αποτέλεσμα είναι τη μία να είναι χαρούμενοι και να νιώθουν πολύ καλά με το παιχνίδι τους και την άλλη να νιώθουν τελευταίοι και αρκετά στεναχωρημένοι. Όλοι λίγο πολύ γινόμαστε θύματα αυτών των συναισθημάτων γιατί δεν παίζουμε χιλιάδες χέρια καθημερινά όπως θα έπρεπε, εξισσοροπώντας παράλληλα τα σκαμπανεβάσματα που είναι φυσιολογικά στο παιχνίδι. Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και η άποψη μου στην ερώτηση σου είναι κατηγορηματική- "ΟΧΙ". Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πεις ότι θα ανέβεις γιατί πρέπει πρώτα να παίξεις ένα ικανοποιητικό αριθμό χεριών,να έχεις ένα καλο bb/100 hands ποσοστό κέρδους, να έχεις γνωρίσει όλα τα swings και να νιώθεις μια άνεση του να χάσεις 5-6 buy in σε 1.000 χέρια και να ξέρεις ότι απλά είναι μια διαδικασία καθημερινή. Πως θα σου φαινόταν να χάσεις 6 buy in στο 0.25/0.50 αυτή τη στιγμή, δηλαδή $300??Μπορείς να το δεχτείς αυτό το ποσό ή θα βαρέσεις κανόνια και θα σταματήσεις να παίζεις την επομένη? Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και είναι φυσιολογικό να συμβούν και πρέπει να τα σκεφτείς πριν κανεις το οτιδήποτε.Θα σου πρότεινα να προσθέσεις περισσότερα τραπέζια στη κάθε session σου 4-6 και φυσικά να παίξεις περίπου 200.000 με 300.000 παρτίδες πριν βγάλεις το οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα.Και από μένα καλή τύχη... Παράθεση
Againstodds Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 Επειδη παιζω σε αυτα τα micro/low stakes αρκετο καιρο ηθελα να προσθεσω κατι σε ολα αυτα που εχουν υποθει. Μεγαλο ρολο παιζει η πλατφορμα που παιζεις. Απο πλατφορμα σε πλατφορμα υπαρχουν τρομερες διαφορες σε αυτα τα stakes. Πριν αρχισεις το grinding καλο θα ηταν να κανεις καποιες αποπειρες σε διαφορες πλατφορμες. Π.χ. Εγω ξεκινησα να παιζω στην ongame, οπου στο NL30 επαιζα ανετα και ημουν παραληλλα κερδισμενος. Καποιες φορες που τα κερδη μου boost-αραν αρκετα το broll μου για να ανεβω, το επιχειρησα αλλα δεν καταφερα ποτε να παιξω επιτυχημενα στο NL50 στην ongame. Πριν απο ενα μηνα εκανα μια mini ερευνα και κατεληξα σε μια πλατφορμα στην οποια η ιδιοσυγκρασια των παιχτων στο NL50 με βοηθουσε περισσοτερο να αποδωσω. Ελπιζω να μην ακουγεται ασχημο αυτο που προσπαθω να πω, ή να μην παρερμηνευτει (δεν λεω παιξε NL30 στην ongame και οταν θες να ανεβεις μετεφερε τα λεφτα στην stars (π.χ.)) Απλα απο την στιγμη που εχει αναπτυχτει τοσο το poker διαδυκτιακα και υπαρχουν επιλογες, ισως μια ερευνα αγορας σε βοηθησει να βρεις μια πλατφορμα που να σου ταιριαζει περισσοτερο. Παράθεση
kasspav Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 Η έρευνα που αναφέρεις των διαδυκτιακών τόπων έχει μεγάλη βάση ειδικά στο rakeback...με το poker tracker συνειδητοποίησα πόσα χρήματα φεύγουν στο rake...φοβερό!Οσον αφορά αυτά που αναφέρεις nickaki περι "συναισθημάτων σκαμπανεβασμάτων" έχεις απόλυτο δίκιο...τα νιώθω κατά καιρούς, αλλά πλέον θεωρώ οτι τα ελέγχω...κάνω review τις κινήσεις μου ωστε να εντοπίζω τυχών λάθη, αν υπάρχουν... Παράθεση
GeorgeSadoor Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου, 2009 kasspav έγραψε:Η έρευνα που αναφέρεις των διαδυκτιακών τόπων έχει μεγάλη βάση ειδικά στο rakeback...με το poker tracker συνειδητοποίησα πόσα χρήματα φεύγουν στο rake...φοβερό!Οσον αφορά αυτά που αναφέρεις nickaki περι "συναισθημάτων σκαμπανεβασμάτων" έχεις απόλυτο δίκιο...τα νιώθω κατά καιρούς, αλλά πλέον θεωρώ οτι τα ελέγχω...κάνω review τις κινήσεις μου ωστε να εντοπίζω τυχών λάθη, αν υπάρχουν...To πόσο rake φεύγει μπορείς αν το συνειδητοπιήσεις και απ τους πόντους που έχει μαζέψει.Πραγματικά απαραίτητο πράμα το rakeback. Παράθεση
Recommended Posts