SWEDENFISH Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Ήθελα να γράψω καιρό για το θέμα τον super high stakes στο full tilt.Έπαιζα με τον "κελεπουρο" στο σαν remo στο ept.ti έπαρση είναι αυτή ρε παιδιά.Χειρότερος και από τον ήλιο. Μιλούσε με κάτι φίλους του και τους έλεγε πως είναι ήδη 1 mil κάτω.Νομίζω πως πήγε τελικά 3mil κάτω και είναι να "ψιλοβασταρι".Καλά dourrr δεν συζητάμε αυτός κιάν καβάλησε τελείως το kalami.Τι συμβαίνει σε αυτό το παιχνίδι?Είναι μακάκες και παίζουν με τον ivey και τον αντόνιους και οι δυο αυτοί μεταξύ τους?Τα πράγματα είναι κατά την γνώμη μου πάντα, ως εξής.Το full tilt έχει δόση μεγάλα συμβόλαια σε πόλους από αυτούς πάνω από 2mil ο καθένας τους ,αφού το full tilt πάει super last 3 years.Αυτοί παίζουνε και σκοτώνονται μεταξύ τους ,όταν το edge που βγάζουνε είναι πολύ μικρό και ιδιαιτερα σε σχέση με το variance τον stakes που έχει το pl omaha.Σίγουρο πως θα "βασταρουνε" (εκτος από αυτούς που ήδη "βασταρανε") ένας στους δυο τα επόμενα δυο χρονια.Μα καλά δεν γνωρίζουνε πως η επιλογή παιχνιδιού έχει να κάνει με το DI?D.Η = hourly win rate / stand. deviationΆρα, ένας cash game player πρέπει να μην βλέπει μονο το win rate του αλλα το stand. deviation το οποιο έχει να κάνει με το ROR(risk of br ruin)στα ελληνικά λέγεται πιθανότητα καταστροφής.και στην "καζινικι" διάλεκτο σημαίνει πας για δουλειά, τέρμα το κεφαλαιο ,τέρμα και το poker.Και αυτά τα κορόιδα όπως η jennifer harman,ο γκρίνσταϊν, ο brunsonκαι άλλοι την παλιάς φρουράς γιατί δεν παίζουνε εκεί?Ne σωστά λίγο δύσκολο να κάνουνε multi με τον ivey αλλα μεταξύ τους ξέρετε τι λένε για αυτούς?Παιδιά είναι...Δεν αμφισβητώ το ταλέντο τους αλλα ο εγωισμός και η έπαρση είναι ίωνος τις καταστροφής.(τουλάχιστον για τους πιο πόλους)Πολλοί παίκτες και simperilavbano και τον εαυτό μου μέσα (που βεβαια δεν μπορώ να κερδίσω το 2-4ηλ)και ο λόγος είναι προφανής αφού δεν έπαιξα ποτε λιγότερο από 3-6 ακόμα και την πρώτη μέρα που ξεκίνησα ,πιστεύω πως μπορούν να κερδίσουν και το 50-100ηλ(δεν είναι έπαρση wait η have a point)Αν όμως το di του 5-10ηλ είναι "μαγαλιτερο" του d.i του 50-100, εγώ στον νομο τις έπαρσης την θρησκεία μου που είναι τα μαθηματικά δεν την προδίδω.Δεν είμαι ο μονος που σκέφτεται έτσι πιστέψτε με.Προτιμώ στα 10 χρονια poker να έχω 4 mil κέρδη με risk of ruin 1%παρα 8 mil με risk of ruin 5%.Και η διαφορα δεν είναι 4% 5-1=4% αλλα 500% !!!!!Προσοχή το ror δεν ανεβαίνει γραμμικά σε σχέση με τα κέρδη αλλα super εκθετικά.Δεν συζητάμε για ψυχολογικά και αλλα που θα σου δημιουργήσουνε τα μεγάλα swings.Για να κλείσω θα πω το εξής.Κάποτε ρωτήσανε τον doyle ποιος είναι καλύτερος παίκτης από αυτόν?Και τους απαντάει θα φάνη στα επόμενα 50 χρονια, εγώ τόσο πεζό.Ας παίξουνε και αυτοί για 50 χρονια και μετά κάνουμε ταμείο. Παράθεση
nikilio137 Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 φιλε ιλίε ερώτηση."βασταρουνε" σημαίνει,καταστρέφονται?ευχαριστώ.πάντως είναι αυτό που είπα και εγώ σε ένα άλλο άρθρο ότι οι προς παίζουν μεταξύ τους και τα χρήματα κάνουν κύκλο,ο ένας τα παίρνει από τον άλλο και τα δίνει στον επόμενο,ώσπου να γίνει κύκλος,μέχρι να βρεθεί κάποιος να τους τα μαζέψει και να την κάνει με ελαφρά Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 bust κλπ εννουσε αλλα ο μεταφραστης αλλαξε την λεξη.Ηλιε πολυ ενδιαφερουσα η γνωμη σου οπως και τα ποστ σου στο αλλο thread για τον shaundeeb.Μακαρι να ποσταρες πιο συχνα.Θελω να σε ρωτησω αν εχεις σκεφτει να κανεις καποιο hit and run στα ψηλα stakes η αν σκεφτεσαι μελλοντικα να παιξεις στα ψηλοτερα stakes?Ξερω οτι επαιζες 3 χρονια 5-10,10-20,25-50 αλλα μιλαω για ψηλοτερα.Θελω να πω οτι μεταπηδησες απο τα cash στα mtt με τεραστια επιτυχια ομως δεν μπορεις να παιζεις για παντα τα 109fo και 109r της ποκερσταρς.Η μπορεις?Ποιο ειναι το επομενο βημα?Εννοειται οτι ειναι προσωπικα δεδομενα αυτα που ρωταω και δεν περιμενω σιγουρα να απαντησεις απλα θα ηθελα να δω τι σκεφτεται ενας προ του επιπεδου σου που παιζει αυτα που παιζεις και τι μελλοντικα σχεδια κανει το μυαλο του. Παράθεση
nikilio137 Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 +1 στο φίλο foustouki για την ερώτηση. Παράθεση
SWEDENFISH Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 hit and run δεν υπάρχει.θέλουμε ποιοτικά παιχνίδια με καλο κέρδος ,μικρό variance και τέλος risk of ruin όσο πιο μικρό γίνετε.Ζω από το short term investment(black jack και poker) 10 χρονια και να είμαι καλά θα ήθελα να είμαι o.k και στα επόμενα 20-3Ο χρονια.Δεν πιστεύω στα long shots.Η ζωή είναι ωραία με μικρό variance και "απολιτια" ηρεμία όσο αφορά το κεφαλαιο σου.Ase pou ite vgazo 400k to xrono ite 1mil to xrono pali 60k to xrono tha ksodevo gia na ziso.Ara why to risk?I will keep it that way and leave the glory for the makakes. Παράθεση
d4ffyd3ck Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Άσε που είτε βγάζω 400k το χρόνο είτε 1mil το χρόνο πάλι 60k το χρόνο θα ξοδεύω για να ζήσω.Τόσο ψιλά, και όμως τόσο προσγειωμένος...Ένα μεγάλο bravo φιλε ιλίε!Χαίρομαι που τέτοια άτομα αντιπροσωπεύουν το ελληνικό poker. Παράθεση
liondani Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 SWEDENFISH έγραψε:hit and run δεν υπάρχει.θέλουμε ποιοτικά παιχνίδια με καλο κέρδος ,μικρό variance και τέλος risk of ruin όσο πιο μικρό γίνετε.Ζω από το short term investment(black jack και poker) 10 χρονια και να είμαι καλά θα ήθελα να είμαι o.k και στα επόμενα 20-3Ο χρονια.Δεν πιστεύω στα long shots.Η ζωή είναι ωραία με μικρό variance και "απολιτια" ηρεμία όσο αφορά το κεφαλαιο σου.Άσε που είτε βγάζω 400k το χρόνο είτε 1mil το χρόνο πάλι 60k το χρόνο θα ξοδεύω για να ζήσω.Άρα why το risk?I will keep it that way and leave the glory for the makakes.+ 1 million Παράθεση
SickSick Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Ενδιαφέρον post με καλά points. Η διαφορα όμως είναι ότι αυτοί που παίζουνε τα nosebleeds δεν είναι semi-προς, είναι οι top παίχτες στον κόσμο. Μην συγκρίνεις καν harman, bronson, κτλ δεν είναι καν στην ίδια στρατόσφαιρα με αυτούς τους παίχτες σε ηλ και plo, ειδικά onlina και μην μιλήσουμε καν για multitabling. Άλλο να παίξουνε live mixed games με κάτι limit holdem κτλ και άλλο αυτό που βλέπουμε από Isildur κτλ. Δεν θα είχαν ποτε τύχη στο long run με τέτοιο επίπεδο ταλέντου. Για να συγκεντρώνεσαι για τέτοια sessions εξάλλου πρέπει να είσαι πολύ νεαρός, σίγουρα κάπου στα 30 πέφτει η ικανότητα να το κανεις. Όσο bust και να γίνουνε λοιπόν, ποτε δεν θα πάρουνε δουλειά κανονική όπως θα έκανε ένας semi-προ που πάει bust. Το worst case scenario είναι να κατεβουν 25-50 και να αρχίσουν grinding, όπως έκανε ο LarzLuzak τώρα και όπως έκανε ο blom90 (Isildur) στην αρχή του χρόνου όταν έχασε 1.2m σε μια νύχτα. Είδα μια συνέντευξη το καλοκαίρι κάποιου από τους νεαρούς προ'σ (δεν θυμάμαι ποιος) και τον ρωτήσανε καλά, έχει τέτοιο bankroll να παίζεις στο bobby'σ room κάθε μέρα? Τους λέει όχι βεβαια αλλα ξέρω ότι και να τα χάσω πάλι θα μπορώ να έχω μια πολύ άνετη ζωή κάνοντας grind τα midstakes.Το point είναι ότι τέτοιοι παίχτες δεν μπορούνε ποτε να κάνουνε "bust" πραγματικά επειδή ένα πράγμα που δεν θα χάσουνε ποτε είναι το ταλέντο τους και η γνώση τους. Πάντα θα βρούνε stakers η θα παίξουνε πιο χαμηλά να κάνουνε grind. Εξάλλου μην τους βάλουμε όλους στην ίδια κατηγορια, υπάρχουν τεράστιες διαφορες μεταξύ τους. Για παράδειγμα:Degenerates- Αυτοί ζούνε για την δράση και την αδρεναλίνη. Δεν καταλάβουν τίποτα, μπορεί να χάσουν εκατομμύρια την μια νύχτα η να κερδίσουν, πάλι εκεί θα ίνα την επομενη και όλα κανονικά. Προφανώς κυρια παραδείγματα είναι οι Isildur, durrr, Zigmund. Επίσης παραδείγματα αλλα με πιο λίγο ταλέντο είναι οι Hansen, Benjamin, που ευτυχώς έχουν βρει το 7gm και χάνουν λίγο πιο λίγα τώρα, τουλάχιστο ο Benjamin. Ultra professionals- Αυτοί παίζουνε μεν τρομερά ψιλά αλλα έχουνε το bankroll "γιαυτο", και προσέχουνε πολύ το bankroll τους με stop losses κτλ. Παίζουνε μονο όταν νιώθουνε ότι υπάρχει edge και κάνουνε συχνά διαλείμματα από τα nosebleeds. Αυτοί "αντιπροσπευονται" κύριος από τον Πάτρικ Αντόνιους και τον Phil Galfond (έχουν βγάλει από 10m+ τα τελευταία 2 χρονια).Shot takers- Αυτοί δεν είναι standard nosebleeders αλλα όταν υπάρχει κάποιο ψάρι στην μέση dokimzzoune την τύχη τους για πιο ψιλό +Εν με ψηλότερο variance. Αν χάσουν απλά πέφτουν στα πιο μικρά stakes δεν πάνε bust. Παραδείγματα οι dangs (urinanger, τρέχ), mark νος, και άλλοι. Ivey- αυτός είναι σε δικη του κατηγορια. Είναι και ντέγκεν, είναι και ultra professional.. είναι απλά ο Phil Ivey. Σίγουρα μονο τους degens μπορείς να αποκαλέσουμε μαλακες. Και από εκείνους βλέπουμε ότι γενικά είναι νεαροί χωρίς οικογένεια που κάνουνε τα δικά τους σαν άρρωστοι gamblers. Καλά points που συμφωνώ:Γενικά το bankroll management είναι πολύ σημαντικό για τον μεσαίο προ, και σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγετε όχι μονο το risk of ruin αλλα και τα μεγάλα swings που για μας είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσουμε παρα τους degens.Κάποιοι καταστρέφονται από το εγώ τους όσο ταλέντο και να έχουν. Γιατί αλλιώς να κάνει κανεις multi table durr, PA , και Ivey ταυτόχρονα lol. Και γιατί να μην καταλαβαίνει επιτέλους ο gus ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ WINNING PLAYER ΣΤΑ STAKES ΑΥΤΑ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ! lol. Παράθεση
nikilio137 Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 εγώ παρακολουθώ τον ήλιο κάνα χρόνο τώρα και προσπαθώ να πάρω κάτι από αυτόν,γιατί δεν είναι τυχαίο που βρίσκετε τόσο ψιλά και αυτά που μας είπε τώρα με χαροποιούν ιδιαιτερα και μου δίνουν θάρρος γιατί έτσι προσπαθώ να σκέφτομαι και εγώ,κάτι που σημαίνει ότι είμαι σε καλο δρόμο στο θέμα poker Παράθεση
von_dracul Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου, 2009 Ιλίε γιατί δεν κανεις Opt-in στο "σηαρξκοπε" να βλέπουμε κι εμείς τα συνολικά σου κέρδη και γενικά όλα τα stats να μας ανεβαίνει το ηθικό? Παράθεση
Recommended Posts