Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θα ήθελα να παραθέσω την παρακάτω παρτίδα για προβληματισμό. Ο αντίπαλος στην πρώτη παρτίδα που συμμετείχε στο τραπέζι από την ώρα που ήρθε πήγε ρέστα (όντας shortstacked πάντως) με 7-5 σε φλοπ 3-J-7 και διπλασίασε όταν στο river έσκασε ένα 5άρι στέλνοντας αδιάβαστο τον αντίπαλό του που κρατούσε ΑJ... Από εκείνο το σημείο και μετά πάντως παίζει tight και έχει συμμετάσχει σε 3 μόλις χέρια δείχνοντας μια φορά 6-6 (limp preflop) σε board 3-9-8-8-2 (άσσο high o αντίπαλός του!), μια φορά ΚΚ (raise 3BB preflop) για overpair και μια KJ (limp preflop) χτυπώντας two pairs.

Να πω επίσης ότι απομένουν περίπου τα 3/5 των παικτών και βρισκόμαστε και οι δύο κοντά στο μέσο όρο μαρκών.

PokerStars Game #35739261500: Tournament #229110261, $10+$1 USD Hold'em No Limit - Level VI (100/200)

Table '229110261 68' 9-max Seat #2 is the button

Seat 1: Chsherbenev (3183 in chips)

Seat 2: HERO (9495 in chips)

Seat 3: richard377 (8330 in chips)

Seat 4: obiwaannn (9567 in chips)

Seat 5: ouchbadbeat (7145 in chips)

Seat 6: M N Hansen (4703 in chips)

Seat 7: AAAdajiba (4600 in chips)

Seat 8: ApeDosMil 00 (14600 in chips)

Seat 9: chat_88 (552 in chips) is sitting out

richard377: posts small blind 100

obiwaannn: posts big blind 200

*** HOLE CARDS ***

Dealt to HERO [Ad Kh]

ouchbadbeat: folds

M N Hansen: folds

AAAdajiba: folds

ApeDosMil 00: folds

chat_88: folds

Chsherbenev: folds

HERO: raises 400 to 600

richard377: folds

obiwaannn: calls 400

*** FLOP *** [Ks 4s 5s]

obiwaannn: checks

HERO: bets 600

obiwaannn: raises 800 to 1400

HERO: calls 800

*** TURN *** [Ks 4s 5s] [3h]

obiwaannn: bets 2200

HERO: ???

Πιστεύετε ότι εδώ ο αντίπαλος έχει πάντα έτοιμο χρώμα?

Δημοσίευση

Πρωτα απο ολα δεν μαρεσει το μην-raise preflop.Θα προτιμουσα μεγαλυτερο.

Το raise του αντιπαλου δεν ειναι παντα ετοιμο χρωμα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι χανεις μονο απο χρωμα.Ειναι πιθανα τα 44/55 για set η καποιος ΚQ,KJ ακομα και Κ10 με τον kicker να ειναι σ αρα να εχει TP+FD.

Υπαρχει και μια μικρη περιπτωση να εχει κατι σε Α2,Α3,Α4,Α5 με τον Ασ και στο φλοπ να εχει επαφη και fd η sd και να προσπαθει να παρει

εκει το ποτ αλλα στην ουσια να μην τον χαλαει να το φουσκωσει κιολας.

Μπορει να εχει πολλα φυλλα δηλαδη γιατι με το minraise preflop μπορει να συμπληρωσε με μεγαλο range.

Ξερη μπλοφα την αποκλειω.

Το θεμα ειναι οτι και να κανεις call στο turn ο αντιπαλος αν τελικα δεν εχει χρωμα η σετ στο river μπορει πολυ ευκολα να πουσαρει και να μην μπορεις να κανεις call.

Δεν υπαρχει call για μενα στο turn.Fold/all in αλλα πιστευω το fold ειναι σωστο.

Σπανια ειμαστε μπροστα.

Δημοσίευση

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα..

Νομίζω είναι fold αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο που πόνταρε στις προηγούμενες πάσες που μας περιγράφεις.

Έδειχνε ότι είχε τα nuts στα προηγούμενα φύλλα με το που σκάγανε ή έστηνε παγίδες; Αν έστηνε παγίδες τότε υπάρχει περίπτωση να μπλοφάρει εκμεταλευόμενος την εικόνα του tight πάιχτη που έχει χτίσει..

Δημοσίευση

Να είστε καλά για τις απαντήσεις σας. Εδώ θέλω να πω το εξής. Πρώτα από όλα δεν έκανα μην raise όπως λες foustouki αλλά raise 3BB. Ίσως αν έκανα μεγαλύτερο raise να τελείωνε εκεί. Kυρίως όμως θέλω να εστιάσω στο μικρό raise που μου κάνει ο αντίπαλος μετά το flop. Νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό. Στο χέρι που κρατούσε ΚΚ έπαιξε πολύ πιο επιθετικά κάνοντας raise 3x σε J high flop και πηγαίνοντας ρέστα μετά το 9άρι που άνοιξε στο turn. Εδώ όμως κάνει ένα μικρό raise postflop και μου δίνει τη δυνατότητα να βάλω 800 μάρκες για να πάρω 3300. Αυτά είναι απίστευτα pot odds και για το λόγο αυτό πριν δεν ανέφερα καθόλου το set το οποίο απέκλεισα. Αν κρατούσε 44 ή 55 θα ήταν μεγάλο λάθος να μην προστατέψει το φύλλο του και να μου δώσει τέτοια odds να χτυπήσω εγώ πιθανό χρώμα. Οπότε κατέληξα ότι το πιο πιθανό θα ήταν (αν δεν είχε έτοιμο χρώμα και μάλιστα nut flush) να κρατούσε Αs με any kicker ή κάποιο Κ με kicker Qs,Js ή και Τσ ίσως. Οπότε το θέμα ήταν πλέον shove or fold.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Sorry διαβασα λαθος την πασα..

Εξακολουθω να πιστευω οτι εισαι πιθανοτατα πισω.

Τελικα μπηκες all in στο turn?

Να πω την αμαρτία μου ότι έκανα πολύ βιαστικό play. Βασικά δεν έπαιζα και τόσο... ορεξάτος (δε θέλω να δικαιολογηθώ αλλά νομίζω πως έχει συμβεί στον καθένα να παίζει κάποιες φορές χωρίς να είναι στα φόρτε του) και αποφάσισα να το καρφώσω. Φυσικά ο αντίπαλος άνοιξε Αs7s και παρά το γεγονός ότι δίπλωσε το 4άρι στο turn δίνοντάς μου 4 outs τελικά έχασα. Εκ των υστέρων βέβαια σκέφτηκα αυτό που έγραψα στο προηγούμενο post μου ότι δηλαδή το μικρό raise που μου έκανε στο φλοπ έπρεπε να με προβληματίσει για το made nut flush. Πιστεύω ότι με set ή με draw μάλλον θα έπρεπε να ανεβάσει περισσότερο.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

gambler81 έγραψε:

*** TURN *** [Κς 4σ 5σ] [τρίτη ]

Δεν διπλωσε στο αρχικο σ ποστ..1-1 τα λαθη :)

:laugh: :laugh: :laugh:

Όντως μπερδεύτηκα! Το δεύτερο 4άρι έσκασε στο river οπότε ήμουν πραγματικά drawing dead... :P 1-1 ;)