Nickakis! Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Βρισκόμαστε σε ένα αρκετά καλό τραπέζι για μας με παίχτες που που παίζουν 55/13. Εμείς βρισκόμαστε στο button και ακολουθεί η συνέχεια της παρτίδας.Οι περισσότεροι θα πείτε ότι είναι πολύ λάθος το limp από το button με τα 2-2 αλλά σκεφτόμενος ότι τα blinds παίζουν 55/10 και 65/30 δεν υπήρχε περίπτωση να κλέψω τίποτα και τις περισσότερες φορές κάνουν και οι δύο call. Το %80 των φορών κάνω raise εκεί αλλά στη συνέχεια αναρωτήθηκα ποιο είναι το σωστό παίξιμο εδώ δεδομένου ότι τα 2-2 δεν παίζονται postflop και έχουμε και δύο loose blinds. Γενικά στο river θεωρείται ότι είναι ένα εύκολο fold?? Δεν ξέρω ίσως να έχει 3-4 και τελικά αυτό το river αντί για καταστροφικό να ήταν και σωτήριο... Δεν βλέπω πως μπορούμε να κάνουμε call εδώ αλλά ήθελα να ακούσω και τις γνώμες των υπολοίπων... Παράθεση
ZenitGR Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 δεν υπερχε περιπτωση να πηγενα πασο......... σε χαμηλο stake με 18 δολλαρια απο πισω να φολδαρω σετ..... δλδ τι μπορει να εχει ο αντιπαλος? χρωμα? αν εχει thats poker ασ τα παρει.......το μονο φυλλο που μπορει να εχει απο το οποιο χανω ειναι Α4 και τιποτε αλλο...... γιατι να παω πασο)))))........ Παράθεση
KENTAS Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 mou kanei gia 2pair dekaria pentaria antipalou pistevontas oti einai mprosta an esi eixes Ax kai vlepontas to scary river pou deinei flush n straight pithanon kanei overbet gia na se dioxei.xalaro call se tetoio antipalo deinontas sou 2-1 me polla pithana savouroxarta k klasiko bad play.elpizontas panta na min tou anoixe..k spaseis to pc an deixei tesari Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Απέναντι σε αντιπάλους που είναι straightforward και δεν κάνουν ποτέ εκεί all-in με κάτι χειρότερο από το φύλλο σου (δηλ. μόνο με χρώμα ή κέντα, αν και χρώμα δε βλέπω να έχει συχνά εδώ, μάλλον για Α4 το βλέπω) και που είναι calling stations θέλουμε να βάλουμε όσο πιο πολλά λεφτά γίνεται πριν να βγουν όλα τα φύλλα. Στο turn, any 3,4 club είναι scare card για μας, άρα πρέπει να ποντάρουμε περισσότερα, ειδικά σε παθητικούς παίχτες. Αν δεν μπλοφάρει ποτέ είναι εύκολη η απόφαση και δε βλέπω λόγο να ποστάρεις. Αν είναι level 1 fish όμως το πράγμα αλλάζει. Εκεί μπορεί να έχει Aces up πολύ συχνά κι έτσι η απόφασή μας γίνεται πολύ δύσκολη.Το κλειδί πιστεύω πως είναι στο να μην αφήσουμε ένα pot sized bet για το river γιατί με τόσα scare cards αν μας κάνει shove από μπροστά (κι ειδικά αν είναι παίχτης που κάνει moves με υπολογίσιμη συχνότητα εκεί, ή level 1 fish που μπορεί να το κάνει με χειρότερο φύλλο από εμάς) έχουμε μια δύσκολη απόφαση. Αν ποντάρουμε 6,50 στο turn και δεχτούμε call το ποτ γίνεται περίπου $20 και μένουν από πίσω άλλα $13 περίπου. Αυτό είναι καλύτερο γιατί αν ο αντίπαλος κυνηγάει draw θα έχουμε βάλει πιο πολλά λεφτά όσο ήμασταν μπροστά, άρα θα έχει κάνει μεγαλύτερο λάθος στο turn όταν μας κάνει call το μεγαλύτερο bet και θα έχουμε κάνει μικρότερο λάθος στο river αν κάνουμε call στο shove του.Αν τώρα έχει 34 κι έπιασε την κέντα στο turn στα blank rivers θα έχουμε πέσει θύμα set-up και θα μπούνε όλα τα λεφτά μέσα ούτως ή άλλως.Όσο για το preflop play αν δεν έχεις steal equity ορθά όπως λες κάνεις limp, ειδικά αν δεν είναι και πολύ aggressive preflop αυτοί. Μετράει βέβαια και το fold to CB στατιστικό τους, αλλά αν δε βρεθείς heads-up στο flop συχνά, ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό για να δικαιολογήσει preflop raise από μέρους σου.Γενικά το κλειδί είναι να κουμαντάρουμε το stack to pot ratio έτσι ώστε να κάνουν μεγαλύτερα λάθη οι αντίπαλοί μας, μικρότερα εμείς και να έχουμε ευκολότερες αποφάσεις εμείς. Θυσίες στο στόχο του επιθυμητού μεγέθους του ποτ με μικρότερα suck bets begging for a call είναι αποδεκτές μόνο σε εντελώς dry boards που το betting pattern μας μπορεί να εξαπατήσει συχνά τον αντίπαλο, αφού θα είμαστε σε way ahead/way behind κατάσταση. Παράθεση
pokerovios Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 σε αυτα τα stakes δυσκολα κερδιζεις εκει.το μονο που μου κανει πως μπορει να κερδιζεις ειναι α,10 η καποιο δόηκε bet.απο την εμπειρια μου αν ο αντιπαλος δεν ειναι maniac σχεδον οσες φορες ειχα κανει call μετα απο 10 δευτερολεπτα ειχα γραψει στο chat <nh donk> βλεποντας με τι μου εκανε call τοση ωρα και εφτιαχνε κατι που στο τελος εχανα!!! Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 όταν κανεις set mining είναι καλο το pot να είναι λιγάκι φουσκωμένο preflop ποσο μάλλον όταν έχεις position , αν είχες κάνει raise preflop τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά ίσως τα είχατε βάλει k όλα στο turn που κατά 99.9% ήσουν μπροστά... Παράθεση
Againstodds Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Το θεμα ολο οπως το βλεπω εγω ειναι στο φλοπ. Με τι φυλλο μπορει να κανει bet απο μπροστα και call στο raise μας, ενω εχει limp-αρει preflop ? Να πονταρει απο μπροστα με straight draw ? Εμενα μου κολλαει κατι του τυπου 10 5 ή στην χειροτερη περιπτωση ολων καποιο σετ 5αρια. Με τοσο μικρο ποτ στο φλοπ δεν υπαρχει περιπτωση να πονταρει απο μπροστα. Παιζω συνηθως σε αυτα τα stakes, και εχω παρατηρησει οτι κυριως ψαχνουν για free cards εκει με draw. Βασισμενος σε αυτη την υποθεση γυρναω στην σκεψη του top pair/2pairs, το οποιο στην συνεχεια αποκλειει την πιθανοτητα του flush. Στο river λοιπον πρεπει να αποφασισεις αν τον πιστευεις ή οχι για 4αρι. Σκεφτομαι λοιπον: "αν εχει 4αρι γιατι να προσπαθησει να με διωξει (το μονο φυλλο που θα κανει call 100% εκει ειναι χρωμα, πραγμα που δεν το θελει κρατωντας tp/2p/straight. Aρα δεν ψαχνει για value απλα προσπαθει να σε διωξει απο το χερι σου). Εγω προσωπικα ετσι το βλεπω, και πιστευω οτι θα εκανα το call 99% με βαση την δικη μου αναλυση, ασχετα το κατα ποσο ειναι σωστη/λαθος Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Againstodds έγραψε: Παράθεση Το θεμα ολο οπως το βλεπω εγω ειναι στο φλοπ. Με τι φυλλο μπορει να κανει bet απο μπροστα και call στο raise μας, ενω εχει limp-αρει preflop ? Να πονταρει απο μπροστα με straight draw ? Εμενα μου κολλαει κατι του τυπου 10 5 ή στην χειροτερη περιπτωση ολων καποιο σετ 5αρια. Με τοσο μικρο ποτ στο φλοπ δεν υπαρχει περιπτωση να πονταρει απο μπροστα. Παιζω συνηθως σε αυτα τα stakes, και εχω παρατηρησει οτι κυριως ψαχνουν για free cards εκει με draw. Βασισμενος σε αυτη την υποθεση γυρναω στην σκεψη του top pair/2pairs, το οποιο στην συνεχεια αποκλειει την πιθανοτητα του flush. Στο river λοιπον πρεπει να αποφασισεις αν τον πιστευεις ή οχι για 4αρι. Σκεφτομαι λοιπον: "αν εχει 4αρι γιατι να προσπαθησει να με διωξει (το μονο φυλλο που θα κανει call 100% εκει ειναι χρωμα, πραγμα που δεν το θελει κρατωντας tp/2p/straight. Aρα δεν ψαχνει για value απλα προσπαθει να σε διωξει απο το χερι σου). Εγω προσωπικα ετσι το βλεπω, και πιστευω οτι θα εκανα το call 99% με βαση την δικη μου αναλυση, ασχετα το κατα ποσο ειναι σωστη/λαθοςαν παίζει με 65/15 μπορεί να έχει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πίστεψε με Παράθεση
Recommended Posts