Nickakis! Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Για τους φίλους του Omaha μία παρτίδα αρκετά ενδιαφέρουσα...Αυτό που διακρίνω εγώ σαν λάθος από την μικρή μου εμπειρία ήταν ότι στο flop που δεν ποντάραμε που θα παίρναμε value από αρκετά hands. Στη συνέχεια τι θα κάνατε στο river έτσι όπως διαμορφώθηκε το συγκεκριμμένο board??Χρησιμοποίησα εικόνα για να είναι πιο ευανάγνωστη η παρτίδα...
Nickakis! Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Όπως είπαμε και σε προηγούμενες συζητήσεις οι παρτίδες δεν είναι δικές μου, είναι κατ επιλογή από εκπαιδευτικά sites γι αυτό παρακαλώ η ανάλυση να είναι για το line και όχι για το πρόσωπο που το έγραψε...Ευχαριστώ...
Brochet Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Ποντάρουμε στο flop τα 3/4 του pot ώστε να μην το μεγαλώσουμε πολύ γιατί είδη χάνουμε από κέντα και υπάρχει και flush draw.Μπορεί να δείξουμε ότι είμαστε σε flush draw και έτσι άμα διπλώσει το boards ή άμα βγεί το χρώμα καποιος που έχει κέντα να την πετάξει.Και σε τέτοιο board δεν γίνετε να αφήσουμε free card.Στο turn είναι πολύ καλό το raise.Στο river fold μιας και είναι donk o αντίπαλος θα έκανε τέτοια κίνηση άμα είχε 9 στο χέρι για να πληρωθεί.Αν βέβαια δείξει μπλόφα περιμένουμε καλύτερο spot όταν δεν θα εμφανιστεί το 1 out στο river. Γενικώς είμαι κατά του bet pot στο omaha ειδικά στο flop.
Themis Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου, 2009 Νομιζω οτι οντως στο flop πρεπει να πονταρεις. Απο εκει και περα ειναι σωστα παιγμενο. Ισως, το raise να ειναι πολυ μεγαλο στο turn απο τη στιγμη που πολυ δυσκολα, πιθανοτικα, θα χανεις στο river, και ισως αποθαρρυνεις καποιον απο το να συνεχισει να στηριζει ενα set ή ένα χαμηλότερο full house. Βεβαια εδω παιζετε shorthanded, οποτε δυσκολα καποιος θα παρατησει τετοιο φυλλο....Οσο για το River, σωστο το fold...
voukefalas4 Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου, 2009 Themis έγραψε:Νομιζω οτι οντως στο flop πρεπει να πονταρεις. Απο εκει και περα ειναι σωστα παιγμενο. Ισως, το raise να ειναι πολυ μεγαλο στο turn απο τη στιγμη που πολυ δυσκολα, πιθανοτικα, θα χανεις στο river, και ισως αποθαρρυνεις καποιον απο το να συνεχισει να στηριζει ενα set ή ένα χαμηλότερο full house. Βεβαια εδω παιζετε shorthanded, οποτε δυσκολα καποιος θα παρατησει τετοιο φυλλο....Οσο για το River, σωστο το fold...+1 έτσι το βλεπω και γω.
Miltos.cy Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 exide έγραψε:easy fold.. next handΕιναι πάντα easy fold το nut full στο river χωρις να εχεις καμια πληροφορια για τον αντιπαλο σου στο 0,25/0,5.Οι ΑΑ εκει δηλαδη δεν θα πονταρουν ποτε??οι ΚΚ? Ο αντιπαλος δεν μπλοφαρει ποτε? Λογικα εχεις παιξει εκατομυρια hand που πλεον δεν χρειαζεται καν να δικαιολογησεις την απόφαση σου αφου το συναντας καθε μερα. Οσο για το χέρι έτσι όπως το έπαιξε στο river δεν γινοταν πιο τραγικα.Εκανε bet 4 ΤΕΣΣΕΡΑ FOUR σε 32..Ειναι σαν να λες του αντιπαλου σου:Κανε μου raise και θα φύγω.
Yannis X Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Υπάρχουν 2 τρόποι να παίξει κάποιος όταν έχει top set σε flop που υπάρχει κέντα.Pot ή (trap) check άμα είναι σε early position.Η θέση παίζει μεγάλο ρόλο. Εγώ, όντας button, θα πόνταρα pot στο flop και call σε reraise. Άμα ήμουνα σε early position check-call.Διπλώνει το turn, θα πόνταρα ¾ pot άμα μου έκαναν check, ή θα έκανα reraise all-in σε πιθανό bet.Τα περισσότερα λεφτά θα έπρεπε να είναι ήδη στο κέντρο σε αυτό το χέρι στο turn, αλλά και έτσι όπως παίχτηκε θα έκανα το call στο river. Δεν είναι σίγουρα easy fold.
Themis Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 "Ευκολο", ισως οχι. Ομως, τι φυλλο κερδιζουμε εκει περα που μπορει να κραταει ο αντιπαλος - και ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ πονταρει τοσο , με αυτο το φυλλο που κερδιζουμε;;Ο Μιλτος αναφερει Ασσους. Νομιζω οτι στην πλειοψηφια των περιπτωσεων, το big blind preflop θα ειχε κανει re-raise με Άσσους. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εγω δεν θα εκανα re-raise, αλλα σε αυτα τα stakes εχω παρατηρησει οτι καπως ετσι παιζουν...Οσο για ρηγαδες, δε νομιζω να πονταρανε εκει. Νομιζω οτι τα plays αυτα που αναφερει ο Μιλτος ειναι καπως πιο... "εξεζητημενα", με την εννοια οτι τα συναντας κυριως σε μεγαλυτερα stakes.Σιγουρα παντως παιζει ρολο η εικονα του αντιπαλου παικτη . Αν ειναι κανενας maniac που 'πυροβολει' καθε ωρα και στιγμη, ή αν εχεις διαπιστωσει οτι εχει tilt-αρει.. Call.
holdemgr Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου, 2009 Nai oti eipe o Themis. To 9xxx einai to mono hand pou kanei kapoio sense. Ki egw mallon call tha kana sth diarkeia tou paixnidiou alla eimai kai PLO fish kai otan paizw PLO eimai se tilt synithws...
Themis Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 holdemgr έγραψε:otan paizw PLO eimai se tilt synithws...Ποιος δεν ειναι...
Miltos.cy Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Εκεινο που δεν μου άρεσε ειναι το σχολειο :easy fold Παμε επομενο.Αν πιστευεις οτι το παιχνιδι ειναι:δεν εχω τα nuts,παω πασο απλα οι αντιπαλοι σου θα σε ξεφτυλιζουν σε καθε χερι και οταν επιτελους κανεις τα nuts απλα θα κανουν fold. Επιμενω οτι η εικονα του αντιπαλου παιζει τεραστιο ρολο στην αποφαση μου ετσι δεν προκειται να μπω στο call i fold.
ZenitGR Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Mια απορια εχω για το hand...... στο turn εφοσον εχει αχαστο Nuts Full ειναι ανανγαιο να βαρεσει Pot 16.99 για να διωξει τον αντιπαλο.... μιπως καποιο μινι raise η call (trap) ειναι καλυτερη λυση, πρεπει οπωσδηποτε να φουσκωσουμε το Pot στο turn ? επειδη και εγω συνεχεια παιζω PLO, και ειναι πολυ δυσκολο και περιπλοκο παιχνιδι, οι αποριες υπαρχουν για καθε hand, ακρη δυσκολα βγαζεις))))
Themis Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 ZenitGR έγραψε:Mια απορια εχω για το hand...... στο turn εφοσον εχει αχαστο Nuts Full ειναι ανανγαιο να βαρεσει Pot 16.99 για να διωξει τον αντιπαλο.... μιπως καποιο μινι raise η call (trap) ειναι καλυτερη λυση, πρεπει οπωσδηποτε να φουσκωσουμε το Pot στο turn ? επειδη και εγω συνεχεια παιζω PLO, και ειναι πολυ δυσκολο και περιπλοκο παιχνιδι, οι αποριες υπαρχουν για καθε hand, ακρη δυσκολα βγαζεις))))Για αυτο ειπα κ προηγουμενως οτι ισως ειναι καλυτερο ενα μικροτερο στοιχημα στο turn. Απλα, σε γενικες γραμμες, τα μεγαλα πονταρισματα προφανως ειναι απαραιτητα στο PL Omaha εξ αιτιας , προφανως, των πολυαριθμων draws.
Brochet Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου, 2009 Θέλουμε να κάνουμε μεγάλο raise εκεί για να πάρουμε max value απο χέρια 9AKx H και 9xxx και να μην αφήσουμε τους ΑΑχχ Ή ΚΚχχ να δούν φτηνά ένα φύλλο.Όποιος έχει trips εκεί δεν τα πετάει εύκολα από το turn σε τέτοιο raise.
Atatas Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου, 2009 Εγω πιστευω οτι στο turn ηταν καλο το bet. Στο river, μετα απο bet το pot απο τον hero στο turn, κανει all in. Πρεπει να κανουμε μια ερωτηση στον εαυτο μας:ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 9?????Το ξερει γιατι το εχει αυτος και προσπαθει να παρει το max bet νομιζοντας οτι δεν θα παμε fold το ΑΑ ή QQ
Antonis Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 CALLΧρησιμοποιεί κανείς κάποιο πρόγραμμα για omaha? Παλαιότερα είχα χρησιμοποήσει το PT αλλα διαπίστωσα οτι δεν δουλεύει καλά και το σταμάτησα.
Nickakis! Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 19 Νοεμβρίου, 2009 Κάνε μία δοκιμή στο Omaha Manager της εταιρίας που έχει βγάλει το Holdem Manager... Είναι πολύ αξιόπιστο και αρκετά καλό. Χρησιμοποίησε την trial version και δες πως σου δουλεύει... Πάντως αξίζει για μένα...
Recommended Posts