Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Cash game 6-max $0.25-$0.50, μιλάμε δεύτεροι preflop, ο 1ος κάνει raise στο $1.75 με στακ κάπου $54, εμείς με ίδιο στακ κρατώντας JJ τα κάνουμε $5 κι ο αμέσως επόμενος παίχτης χωρίς πάρα πολλή σκέψη κάνει all-in $18.70. Δεν έχουμε μεγάλο δείγμα παρτίδων για τον αντίπαλο (<70 πρέπει να ήταν αλλά μάλλον >50), αλλά ως τότε είχε μηδενικό 3bet κι ήταν γενικά tight. Αργότερα που συμπλήρωσα δείγμα 300 παρτίδων είχε παίξει ως τότε VPIP=14, PFR=8, Steal%=14, 3bet=0%, 4bet=10% (μόνον αυτό), post flop aggression 6%. Εμείς πρέπει να είχαμε 3bet κάπου στο 6% σε εκείνο το τραπέζι. Το ποτ έχει χοντρικά $26 κι είναι να βάλουμε χοντρικά $13,50. Τι κάνουμε εδώ;

Δημοσίευση

SamGreek έγραψε:

Cash game 6-max $0.25-$0.50, μιλάμε δεύτεροι preflop, ο 1ος κάνει raise στο $1.75 με στακ κάπου $54, εμείς με ίδιο στακ κρατώντας JJ τα κάνουμε $5 κι ο αμέσως επόμενος παίχτης χωρίς πάρα πολλή σκέψη κάνει all-in $18.70. Δεν έχουμε μεγάλο δείγμα παρτίδων για τον αντίπαλο (<70 πρέπει να ήταν αλλά μάλλον >50), αλλά ως τότε είχε μηδενικό 3bet κι ήταν γενικά tight. Αργότερα που συμπλήρωσα δείγμα 300 παρτίδων είχε παίξει ως τότε VPIP=14, PFR=8, Steal%=14, 3bet=0%, 4bet=10% (μόνον αυτό), post flop aggression 6%. Εμείς πρέπει να είχαμε 3bet κάπου στο 6% σε εκείνο το τραπέζι. Το ποτ έχει χοντρικά $26 κι είναι να βάλουμε χοντρικά $13,50. Τι κάνουμε εδώ;

εγώ αν έκανε fold ο 1ος raiser θα έκανα call, αλλα από οτι φαίνεται με το δείγμα των 300παρτίδων που πήρες μετά(3bet = 0, PFR=8) μάλλον θα είχε καλύτερο φύλλο απο εσένα ή ΑΚ.., AK μου φαίνεται το πιο πιθανό..

Δημοσίευση

Ολα εξαρτωνται απο τον αρχικο raiser κατα εμενα. Αν κανει flat call θα τα πεταξω, με την αιτιολογια οτι απο την στιγμη που αποφασιζει να μπει δεν περιμενω να κανει call, αλλα all in (για να με διωξει απο το χερι μου κ να παιξει τα 19$ με τον αλλον). Το call εμενα προσωπικα θα με φοβιζε αρκετα για ΑΑ,ΚΚ (να περιμενει απο εμενα να κανω push ωστε να βγαλει κ απο τους 2 μας max value). Στην περιπτωση που κανει allin, θα το σκεφτω λιγο παραπανω αλλα μαλλον θα τα πεταξω παλι εκτος αν εχω δει να κανει τετοιο move με 99,TT,ΚQ,AQ. Αν foldarei o 1oς raiser call 100%. Τα στοιχεια που παραθετεις αφορουν τον 1ο raiser ή αυτον που πηγε allin μετα απο εσενα? (Υπεθεσα οτι αφορουν αυτον που πηγε allin)

Δημοσίευση

Aφού το ποτ είναι $26 ο αρχικός πήγε πάσο, ξέχασα να το πω.

Σε τουρνουά θα πήγαινα μάλλον πάσο, ειδικά σε προχωρημένο στάδιο, αλλά εδώ είναι cash game κι έκανα call. Ίσως όμως έκανα fold αν η παρτίδα συνέβαινε στο τέλος του session κι είχα δει 0% 3bet μετά από 300 hands δείγμα!

Δημοσίευση

To range του εκει ειναι λογικα {JJ+,AKo,AKs}.

Πρεπει να βαλεις περιπου 13$ για 26$,χρειαζεσαι ~33%.

JJ vs QQ+,AK εχεις equity 35% περιπου οποτε call.

Το range αυτο ειναι μαλλον υπερβολικα σφιχτο.Ενας παικτης που παιζει με 18.7$ stack σε NL50 θα εχει range λογικα το {TT+,AQo,AQs,AKs,AKo} οπου εχουμε 45% equity, οποτε εισαι κυριος.

Τι κραταγε τελικα?

Ο αντιπαλος δεν ειχε ενα φυλλο.Ειχε ενα range φυλλων.Το να πεσουμε στο top of his range δλδ ΑΑ,και να σκεφτομαστε οτι ηταν λαθος το call μας ειναι result oriented.Το μονο που ισως ειναι το λαθος ειναι οτι μπορει να βαλαμε λαθος range στον αντιπαλο,αν και νομιζω οτι ακομα και το {JJ+,AKo,AKs} στο οποιο ειμαστε και παλι σωστοι για το call ειναι λιγο too tight.

Δημοσίευση

Μου άρεσε η ανάλυση του allienhack. Εγώ ο ίδιος δεν έκανα, αλλά ήξερα ότι θα έβγαινε οριακό όπως και να έχει κι ότι τελικά εξαρτάται πολύ από τον αντίπαλο. Το ερώτημα είναι: ο αντίπαλος αυτός κάνει 4bet all-in εκεί με ΑΚ? Κάποιοι δεν κάνουν. Μπορεί να είναι τόσο tight-passive που να κάνουν ακόμη και flat call με άλλα $13 από πίσω και να πάνε σε φλοπ με ποτ που θα έχει ήδη $12 μέσα. Υπενθυμίζω ότι ο αντίπαλος τελικά παίζει κάπου στο 14/8. Μου φαίνεται πολύ tight και δεν ξέρω αν το ΑΚο είναι στο shoving range του εκεί. Αν είναι fish μπορεί και να μην είναι, αλλά κάπως απίθανο.

Κι εγώ πίστευα πως κατά πάσα πιθανότητα είμαι αρκετά πίσω, αλλά λόγω του πιθανού ΑΚ έκανα το call θεωρώντας ότι 2 προς 1 pot odds είναι μάλλον καλά για cash game. Τελικά κρατούσε QQ, φλόπαρα φουλ του βαλέ και για να το σιγουρέψω έπιασα και τον άλλον βαλέ στο turn για να ρίξω ένα ωραιότατο bad beat :)

Πάντως αν ξαναβρεθώ στο ίδιο σημείο με τον ίδιο αντίπαλο θα επανεξετάσω τα νέα του 3-bet PFR stats και δεν ξέρω αν θα λάβω την ίδια απόφαση.

Δημοσίευση

nice result sir..εκει ειναι δυσκολο ο αντιπαλος εκει να pusharei με κατι λιγοτερο απο ΑΚ η QQ.

JJ-TT ειναι ευκολο πασο για αυτον εκτος αν δεν ειναι καλος.

Οποτε με το call ειτε φλιπαρεις ειτε εισαι πισω..Εχεις επενδυσει ηδη στο ποτ οποτε και εγω μαλλον call θα εκανα για το flip.

nice result sir :) :)