Nickakis! Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Βρισκόμαστε σε ένα πολύ επιθετικό τραπέζι με 4 από τους 6 παίχτες του τραπεζιού να είναι ενεργοί. Τα blinds είναι στο 0.10/0.25Στη συγκεκριμμένη παρτίδα βρίσκομαι στο button και ο παίχτης από Cut-off κάνει raise 3xBig Blinds. Εγώ έχω πιάσει Q-Q και αποφασίζω να κάνω ένα 3-bet($2.75). Ο παίχτης από το small blind παίζει 65/30 και περίμενα πολλά call από αυτόν κάτι που έκανε. Ο παίχτης από την cut-off αποφασίζει να κάνει το call, τα στατιστικά του είναι 35/23 και είναι αρκετά επιθετικός σαν παίχτης. Προς το παρών το σίγουρο είναι ότι μαζί μου δεν θέλει να τα βάλει αφού στο τραπέζι όλοι μας ψάχνουμε να πάρουμε λεφτά από τον παίχτη στο small blind που είναι και το "ψαράκι της υπόθεσης". flop: 7-7-6, τo flop ανοίγει και ο "fishy" παίχτης από το small blind μιλάει πρώτος και ποντάρει 0.75$ σε ένα pot $8.25. Στη συνέχεια μιλάει ο παίχτης από την cut-off και κάνει raise $4.5. Εγώ αποφασίζω να κάνω το call και όχι κάποιο raise που ήταν και το σωστό αν ήθελα να αποφύγω high cards στο turn που θα μου χαλούσαν τη διάθεση και ίσως θα έπρεπε να παρατήσω τη παρτίδα(το λάθος εδώ ήταν το πολύωρο παιχνίδι και το multitabling). Ο παίχτης από το small blind κάνει επίσης το call. To turn ανοίγει 3 και ο small blind κάνει check, o cut-off ποντάρει $11.75 σε $22 pot και έρχεται η σειρά μου...Ήθελα τη γνώμη σας με αυτό το safe turn εσείς τι θα κάνατε με έναν αντίπαλο που έχει 500Big Blind Stack με το δικό σας να βρίσκεται στα 280 πριν την έναρξη της παρτίδας. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να κρατάει και πόσο από το stack σας θα βάζατε μέσα στη παρτίδα, θα το θυσιάζατε όλο ή θα ψάχνατε κάποιο showdown αφού η παρτίδα είναι ήδη $44 με ένα call στο turn. Μετά τις πρώτες απαντήσει θα επανέλθω στο πως σκέφτηκα και τι έγινε τελικά στην παρτίδα. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Ο αντιπαλος εχει 500bb και εμεις εχουμε 280bb.Στο φλοπ με το donkbet του small blind ο αντιπαλος απο την cutoff κανει raise σωστα με οτιδηποτε εφοσον νιωθει αδυναμο τον small blind και προσπαθει να παρει το ποτ η βεβαια προσπαθει να το φουσκωσει για να πληρωθει.Προσωπικα στο φλοπ θα εκανα reraise.Αν ο cuf-off προχωρουσε σε νεο reraise τοτε κανουμε απλα fold και τελειωνει η παρτιδα.Ποτε δεν κανει re-re-raise εκει τον preflop reraiser με drawing hand η χωρις καποιο φυλλο που σε κερδιζει.Αν κανει call τοτε εχουμε θεση και βλεπουμε αναλογα στο turn.Στην προκειμενη περιπτωση αποφασισες να κανεις call στο φλοπ μετα το raise του cuf off.Το turn ειναι blank και δεν αλλαζει τιποτα.Αν εισαι μπροστα εξακολουθεις να εισαι αν εισαι πισω παραμενεις πισω.Το θεμα ειναι αν ο αντιπαλος μπλοφαρει ειναι ικανος για 3rd barrel στο river??Αν οχι τοτε το call σου ειναι καλο καθως δεν θα ρισκαρεις ολο το stack σου.Αν ομως ο αντιπαλος ειναι ικανος να συνεχισει να πιεζει τοτε τι κανεις στο river?Δεν μπορεις να κανεις call εκει γιατι νικας μονο μια μπλοφα.Πιθανα χερια που σε νικανε : 66 7x connectorsΠιθανα χερια που νικας : TT,JJ και 89(Δεν υπαρχει flushdraw κατω γιατι δεν εχεις αναφερει κατι τετοιο σωστα?)Οποτε Νικο η κανουμε call και check-fold στο river η προσπαθουμε να μπουμε all in στο turn αναλογα με τα reads,αν τον εχεις δει να παιζει aggressive τα draw κλπ. Παράθεση
HULK Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Πιστευω πως σε τοσο deep καταστασεις μετραει πολυ η εικονα και τα reads του αντιπαλου αρα δε το θεωρω πολυ σωστο να κανεις multitabling σε τετοια τραπεζια.. ετσι ισως ειχες αποφυγει το λαθος στο flop(που δεν εκανες αυτο το διερευνητικο reraise) καθως ειτε θα ειχες ληξει τη παρτιδα εκει η θα ειχες πολυ περισσοτερες πληροφοριες τωρα..Τωρα ενα reraise θα σε κανει commited αρα παμε σε δυο σεναρια.. all in που θα το επελεγα αν δεν ηταν 3way το pot ή call και μετα να διαχειριστουμε καλυτερα τη κατασταση εκμεταλλευομενοι τη θεση μας αναλογως με το river που θα ανοιξει και το action που θα φτασει σε μας.. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2009 HULK έγραψε:Τωρα ενα reraise θα σε κανει commited αρα παμε σε δυο σεναρια.. all in που θα το επελεγα αν δεν ηταν 3way το pot ή call και μετα να διαχειριστουμε καλυτερα τη κατασταση εκμεταλλευομενοι τη θεση μας αναλογως με το river που θα ανοιξει και το action που θα φτασει σε μας..Σχεδον ολα τα river δεν αλλαζουν κατι.Δηλαδη αν το river ειναι Α η Κ θα παμε πιο ευκολο fold?Δεν νομιζω.Σχεδον ολα τα river ειναι blank εκτος απο το 10αρι ας πουμε και καποιες αλλες καρτες που συμληρωνουν τυχον semi-bluff straightdraws του αντιπαλου.Πρεπει απο το turn να σχεδιασεις το τι θα κανεις στο river. Παράθεση
HULK Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Δεν διαφωνω οτι πρεπει να εχεις ενα πλανο στο μυαλο σου αλλα ξεχνας οτι ειμαστε 3way και δεν εχει ολοκληρωθει ακομα ουτε καν το action στο turn..δε το θεωρω πολυ ασφαλες να εισαι τοσο σιγουρος.. εχει ακομη να μιλησει τουλαχιστον 2 φορες ενας παιχτης που ειναι τοσο fish ωστε να κανει τετοιο πονταρισμα στο flop.. αυτοι οι παιχτες μπορουν να φερουν τα πανω κατω σε μια παρτιδα η απλως να φυγουν(τωρα μαλλον ειναι πιο πιθανο)..Απο κει και περα ειναι επισης πολυ συνθετο και δε θεωρω σωστο το να πατησεις check-fold στο river..Υπαρχουν πολλες κινησεις που μπορουν να σε βαλουν σε σκεψεις και για κανενα λογο δεν ειναι blank ολες οι καρτες..Με Α/Κ/10 river αν σε βαλει all in δε κανεις το call ενω με αλλες καρτες ειναι πολυ πιθανo να το εβλεπα(σε αυτο το επιπεδο παντα)..(..για αλλα πονταρισματα παλι μαλλον θα σκεφτομουν διαφορετικα..)Αρα κατα τη ταπεινη μου γνωμη για πολλους λογους δεν ειναι στανταρ οι κινησεις μας στο river .. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Ωραία, ο SB είναι το ψάρι της υπόθεσης, αλλά δεν αποκλείεται κι εντελώς να έχει 7άρι. Επίσης κανένα river δεν είναι blank από 8άρι μέχρι και J. Πιθανότατα τα Α,Κ θα είναι blanks, αφού ο αντίπαλος ως aggressive που είναι γενικά θα έκανε πιθανότατα 4 bet preflop με ΑΚ. Εξ' άλλου δε θα έπαιζε έτσι το ΑΚ postflop ποντάροντας το μισό pot στο flop πριν να δράσει ο preflop aggressor. Τα μόνα φύλλα που φοβόμαστε είναι Α7s και 66, φυσικά και το πιο απίθανο 77, που νομίζω πως θα παιζόταν εντελώς slowplay στο flop τουλάχιστον. Θα μπορούσε να παίξει με τον ίδιο τρόπο όλα τα ζεύγη από 88 ως ΤΤ, ίσως και JJ. Το turn είναι όντως safe, απλά το θέμα είναι το εξής: ο αντίπαλος πόνταρε μισό ποτ στο flop, αν έχει 7άρι ή 66 είμαστε πολύ πίσω, αν έχει 88-JJ είμαστε πολύ μπροστά. Γι' αυτό δεν έχει νόημα καθόλου να κάνουμε raise, αν κι ίσως οι JJ να κάνουν call. Τις πιο πολλές φορές όμως με reraise στο flop βάζουμε πιο πολλά λεφτά μέσα μόνο όταν χάνουμε. Άρα σωστό το call. Στο turn τώρα πρέπει να σκεφτούμε σε τι φύλλα θα μας έβαζε ο αντίπαλος έτσι όπως έχουμε παίξει ως τώρα. Θα θεωρούσε μεγάλη την πιθανότητα να κάναμε reraise στο flop με το φύλλο που κρατάμε; Αν ναι, τότε είναι ακόμη αρκετά πιθανά τα ζεύγη 88-JJ. Άρα πάλι call κι όχι raise. Φυσικά αν πιστεύουμε ότι χάνουμε θα έπρεπε να τα είχαμε πετάξει από το flop αλλά είναι πολλά τα φύλλα που κερδίζουμε. Κάνουμε call στο turn κι αν κάνει call κι ο SB τότε μάλλον υπάρχει 7άρι στην υπόθεση... Βέβαια εξαρτάται από το πόσο ψάρι είναι ο SB. Θα μπορούσε να κάνει έτσι 2 loose calls σε flop&turn με 55 ή πχ με Α6? Αν όχι τότε και πάλι θα έχουμε εύκολη απόφαση στο river έχοντας θέση και μαζί τη δυνατότητα να ελέγξουμε το μέγεθος του ποτ. Αν υπάρξει γερό ποντάρισμα από μπροστά μας μπορούμε να πάμε πάσο, αν όχι μπορούμε να κρατήσουμε το ποτ μικρό με check. Αν δεχτούμε thin value bet από κάτι σαν TT,JJ τότε μπορούμε άνετα να κάνουμε call. Παράθεση
MannerBoy Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 3bet more preflop for value εκτός αν κάνεις αρκετά (όπως θα έπρεπε) 3bet bluffs επειδή είστε τόσο deep και θέλεις να είναι όσο πιο φθηνά γίνεται (όπως θα έπρεπε).Moυ αρέσει το flop call.Call turn και αποφάσισε στο river. Εξαρτάται απο τι θα κάνει το SB στο turn.Tο CO δεν κάνει bluff ποτέ όσο το fish είναι involved και δεν κάνει ποτέ value betting worse. Εξαρτάται απο το bet size στο river. Άν το CO κάνει μικρό bet στο river θα σκεφτόμουν το call αφού και το fish θα κάνει call κάτι που κάνει το call μου πιο profitable.Άν το fish κάνει fold στο turn , εξαρτάται απο το bet size στο river...Άν ο CO είναι πραγματικά καλός παίκτης κάνω fold σχεδόν όλα τα river bet...αλλα είναι 25nl..ps. Δεν υπάρχουν scare cards εκτός ίσως απο όσες συμπληρώνουν straight draws. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου, 2009 Θα παραθέσω ένα hand κάπως παρόμοιο με σημαντικές διαφορές, απλά μικρότερα stacks. Είναι πολύ πρόσφατο, το έπαιξα πριν λίγες ώρες στην πλατφόρμα ipoker οπότε δεν ήταν δυνατό να έχω hand history σε μορφή text, συγχωρέστε με.$0.25-$0.50, UTG Ελληνας fish με $32,40 κάνει limp, 1 fold, ο CO ($54.60) TAG κάνει raise στα $2, κάνω call με Jd9d ($47.20) από το button, blinds fold, UTG calls, flop ($6.40) 9s-8c-9h . UTG bets $5, CO raises to $15, I call, UTG folds. Έχει τώρα κάπου $39 μέσα κι έχω άλλα $30.19 από πίσω. Turn 3d, CO checks, I go all-in, CO calls with QQ. River Ad.Άρχισε ένα tilt monologue λέγοντας nice cold call fish κλπ, J9 wtf και τέτοια. Του λέω ΟΚ πώς είναι δυνατό να έκανα ένα κακό call κι εσύ όμως να με πλήρωσες στο έπακρο ένα ολόκληρο στακ? Άρα ή εσύ είσαι fish ή εγώ έπαιξα σωστά. Το βούλωσε κι αφού έχασε άλλο μισό στακ απέναντί μου πάλι με JJ κόντρα στους ΚΚ μου σε Q hi flop και Α river έφυγε...Το σκεπτικό είναι τι φύλλα κερδίζει κάνοντας εκεί το call στο all-in μου κι απάντησε JJ-TT. Το σκεπτικό του όμως έχει το λάθος ότι συχνά θα έκανα 3-bet με αυτά τα φύλλα preflop, ενώ δε θα έπαιζα έτσι από τη στιγμή που θα ήξερα ότι ελάχιστα φύλλα από το range του είναι χειρότερα από τα υποτιθέμενα TT μου ή JJ και θα μου κάνουν call. Μετά από αυτό κατάλαβε ότι μάλλον δεν είμαι και τόσο fish όσο νόμιζε, τουλάχιστον για το $50 NL και την κοπάνησε.Πόσταρα πιο πολύ γιατί οι QQ σε διπλωμένο board έχουν μια δύσκολη απόφαση (στη δικιά μου περίπτωση νομίζω όχι και τόσο δύσκολη), παίζουν 2 θεωρητικά/συγκριτικά καλοί παίχτες κόντρα σε ένα fish και στο turn ο αντίπαλος των QQ δείχνει δύναμη. Μεγάλη διαφορά είναι το preflop action στα 2 χέρια καθώς και το stack depth. Παράθεση
dandan.de Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Μετά από αυτό κατάλαβε ότι μάλλον δεν είμαι και τόσο fish όσο νόμιζε, τουλάχιστον για το $50 NL και την κοπάνησε.lathos taktiki, eprepe na apantiseis kati tou stil "sry gia to bad beat ktl", min exigeis pote ta lathoi stous antipalous sou. Παράθεση
vas Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 +1παντα fishy απαντησεις σε τετοιους τυπους για να τους εκνευρισουμε περισσοτερο και να κανουν παλι τα ιδια και χειροτερα. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Δεν χρειαζεται ποτε να μιλαει κανεις σε κανεναν οταν παιζει online μετα απο μια παρτιδα.Πολλοι μετα απο ενα badbeat αρχιζουν στο chat και βριζουν και λενε διαφορα.Αυτο εχει αποτελεσμα να στοχευεις συγκεκριμενους αντιπαλους και να μην παιζεις το καλυτερο παιχνιδι σου.Προσωπικα συζηταω με τον αντιπαλο μονο οταν παιζω heads up καμια φορα για να περασει πιο ευχαριστα η ωρα. Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου, 2009 vas έγραψε:+1παντα fishy απαντησεις σε τετοιους τυπους για να τους εκνευρισουμε περισσοτερο και να κανουν παλι τα ιδια και χειροτερα.Καλή προσέγγιση κι αυτή, δεν το έχω κάνει ποτέ, πάντως ίσως τη δοκιμάσω. Αυτό που συνέβη ήταν πάλι να τιλτάρει παραπάνω συνειδητοποιώντας ότι έσφαλε για μένα και κατάφερε να χάσει κι άλλα λεφτά ώσπου να φύγει από το τραπέζι. Μερικές φορές τον αντίπαλο θα τον τιλτάρεις ότι κι αν κάνεις .Αλλά δεν πόσταρα γι' αυτό, δεν περίμενα να ακούσω τέτοια σχόλια, περιμένω σχόλια για το χέρι μου και του Nickakis. Παράθεση
Recommended Posts