Μετάβαση σε περιεχόμενο
Pokerland Φόρουμ

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σε όλους. Θα ήθελα να σχολιάσουμε παρέα αυτό το αρκετά ενδιαφέρον χέρι κατά τη γνώμη μου. Θα παρουσιάσω σε δύο βήματα το hand. Ένα στο flop και ένα σε turn/river.

ΜΤΤ τουρνουά της FullTilt με buy-in 10+1$ και 702 συμμετοχές. Έχουν απομείνει 26 άτομα κι εγώ είμαι 18ος. Να πω ότι έχω δώσει την εικόνα tight παίκτη στο τραπέζι και προέρχομαι από δύο κοντινά double up στα τελευταία χέρια. Στο ένα έδειξα JJ απέναντι σε 55 και στο άλλο AQs απέναντι σε KQs. Έτσι βρέθηκα από τελευταίος και τελειωμένος να έχω 30.000 μάρκες περίπου με τα blinds να είναι στα 600/1200 και τα ante στα 150 αν θυμάμαι καλά.

Πάμε στην παρτίδα τώρα. Από θέση UTG κάνω raise 3BB στα 3600 κρατώντας 8s-8d. Με κάνει call ένας παίκτης από middle position (48.000 chips και ψιλοpassive) και το big blind (πρόσφατος στο τραπέζι με 72.000 chips) συμπληρώνει τα 2400 για ένα 3-way pot.

Ανοίγει το flop: 8h Td Kd

Check το big blind. Εγώ τί κάνω εδώ?

Δημοσίευση

Καλημέρα... Πιστεύω ότι χτύπησες το bingo με αυτό το flop και δύο αντιπάλους μέσα σε ένα flop που έχει τόσα draws. Εγώ σίγουρα θα έκανα ένα cointunuation bet 2/3 του pot(ή και κοντά στο pot) και θα έπαιζα για stacks αν μου έκανε κάποιος raise αλλά σίγουρα ένα bet χρειάζεται εκεί. Μην δώσεις free card σε παίχτες που μπορεί να φτάσουν έτσι δωρεαν στα draws.

Αυτό αρχικά για το flop... η συνέχεια στο δεύτερο μέρος που θα μας πεις το turn που ελπίζω να μην ήταν καρό...

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Στο δεύτερο μέρος θα περιγράψω το σκεπτικό μου όσο αφορά τη συνέχεια της παρτίδας και θέλω τα σχόλιά σας. Προς το παρόν θα ήθελα να δω ποια θα ήταν η ενέργεια των παικτών στο flop. Continuation bet (το οποίο ενδεχομένως να δίνει τα odds στους drawers να callάρουν), check με την ιδέα του check-raise (αλλά τον κίνδυνο να πέσει free card μετά από μαζικό check) ή ρέστα με τη μία και βλέπουμε τη συνέχεια χωρίς περαιτέρω δύσκολες αποφάσεις?

Δημοσίευση

pot sized bet και reraise all in σε καποιο raise,εκτος αν εχεις καποιο στοιχειο για το παιξιμο του αντιπαλου που μιλαει μετα απο σενα που να σου δειχνει οτι θα πονταρει ανεξαρτητα αν επιασε το φλοπ η οχι.

Δημοσίευση

Καλημέρα - καλησπέρα

Έχετε μείνει τρεις παίκτες και το pot είναι περίπου στις 11.500-12.000

Έχεις setάρει 8άρια , και είσαι ο shortstack των τριών που μείνατε.

Το minimum bet είναι 1.200.

(όλα τα ανωτέρω τα γράφω για να τα βλέπω και να μην θυμάμαι άλλα αντ'άλλων).

Μέχρι στιγμής και αφού δεν ξέρουμε τα φύλλα των άλλων παικτών, πάμε με εικασίες.

Το stack σου , αντιστοιχεί στο 40-42% του chip-leader. Άρα αν ο παίκτης έχει Κx , λογικά σε ακολουθεί και σε all-in (all-in εσύ , fold ο 48.000 , pot 42.000 , αναλόγως του x φύλλου του chip-leader (Q-A) σε ''βλέπει''.) Άρα εδώ σε συμφέρει και το all-in (βέβαια το Kx μπορεί να είναι του 48.000 , αλλά κι αυτός με x = A-Q οφείλει να callάρει). Και στην μία και στην άλλη περίπτωση είσαι μπροστά, και συμφέρει το all-in, την στιγμή που τα blinds αγριεύουν.

Η δεύτερη εικασία έχει να κάνει με flush-draw ενός εκ των δύο εναπομείναντων. Και εδώ ,όμως, θεωρώ ότι δεν θες να δουν turn , άρα με all-in και μπροστά είσαι σε πιθανότητες, και -φυσιολογικά- τουλάχιστον ο 48.000 δεν θα ρίσκαρε το 62,5% του stack του ''κυνηγώντας το κόκκινο διαμάντι''. Και τελειώνοντας το χέρι εκεί αυξάνεις το stack σου κατά 30%, καθόλου άσχημα.

Εικασία Νο 3. Ένας εκ των δύο παίζει με Αx, όπου x = Τ-J-Q-K (λέω τα συγκεκριμένα φύλλα, γιατί π.χ ένα low kicker 2-3 στον Α δεν θέλει -κατά τη γνώμη μου- να μπλέξει σε μια παρτίδα με αντίπαλο Αx με x μεγαλύτερο του δικού του). Τώρα αν x=K , τα είπαμε πιο πάνω. Άν x=T , τότε σε -πιθανό- δικό σου pot raise θα σε callάρει, γιατί του ζητάς το 1/4 ή 1/6 του stack του, και πιστεύω ότι αξίζει το call από πλευράς του. Αν ,τώρα, x = Q ή J , τότε τα πράγματα μπλέκουν λίγο, γιατί κυνηγάει μια κέντα και...... πάλι θεωρώ ότι θα κάνει call σε ένα pot raise. Φυσικά σε all-in ,θεωρώ ότι ισχύει ότι και στο flush-draw.

Εικασία 4η και τελευταία. Ένας εκ των δύο έχει T T ή K K ... Εκεί ..... δύσκολα πιστεύεις κάτι τέτοιο, ίδιες πιθανότητες έχουν να setαριστούν τα 8άρια με τους Ρηγάδες ή τα Δεκάρια... Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν δύο δρόμοι. Αφού έχεις full, ή 1/2pot bet για να ''αναγκάσεις'' τον άλλο σε re-raise , ή μεγαλύτερο bet, για να οδηγήσεις την παρτίδα σε all-in με συμμετοχή του έχοντος ΤΤ/ΚΚ.

Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο χέρι, γιατί μπαίνετε σε υψηλό pot άνω των δύο (άρα ακόμα και το 55% που θα είχες preflop με έναν αντίπαλο AK, κατεβαίνει στο 40), αλλά και κατά κάποιο τρόπο μπλέκεις, αφού δύσκολα εως αδύνατον να παρατήσεις set, αλλά κινδυνεύεις από πολλά φύλλα λόγω του συγκεκριμμένου flop και της ύπαρξης άλλων 2 παικτών (''εύκολα'' βγάινει κέντα , χρώμα , καρέ Τ , καρέ Κ αλλά και full του 8 για σένα από την άλλη).

Ειλικρινά δεν μπορώ να σου πω τι είναι πρέπον, ούτε είμαι καλός παίκτης στο poker για να σε πάρω στο λαιμό μου. Θα πω μόνο τι θα έκανα εγώ: all-in και το αποτέλεσμα θα ήταν ένα από τα τρία:

Α. fold και οι δύο, και αύξηση του stack μου κατά 10-12 χιλιάδες

Β. call κάποιος ή και οι δύο και όχι double, αλλά triple-up με ένα ή δύο ζευγάρια οι αντίπαλοι, full εγώ.

Γ. call ο/οι , κέντα ή χρώμα κάποιος εξ αυτών , απλώς set8 εσύ καληνύχτα.

Δημοσίευση

Δεν εχεις stack ικανο για να σε κανει να γλυτωσεις απο flushes , straights 4 of a kind (lol) σε later streets.

Εισαι απ'τους τελευταιους σε μαρκες και εχεις fucking set!!!!

Προσπαθησε να πανε ολα. Οχι Θεε μου με all in omg..

Κανε ενα betaki μεταξυ μισου και 3/4 του ποτ μπας και καποιος χτυπισε το Κ η θελει ψαξει το χρωμα και απο κει και περα commited σε any turn και gg

Δημοσίευση

harima έγραψε:

Δεν εχεις stack ικανο για να σε κανει να γλυτωσεις απο flushes , straights 4 of a kind (lol) σε later streets.

Εισαι απ'τους τελευταιους σε μαρκες και εχεις fucking set!!!!

Προσπαθησε να πανε ολα. Οχι Θεε μου με all in omg..

Κανε ενα betaki μεταξυ μισου και 3/4 του ποτ μπας και καποιος χτυπισε το Κ η θελει ψαξει το χρωμα και απο κει και περα commited σε any turn και gg

Ακριβως.

Το all in ειναι η χειροτερη επιλογη και ειναι τεραστιο λαθος.

Bet μισο ποτ και raise παμε all in και σε απλο call θα τα βαλουμε στο tyrn οπως και να εχει.

Δημοσίευση

Bet 6000 sto flop... den prepei na dwseis freecard se auto to simio, (ektos bebaia exeis kapia baria reads gia kapion apo tous pextes oti tha kanei bet eite exei kati i oxi)..opws to blepw egw ta filla pou tha se callaroun einai <Kx,Tx,flushdraw kai isws kai straight draw gt opws eipes oi 2 callers sou einai enas (psilo)passive kai enas sto bb opote kai to 9-7,J-9 san filla einai diskolo na iparxoun ekei eksw alla oxi apithano!!Ta gutshots to thewrw diskolo na sinexisoun ti partida meta apo tetio bet alla den tha mas xalouse an to kanane!Call se re-raise allin (enoeite) kai allin se aplo reraise..an dexteis raise sigoura den tha to kanoun gia na se mplofaroun (tight image,bet enw milas prwtos,raise preflop..oxi kai oi kaliteres sinthikes gia mplofa)opote sigoura tha einai diathetimenos na dei kai tis ipoloipes markes sou afou itan diatethimenos na kanei re-raise!! :)

Δημοσίευση

3way με flush,str8 draw, ειναι δυνατον να λεμε να πονταρουμε μισο ποτ η κ λιγοτερο??μπορει να κανω λαθος αλλα μου φαινεται απο περιεργο μεχρι ανεξηγητο(εκτος αν προσπαθουμε να εκμαιευσουμε καποιο reraise που απαιτει καλα reads για τους αντιπαλους)!

Δημοσίευση

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν ενδιαφέρουσες απόψεις με το cb να κερδίζει στα σημεία... Προχωράω στη συνέχεια της παρτίδας. Θα κάνω copy paste το πρώτο μου post για ευκολία στην ανάγνωση του hand.

ΜΤΤ τουρνουά της FullTilt με buy-in 10+1$ και 702 συμμετοχές. Έχουν απομείνει 26 άτομα κι εγώ είμαι 18ος. Να πω ότι έχω δώσει την εικόνα tight παίκτη στο τραπέζι και προέρχομαι από δύο κοντινά double up στα τελευταία χέρια. Στο ένα έδειξα JJ απέναντι σε 55 και στο άλλο AQs απέναντι σε KQs. Έτσι βρέθηκα από τελευταίος και τελειωμένος να έχω 30.000 μάρκες περίπου με τα blinds να είναι στα 600/1200 και τα ante στα 150 αν θυμάμαι καλά.

Πάμε στην παρτίδα τώρα. Από θέση UTG κάνω raise 3BB στα 3600 κρατώντας 8s-8d. Με κάνει call ένας παίκτης από middle position (48.000 chips και ψιλοpassive) και το big blind (πρόσφατος στο τραπέζι με 72.000 chips) συμπληρώνει τα 2400 για ένα 3-way pot.

Ανοίγει το flop: 8h Td Kd

Check το big blind.

Τελικά εγώ αποφάσισα να ποντάρω περίπου 40% του pot. Ποντάρω λοιπόν 4800 μάρκες. Πάσο ο παίκτης στη μεσαία θέση και απλό call o παίκτης στο big blind. Συνεχίζουμε οι δυο μας.

Τurn: 2c

Check το big blind.

Mε άλλα λόγια το απόλυτο blank στο turn. Κι εδώ είναι το λεπτό σημείο της παρτίδας. Θα εξηγήσω το σκεπτικό μου.

Μετά λοιπόν το κενό στο turn έλαβα υπόψη ότι α) ο παίκτης στο big blind υπερκάλυπτε το stack μου και β) μου έκανε flat call στο flop. Να επαναλάβω για όσους δεν πρόσεξαν ότι δεν είχα πληροφορίες για τον αντίπαλο μιας και ήταν φρέσκος στο τραπέζι.

Μετά από όλα αυτά που ανέφερα τον τοποθέτησα στα εξής φύλλα. α)Top pair με καλό kicker (AK,KQ), β) Flush draw και ταυτόχρονα straight draw (κυρίως AhQh,AhJh ή και ΑhTh αν ήταν αρκετά loose), γ) Απλά straight draw (AQ,AJ ή ακόμα QJ αν παραήταν loose). Κυρίως τον έβαλα στις περιπτώσεις β) και γ). Με top pair high kicker ίσως έκανε ένα raise για να δει πού βρίσκεται.

Τώρα από την άλλη απέκλεισα το καλύτερο set γιατί με ΚΚ ίσως έκανε raise preflop. Αλλά και να αποφάσιζε να κάνει call preflop με ΚΚ (για παγίδα) ή αν κρατούσε ΤΤ, πιστεύω πως ήταν επιβεβλημένο να μου κάνει reraise στο flop με ένα τόσο επικίνδυνο board γεμάτο draws.

Έτσι λοιπόν και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προηγούμενα, πήρα το... φτυάρι και έκανα shove στο turn.

O αντίπαλος έκανε autocall και έδειξε ΤΤ για να σκάσει ένα αδιάφορο 5h στο river και να τελειώσει εκεί το τουρνουά για μένα.

Αυτό που θα ήθελα τώρα είναι η γνώμη σας για το παίξιμο και το σκεπτικό μου που ανέλυσα πριν. Θεωρώ πως ήταν αδύνατο να γλιτώσω από αυτή την παρτίδα. Τί λέτε κι εσείς???

Δημοσίευση

nice played..

Απλα cooler set over set.

Δεν εκανες καποιο λαθος.Οτι και να εκανες στην παρτιδα το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο.

Συνεχισε στο επομενο mtt και μην δινεις σημασια στην παρτιδα,μην σε απασχολει.

Good game and good luck στην συνεχεια..

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

nice played..

Δεν εκανες καποιο λαθος.Οτι και να εκανες στην παρτιδα το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο.

Thanks foustouki. Από ότι διάβασα πριν κι εσύ ακριβώς έτσι θα έπαιζες! ;)

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

nice played..

φιλε foustouki οπως ειχες πει κ πριν την αποκαλυψη της συνεχειας της παρτιδας προτεινεις bet μισο ποτ κ τωρα συμφωνεις με το 4800 δηλ 2/5 του ποτ περιπου.και ρωταω:γιατι τοσο μικρο bet σε αυτο το flop με 2 αντιπαλους?Σιγουρα το φυλλο μας δεν παει πασο με αυτο το στακ,αλλα σκοπος ειναι να βαζουμε τα λεφτα οταν ειμαστε μπροστα.

Εγω λοιπον πιστευω οτι ηταν κακο το πονταρισμα στο φλοπ,μην σκεφτεσαι οτι τελικα ειχε ΤΤ οποτε ηταν πισω αρα οκ

Δημοσίευση

Με bet 4800 μπορεις να προκαλεσεις ευκολοτερο μια μπλοφα με air η με καποιο draw σαν semibluff..

4800=2/5pot και μιση ποτ ειναι 2,5/5 σωστα?Οποτε δεν βλεπω το που αλλαξα την γνωμη μου.

Δεν υπαρχει stadar παιξιμο του χεριου.

Αλλες φορες κανεις μικρο bet to induce a bluff αλλες φορες 3/4 bet για να "πιασεις" Top pair good kicker και αλλες ρισκαρεις το check για να κανεις check-raise all in.

Δημοσίευση

birbilisgr έγραψε:

foustouki έγραψε:
nice played..

φιλε foustouki οπως ειχες πει κ πριν την αποκαλυψη της συνεχειας της παρτιδας προτεινεις bet μισο ποτ κ τωρα συμφωνεις με το 4800 δηλ 2/5 του ποτ περιπου.και ρωταω:γιατι τοσο μικρο bet σε αυτο το flop με 2 αντιπαλους?Σιγουρα το φυλλο μας δεν παει πασο με αυτο το στακ,αλλα σκοπος ειναι να βαζουμε τα λεφτα οταν ειμαστε μπροστα.

Εγω λοιπον πιστευω οτι ηταν κακο το πονταρισμα στο φλοπ,μην σκεφτεσαι οτι τελικα ειχε ΤΤ οποτε ηταν πισω αρα οκ[/quote:3nbmpswc]

Βασικά birbilisgr είχα στο μυαλό μου αυτό που γράφει ο foustouki κάτω από αυτό το post σου. Ότι δηλαδή "Με bet 4800 μπορείς να προκαλέσεις ευκολότερα μια μπλόφα με air ή με κάποιο draw σαν semibluff..." Ήθελα να προσποιηθώ με άλλα λόγια ένα αδύναμο cb. Καταλαβαίνω αυτό που λες ότι αν έκανες ένα τέτοιο bet στο flop και μετά άνοιγε ένα τρίτο καρό ας πούμε στο turn και ο αντίπαλος έβγαζε χρώμα ότι δε θα ήταν και ό,τι καλύτερο. Απλά ήμουν αποφασισμένος πως δύσκολα θα άφηνα το χέρι όπως και να είχε και τελικά έπαιξα με τον τρόπο που έπαιξα.

Δημοσίευση

foustouki έγραψε:

Με bet 4800 μπορεις να προκαλεσεις ευκολοτερο μια μπλοφα με air η με καποιο draw σαν semibluff..

4800=2/5pot και μιση ποτ ειναι 2,5/5 σωστα?Οποτε δεν βλεπω το που αλλαξα την γνωμη μου.

Δεν υπαρχει stadar παιξιμο του χεριου.

Αλλες φορες κανεις μικρο bet to induce a bluff αλλες φορες 3/4 bet για να "πιασεις" Top pair good kicker και αλλες ρισκαρεις το check για να κανεις check-raise all in.

δεν ειπα οτι αλλαξες τη γνωμη σου, απλα το ανεφερα για να τονισω το σημειο διαφωνιας μου μαζι σου.

Με αυτο το bet αν κανουν call και οι δυο και το τερν ερθει μια απο τις πολλες κακες καρτες που συμπληρωνουν τα draw τι κανουμε?Συμφωνω με αυτο που λες οτι για το μικρο bet και το 3/4bet αλλα ειναι καλυτερο να γινεται με εναν αντιπαλο,και απο τι στιγμη που δεν εχουμε στοιχεια για τον παικτη στο bb καλο ειναι να παιξουμε προστατευοντας το φυλλο μας απο το επικινδυνο board,παντα imo