geomall1919 Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 shove etsi opws ekselixthike h partida den kaneis me jj kai panw kaneis check kai esy h valuebet mias kai sou edeikse kai o antipalos sou oti kati kalo exei kai se callarei.etsi kerdizoume mono total air opws aj aq ak giati m ayta ta fylla einai poly pithano na ekane call sto preflop 3bet sou.ayta giati rwthses me poia fylla kanei shove ta opoia kerdizoume.apo kei kai pera egw etsi tha epaiza to set mou... Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Καταρχάς η ανάλυση του hand από τη δική μου πλευρά ξεκινάει από το τι έγινε preflop. Είχαμε έναν early position raiser που έκανε call σε 3-bet από small blind. Ο αντίπαλος πιστεύω ότι κατανοεί τη δυναμική του hand και δεν θα έκανε ποτέ call με Q-J οπότε η κέντα δεν μας απασχολεί καθόλου σε αυτό το σημείο.Λόγω του πόσο deep είστε και οι δύο πιστεύω ότι κάνει call με μεσαία ζεύγη όπως 8-8,9-9,10-10 αλλά και με ψηλότερα που ίσως θέλει να σε παγιδέψει όπως ΚΚ και σπάνια QQ. Το ποντάρισμα στο turn είναι αρκετά μεγάλο κάτι που φανερώνει δύο πιθανά πράγματα. 1)Ο αντίπαλος θέλει να φουσκώσει το pot και από ότι βλέπω ποντάρει τα 2/3 του pot που ως επι το πλείστον σημαίνει value bet. Τα 9-9 είναι ένας πιθανός συνδυασμός που μπορεί να κρατάει και δικαιολογεί όλες του τις κινήσεις μέχρι στιγμής αλλά 2)από την άλλη έπαιξες σχετικά passive το hand και έτσι ίσως να θέλησε να σε παγιδέψει με ΚΚ από πριν το flop υποθέτωντας ότι εσυ κρατάς QQ, JJ και ακόμα πιστεύει πως είναι μπροστά.Στο river δεν νομίζω να έκανε shove με κάποιο overpair στο board και τόσα χρήματα να βρίσκονται ήδη μέσα, οπότε πιστεύω ότι είσαι χαμένος σε αυτή τη παρτίδα και με τη δυναμική που διακρίνω εγώ από τον αντίπαλο σου. Πιστεύω ότι ένα reraise στο flop ίσως σου άφηνε λιγότερο δύσκολες αποφάσεις για τη συνέχεια του hand. Από τη δική μου οπτική θα προσπαθούσα με αυτό το board να τελείωνα με το hand από το flop. Στο turn δεν θα έκανα αυτό το call γιατί ο αντίπαλος μου με φέρνει στο σημείο που θέλει, δηλαδή αφήνει ένα καλό value bet για το τέλος... Είναι δύσκολη παρτίδα έτσι όπως εξελίχθηκε και μπράβο σου που την μοιράστηκες μαζί μας... Παράθεση
crackLiNg Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 i all in sto flop i an callareis to raise toy sto flop meto poy anigei blank(prwsopika to 10 to thewrw blank) kaneis pot bet i akoma k overbet Παράθεση
Dusan Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 O AEL 88 έγραψεΘεωρώ γενικό λάθος να επηρεάζεται το παιχνίδι μας από το πόσο deep ή όχι είμαστε...Διαφωνώ κάθετα,το παιχνίδι με 25bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 100bb,όπως και το παιχνίδι με 100bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 300bb.Δν μπορώ να το αναλύσω αυτή τη στιγμή,αλλά φύλλα όπως ΑΑ,ΚΚ όσο γίνονται πιο deep τα stacks τόσο περισσότερο χάνουν σε αξίαΟ gsbets έγραψεΠώς μπορεί να είναι σωστό παίξιμο το call flop,c/f turn?Πέτα τα στο flop αν δν θες να παίξειςΔν είπα ότι είναι το πιο σωστό play,αλλά είναι το πιο safe.Από τη στιγμή που δν έχουμε καμία πληροφορία δν μπορούμε να παίξουμε εύκολα σωστά εδώ κ δν θέλω να παίξω 270bb για να μαντέψω αν τελικά έχει 99 ή JJ Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Nickakis! έγραψε:Καταρχάς η ανάλυση του hand από τη δική μου πλευρά ξεκινάει από το τι έγινε preflop. Είχαμε έναν early position raiser που έκανε call σε 3-bet από small blind. Ο αντίπαλος πιστεύω ότι κατανοεί τη δυναμική του hand και δεν θα έκανε ποτέ call με Q-J οπότε η κέντα δεν μας απασχολεί καθόλου σε αυτό το σημείο.Λόγω του πόσο deep είστε και οι δύο πιστεύω ότι κάνει call με μεσαία ζεύγη όπως 8-8,9-9,10-10 αλλά και με ψηλότερα που ίσως θέλει να σε παγιδέψει όπως ΚΚ και σπάνια QQ. Το ποντάρισμα στο turn είναι αρκετά μεγάλο κάτι που φανερώνει δύο πιθανά πράγματα. 1)Ο αντίπαλος θέλει να φουσκώσει το pot και από ότι βλέπω ποντάρει τα 2/3 του pot που ως επι το πλείστον σημαίνει value bet. Τα 9-9 είναι ένας πιθανός συνδυασμός που μπορεί να κρατάει και δικαιολογεί όλες του τις κινήσεις μέχρι στιγμής αλλά 2)από την άλλη έπαιξες σχετικά passive το hand και έτσι ίσως να θέλησε να σε παγιδέψει με ΚΚ από πριν το flop υποθέτωντας ότι εσυ κρατάς QQ, JJ και ακόμα πιστεύει πως είναι μπροστά.Στο river δεν νομίζω να έκανε shove με κάποιο overpair στο board και τόσα χρήματα να βρίσκονται ήδη μέσα, οπότε πιστεύω ότι είσαι χαμένος σε αυτή τη παρτίδα και με τη δυναμική που διακρίνω εγώ από τον αντίπαλο σου. Πιστεύω ότι ένα reraise στο flop ίσως σου άφηνε λιγότερο δύσκολες αποφάσεις για τη συνέχεια του hand. Από τη δική μου οπτική θα προσπαθούσα με αυτό το board να τελείωνα με το hand από το flop. Στο turn δεν θα έκανα αυτό το call γιατί ο αντίπαλος μου με φέρνει στο σημείο που θέλει, δηλαδή αφήνει ένα καλό value bet για το τέλος... Είναι δύσκολη παρτίδα έτσι όπως εξελίχθηκε και μπράβο σου που την μοιράστηκες μαζί μας...Το 10αρι πιστευω δεν ειναι στο range του.Μην αποκλειεις να εχει κανει στο 3bet call με QJh η κατι παρομοιο και να εχει μετατρεψει το χερι του σε bluff.Δηλαδη auto fold στο river ? Παράθεση
SamGreek Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου, 2009 Dusan έγραψε:O AEL 88 έγραψεΘεωρώ γενικό λάθος να επηρεάζεται το παιχνίδι μας από το πόσο deep ή όχι είμαστε...Διαφωνώ κάθετα,το παιχνίδι με 25bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 100bb,όπως και το παιχνίδι με 100bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 300bb.Δν μπορώ να το αναλύσω αυτή τη στιγμή,αλλά φύλλα όπως ΑΑ,ΚΚ όσο γίνονται πιο deep τα stacks τόσο περισσότερο χάνουν σε αξία [/quote:2nhqd98a]Σίγουρα θα πρέπει να παίζει ρόλο το βάθος των stacks και με εκπλήσσει αυτή η άποψη του ΑΕΛ 88. Μακάρι να μας το εξηγήσει λίιιιγο παραπάνω. Ωστόσο να διορθώσω ότι αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Απλά preflop monsters όπως ΑΑ,ΚΚ δε χάνουν σε αξία, αλοίμονο. Απλά μεγαλώνουν τα reverse implied odds, όπως και τα implied odds όμως (πχ σε set over set θα κερδίζουν monster pots, σε αντίθεση με το παιχνίδι μικρότερου στακ). Επίσης μπορούν να κάνουν μεγάλα χρώματα και να κερδίζουν μεγάλα ποτ από πολλά μικρότερα χρώματα, γιατί στο deep stack game πολλά μικρά suited hands θα βρεθούν μπροστά μας ακριβώς επειδή το παιχνίδι είναι deep stack.AEL 88 έγραψε:Αν μου επιτρέπετε,δυο-τρεις γενικές παρατηρήσεις: 2) Προσωπικά, αν θεωρώ ότι είμαι έστω 1% μπροστά απ'τον αντίπαλό μου είμαι πάντα διατεθειμένος να βάλω όλα τα λεφτά μέσα στο flop. Με βάση τα ανωτέρω,στη συγκεκριμένη περίπτωση,θα έκανα μεγάλο reraise στο flop και θα ήμουν έτοιμος να παίξω allin,θεωρώντας ότι κατά 99% είμαι μπροστά από τον αντίπαλο (θεωρώ απίθανο να έχει σετ preflop λόγω του miniraise που έκανε preflop και των πολλών draws που έχει το φλοπ).Αλλά κι αν ακόμα είχε σετ τότε that's poker,θα τον πλήρωνα. Στην αντίθετη περίπτωση,αν δηλ. έκανα απλό call στο flop(επαναλαμβάνω,προσωπικά ποτέ δεν θα το έκανα) θα έπαιζα check-call μέχρι το river.Το θέμα είναι ότι αν θεωρείς ότι είσαι έστω και 1% μπροστά από το range του αντιπάλου σε τι φύλλα πιστεύεις ότι είναι; Από ποια φύλλα του θα πάρεις value? Αν το mini raise του σημαίνει για εσένα >50% draw τότε ΟΚ, αλλά και πάλι, πώς θα τον έβαζες τόοοσο πια πιθανά σε draw μετά από τέτοιο preflop action? Μάλλον μόνο το ΑhΚh και το AhQh τιαριάζει, έτσι δεν είναι; Με το reraise μας όμως στο φλοπ χάνουμε πολύ value από πολλά φύλλα που ειναι πολύ πίσω από το δικό μας (ΑΤ, JJ, QQ ίσως και ΚΚ αλλά πιο απίθανο λόγω preflop action). Επίσης το μικρό του raise έχει να κάνει πολύ με το level of thinking toy αντιπάλου. Πώς θα πληρωθεί το σετ του όταν με το μικρό Cbet που κάναμε δείχνουμε τέτοια αδυναμία; (ΑΚ, ΑQ, ΑΤ). Αν κάνει μεγαλύτερο raise μας διώχνει και ξέρει ότι αν έχουμε AhKh θα κάνουμε πιθανότατα reraise και σπάνια flat call οπότε θα μπούνε τα λεφτά πάλι μέσα. Άρα πώς θεωρείς τόσο απίθανο πια το σετ του αντιπάλου;Το reraise μας πρέπει πρώτα να είναι για value κι όχι για πληροφορία που θα μας κάνει πιο εύκολη τη συνέχεια. Το deep stack holdem ειδικά εκτός θέσης δεν είναι καθόλου εύκολο και δύσκολα θα πάρουμε τη βέλτιστη απόφαση.ΑΕΛ 88 στα stakes που παίζεις ίσως η πιθανότητα ο αντίπαλός σου να κάνει move είτε στο flop είτε να προσπαθήσει να σε κάνει outplay στη συνέχεια να είναι πολύ πιο μεγάλη, οπότε τότε ναι, έχουν νόημα τα λεγόμενά σου. Διαφορετικά είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε κι απαιτούνται επειγόντως περαιτέρω εξηγήσεις... Παράθεση
ZenitGR Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Ο καθενας παιζει με την λογικη του, και συμφωνω απολυτος με αυτα που εγραψε ο AEL88, αν φοβασαι να χασεις τα λεφτα σου η εισαι εκτος bankroll μη παιζεις καθολου , αυτο επιρεαζει τις αποφασεις σου.....Τωρα η δικια μου γνωμη για το hand: οταν κανεις απο θεση sb re-raise σε υπολογιζει σε overpair τυπου KK-QQ-JJ και παει να σε παγιδεψει, η λογικη λεει οτι εχει σεταρει 9-9 η το κανει με καποιο monster draw το re-raise στο flop οποτε σε καθε περιπτωση χανεις την πασα.......αλλα κατι μου λεει οτι ειναι split pot .... και οι δυο εχετε Α-Α οσο παραξενο και να ακουστει :laugh: :laugh: :laugh: Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Τελικα call στο river και δειχνει ΚΚ...Σχολια παρακαλω για το πως επαιξε ο αντιπαλος το χερι του..Πιστευω πηγε να παγιδεψει pre flop ,κανει σωστα raise στο flop , στο turn δεν ειμαι σιγουρος αν πρεπει να κανει check behind η bet οπως εκανε.Οσο για το river θελω να δω σχολια την γνωμη σας για το shove του αντιπαλου.Σωστο η λαθος?Τι περιμενει να νικαει αν κανουμε call οπως και καναμε.Κατα την γνωμη μου μονο QQ νικαει.So? Παράθεση
Nickakis! Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Είναι αυτό που είπα λίγο πιο πάνω... κάνει call θέλωντας να σε παγιδέψει με κάποιο μικρότερο ζεύγος και παγιδεύει τον εαυτό του, φυσικά δεν περίμενα με τίποτα να κάνει all in στο river. Περίεργο χέρι αλλά έκανες το σωστό τελικά και ίσως αν έπαιζες πιο επιθετικά στο flop θα είχες ξεμπερδέψει από όλες αυτές τις δύσκολες αποφάσεις που θα έρχονταν αν δεν άνοιγαν blank στο turn και στο river. Το δύσκολο σε αυτή τη παρτίδα είναι να βάλεις 270ΒΒ stack με overpair ακόμα και στο flop. Παράθεση
foustouki Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Συντάκτης Αναφορά Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου, 2009 Πιστευω το χερι δεν το επαιξα με το σωστο τροπο..Απλα πιο χαλια το επαιξε ο αντιπαλος απο οτι εγω..Δεν γινεται να κανει shove στο river με θεση ενω μονο ενα φυλλο κανω? call που να νικαει (QQ)..Ισως το λαθος παιξιμο που βγηκε σε καλο εντελη..Στο φλοπ αν εκανα reraise λογικα ο αντιπαλος θα επαιζε all in και μετα απο σκεψη ισως να εκανα και fold.Με 100bb εκει παιζω στανταρ reraise flop + call all in.Απλα δεν εχω μεγαλη εμπειρια σε deepstack αν και συμφωνο οτι εφοσον παιζουμε εντος bankroll δεν πρεπει να φοβομαστε.Τελος καλο ολα καλα ευτυχως με το hand. Παράθεση
AEL 88 Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου, 2009 SamGreek έγραψε:Dusan έγραψε:O AEL 88 έγραψεΘεωρώ γενικό λάθος να επηρεάζεται το παιχνίδι μας από το πόσο deep ή όχι είμαστε...Διαφωνώ κάθετα,το παιχνίδι με 25bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 100bb,όπως και το παιχνίδι με 100bb είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό με 300bb.Δν μπορώ να το αναλύσω αυτή τη στιγμή,αλλά φύλλα όπως ΑΑ,ΚΚ όσο γίνονται πιο deep τα stacks τόσο περισσότερο χάνουν σε αξία [/quote:255535wg]Σίγουρα θα πρέπει να παίζει ρόλο το βάθος των stacks και με εκπλήσσει αυτή η άποψη του ΑΕΛ 88. Μακάρι να μας το εξηγήσει λίιιιγο παραπάνω. Ωστόσο να διορθώσω ότι αυτό που λες δεν είναι απόλυτο. Απλά preflop monsters όπως ΑΑ,ΚΚ δε χάνουν σε αξία, αλοίμονο. Απλά μεγαλώνουν τα reverse implied odds, όπως και τα implied odds όμως (πχ σε set over set θα κερδίζουν monster pots, σε αντίθεση με το παιχνίδι μικρότερου στακ). Επίσης μπορούν να κάνουν μεγάλα χρώματα και να κερδίζουν μεγάλα ποτ από πολλά μικρότερα χρώματα, γιατί στο deep stack game πολλά μικρά suited hands θα βρεθούν μπροστά μας ακριβώς επειδή το παιχνίδι είναι deep stack.AEL 88 έγραψε:Αν μου επιτρέπετε,δυο-τρεις γενικές παρατηρήσεις: 2) Προσωπικά, αν θεωρώ ότι είμαι έστω 1% μπροστά απ'τον αντίπαλό μου είμαι πάντα διατεθειμένος να βάλω όλα τα λεφτά μέσα στο flop. Με βάση τα ανωτέρω,στη συγκεκριμένη περίπτωση,θα έκανα μεγάλο reraise στο flop και θα ήμουν έτοιμος να παίξω allin,θεωρώντας ότι κατά 99% είμαι μπροστά από τον αντίπαλο (θεωρώ απίθανο να έχει σετ preflop λόγω του miniraise που έκανε preflop και των πολλών draws που έχει το φλοπ).Αλλά κι αν ακόμα είχε σετ τότε that's poker,θα τον πλήρωνα. Στην αντίθετη περίπτωση,αν δηλ. έκανα απλό call στο flop(επαναλαμβάνω,προσωπικά ποτέ δεν θα το έκανα) θα έπαιζα check-call μέχρι το river.[/quote:255535wg]Το θέμα είναι ότι αν θεωρείς ότι είσαι έστω και 1% μπροστά από το range του αντιπάλου σε τι φύλλα πιστεύεις ότι είναι; Από ποια φύλλα του θα πάρεις value? Αν το mini raise του σημαίνει για εσένα >50% draw τότε ΟΚ, αλλά και πάλι, πώς θα τον έβαζες τόοοσο πια πιθανά σε draw μετά από τέτοιο preflop action? Μάλλον μόνο το ΑhΚh και το AhQh τιαριάζει, έτσι δεν είναι; Με το reraise μας όμως στο φλοπ χάνουμε πολύ value από πολλά φύλλα που ειναι πολύ πίσω από το δικό μας (ΑΤ, JJ, QQ ίσως και ΚΚ αλλά πιο απίθανο λόγω preflop action). Επίσης το μικρό του raise έχει να κάνει πολύ με το level of thinking toy αντιπάλου. Πώς θα πληρωθεί το σετ του όταν με το μικρό Cbet που κάναμε δείχνουμε τέτοια αδυναμία; (ΑΚ, ΑQ, ΑΤ). Αν κάνει μεγαλύτερο raise μας διώχνει και ξέρει ότι αν έχουμε AhKh θα κάνουμε πιθανότατα reraise και σπάνια flat call οπότε θα μπούνε τα λεφτά πάλι μέσα. Άρα πώς θεωρείς τόσο απίθανο πια το σετ του αντιπάλου;Το reraise μας πρέπει πρώτα να είναι για value κι όχι για πληροφορία που θα μας κάνει πιο εύκολη τη συνέχεια. Το deep stack holdem ειδικά εκτός θέσης δεν είναι καθόλου εύκολο και δύσκολα θα πάρουμε τη βέλτιστη απόφαση.ΑΕΛ 88 στα stakes που παίζεις ίσως η πιθανότητα ο αντίπαλός σου να κάνει move είτε στο flop είτε να προσπαθήσει να σε κάνει outplay στη συνέχεια να είναι πολύ πιο μεγάλη, οπότε τότε ναι, έχουν νόημα τα λεγόμενά σου. Διαφορετικά είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε κι απαιτούνται επειγόντως περαιτέρω εξηγήσεις...[/quoteΛοιπόν,ας δώσω τις "απαιτούμενες εξηγήσεις".Μη βαράς ρε Sam 1. Δεν έχω παίξει ποτέ με 25bb, για να ξέρω πως παίζεις τότε. Απο'κει και πέρα η μόνη διαφορά που εγώ προσωπικά έχω στο παιχνίδι μου όταν έχω κι εγώ κι ο αντίπαλος μου έως 300 bb είναι ότι πιθανόν να μην παίξω all in me ΑΚ.Αν είμαστε στα 500 bb και πάνω, τότε ναι, αλλάζουν πολλά στο παιχνίδι μου.2. Αν μετά από raise-reraise preflop σε φλοπ 10h 9 5h με ΑΑ σε reraise αντιπάλου δεν έκανα reraise- allin με ΑΑ,σημαίνει ότι θα είχε έρθει η ώρα να σταματήσω να παίζω πόκερ.Τόσο απλά,τόσο κατηγορηματικά.Σημείωση: Στην πλατφόρμα της bossmedia που παίζω cash, παίζεται,ίσως,το πιο agressive cash game (τουλάχιστον σε σχέση με την pokerstars που έχω παίξει λίγο είναι η μέρα με τη νύχτα).To squeeze είναι σχεδόν κανόνας πλέον ενώ κάθε draw και κάθε overpair παίζεται,σχεδόν πάντα, allin. Ίσως λοιπόν να έχουμε διαφορετικές παραστάσεις,ανεξαρτήτως των levels στα οποία παίζουμε. Γενικά πάντως,κατά την άποψή μου, αν φοβάσαι να βάλεις όλα τα λεφτά μέσα στo flop σε μία κατάσταση σαν αυτή που συζητάμε εδώ,καλύτερα να μην παίζεις cash. Παράθεση
w0undy Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου, 2009 Αναφορά Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου, 2009 AEL 88 έγραψε:Σημείωση: Στην πλατφόρμα της bossmedia που παίζω cash, παίζεται,ίσως,το πιο agressive cash gameΜήπως εννοείς το πιο spewy? Παράθεση
Recommended Posts